Jump to content

read error disc...

asker

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Μετα απο μiα επανεκκινηση και πριν μπει στο welcome ειδα ενα μυνημα

"read error disc, plz restart" ή καπως ετσι.

Μετα απο 2 restarts το msg επεμενε... Οποτε κλεινω απ το κουμπι και μετα μπαινει κανονικα.

Προκειται για κατι σοβαρο ή ηταν κατι τυχαιο?

Ο δισκος ειναι sata2 (δουλευει σαν sata1) WD 160GB με WinXP Pro SP3.

Θα σου προτεινα κα κατεβασεις το Data Lifeguard Diagnostic απο

εδω και να κανεις ενα full scan. Χρησιμοποιησε την εκδοση για Dos καλυτερα

Αν ειναι ο δισκος ετοιμος να μας αφησει χρονους θα στο πει, ενω αν εχει bad sectors θα προσπαθησει να τα φτιαξει

Τωρα που το ειπες κοιταξα παλι με το HDDHealth αλλα κατι δεν παει καλα με αυτο, στην ενδειξη Health εχει ενα κοκκινο ερωτηματικο και μου λεει "Prediction's Precision: 25%" και στους 2 δισκους...

Στα δε notepads του λεει

"S.M.A.R.T. attribute Value Threshold Worst"

Οσο αφορα το link που μου εδωσες κατεβασα και εγκατεστησα αυτο που λεει στην 6η γραμμη για Windows (τα αλλα λενε για δισκετα και cd)

Καταρχην μου λεει να βγαλω back up τα αρχεια μου πρωτου αρχισω.

Αν πας να εκκινησεις quick test ή extended test σου βγαζει ενα μυνημα λαθους περι cable... Αν πας για Write Zeros σου λεει οτι δεν μπορεις να σβησεις το δισκο που περιεχει το λειτουργικο σου!...

Eννοειται οτι το C/properties/tools/Error-checking εχει γινει.

Υπαρχει καποιο αλλο προγραμμα που να σου δειχνει τη κατασταση του σκληρου σου?

Κατεβασε την εκδοση για dos, αυτη που εχει επεκταση .iso. Το γραφεις σαν image σε ενα cd για να ειναι εκκινησιμο και κανεις boot απο αυτο.

Μην κανεις write zero εκτος και αν εισαι ετοιμος να κανεις παλι εγκατασταση το λειτουργικο σου. Θα σου σβησει τα παντα στο δισκο

Δε συζηταμε για να μου σβησει το δισκο. Αμα ηθελα τον εσβηνα και μονος μου...

Ωστε αυτο το Data Lifeguard Diagnostic δουλευει μόνο αν το καψεις σε cd? Kατι πιο απλο οπως το hddhealth υπαρχει?

ΕDIT

Με το PowerISO μπορει να γραφτει?

Πειραζει αν αντι για cd ειναι dvd?(επανεγγραψιμο)

Δε συζηταμε για να μου σβησει το δισκο. Αμα ηθελα τον εσβηνα και μονος μου...

Ωστε αυτο το Data Lifeguard Diagnostic δουλευει μόνο αν το καψεις σε cd? Kατι πιο απλο οπως το hddhealth υπαρχει?

ΕDIT

Με το PowerISO μπορει να γραφτει?

Πειραζει αν αντι για cd ειναι dvd?(επανεγγραψιμο)

Λογικα δουλευει και με powerISO, αν και δεν το ξερω το προγραμμα. Δεν θα μπορεις να το βαλεις σε dvd γιατι θα σου λεει λαθος media. Ετσι ειναι τουλαχιστον στο nero που εχω εγω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.