Jump to content

Πως να τον ψυξουμε??

lazarosleon

Recommended Posts

Πηρα τον Ιντελ 8400/3.0 Ghz. Λεω να βαλω επανω, οτι καλυτερο κυκλοφορει.Αερα φυσικα, οχι νερο ανεξαρτητου κοστους. Ζηταω αποδοση και ησυχια. Ειναι εφικτο?Αν ναι πως?

Ο Ζαλμαν 9700 που εχω μετα τις 1800 σε στελνει για ωτοασπιδες......:( :087:

μπορείς να βάλεις ένα ήσυχο ανεμιστήρα σαν αυτόν, αν δεις και το βίντεο ποιο κάτω είναι απίστευτα αθόρυβο!:p

Διαφορετικά πας σε ανεμιστήρα noctua και μια ψήκτρα thermalright-120

Τεστερ21 λινκ πλιζ.

Για την Thermalright, δεν ξερω γιατι, ακουσα σημερα σε πλαισιο και e-shop πως παιζουν πολλες επιστροφες επειδη δεν πατανε καθολου καλα πανω στους επεξεργαστες. Η μητρικη μου ειναι Asus Maximus Formula, αν βοηθαει καπου. Οι μνημες ειναι DDR2/transcend/axeram με εξτρα κουλερ απο πλαισιο το Corsair με τα 3 ανεμιστηρακια. Ο Νοκτουα ακουσα ειδικα αυτος με τα 9 πτερυγια πως ειναι οτι πιο τελειο κυκλοφορει ! ! ! ! Μακρυα απο Silenx, πολυ λιγοτερα τα CFM που βγαινουν απο τα οσα δηλωνουνε! ! !

Φιλε δες καλυτερα καποιο review με αεροψυκτρες που υπαρχουν απειρα και μην ακους παχια λογια σαν του tester

Ο θορυβος εξαρταται απο τον ανεμιστηρα αυτον καθεαυτον και τις στροφες του σε συναρτηση με το ποσο καλη ειναι ψυξη ωστε να μην χρειαζεται δυνατο ανεμιστηρα

Αυτη δεν σου αρεσει? Εγω την θεωρω κορυφη, 8 heatpipes, πολυ καλο airflow και 17 db!!! Τι αλλο θες? :098:

Δεν εχεις αδικο ρε φιλαρακι.

Μηπως ομως να βαλω τον ανεμιστηρα αυτον επανω??

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&product=1113968

Ας δωσω κατι της αν αξιζει. :105:

Δεν εχεις αδικο ρε φιλαρακι.

Μηπως ομως να βαλω τον ανεμιστηρα αυτον επανω??

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&product=1113968

Ας δωσω κατι της αν αξιζει. :105:

Της αξίζει .... και για αυτό τον έχει ήδη επάνω :p

η Noctua NH-U12P ψύκτρα σύμφωνα με κάτι reviews που είχα διαβάσει σε ξένα site έρχεται με τον (Noctua) Fan 120mm NF-P12

• 2 weeks later...

Τελικα παιδια πηρα την νοκτουα την καλη. Πολυ αθορυβη, πολυ καλη και -4 βαθμους στο νορμαλ, -6 στα παιχνιδια. Και παρα πολυ καλες οδηγιες και εξοπλισμος. Greek τι εκανες εσυ????

Οι Noctua είναι αθόρυβοι fans ... χρησιμοποιώ τρεις 12x12 fans και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος αν και έτσουξαν λίγο από πλευράς τιμής ...

Sorry για το off topic αλλα μια που το ανάφερες, κάποια στιγμή θα χρειαστεί να αλλάξω ολους τους ανεμηστηρες στο κουτι οποτε θα πρέπει να πάρω 3 * 120mm και εναν 92mm δηλαδή με την σουμα 3* 20 + 17 = 77 ευρώ :011: αν παω για Noctua.. πιστευεις οτι αξίζει??(value/money).Εχουν καλό airflow?? Μηπως ειναι καλύτερα να πάρω 4 ανεμιστηρες του 5ευρου και να ριθμηστουν σε λιγότερες στροφες με εναν fan controller του 15ευρου?? Δηλαδή σουμα 4 * 5 + 15 = 35 ευρω

