Jump to content

Συζήτηση γύρω απ΄τη CHEKMATE (και το θριλερ συνεχίζεται)

Ar@besqu.e

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 14:36]

Χθες έγραφε νομίζω 12-3-05 , που σημαίνει οτι έγινε ανανέωση της βάσης δεδομένων και επομένως ένα ψάξιμο σήμερα μπορεί να δώσει λίγο διαφορετικά αποτελέσματα.

Μερικές διευκρινήσεις, λιγο off και λίγο in topic.

Δεν υπάρχει καμια περίπτωση να είχε μια εβδομάδα να ανανεωθεί το skroutz.

Το κάνω με τα χεράκια μου, και το κάνω κάθε μερα.

Με τα προιόντα του Multirama υπήρχε ένα πρόβλημα (έγραφε σε μερικά την λέξη"NEO" και μπερδεύαν προς στιγμή το spider, αυτά συμβαίνουν τις 2-3 πρώτες μέρες που προσθέτουμε ενα shop). Το πρόβλημα έχει διορθωθεί τώρα.

Επιπλέον, ο skroutz προσπαθεί να είναι όσο πιο αντικειμενικός γίνεται. Δεν ΕΧΕΙ και ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ποτέ διαφημίσεις απο καταστήματα. Δεν σκανάρει η αφήνει απ'εξω συγκεκριμένα καταστήματα, απλώς υπάρχουν κάποιες δυσκολίες σε συγκεκριμένα sites που καθυστερούν την εισαγωγή τους. Έχει ήδη 36 shops, φαντάζομαι οτι μερικά ούτε που τα ξέρατε,και όμως έχουν καλές τιμές, και έχουν σπρώξει κάποιους μεγάλους να μειώσουν και αυτοί τις τιμές τους. Και όπως λέει και το disclaimer για να μην βρούμε και τον μπελά μας, η πληροφορία που σας παρέχει δεν περιλαμβάνει εγγυήσεις. Και εδώ που τα λέμε και το google, δεν σας βγάζει ΟΛΕΣ τις σελίδες που υπάρχουν στο internet.

Δεν κατηγορώ κανένα, απλώς θέλω να προλάβω δυσάρεστες καταστάσεις, που το πιο πιθανο θα έχει σαν αποτέλεσμα να παρατήσουμε την προσπάθεια πριν την φτάσουμε στο επίπεδο που την θέλουμε.

Τώρα, όσον αφορά τον checkmate, ειναι φαρμακείο είτε εχει αποκλειστικότητα είτε οχι.

Όταν ο ΟΤΕ μας πούλαγε το μονοπώλιο του 50% πιο ακριβά απο όσο έπρεπε, τον λέγαμε κλεφτη.

Το οτι ΔΕΝ θα το έβρισκα αλλού, μάλλον δεν ήταν δικαιολογία για εκέινον.

(και επιπλέον, το βρίσκεις αλλού). Η αισχροκέρδια ειναι αισχροκέρδια ότι και να κάνεις. Αν το παίρνει 20 euro και το δίνει 100, δεν μπορώ να καταλάβω πώς τον απαλλάσει το γεγονός οτι δεν το έχει κανενας άλλος.

Αυτά τα όλιγα, συγγνώμη που μπήκα σαν εξωγηινος στο topic.

• Replies 146
  • Created
  • Last Reply

Εγω θα ηθελα πολυ τελικα να μαθω ποια ειναι η αποψη του mariosalice χωρις λινκ,χωρις quote!Απλα με δυο λογακια να μας πει την γνωμη του για την checkmate αλλα και γιατι εχει αυτη την γνωμη??

Πωπώ χαμός έγινε τελικά εδώ πέρα. Δε θα αναφερθώ καθόλου στις συγκρίσεις τιμών (ή μάλλον θα πω μια λέξη μόνο : ΛΟΛ)

Μάριε εγώ θα σου ανταπαντήσω μόνο στο ζήτημα του τίτλου. Είναι δικαίωμά μου αφού εδώ είναι ένας χώρος συζήτησης να πω ό,τι θέλω για ένα κατάστημα σε κόσμια πάντα πλαίσια. Αν είμαι υστερόβουλος ψεύτης το φόρουμ θα με καταλάβει .Οπότε είναι ΑΚΥΡΟ αυτό που λες για τον τίτλο γιατί και για το Πλαίσιο έχουν γραφτεί βαριές κουβάντες. Και για το eshop θα γραφτούν τη στιγμή που θα γίνει η πρώτη αβαρία σε καταναλωτή. Δηλαδή αν στο πλαίσιο μου αρνηθούν να μου αλλάξουν κάρτα με τιμή αγοράς 400 ευρώ και μου πασάρουν μία των 200 επειδή με θεωρήσουν χαζό τι θα λέει ο τίτλος του θέματός μου.; Διαφωνία απόψεων με το Πλαίσιο? Ή μήπως "Καλό μου Πλαίσιο σε παρακαλώ..."

Αρχική απάντηση από bandito [Χθες, στις 22:58]

Μερικές διευκρινήσεις, λιγο off και λίγο in topic.

Δεν υπάρχει καμια περίπτωση να είχε μια εβδομάδα να ανανεωθεί το skroutz.

Το κάνω με τα χεράκια μου, και το κάνω κάθε μερα.

Με τα προιόντα του Multirama υπήρχε ένα πρόβλημα (έγραφε σε μερικά την λέξη"NEO" και μπερδεύαν προς στιγμή το spider, αυτά συμβαίνουν τις 2-3 πρώτες μέρες που προσθέτουμε ενα shop). Το πρόβλημα έχει διορθωθεί τώρα.

