mariosalice Μάρτιος 20, 2005 #81 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2005 Αρχική απάντηση από Ar@besqu.e [Σήμερα, στις 19:55] αν δεν αγοράζεις μέσω internet και δεν είσαι μαγαζάτορας για να αγοράσεις προιόντα της checkmate πρέπει να το κάνεις απ΄τo computer-data για αυτό λέω οτι οι τύποι στη checkmate το έχουν παρακάνει και δίνω την ιστοσελίδα του computer-data!!!!!!! εντάξει??? όσο για το τίτλο η αισχροκέρδια έστω και σε μόνο ένα προιόν και ο τρόπος του πωλητή αρκούν για να τον δικαιολογήσουν και δε χρειάζεται παραπέρα τεκμηρίωση.... οκ?δεν είναι κάτι που χρειάζεται τεκμηρίωση είναι άποψη αν κάποιοι θιχτήκαν καλώς τον αλλάξανε αλλά δε μπορείς να μου λες το κακό είναι που επιμένεις....... δικαίωμα μου να εμένω στις απόψεις μου Παλαιότερα αγοράζαμε και από το μαγαζί. Δεν ξέρω σήμερα τι ισχύει.Σίγουρα όμως μπορείς να αγοράσεις από το Internet από την Checkmate.Δίνεις την ιστοσελίδα του computer-data και κρίνεις την Checkmate;Τώρα για την αισχροκέρδια δεν θα το σχολιάσω.Δεν διαφωνώ μαζί σου οτι όταν η συμπεριφορά κάποιου είναι απαράδεκτη πρέπει να το λέμε.Πες το και καλά κάνεις.Επίσης δεν διαφωνώ να καταγράφεται κάθε περίπτωση υπερβολικής χρέωσης ενός προιόντος.Είναι γεγονός οτι υπάρχουν ένα δυο προιόντα της Checkmate που είναι αρκετά ακριβότερα.Την έχουμε όμως ξετινάξει. Ούτε λογιστές να ήμασταν.Νομίζω οτι οποιοδήποτε μαγαζί και να πάρουμε θα έχουμε τέτοια παραδείγματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Μάρτιος 20, 2005 #82 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2005 Αρχική απάντηση από Ar@besqu.e [Σήμερα, στις 20:16] όπως είπες λίγο πιο πριν ο skroutz δε τα περιλαμβάνει όλσΑΥΤΟ ειναι έλλειψη τεκμηρίωσης..... Νομίζω οτι η μεθοδολογία που ακολούθησα είναι αντικειμενική, μπορεί να επαναληφθεί από το καθένα και τα αποτελέσματα στέκουν στατιστικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ar@besqu.e Μάρτιος 20, 2005 Author #83 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2005 εντάξει εγώ φέρω τα παραδείγματά μου οι αντιδράσεις όμως ως προς τι?? και γιατί προκλητικός ο τίτλος?? άδικος μπορεί αλλά γιατί προκλητικός????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Μάρτιος 20, 2005 #84 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2005 Αρχική απάντηση από Ar@besqu.e [Σήμερα, στις 20:33] εντάξει εγώ φέρω τα παραδείγματά μου οι αντιδράσεις όμως ως προς τι?? και γιατί προκλητικός ο τίτλος?? άδικος μπορεί αλλά γιατί προκλητικός????? Έχεις δίκιο. Ο τίτλος άλλαξε. Αν πρόσεξες δεν χαρακτηρίζω προκλητικό τον τίτλο σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sa1901 Μάρτιος 20, 2005 #85 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2005 Δεν ξέρω γιατί ανέφερες κάποιο κατάστημα του εξωτερικού για σύγκριση, αλλά γενικά έξω οι τιμές είναι χαμηλότερες. Σου δίνω δύο παραδείγματα από αυτά που ανέφερες από μαγαζιά που στέλνουν Ελλάδα Zalman ZM-NB47Je-shop 4,39 (η διαθεσιμότητα δεν καταγράφεται)Checkmate 10Στο Internet η τιμήLowest Price: $10.49 at ZipZoomFlyhttp://www.smarter.com/product.php?...inktomi_16437323,22 http://www.mindfactory.de/cgi-bin/MindStore.storefront/DE/Product/0012190?pid=geizhalsLevicom Watercube Watercooliing kit Watercube COOLERSHardShop 259,60 Checkmate 259,60 168,34 http://www.e-bug.de/cgi-ssl/preise.cgi?file=deeplink.tpl&u=gast&p=gast&artnr=18499Tα ταχυδρομικά έξοδα κυμαίνονται (γενικά μιλάω) μεταξύ 20 και 70 ευρώ συνήθως και πολλές φορές, αν ενδιαφέρεσαι για αρκετά πράγματα, σου βγαίνει πιο φτηνά απ' ότι αν τα έπαιρνες από εδώ.Προσωπικά έχω αγοράσει αρκέτα πράγματα από Γερμανία (hardware και αναλώσιμα) και θα συνεχίσω να αγοράζω, αν τα βρίσκω φτηνότερα.Μπορείς να χρησιμοποιείς ταhttp://www.geizhals.at/http://www.preistrend.de/indexg.htmlγια συγκρίσεις τιμών στα γερμανικά e-shops. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Μάρτιος 20, 2005 #86 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2005 Tι 1-2 προιόντα ακριβότερα ρε φίλε πλάκα κάνεις?Το blackice pro 2 που λές ότι το έχει μόνο η checkmate το έχουν και τα Multirama 57 ευρώ τελική , ναι καλά είδες 57 ΕΥΡΩ. δεν είναι τυπογραφικό λάθος . Σε αντίθεση με την checkmate Που έχει το ίδio ψυγείο ακριβώς 90 ++++ .Το ακασα harddrive coοler το έχει και το e-shop και μάλιστα 6.5 αντι για 8.5 ........ευρώΤο tagan εχει 89 στο eshop τελική , στο checkmate έκανε πάνω απο 130 +++ το ίδιο ακριβώς.και άλλα πολλά που βαριέμαι-δεν θέλω να ψάξω για ευνόητους λόγους . [το ****σαμε τελείως..... το ήδη ****μενο thread... κρίμα κιόλας.] Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikosKavvadias Μάρτιος 20, 2005 #87 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2005 Καλησπέρα και πάλι, ρε παιδιά για λίγο να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά γιατί εδώ βλέπω ότι μια πιάνουμε μέσες και μια άκρες. Πιστεύω ότι έγραψα και παραπάνω κάποια παραδείγματα real commerce και e-commerce, αλλα βλέπω ότι κανεις δεν στάθηκε έστω και λίγο να σχολιάσει ή να σκεφτεί γιατί και για ποιον λόγο ίσως οι τιμές έχουνε τόσο μεγάλη απόκλιση.Εγώ θα μπω πάντως στον κόπο να σας δώσω μερικά παραδείγματα και μετά ίσως μπείτε στον κόπο να αναθεωρήσετε λιγακι καποιες απο τις απόψεις σας.Λέμε λόγου χάρη ότι θέλω να αγοράσω στο internet την Canon 350D ή την Nikon D70. Παω λοιπόν στο μεγαλύτερο e-commerce τις Ιταλίας στο link: www.fotodigit.it που είναι μια E.P.E. (srl) και βλέπω τις τιμές. Παω μετά στο multi-national www.pixmania.it να δω τη διαφορα.http://www.fotodigit.it/scheda_prodotto.asp?codPROD=11579 -> 953 eurohttp://www.pixmania.com/it/it/40213/art/nikon/d70.html -> 863 euroκαι λέω εγώ τώρα: 953 - 863 = 90 euro διαφορα και στο "φοτοδιγιτ" πρέπει να περιμένεις και 7μέρες μετά που θα πληρώσεις. Aμα τώρα δούμε τις τιμές τον full Κιτ εως 1500euro τότε η διαφορα πάει στα υψη http://www.pixmania.com/it/it/40214/art/nikon/d70-af-s-dx-18-70.htmlΚαλο