Jump to content

Data Recovery Raid 0

Recommended Posts

Καλησπέρα στο φόρουμ.

Πριν λίγο καιρό και μετά από μια μεγάλη καταιγίδα με πολλά σκαμπανεβάσματα στην τάση του ρεύματος, ο υπολογιστής (δεν είναι δικός μου αλλά τον έχω στήσει εγώ)που έχω στα χέρια μου δε μπορεί να μπει στα windows ούτε καν σε ασφαλή λειτουργία. Εδώ να πω πως αποτελείται από 2 WD 250 GB και τους έχω σετάρει σε Raid 0. Τα 30 GB τα έχω βάλει για προγράμματα και τα υπόλοιπα για αποθήκη.

Αφού δεν άνοιγε, λέω δεν πειράζει θα κάνω φορμάτ και θα στρώσει.

Μπαίνοντας στο μενού της εγκατάστασης των windows, βλέπω πως το partition του c δεν υπάρχει αν και δείχνει το μέγεθος του. Το άλλο partition του δίσκου ( η αποθήκη) ήταν απείραχτο με όνομα τόμου κανονικά. Το partition του c δε μπορούσε να το διαγράψει η εγκατάσταση αλλά ούτε και να το κάνει οτιδήποτε.

Να μην τα πολυλογώ, έβαλα ένα άλλο δίσκο και έστησα τα windows. Το διαμέρισμα που χρησιμοποιούταν σαν αποθήκη, το έβλεπε αλλά δε μπορούσε να μπει (Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στο G. Η συσκευή δεν έχει συνδεθεί.) Ούτε στη διαχείριση δίσκων το έβλεπε. Όταν έκανα όμως δεξί κλικ στο δίσκο, έβγαζε κανονικά ότι πχ από τα 470 GB τα 30 χρησιμοποιούταν (σαν αποθήκη και όχι σαν C). Στη διαχείριση συσκευών το βλέπει σαν SilImage SCSI Disk Drive.

Μετά από πολλές ώρες διάβασμα, δοκίμασα αρκετά προγράμματα data recovery αλλά τίποτα. Μάλλον είναι κάποιο πρόβλημα των windows και των δίσκων.

Ο δίσκος περιέχει δουλείες και πρέπει οπωσδήποτε να σωθούν.

Παρακαλώ τα φώτα σας και συγνώμη αν σας κούρασα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.