asker Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19, 2008 Μετα απο μiα επανεκκινηση και πριν μπει στο welcome ειδα ενα μυνημα"read error disc, plz restart" ή καπως ετσι.Μετα απο 2 restarts το msg επεμενε... Οποτε κλεινω απ το κουμπι και μετα μπαινει κανονικα.Προκειται για κατι σοβαρο ή ηταν κατι τυχαιο?Ο δισκος ειναι sata2 (δουλευει σαν sata1) WD 160GB με WinXP Pro SP3.
mike299_19991442169156 Ιούλιος 20, 2008 #2 Ιούλιος 20, 2008 Θα σου προτεινα κα κατεβασεις το Data Lifeguard Diagnostic απο εδω και να κανεις ενα full scan. Χρησιμοποιησε την εκδοση για Dos καλυτεραΑν ειναι ο δισκος ετοιμος να μας αφησει χρονους θα στο πει, ενω αν εχει bad sectors θα προσπαθησει να τα φτιαξει
asker Ιούλιος 21, 2008 Author #3 Ιούλιος 21, 2008 Τωρα που το ειπες κοιταξα παλι με το HDDHealth αλλα κατι δεν παει καλα με αυτο, στην ενδειξη Health εχει ενα κοκκινο ερωτηματικο και μου λεει "Prediction's Precision: 25%" και στους 2 δισκους...Στα δε notepads του λεει "S.M.A.R.T. attribute Value Threshold Worst"Οσο αφορα το link που μου εδωσες κατεβασα και εγκατεστησα αυτο που λεει στην 6η γραμμη για Windows (τα αλλα λενε για δισκετα και cd)Καταρχην μου λεει να βγαλω back up τα αρχεια μου πρωτου αρχισω.Αν πας να εκκινησεις quick test ή extended test σου βγαζει ενα μυνημα λαθους περι cable... Αν πας για Write Zeros σου λεει οτι δεν μπορεις να σβησεις το δισκο που περιεχει το λειτουργικο σου!...Eννοειται οτι το C/properties/tools/Error-checking εχει γινει.Υπαρχει καποιο αλλο προγραμμα που να σου δειχνει τη κατασταση του σκληρου σου?
mike299_19991442169156 Ιούλιος 21, 2008 #4 Ιούλιος 21, 2008 Κατεβασε την εκδοση για dos, αυτη που εχει επεκταση .iso. Το γραφεις σαν image σε ενα cd για να ειναι εκκινησιμο και κανεις boot απο αυτο. Μην κανεις write zero εκτος και αν εισαι ετοιμος να κανεις παλι εγκατασταση το λειτουργικο σου. Θα σου σβησει τα παντα στο δισκο
asker Ιούλιος 21, 2008 Author #5 Ιούλιος 21, 2008 Δε συζηταμε για να μου σβησει το δισκο. Αμα ηθελα τον εσβηνα και μονος μου...Ωστε αυτο το Data Lifeguard Diagnostic δουλευει μόνο αν το καψεις σε cd? Kατι πιο απλο οπως το hddhealth υπαρχει?ΕDITΜε το PowerISO μπορει να γραφτει?Πειραζει αν αντι για cd ειναι dvd?(επανεγγραψιμο)
mike299_19991442169156 Ιούλιος 22, 2008 #6 Ιούλιος 22, 2008 Δε συζηταμε για να μου σβησει το δισκο. Αμα ηθελα τον εσβηνα και μονος μου...Ωστε αυτο το Data Lifeguard Diagnostic δουλευει μόνο αν το καψεις σε cd? Kατι πιο απλο οπως το hddhealth υπαρχει?ΕDITΜε το PowerISO μπορει να γραφτει?Πειραζει αν αντι για cd ειναι dvd?(επανεγγραψιμο)Λογικα δουλευει και με powerISO, αν και δεν το ξερω το προγραμμα. Δεν θα μπορεις να το βαλεις σε dvd γιατι θα σου λεει λαθος media. Ετσι ειναι τουλαχιστον στο nero που εχω εγω.
gerogero Ιούλιος 22, 2008 #7 Ιούλιος 22, 2008 Το ImgBurn θα σου γράψει την εικόνα cd σε dvd και δεν θα πεί κουβέντα...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.