Jump to content

Κάτι δεν πάει καλά με τον καινούριο δίσκο

melissa_virus

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν ο δίσκος είναι ο παρακάτω:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.301632

Έχω περάσει στο ένα partition τα windows.

Λοιπόν αυτό που συμβαίνει είναι το εξής: ενώ δουλεύει κανονικά, κάποιες στιγμές ακούγεται ένας ήχος από μέσα, και κολλάει στιγμιαία το pc. Βασικά την ώρα που κάνει το κόλλημα αυτό, δεν μπορώ να ανοίξω ή να κλείσω κάποια εφαρμογή – παράθυρο, αλλά το ποντίκι μια χαρά κινείται. Μετά επανέρχεται κανονικά. Αυτό το κόλλημα διαρκεί κάπου 5 - 30 sec την φορά. Ο δίσκος είναι φρέσκος. 3,4 μέρες κάπου τον έχω πάνω στο pc.

Ο ήχος βασικά νομίζω ότι είναι από τον δίσκο. Ακούγεται κάπως σαν ζζζζιιιιιοοοουυυυυυυμμμμμμμμ σαν να σβήνει και μετά επανέρχεται.

Τι λέτε να παίζει?

Παιδιά πάει αυτός. Μάλλον η πλακέτα τα έπαιξε. Έπαθε ότι και ένας samsung 120άρης sata, που παρέδωσε πνεύμα πριν κανά 6μηνο.

δείτε την photo. svq3uxgh0vohd3h3ut3w.jpg

Τι γίνετε τώρα με την εγγύηση? Δεν πρέπει να έχουν περάσει 10 μέρες από την αγορά. Από το e-shop τον είχα πάρει. Νομίζω ισχύει κάτι διαφορετικό αν το επιστρέψεις με πρόβλημα πριν περάσουν οι 10 μέρες. Αν ξέρει κάποιος ας μου ρίξει τα φώτα του.

σκ@ταααααα!

ΥΓ: θα δοκιμάσω τώρα να βάλω άλλο καλώδιο για sata. Πάντος στην αρχή έπαιζε μια χαρά. Κάπου 89mb/sec έπιανε και χρόνο απόκρισης 12.5msec.

Βασικά θα το πάω στο εδώ e-shop έτσι χύμα με την απόδειξη αγοράς? 'Η πρέπει πρώτα να κάνω RMA από το site και μετά να το πάω στο εδώ e-shop κατάστημα?

Παλιά επειδή στα μέρη που βρισκόμουν δεν υπήρχε e-shop Point τα έστελνα με RMA και courier...

Πηγαινε στο e-shop point και θα σου κανονισουν το RMA,να εχεις μαζι την αποδειξη αγορας και τον δισκο.Αλλιως μπορεις να το στειλεις οπως εκανες και παλιοτερα.

Τελικά αποφάσισα αν τον ταξιδέψω Ολλανδία. Γιατί το e-shop λιγότερο από 20 μέρες δεν πρόκειτε να κάνει. Ενώ με RMA προς τα έξω συνήθως δεν αργούνε... Άντε 10 μέρες να κάνουν. Δοκιμασμένο.

Κρίμα πάντος. 2 φορές δίσκος της seagate μου χαλάει απευθείας...

Πολύ σωστή η ερώτησή σου.

Το τροφοδοτικό είναι 320 ή 350watt. Δεν είναι πολλά watt αλλά εντάξει. Σιγά τα πράγματα που έχει πάνω.

P4 3.0 ghz μούφα κάρτα γραφικών ATi 9200 1gb memory και 2x500gb. Τίποτα άλλο. Ούτε cd-dvd/rom ούτε usb συσκευές. Ούτε overclocking.

Αλλά το θέμα είναι ότι μάλλον θα με ταλαιπωρήσει αρκετά αυτός ο ρημαδοδίσκος.

Και αυτό γιατί χτες για κάποια λεπτά λειτουργούσε με κανονικές ταχύτητες και μετά πάλι σκ@τά. Σήμερα που τον έβαλα πάνω στο άλλο pc δουλεύει κανονικά. Αν εξαιρέσουμε ότι κάνει τους ήχους των πρώτων ημερών λειτουργίας, που έκανε σαν κοιλιά ανθρώπου που έχει να φάει 1 μέρα.

Το hd-tune δεν μπορεί να κάνει test στον δίσκο πλέον ούτε στο ένα pc ούτε στο άλλο. Βγάζει: Read error! Test aborded. Και κάποια κολληματάκια τα κάνει. Αλλά από ταχύτητα πάει καλά σε κάτι αντιγραφές αρχείων που των δοκίμασα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.