Sorry για το off topic αλλα μια που το ανάφερες, κάποια στιγμή θα χρειαστεί να αλλάξω ολους τους ανεμηστηρες στο κουτι οποτε θα πρέπει να πάρω 3 * 120mm και εναν 92mm δηλαδή με την σουμα 3* 20 + 17 = 77 ευρώ :011: αν παω για Noctua.. πιστευεις οτι αξίζει??(value/money).Εχουν καλό airflow?? Μηπως ειναι καλύτερα να πάρω 4 ανεμιστηρες του 5ευρου και να ριθμηστουν σε λιγότερες στροφες με εναν fan controller του 15ευρου?? Δηλαδή σουμα 4 * 5 + 15 = 35 ευρω

Προσωπικά έχω κακή εμπειρία από fans των 5€ και fan controllers. Τις περισσότερες φορές κατέληξα να έχω τα fan κοντά στα 6-7V για να είναι αθόρυβα αλλά δεν έκαναν σοβαρή δουλειά στον τομέα της ψύξης. Μια καλή εναλλακτική λύση είναι αυτός εδώ ...

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.804039

αυτόν χρησιμοποιούσα πριν και ήμουν αρκετά ευχαριστημένος ... (τώρα τους έχω πάνω στο κατεβαστήρι) ... είναι γύρω στα 10€ και είναι αρκετά αθόρυβος ... περισσότερο από άλλους που έχουν τα ίδια db στα specs τους ...

Η δικιά μου πρόταση είναι να ΜΗΝ βάλεις πάντως fan controller και με τα λεφτά του να πάρεις καλύτερης ποιότητας fans. Υπάρχουν αρκετές άλλες εναλλακτικές λύσεις κοντά στα χρήματα αυτά.

Να ειμαστε σωστοι. Το οτι πληρωνεις παιρνεις, η το ακριβοτερο ειναι παντα το καλυτερο δεν ισχυει παντα τελικα. Η νοκτουα σε μια διαταξη νορμαλ και οχι Push/pull πιστευω θα σε ικανοποιησει, με 60Ε την νοκτουα εχεις απολυτη ησυχια και παρα πολυ καλη ψυξη. ανεμιστηρα επιπλεον νοκτουα 9φτερο σαν την ψυκτρας με αλλα 20Ε αλλα το θεωρω πολυ, χωρις να ξερω το κουτι σου, τον επεξεργαστη σου και το πως δουλευει γενικα ο αερας σε ολο το θεμα. Ξερολας ουτε το παιζω ουτε ειμαι, βλεπω πως εδωσα περυσι 60Ε για την ζαλμαν 9700, 60 και τωρα για την νοκτουα και ειναι πραγματικα η μερα με την νυχτα. επιτελους ησυχασε τελειως το κεφαλι μου απο το σφυριγμα της ζαλμαν και κατεβηκε και η θερμοκρασια του επεξεργαστη. Και μην ξεχνας πως σε ολα τα φορουμ παγκοσμιως λενε ολοι πως η νοκτουα και η θερμαλραιτ ειναι οι πιο καλες. επισης η νοκτουα εχει μια πολυ καλη θερμοκολα μεσα στο πακετα που ειναι ολα τα λεφτα. Τα συμπερασματα δικα σου.

Exω και εγώ εναν zalman 8mm ο οποίος ειναι χειρότερος απο εναν Noname_made_in_china απο θέμα θορύβου (ποτε ξανα zalman).. Επεισης εναν coolmaster Που εχω ειναι εντελώς αθόρυβος αλλα ο ατιμος δεν εχει καθόλου airflow...

Exω και εγώ εναν zalman 8mm ο οποίος ειναι χειρότερος απο εναν Noname_made_in_china απο θέμα θορύβου (ποτε ξανα zalman).. Επεισης εναν coolmaster Που εχω ειναι εντελώς αθόρυβος αλλα ο ατιμος δεν εχει καθόλου airflow...

+1:mad:

Το κλασικο μειονεκτημα της coolermaster. Μην θυμηθω την Eclipse η οποια και λογω σχηματος εκανε σαν τουρμπινα απο 737 και δεν ειχε καθολου καλο αποτελεσμα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.