Επιπλέον, ο skroutz προσπαθεί να είναι όσο πιο αντικειμενικός γίνεται. Δεν ΕΧΕΙ και ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ποτέ διαφημίσεις απο καταστήματα. Δεν σκανάρει η αφήνει απ'εξω συγκεκριμένα καταστήματα, απλώς υπάρχουν κάποιες δυσκολίες σε συγκεκριμένα sites που καθυστερούν την εισαγωγή τους. Έχει ήδη 36 shops, φαντάζομαι οτι μερικά ούτε που τα ξέρατε,και όμως έχουν καλές τιμές, και έχουν σπρώξει κάποιους μεγάλους να μειώσουν και αυτοί τις τιμές τους. Και όπως λέει και το disclaimer για να μην βρούμε και τον μπελά μας, η πληροφορία που σας παρέχει δεν περιλαμβάνει εγγυήσεις. Και εδώ που τα λέμε και το google, δεν σας βγάζει ΟΛΕΣ τις σελίδες που υπάρχουν στο internet.

Δεν κατηγορώ κανένα, απλώς θέλω να προλάβω δυσάρεστες καταστάσεις, που το πιο πιθανο θα έχει σαν αποτέλεσμα να παρατήσουμε την προσπάθεια πριν την φτάσουμε στο επίπεδο που την θέλουμε.

Τώρα, όσον αφορά τον checkmate, ειναι φαρμακείο είτε εχει αποκλειστικότητα είτε οχι.

Όταν ο ΟΤΕ μας πούλαγε το μονοπώλιο του 50% πιο ακριβά απο όσο έπρεπε, τον λέγαμε κλεφτη.

Το οτι ΔΕΝ θα το έβρισκα αλλού, μάλλον δεν ήταν δικαιολογία για εκέινον.

(και επιπλέον, το βρίσκεις αλλού). Η αισχροκέρδια ειναι αισχροκέρδια ότι και να κάνεις. Αν το παίρνει 20 euro και το δίνει 100, δεν μπορώ να καταλάβω πώς τον απαλλάσει το γεγονός οτι δεν το έχει κανενας άλλος.

Αυτά τα όλιγα, συγγνώμη που μπήκα σαν εξωγηινος στο topic.

Φίλε Bandito

Αν μια Εταιρία έχει παραστατικά οτι αγοράζει 10 και πουλάει 100 τότε δεν είναι Φαρμακείο απλά αλλά απατεώνας και υπόκειται σε κυρώσεις. Η Checkmate όμως υπάρχει πολλά χρόνια και δεν νομίζω οτι θα κατάφερνε να επιβιώσει. Αγορανομικός έλεγχος μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή και να κλείσει ένα τέτοιο μαγαζί.

Συμφωνώ για την ημερομηνία ανανέωσης. Εξάλλου το έγραψα αυτό. Η ημερομηνία ανανέωσης πάντως τη στιγμή που έκανα την αναζήτηση δεν ήταν 20-3-05 που είναι αυτή τη στιγμή.

Κανείς εδώ μέσα δεν σας κατηγόρησε για κάτι. Όταν μας δίνουν ένα γάιδαρο δεν τον κοιτάμε στα δόντια. Για ακόμα μια φορά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω γιατί μας δίνετε τη δυνατότητα πανεύκολα και γρήγορα να βρούμε ένα προιόν στην καλύτερη τιμή.

Συμφωνώ μαζί σου για τα μονοπώλια. Μα αν καταφέρουμε και κλείσει το ένα από τα 4-5 καταστήματα (τόσα δεν είναι ή κάνω λάθος;) που φέρνουν είδη όπως και η Checkmate νομίζεις οτι είναι καλύτερα; Δεν ενισχύουμε τα μονοπώλια; Εϊδες πόσα άτομα (αγοραστές) έχουν διαβάσει αυτό το πόστ;

Γράφεις "και επιπλέον, το βρίσκεις αλλού". Δεν μας γράφεις όμως σε τι ποσοστό τα βρίσκεις αλλού. Όταν μάλιστα έχεις φτιάξει το Skroutz η γνώμη σου μετράει πολύ περισσότερο από τη δική μου. Θα σου είναι λοιπόν πιο εύκολο να ελέγξεις τα αποτελέσματά μου. Ακόμα καλύτερα πάρε όλα τα διαθέσιμα προιόντα της Checkmate και πες μας σε τι ποσοστό τα προιόντα της μπορούμε να τα βρούμε (ετοιμοπαράδοτα ή όχι) σε άλλα καταστήματα.

Αν και δεν επιμένω στο ετοιμοπαρόδοτα, αν είναι να αγοράσουμε με καθυστέρηση τα αγοράζουμε και από Γερμανία φθηνότερα. Τι να πατήσουμε κλικ σε Ελληνικό site τι σε Γερμανικό. Σχεδόν το ίδιο κάνει (+έξοδα αποστολής).

Συνεχίστε με το Skroutz. Μας είναι απαραίτητο.

Αρχική απάντηση από Nos-Dio [Χθες, στις 23:12]

Εγω θα ηθελα πολυ τελικα να μαθω ποια ειναι η αποψη του mariosalice χωρις λινκ,χωρις quote!Απλα με δυο λογακια να μας πει την γνωμη του για την checkmate αλλα και γιατι εχει αυτη την γνωμη??

Την άποψή μου την έχω γράψει πάρα πολλές φορές εδώ μέσα και δεν θα έπρεπε να το ρωτάς.

