nikos35811442169085 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2008 Καλησπέρα στο φόρουμ.Πριν λίγο καιρό και μετά από μια μεγάλη καταιγίδα με πολλά σκαμπανεβάσματα στην τάση του ρεύματος, ο υπολογιστής (δεν είναι δικός μου αλλά τον έχω στήσει εγώ)που έχω στα χέρια μου δε μπορεί να μπει στα windows ούτε καν σε ασφαλή λειτουργία. Εδώ να πω πως αποτελείται από 2 WD 250 GB και τους έχω σετάρει σε Raid 0. Τα 30 GB τα έχω βάλει για προγράμματα και τα υπόλοιπα για αποθήκη. Αφού δεν άνοιγε, λέω δεν πειράζει θα κάνω φορμάτ και θα στρώσει. Μπαίνοντας στο μενού της εγκατάστασης των windows, βλέπω πως το partition του c δεν υπάρχει αν και δείχνει το μέγεθος του. Το άλλο partition του δίσκου ( η αποθήκη) ήταν απείραχτο με όνομα τόμου κανονικά. Το partition του c δε μπορούσε να το διαγράψει η εγκατάσταση αλλά ούτε και να το κάνει οτιδήποτε. Να μην τα πολυλογώ, έβαλα ένα άλλο δίσκο και έστησα τα windows. Το διαμέρισμα που χρησιμοποιούταν σαν αποθήκη, το έβλεπε αλλά δε μπορούσε να μπει (Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στο G. Η συσκευή δεν έχει συνδεθεί.) Ούτε στη διαχείριση δίσκων το έβλεπε. Όταν έκανα όμως δεξί κλικ στο δίσκο, έβγαζε κανονικά ότι πχ από τα 470 GB τα 30 χρησιμοποιούταν (σαν αποθήκη και όχι σαν C). Στη διαχείριση συσκευών το βλέπει σαν SilImage SCSI Disk Drive.Μετά από πολλές ώρες διάβασμα, δοκίμασα αρκετά προγράμματα data recovery αλλά τίποτα. Μάλλον είναι κάποιο πρόβλημα των windows και των δίσκων. Ο δίσκος περιέχει δουλείες και πρέπει οπωσδήποτε να σωθούν.Παρακαλώ τα φώτα σας και συγνώμη αν σας κούρασα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tacticalcube138 Ιούλιος 17, 2008 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2008 Δοκίμασε το Data Recovery Wizard Pro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Ιούλιος 17, 2008 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2008 Δοκίμασε και το HDD regenerator μπας και τα τραβήξεις από το 2ό δίσκο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos35811442169085 Ιούλιος 18, 2008 Author #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2008 Σήμερα παρατηρώ βλέποντας το sataraid5 στα windows, πως και τους 2 σκληρούς τους βγάζει σαν orphan. Μήπως και αυτό παίζει κάποιο ρόλο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.