varachio Ιούνιος 5, 2009 #21 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2009 Eχεις 65nm quad πιστευω ποιο πολυ απο μεριας FSB δε θα πας.Ειχα ενα Β3 QX6700 με νερο με το ζορι τα 3.8 εκανε.Εσενα Β3 ή G0 ειναι ο CPU? G0 είναι... κι εγώ πιστεύω πως αυτό είναι το max fsb του... Το θέμα είναι γιατί ενώ μετά κατεβαίνω στα 444 fsb και ανεβαζω x9 multi δεν πάει μία; όσο κι ανεβάζω τάση vcpu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThorLite Ιούνιος 5, 2009 #22 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2009 Δωσε και λιγο vFSB αν δεν εχεις δωσει ηδη και vPLL μεχρι 1.6 οχι παραπανω.Απο την αλλη μπορει απλα να μην παει αλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
varachio Ιούνιος 5, 2009 #23 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2009 Δωσε και λιγο vFSB αν δεν εχεις δωσει ηδη και vPLL μεχρι 1.6 οχι παραπανω.Απο την αλλη μπορει απλα να μην παει αλλο.Σύμφωνα με τα λεγόμενά σου σε παρακάτω post έδωσα ήδη" vpll 1.56,vfsb 1.38 και vnb 1.55.Τα GTL για CPU και ΝΒ στα 0.67x". Επιπλέον για να τον σταθεροποιήσω πλήρως πήρα το fsb strap στο χέρι και το έβαλα 333 και του έδωσα κι άλλη τάση 1,65v. Αυτά... όπως λες μπορεί απλά να μην πηγαίνει παραπάνω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThorLite Ιούνιος 5, 2009 #24 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2009 Σύμφωνα με τα λεγόμενά σου σε παρακάτω post έδωσα ήδη" vpll 1.56,vfsb 1.38 και vnb 1.55.Τα GTL για CPU και ΝΒ στα 0.67x". Επιπλέον για να τον σταθεροποιήσω πλήρως πήρα το fsb strap στο χέρι και το έβαλα 333 και του έδωσα κι άλλη τάση 1,65v. Αυτά... όπως λες μπορεί απλά να μην πηγαίνει παραπάνω...Mαλλον πιστευω οτι δεν πηγαινει παραπανω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
αντωνης 55 Ιούνιος 26, 2009 #25 Κοινοποίηση Ιούνιος 26, 2009 Δεν βλεπω τη CPU εχεις με quad μεχρι 502 εχω φτασει με ενα Q9550 με 8500 ανετα πανω απο 605 απο οτι θυμαμαι.Δεν πιστευω οτι φταιει οτι ειναι απο triple channel κιτ οι μνημες ....παιζει ρολο το αν η μνημες ειναι σχεδιαμενες για triple channel η για dual channel ...TONY added 3 Minutes and 13 Seconds later...Σύμφωνα με τα λεγόμενά σου σε παρακάτω post έδωσα ήδη" vpll 1.56,vfsb 1.38 και vnb 1.55.Τα GTL για CPU και ΝΒ στα 0.67x". Επιπλέον για να τον σταθεροποιήσω πλήρως πήρα το fsb strap στο χέρι και το έβαλα 333 και του έδωσα κι άλλη τάση 1,65v. Αυτά... όπως λες μπορεί απλά να μην πηγαίνει παραπάνω...δεν χρειαζεται να δινεις τοσο pll ........βαλε το μικροτερο και δοκιμασε 1,50 Link to comment Share on other sites More sharing options...