Εαν διαβάσεις όλα τα ποστ είναι σαφής από την αρχή.

Ποτέ δεν διαφώνησα οτι έχει και ακριβά είδη η Checkmate.

Ποτέ δεν είπα οτι είναι φθηνή.

Αυτό που είπα είναι οτι φέρνει πολλά προιόντα που αν δεν τα έφερνε τελικά ή δεν θα τα παίρναμε καθόλου ή θα μας έρχονταν πολύ πιο ακριβά.

Όλα είναι σχετικά βέβαια. Κάποιοι που γνωρίζουν τα Γερμανικά site μπορούν και φέρνουν προιόντα πολύ φθηνά.

Τώρα για το αν αξίζει να χαρακτηρίζουμε φαρμακείο την checkmate είναι προσωπικό θέμα του καθενός.

Ήθελα να δω μόνος μου και αντικειμενικά αν δικαιολογείται αυτός ο χαρακτηρισμός.

Το έκανα και έβγαλα κάποια αποτελέσματα.

Τα έγραψα και τα εξήγησα.

Η Checkmate έχει μείνει ακόμα στον τρόπο που λειτουργούσε η αγορά παλιότερα και ακόμα λειτουργεί σε πολλές περιπτώσεις. Το Internet και τα Ελληνικά e-shops έφεραν μια επανάσταση - εξυγίανση στις τιμές.

Μου έχουν τύχει περιπτώσεις και ακόμα τυχαίνουν αρπαχτής και μεγάλων διαφορών τιμής ακόμα και απο site του εξωτερικού. Για δείτε τι διακυμάνσεις έχουν τα προιόντα εκεί;

Απέφυγα να χαρακτηρίσω φαρμακείο άλλες εταιρίες δίνοντας δικές τους διαφορές τιμής παρότι πρόσφατα αγόρασα μνήμη σε τιμή 110 από κατάστημα που όλοι εδώ μέσα το εξυμνούν και ένας φίλος πήρε ακριβώς το ίδιο κομμάτι από ηλεκτρονική διεύθυνση της Κρήτης σε τιμή 90 μαζί με τα μεταφορικά. Όχι βέβαια οτι και αυτός δεν την πάτησε. Είχε ζητήσει να πληρώσει με αντικαταβολή και παρήγγειλε δύο μνήμες. Του έφτασε το πακέτο μετά από 10 μέρες, πλήρωσε, άνοιξε το πακέτο και βρήκε μια μνήμη...

Αυτή όμως είναι η αγορά ακόμα.

Αναιμική, ασταθής, ανοργάνωτη.

Τα καταστήματα κλείνουν γιατί δεν έχουν πελατεία και όσοι κρατιούνται κρατιούνται με τα δόντια.

Ας τους δώσουμε και μείς μια κλωτσιά.

Φιλικά Μάριος

ΥΓ. Το οτι απαντάω στα πόστ δεν σημαίνει απαράιτητα οτι διαφωνώ και γι'αυτό απαντάω.

Όταν κάποιος έκανε τον κόπο να γράψει τη γνώμη του νομίζω οτι δικαιούται να ξέρει οτι κάποιος τη διάβασε με προσοχή.

Χθες βράδυ είχε μια εκπομπή για τις απάτες στα μαγαζιά που έχουν γίνει πλέον σούπα.

Πήγαν σε μηχανικό ελεγμένο αυτοκίνητο με καινούργια τακάκια μπουζί κλπ και αυτός δεν τους άφηνε να φύγουν γιατί έλεγε πως το αυτοκίνητο ήταν επικίνδυνο.

Πήγαν σε ηλεκτρονικό για έλεγχο (όχι επιδιόρθωση) ολοκαινούργια τηλεόραση που την είχαν ελέγξει πιο πριν και της άλλαξαν την ασφάλεια με μια καμμένη και αυτός τους ζήτησε 30 για επιδιόρθωση.

Στα Super Market οι προσφορές ήταν μόνο ταμπέλες χωρίς αντίκρυσμα και άλλα πολλά.

Ας έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά απ' όπου κι αν ψωνίζουμε.

Η checkmate φίλε Μάριε υπάρχει όντως πολλά χρόνια, αλλά αυτό δε σημαίνει οτι πρέπει να την εξυμνούμε και να τη θεωρούμε πανάκεια. Δυστυχώς ΠΑΝΤΑ ήταν ακριβή, και όσες φορές εχω μιλήσει μαζί τους για να ρωτήσω κάτι που με ενδιαφέρει, η απάντηση δε μου άρεσε. Μία φορά αγόρασα απο εκει κάτι γιατί βιαζόμουν και ο τύπος πήγε να μου κανει τον έξυπνο πράγμα που με τσάντισε ("Και σε τι σύστημα θα βάλεις τα tygon" κλπ) Με 18 ευρώ το μέτρο... ΕΛΕΟΣ

Ήθελα να αγοράσω της DangerDen κάτι μπλοκ πρόσφατα. Η dangerden με παρέπεμψε στην checkmate και τους απάντησα οτι εγώ απο εκει ΔΕΝ αγοράζω γιατι θα περιμένω πότε θα ξεβαρεθούν να παραγγείλουν. Δε φτάνει που ειναι ακριβοί, ΔΕΝ εχουν και στόκ! Τι να τους κάνω τότε. Εχω πάει εκει να ρωτήσω για το 6800 μπλοκ και η απάντηση μπροστά στα μούτρα μου, ήταν "Ναι θα παραγγείλουμε κάποια στιγμή, δε ξέρουμε ακόμα πότε, σε 1-2 βδομάδες σίγουρα".... Μεγάλο ενδιαφέρον για τον πελάτη.

Απο τη στιγμή που υπάρχουν άλλα μαγαζιά τα οποία ειναι φτηνότερα και πολύ πιο εξυπηρετικά, η checkmate παύει να είναι επιλογή για πολλούς απο μας. Εγω δεν τσεκάρω ποτέ πια τη σελίδα τους, και ούτε πρόκειτε. Τοσα παιδιά ανέφεραν μεγάλες διαφορές στις τιμές , που τις έχω δει με τα μάτια μου και εγώ... Τώρα αν στην Ελλάδα τα μαγαζιά ειναι λίγα που φέρνουν τέτοια πράγματα, εμένα και να κλείσει δέ θα μου λείψει πάντως.

Αρχική απάντηση από Trooper [Σήμερα, στις 11:21]

Τώρα αν στην Ελλάδα τα μαγαζιά ειναι λίγα που φέρνουν τέτοια πράγματα, εμένα και να κλείσει δέ θα μου λείψει πάντως.

......... :T: ........ :hi: .......... :jump: ............. :upside: ............ :giveup:

Αρχική απάντηση από mariosalice [07-03-2005 15:16]

Δεν μπορεί βλέπεις το δικό μας βλαστάρι να έχει επεξεργαστή με λιγότερα μεγαχέρτζ από του γείτονα.

Καιρός λοιπόν να ωριμάσει η αγορά και για τους υπολογιστές.

Ναι βεβαια

Kαι οχι μονο οσο αφορα βλασταρια και γειτονες

[Παραδειγμα]

Εσυ εχεις 3500+ τωρα

ΕΕΕ εγω σε μερικους μηνες θα εχω υπολογιστη με επεξεργαστη Dual Core στα 4000+GHZ και ισως και περισσοτερο μονο και μονο για να σου παω κοντρα

και θελω να εχω κατι καλυτερο απο σενα λογο περισσοτερο εγωισμου και οχι αναγκης

μονο λεφτα να εχεις να χαλασεις....[παραδειγμα]

Κλασσικη Ελληνικη συμπεριφορα

"Ναι ειμαστε μεν φτωχοι αλλα λεφτα για να αγοραζουμε το καλυτερο βρισκουμε"

Ο καθενας τον εαυτουλη του και πως να θεωρει τον εαυτο του ανωτερο απο τον διπλανο του...

Live and let the other die ακομα και σε οτι αφορα τους υπολογιστες

και φυσικα και τα μαγαζια επωφελουνται και απο αυτο

Αρχική απάντηση από Trooper [Σήμερα, στις 11:21]

Η checkmate φίλε Μάριε υπάρχει όντως πολλά χρόνια, αλλά αυτό δε σημαίνει οτι πρέπει να την εξυμνούμε και να τη θεωρούμε πανάκεια. Δυστυχώς ΠΑΝΤΑ ήταν ακριβή, και όσες φορές εχω μιλήσει μαζί τους για να ρωτήσω κάτι που με ενδιαφέρει, η απάντηση δε μου άρεσε. Μία φορά αγόρασα απο εκει κάτι γιατί βιαζόμουν και ο τύπος πήγε να μου κανει τον έξυπνο πράγμα που με τσάντισε ("Και σε τι σύστημα θα βάλεις τα tygon" κλπ) Με 18 ευρώ το μέτρο... ΕΛΕΟΣ

Ήθελα να αγοράσω της DangerDen κάτι μπλοκ πρόσφατα. Η dangerden με παρέπεμψε στην checkmate και τους απάντησα οτι εγώ απο εκει ΔΕΝ αγοράζω γιατι θα περιμένω πότε θα ξεβαρεθούν να παραγγείλουν. Δε φτάνει που ειναι ακριβοί, ΔΕΝ εχουν και στόκ! Τι να τους κάνω τότε. Εχω πάει εκει να ρωτήσω για το 6800 μπλοκ και η απάντηση μπροστά στα μούτρα μου, ήταν "Ναι θα παραγγείλουμε κάποια στιγμή, δε ξέρουμε ακόμα πότε, σε 1-2 βδομάδες σίγουρα".... Μεγάλο ενδιαφέρον για τον πελάτη.

Απο τη στιγμή που υπάρχουν άλλα μαγαζιά τα οποία ειναι φτηνότερα και πολύ πιο εξυπηρετικά, η checkmate παύει να είναι επιλογή για πολλούς απο μας. Εγω δεν τσεκάρω ποτέ πια τη σελίδα τους, και ούτε πρόκειτε. Τοσα παιδιά ανέφεραν μεγάλες διαφορές στις τιμές , που τις έχω δει με τα μάτια μου και εγώ... Τώρα αν στην Ελλάδα τα μαγαζιά ειναι λίγα που φέρνουν τέτοια πράγματα, εμένα και να κλείσει δέ θα μου λείψει πάντως.

Φίλε Trooper

Δεν εξύμνησα πουθενά την Checkmate. Το αντίθετο μάλιστα. Απέδειξα μετά από κόπο και αντικειμενική έρευνα οτι στα είδη που φέρνουν και δυο τρεις άλλοι είναι αρκετά ακριβότερη. Μα είναι φυσικό όταν ένας μπαίνει σε μια αγορά να θέλει να προσελκύσει πελάτες με καλές τιμές. Μετά τι γίνεται; Αν πρόσεξες ούτε κι εγώ έχω αγοράσει από την Checkmate εδώ και αρκετά χρόνια. Το έγραψα ήδη αυτό.