varachio Ιούνιος 26, 2009 #26 Κοινοποίηση Ιούνιος 26, 2009 παιζει ρολο το αν η μνημες ειναι σχεδιαμενες για triple channel η για dual channel ...TONY added 3 Minutes and 13 Seconds later...δεν χρειαζεται να δινεις τοσο pll ........βαλε το μικροτερο και δοκιμασε 1,50Με έχει παιδέψει πολύ αυτή η μητρική ΤΟΝΥ... τελικά όμως δεν έπαιζε ρόλο που οι μνήμες ήταν απο triple channel... και με dual channel που την δοκίμασα... ίδια και απαράλαχτη συμπεριφορά... Ο q6700 δεν πήγαινε παραπάνω απο τα 4... τεμπέλης πολύ οπότε τον έδωσα... τώρα πειραματίζομαι με τον 8600... FSB 560 και όχι απόλυτα σταθερός... βγάζει λάθη που και που... Και απο ταχύτητα με νερό σταματάω στα 4800 γιατί σηκώνει 65+ βαθμούς σε φορτίο... Έχω δοκιμάσει "σχεδόν" τα πάντα... FSB 560... ένα κλίκ πάνω και είναι unstable... μνήμες έχω πάνω τώρα τις Diablo... Τι να πω δεν ξέρω... θα το αφήσω λίγες μέρες μάλλον να ξελαμπικάρω και θα ξαναπροσπαθήσω... Για το pll έχεις μάλλον δίκιο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Ιούνιος 26, 2009 Author #27 Κοινοποίηση Ιούνιος 26, 2009 Το παραπάνω fsb ... ΔΕΝ είναι το όριο του cpu ... σίγουρα.Η Evolution μετά τα 550 ήθελε ρυθμίσεις και πειραματισμούς.Υπόψιν ότι η μητρική αυτή παίζει πιό σφιχτά τις μνήμες σε σχέση με άλλες X48.Για αυτό το λόγο θέλει πειραματισμούς με το PL και το Ai tweaker.Από εκεί και πέρα ... πρέπει να βρείς τα χούγια της συγκεκριμένης μητρικής όσον αφορά τις τάσεις που της αρέσουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsang Ιούνιος 26, 2009 #28 Κοινοποίηση Ιούνιος 26, 2009 εχω στην ακρη μια evo πεζη δοκιμασμενα 600+ fsb αν την θελεις να την δοκιμασης και να δεις αν ειναι η μητρικη η το cpu πες μου :044: Link to comment Share on other sites More sharing options...
varachio Ιούνιος 26, 2009 #29 Κοινοποίηση Ιούνιος 26, 2009 εχω στην ακρη μια evo πεζη δοκιμασμενα 600+ fsb αν την θελεις να την δοκιμασης και να δεις αν ειναι η μητρικη η το cpu πες μου :044: Οποία τιμή!!! :101:Thanks! :039:Όταν εξαντλήσω όλες τις πιθανότητες με την δική μου και δεν έχω δει αποτέλεσμα θα δοκιμάσω και με την δική σου... θα τα πούμε με pm... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsang Ιούνιος 26, 2009 #30 Κοινοποίηση Ιούνιος 26, 2009 οποτε θελεις σε μια ακρη την εχω στειλε πμ Link to comment Share on other sites More sharing options...
varachio Ιούνιος 28, 2009 #31 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2009 Τελικά ίσως να στρώνει σιγά σιγά... 590 fsb full stable... Αυτά για τώρα... Αύριο φεύγω για την ιδιαίτερη πατρίδα μου την Χίο για δουλειές οπότε θα ασχοληθώ με καθαρό μυαλό την άλλη βδομάδα ξανά... Έπιασα και 600 fsb αλλά ήταν unstable... Οι μνήμες πάλι είναι χαμηλά... όταν τις ανεβάζω σε διαιρέτη 2:3 το σύστημα κρεμάει ή στο post ή πριν μπεί στα win... κι αν μπεί κρεμάει... θα το βρώ που θα πάει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Ιούνιος 29, 2009 Author #32 Κοινοποίηση Ιούνιος 29, 2009 Μιά χαρά είσαι τώρα.... και η δικιά μου Evo ... όταν την είχα,εκεί έπαιζε τα 3D.Πήγαινε μέχρι 605 μέσα από τα Windows ... αλλά μόνο για 2D. Link to comment Share on other sites More sharing options...
varachio Ιούνιος 30, 2009 #33 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2009 Θέλει στρώσιμο ακόμα... αν δεν παίξουν οι μνήμες ψηλά δεν γίνεται δουλειά... σε μερικά γρήγορα 3Dbench που έκανα είχα χειρότερα αποτελέσματα απο πρίν που έπαιζα στα 560 fsb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.