Ήθελα λοιπόν να τονίσω οτι ναι μεν να γράφουμε τις κακές μας εμπειρίες, αλλά να μη γενικεύουμε και χρησιμοποιούμε σκληρές εκφράσεις, όταν ένα προιόν το βρήκαμε κάπου αλλού πολύ φθηνότερα, γιατί τότε δεν βγάζουμε άκρη. Αυτό νομίζω έχει συμβεί σε όλους μας κατά καιρούς στα περισσότερα καταστήματα. Με το να ποστάρουμε και να λέμε δυο κουβέντες σκέτες ξερές "Μακρυά από Checkmate", επειδή ένα προιόν ήταν ακριβό βγαίνει άκρη; Αν όλοι έγραφαν το ίδιο για κάθε κατάστημα που αγόρασαν ένα είδος ακριβότερα θα είχε κανένα νόημα να διαβάζουμε το τι - που - πόσο; Αν έγραφε ο τίτλος "Με ζεμάτισε η Checkmate" ή "Προσοχή στις τιμές της Checkmate" ή κάτι παρόμοιο και έδινε τα στοιχεία για τα είδη που αγόρασε, τότε ίσως να βρισκόντουσαν και άλλοι που θα έγραφαν τη δική τους εμπειρία.

Το δικό σου post είναι το πρώτο που γράφει κάποιος την αρνητική προσωπική του εμπειρία συγκεκριμένα. Στα προηγούμενα, αντί να δω τέτοιες αρνητικές προσωπικές εμπειρίες, είδα γενικεύσεις, αναφερά σε ελάχιστα πανάκριβα όντως προιόντα και αστήρικτες άρες κατά της Checkmate. Εϊδα όμως και δυο θετικές γνώμες. Όταν μάλιστα τόλμησα να γράψω τις σκέψεις μου, άρχισαν και οι προσωπικές επιθέσεις.

Τι γνώμη να σχηματίσω μετά από όλα αυτά;

Αρχική απάντηση από Vasot [Σήμερα, στις 13:04]

Ναι βεβαια

Kαι οχι μονο οσο αφορα βλασταρια και γειτονες

[Παραδειγμα]

Εσυ εχεις 3500+ τωρα

ΕΕΕ εγω σε μερικους μηνες θα εχω υπολογιστη με επεξεργαστη Dual Core στα 4000+GHZ και ισως και περισσοτερο μονο και μονο για να σου παω κοντρα

και θελω να εχω κατι καλυτερο απο σενα λογο περισσοτερο εγωισμου και οχι αναγκης

μονο λεφτα να εχεις να χαλασεις....[παραδειγμα]

Κλασσικη Ελληνικη συμπεριφορα

"Ναι ειμαστε μεν φτωχοι αλλα λεφτα για να αγοραζουμε το καλυτερο βρισκουμε"

Ο καθενας τον εαυτουλη του και πως να θεωρει τον εαυτο του ανωτερο απο τον διπλανο του...

Live and let the other die ακομα και σε οτι αφορα τους υπολογιστες

και φυσικα και τα μαγαζια επωφελουνται και απο αυτο

Φίλε Vasot,

Μάλλον φέρνεις σαν παράδειγμα τον 3500+ για να γίνεις αντιληπτός. Για την περίπτωση που το εννοείς θα σου απαντήσω. Δεν είναι κάποια κορυφή το 3500+ Winchester αλλά κάνει τη δουλειά του και είναι σχετικά οικονομικός για αυτά που προσφέρει. Κορυφή είναι ο FX55 και ο Pentium extreme edition. Ο προηγούμενος επεξεργαστής μου ήταν Pentium 4 1.8. Ποτέ δεν είχα κάτι που να είναι κορυφή.

Αν στηρίζεται κάποιος σε αντικείμενα που τα θεωρεί προέκταση της προσωπικότητάς του για να ανεβάσει το εγώ του, κλάφτον. Τάπαιξε. Όχι οτι δεν είναι ωραίο να κάνεις τη δουλειά σου άνετα χωρίς να ταλαιπωριέσαι. Αυτό είναι άλλο πράγμα.

Φυσικά και κάποια μαγαζιά επωφελούνται και απο αυτό. Αυτό είναι το κακό, που μάλιστα είναι φαινόμενο που αγγίζει όλους τους τομείς. Από το μαγαζάκι της γειτονιάς, μέχρι τον επαγγελματία, τα Super Market, τους δικαστικούς, τους πολιτικούς και πάει λέγοντας, παντού θα υπάρχουν κάποιοι λίγοι που δεν κάνουν ευσυνείδητα τη δουλειά τους.

Συμφωνώ οτι πρέπει να τους δείχνουμε. Αρκεί να το αξίζουν. Διαφορετικά γινόμαστε λασπολόγοι με ποταπά καμμιά φορά κίνητρα.

Εγραφα μια ολοκληρη σελίδα αλλά συγκρατήθηκα........

Αρχική απάντηση από mariosalice

άρχισαν και οι προσωπικές επιθέσεις.

Αν έχεις κάποιο παράπονο να το πεις καθαρά

Φιλε Μαριε για ποιες γενικευσεις μιλας,αμα μιλησουμε με γεγονοτα θα την χαντακωσουμε τελειως την checkmate!

Τι να φερνει τα προιοντα στην Ελλαδα και να τα εχει πανακριβα?....Ρε σ ελεος ειχε καποτε το ΕΧΟΣ 500 ευρω σχεδον!!!!!!!!ΗΜΑΡΤΟΝ....

Επειτα θα σου πω και κατι αλλο.Ο συγκεκριμενος ανθρωπος αν ηταν σωστος επιχειρηματιας και ειχε λιγο μυαλο θα ηταν ανταγωνιστικος.Πριν απο κανα 5μηνο τον ειχα ρωτησει για μια αρχαια ψυχτρα που ΜΟΝΟ αυτος εχει ομολογουμενος.Μιλαω για το GB VOS 32 for K7.Μου ειπε τιμη στα 35 ευρω......και φυσικα δεν το αγορασα.Ημαρτον δηλαδη βασικη αρχη μιας αγορας ειναι η προσφορα και η ζητηση...δεν μπορεις να λες οτι εισαι σωστος επιχειρηματιας και να εχεις ενα κομματι μεταλλο που το 99% των καταναλωτων δεν θα στο ζητησει ποτε και κατα συνεπεια θα σου μηνει στο ραφι στην τιμη που το ειχες τοτε οταν ηταν στις δοξες του.

Σου λεω παντως οτι αν ψαξεις καλα την αγορα η μαλλον θελησεις να δεις και αλλα μαγαζια,θα δεις οτι απλα η checkmate και να μην υπηρχε δεν θα ελειπε απο κανενα,βασικα δεν προσφερει και τιποτα τωρα πια που η αγορα εχει μεγαλωσει σε αυτα τα προιοντα.Δεν ξερω αν ο τυπακος που την εχει ζει απο αυτη την δουλεια η την εχει για Hobby αλλα πρεπει να καταλαβει οτι πανε ανεπιστρεπτι οι εποχες που ηταν κατι το διαφορετικο.

Επισης να πω κατι....να ψωνησω απο καποιο μαγαζι για να το βοηθησω??????Δεν καταλαβα τι σημαινει αυτο??Αμα δεν θελει να κλισει να βρει αλλους τροπους απο την την αυξηση της τιμης στα ιδια προιοντα για να με κερδισει.Εκει φαινεται ποιος ειναι αξιος και ποιος οχι.Οποιος ειναι αξιος ανεβαινει με το σπαθι του και οποιος δεν ειναι πεφτει,ετσι ειναι το εμποριο.

Αρχική απάντηση από Nos-Dio [Σήμερα, στις 16:31]

Φιλε Μαριε για ποιες γενικευσεις μιλας,αμα μιλησουμε με γεγονοτα θα την χαντακωσουμε τελειως την chackmate!

Τι να φερνει τα προιοντα στην Ελλαδα και να τα εχει πανακριβα?....Ρε σ ελεος ειχε καποτε το ΕΧΟΣ 500 ευρω σχεδον!!!!!!!!ΗΜΑΡΤΟΝ....

Επειτα θα σου πω και κατι αλλο.Ο συγκεκριμενος ανθρωπος αν ηταν σωστος επιχειρηματιας και ειχε λιγο μυαλο θα ηταν ανταγωνιστικος.Πριν απο κανα 5μηνο τον ειχα ρωτησει για μια αρχαια ψυχτρα που ΜΟΝΟ αυτος εχει ομολογουμενος.Μιλαω για το GB VOS 32 for K7.Μου ειπε τιμη στα 35 ευρω......και φυσικα δεν το αγορασα.Ημαρτον δηλαδη βασικη αρχη μιας αγορας ειναι η προσφορα και η ζητηση...δεν μπορεις να λες οτι εισαι σωστος επιχειρηματιας και να εχεις ενα κομματι μεταλο που το 99% των καταναλωτων δεν θα στο ζητησει ποτε και κατα συνεπεια θα σου μηνει στο ραφι στην τιμη που το ειχες τοτε οταν ηταν στις δοξες του.

Σου λεω παντως οτι αν ψαξεις καλα την αγορα η μαλλον θελησεις να δεις και αλλα μαγαζια,θα δεις οτι απλα η checkmate και να μην υπηρχε δεν θα ελειπε απο κανενα,βασικα δεν προσφερει και τιποτα τωρα πια που η αγορα εχει μεγαλωσει σε αυτα τα προιοντα.Δεν ξερω αν ο τυπακος που την εχει ζει απο αυτη την δουλεια η την εχει για Hobby αλλα πρεπει να καταλαβει οτι πανε ανεπιστρεπτι οι εποχες που ηταν κατι το διαφορετικο.

Έχεις δίκιο. Αυτά είναι χοντρά πράγματα που κάνει η Checkmate. Καλά κάνεις και δεν το καταπίνεις. Μιλάω για την ψύκτρα που προτίμησε να την κρατήσει στοκ κι ας ήξερε οτι θα του μείνει παρά να τη δώσει φθηνότερα. Αντί να έχει ένα δυσαρεστημένο εθχρό τώρα θα είχε ένα ευχαριστημένο πελάτη. Μάλλον όμως δεν διαβάζει το thelabs.gr. Ας πρόσεχε.

Αρχική απάντηση από Ar@besqu.e [Σήμερα, στις 16:24]

Εγραφα μια ολοκληρη σελίδα αλλά συγκρατήθηκα........

Αν έχεις κάποιο παράπονο να το πεις καθαρά

Φίλε Ar@besqu.e

Από σένα φυσικά και όχι.

Πολιτισμένα είπαμε τις απόψεις μας και κάτι κερδίσαμε και οι δυο νομίζω.

Ωωωωωωωωχου ρε Μαριε ελεος! Τοσα ατομα σου λεμε το ιδιο ή σχεδον το ιδιο, κ εσυ με παρωπιδες, αναφερεις συνεχεια μπλα μπλα μπλα...μια σελιδα ποστ χωρις κανενα νοημα!

Δεν γραφω αλλο σε αυτο το θεμα γιατι ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ να καταλαβεις....

Κουβέντα να γίνεται είναι μου φαίνεται αυτό το θέμα αλλά ούτε ο Μάριος ούτε κανένας άλλος εδώ μέσα είναι αρκετά αφελής ώστε να κάνει αγορές ηλεκτρονικών χωρίς να φάει το ίντερνετ. Όποτε η checkmate και το λιανικάκι της (πόσες φορές έχω πετύχει τον τύπο στην computer data να ψήνει ανυποψίαστους-άσχετους για όμορφο κουτί με τροφοδοτικό και φωτάκια τελική 300 μόνο για εσένα φίλε μου ... στο τσακ κρατιέμαι να μη μιλήσω) αποφασίσουν ότι δεν θέλουν να είναι απλά μία στάση του καταναλωτή και να γίνουν ο τελικός προοροσμός του θα βρουν το τρόπο.

Αρχική απάντηση από schumifer [Σήμερα, στις 00:33]

Κουβέντα να γίνεται είναι μου φαίνεται αυτό το θέμα αλλά ούτε ο Μάριος ούτε κανένας άλλος εδώ μέσα είναι αρκετά αφελής ώστε να κάνει αγορές ηλεκτρονικών χωρίς να φάει το ίντερνετ. Όποτε η checkmate και το λιανικάκι της (πόσες φορές έχω πετύχει τον τύπο στην computer data να ψήνει ανυποψίαστους-άσχετους για όμορφο κουτί με τροφοδοτικό και φωτάκια τελική 300 μόνο για εσένα φίλε μου ... στο τσακ κρατιέμαι να μη μιλήσω) αποφασίσουν ότι δεν θέλουν να είναι απλά μία στάση του καταναλωτή και να γίνουν ο τελικός προορισμός του θα βρουν το τρόπο.

Φίλε schumifer

Νόμιζα οτι το θέμα έχει κλείσει αλλά κάτι καινούργιο διαβάζω ανάμεσα στις γραμμές σου.

Προφανώς "λιανικάκι της Checkmate" εννοείς την Computer Data.

Μέχρι τώρα δεν έκανα τον κόπο να ασχοληθώ με αυτή.

Διαβάζω λοιπόν για το το εταιρικό προφίλ της (και για τη άλλο σκέλος της στην Αμερική) στη σελίδα.

http://www.computer-data.gr/company.php

Εδώ διαπιστώνω οτι

"από την 1η Οκτωβρίου 2002 έχει αναλάβει τη λιανική πώληση όλων των προϊόντων της Checkmate"

’ρα η Checkmate δεν θα έπρεπε να υφίσταται ως κατάστημα λιανικής ούτε να καθορίζει τιμές λιανικής.

Επομένως το πρόβλημα και τα παράπονα έχουν μάλλον αποδέκτη την Computer Data.

Εξάλλου και το πρώτο ποστ, την ιστοσελίδα της είχε και οχι της Checkmate.

Πες μας λίγα παραπάνω γι αυτά που λες σχετικά με τον "τελικό προορισμό του καταναλωτή".

Γιατί ήδη η CD εμπορεύεται όλα τα είδη και όχι μόνο συστήματα ψύξης όπως η Checkmate. Μου μυρίζει μονοπώλιο;

Θυμίσου εδώ και το πρώτο μου ποστ (Post #13) όπου έγραφα:

"Από αυτά ζει ο άνθρωπος. Δεν μπαίνει στα πόδια των άλλων. Τι μας πειράζει λοιπόν;"

ΥΓ. Η σελίδα της AIMS.

http://www.aims.aero/whatisaims.htm

και της Καναδικής εταιρίας Computer Data Corp.

http://www.aims.aero/companyinfo.htm

Καναδική? LOL

http://www.krasimir.com/personal/resume.htm

September 1996 - December 1996

As a Programmer/Analyst for Computer Data Corp., Athens, worked on converting MS-DOS based version of AIMS (Airline Information and Management System) to Windows-based application, developed with Borland Delphi. Involved in Delphi training as a trainer in the R&D office in Athens.

H checkmate έχει ευθήνη για το μαγαζί που έχει αποκλειστική λιανική διάθεση των προιόντων της. εγώ αυτό πιστεύω. Αν είμαι σωστή εταιρεία δε δίνω τα προιόνατ μου σ' όποιον να 'ναι. (και αποκλειστικά)

Μιας και μιλάμε για εμπόριο, το εάν θα δώσει μια εταιρία τα προϊόντα είναι θέμα του εάν το εν λόγο μαγαζί είναι ανιπρόσωπος ή όχι. Εάν δεν είναι τότε ελέυθερη αγορά έχουμε, ο καταναλωτής έχει τον τελευταίο λόγο, άμα θέλει αγοράζει άμα δεν θέλει κοιτάει αλλού. Στην περίπτωση όμως που το "μαγαζί" είναι αντιπρόσωπος των προϊόντων και κάνει κατάχρηση του μονοπωλίου έχοντας υπερβολικά αυξημένες τιμές τότε η ίδια η μαμά εταιρία θα τους κόψει την αντιπροσωπία (δεν μασάνε κουτόχορτο) είτε βάσει των πωλήσεων (με δεδομένο το οτι θα είναι μειωμένες) ή με βάση τις καταγγελίες πελατών για αισχροκέρδια (ξανά ο καταναλωτής έχει κάποια δύναμη). Εάν θεωρίσουμε υπαρκτό το σενάριο κάποιος να πουλά σε υπερ-υψηλές τιμές με την συναίνεση των "αφεντικών" του τότε υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια (τόσο μαγαζιά, όσο και brands).

Αρχική απάντηση από sa1901 [21-03-2005 20:36]

Έχω πάθει shock. Λέμε για τις τιμές της checkmate, αλλά τέτοιο πράγμα... :blink:

Ένα φιλαράκι μου ζήτησε να του βρω το Coolermaster Musketeer LLC-U02.

Το βρήκα λοιπόν στο e-shop 20,25 ευρώ καi τo βρήκα και στην chechmate.

Πόσο λέτε; 66,08 ευρώ !!!

Τα λόγια είναι περιττά.

+ΦΠΑ 18%

Μπράβο. Ωραία τιμή. Κι εγώ τσίμπησα και το παρείγγειλα από το e-shop στις 17-3-05 . Κι έγραψα γι' αυτό σε προηγούμενα πόστ. Ας μου έρθει όμως πρώτα ...

Μέχρι σήμερα στις 25-3-05 μου γράφει στην εξέλιξη της παραγγελίας οτι ακόμα γίνεται έλεγχος διαθεσιμότητας. Καλύτερα να το είχα παραγγείλει μόνος μου από Γερμανία. Αν θέλεις μπορώ να δώσω και τον αριθμό της παραγγελίας.

Παρήγγειλα και μια ψύκτρα Zalman ZM-NB47J πριν από 4 μέρες, γιατί η μαμίσια της ASUS έκανε θόρυβο και οι μόνες που ταιριάζουν στο NF4 είναι αυτή, η Zalman ZM-NB32J και η Swiftech MCX 159-R. Στο e-shop ακόμα ελέγχουν τη διαθεσιμότητα. Τι να το κάνω που είναι "φθηνά" κάποια προιόντα της, αν δεν πρόκειται ποτέ να τα πάρω; Αφού το e-shop είναι αποκλειστικά κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου, όφειλαν να γράφουν αν ένα προιόν είναι διαθέσιμο ή όχι και να ενημερώνουν την ιστοσελίδα τους. Αντί λοιπόν να γνωρίζουμε εκ των προτέρων αν το έχουν ετοιμοπαράδοτο το προιόν ή όχι, αναγκαζόμαστε να το παραγγείλουμε, μόνο και μόνο για να διαπιστώσουμε οτι πρέπει να περιμένουμε πολύ. Δεσμευόμαστε και δεν μπορούμε να ακυρώσουμε την παραγγελία μέσα από την ιστοσελίδα τους.

Έψαξα λοιπόν στο Skroutz και σε όλα τα καταστήματα που είναι στο Internet, για το Zalman ZM-NB47J το Zalman ZM-NB32J και το Swiftech MCX 159-R. Η Checkmate είχε διαθέσιμα τα δύο από τα τρία. Πήγα λοιπόν και το αγόρασα 10. Οι εντυπώσεις μου άριστες. Εξυπηρετικότατοι, πιάσαμε κουβέντα για τη μητρική μου, μου έδειξαν τα προιόντα και μου έδωσαν δώρο και ένα αθόρυβο ανεμιστηράκι 4cm της Akasa με τρία καλώδια για έλεγχο στροφών.

Η Checkmate λοιπόν παρότι είναι αντιπροσωπεία και επιβαρύνεται με το RMA σε όλα της τα προιόντα, κάνει τον κόπο να γράφει στην ιστοσελίδα της αν τα προιόντα της είναι διαθέσιμα ή όχι.

ΥΓ. Αμέσως μόλις γύρισα, εγκατέστησα την ψύκτρα, μέτρησα θερμοκρασίες και διαπίστωσα ότι όχι μόνο είναι πολύ πιό αθόρυβη η ASUS A8N-Sli deluxe αλλά και πιό κρύα (με ένα ανεμιστήρα ρυθμιζόμενων στροφών 120mm Thermaltake A2018 στην εισαγωγή και τον ανιχνευτή θερμοκρασίας στο μέσον της ψύκτρας ).

Η ιστορία με την προσπάθειά μου να λύσω το πρόβλημα του θορύβου του chipset NF4 έχει προηγούμενα. Απλά θα αναφέρω οτι στην αρχή νόμιζα πως θα ήταν εύκολο να βρώ μια ψύκτρα για NF4 και δεν το έψαξα το θέμα. Πήγα λοιπόν στο κατάστημα απ' όπου αγόρασα τη μητρική, τους είπα το πρόβλημα και ζήτησα λύση. Μου έδωσαν την Thermalright NB 1C 28 + ΦΠΑ που όμως δεν ταιριάζει με τίποτα σε NF4. Ακόμα την έχω και δεν ξέρω τι να την κάνω. Εξυπηρέτηση πελατών.....

Αρχική απάντηση από mariosalice

Μέχρι σήμερα στις 25-3-05

κόψε κάτι γιατί τραβάει που τραβάει το thread, μην έχουμε κι άλλα post γι' αυτό :D

το θέμα για την διαθεσιμότητα του e-shop πάντως, είναι για μένα μία απορία (γιατί δηλ. δεν το φτιάχνουν - ειδικά ένα online κατάστημα οφείλει απαραιτήτως να το έχει)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.