λοιπόν θα ήτανε, πριν μιλάτε για τιμές να βλέπετε ποσα κομμάτια stock βάζει ο κάθε resseller και τι τζίρο κάνει. Για του λόγου το αληθές υπάρχουνε φορες που κάποιοι online resseller έριξαν τις τιμές σε συγκεκριμένα προϊόντα και μόλις ενδιαφεροταν ο πελάτης του προτείνανε να αγοράζει αλλα πράγματα. Επειδή λοιπόν παίζουνε και αυτές οι εκδοχές όπως και πολλές άλλες, καλο λοιπόν θα ήτανε να μιλάμε με σαφής επιχειρήματα και όχι με 2-3 τιμές που έτυχε να δούμε δεξιά-αριστερά.Φιλικα Νικος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Μάρτιος 20, 2005 #88 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2005 Αρχική απάντηση από sa1901 [Σήμερα, στις 20:47] Δεν ξέρω γιατί ανέφερες κάποιο κατάστημα του εξωτερικού για σύγκριση, αλλά γενικά έξω οι τιμές είναι χαμηλότερες. Σου δίνω δύο παραδείγματα από αυτά που ανέφερες από μαγαζιά που στέλνουν Ελλάδα Μπορείς να χρησιμοποιείς ταhttp://www.geizhals.at/http://www.preistrend.de/indexg.htmlγια συγκρίσεις τιμών στα γερμανικά e-shops. Ευχαριστούμε για τα links.Όπως καταλαβαίνεις δεν έκανα κάποια σε βάθος έρευνα αγοράς.Έψαξα να βρώ σε μηχανή αναζήτησης Yahoo την πρώτη best price για να δω που κυμαίνονται οι τιμές στο εξωτερικό. Αν κάνεις το ίδιο θα δεις αυτό που έγραψα.Με τις αγορές από το εξωτερικό υπάρχει πρόβλημα με πιθανές φθορές κατά τη μεταφορά και σε περίπτωση RMA μένεις αρκετό καιρό ίσως και χωρίς υπολογιστή.Το παράδειγμα τιμής που έδωσες όμως είναι εντυπωσιακό.Δυστυχώς δεν ξέρω Γερμανικά (πρέπει να χρησιμοποιήσω τον αυτόματο μεταφραστή για να καταλάβω μέσες άκρες τι λέει) και έτσι δεν έψαχνα τα Γερμανικά site για αγορές. Όσες φορές έψαξα να αγοράσω κάτι δεν τα έστελναν στην Ελλάδα ή τα έξοδα μεταφοράς ήταν υπέρογκα.Το συγκεκριμένο site που προτείνεις κάνει συγκρίσεις τιμών στη γερμανία και δεν μπορώ να καταλάβω αν το κατάστημα τα φέρνει Ελλάδα, αν θα πληρώσω επιπλέον 18% τόκο, τα μεταφορικά και τόσες άλλες λεπτομέρειες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sa1901 Μάρτιος 20, 2005 #89 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2005 Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 23:11] Δυστυχώς δεν ξέρω Γερμανικά (πρέπει να χρησιμοποιήσω τον αυτόματο μεταφραστή για να καταλάβω μέσες άκρες τι λέει) και έτσι δεν έψαχνα τα Γερμανικά site για αγορές. Όσες φορές έψαξα να αγοράσω κάτι δεν τα έστελναν στην Ελλάδα ή τα έξοδα μεταφοράς ήταν υπέρογκα. Oύτε εγώ ξέρω γερμανικά. Χρησιμοποιώ το http://babelfish.altavista.com/ Μερικά από αυτά όμως, έχουν και επιλογή αγγλικής γλωσσας. Δυστυχώς όχι όλα. Αν όμως τους στείλεις e-mail στα αγγλικά, σου απαντάνε στα αγγλικά.Πάντως είναι γεγονός ότι για τα προϊόντα που διακινούνται στη ευρωπαϊκή ένωση, ισχύει διεθνής εγγύηση. Έτσι για όποιο πρόβλημα έχεις, μπορείς να απευθυνθείς στην Ελληνική αντιπροσωπεία και όχι στο μαγαζί που το αγόρασες. Μερικά προϊόντα μάλιστα δεν γίνονται δεκτά για επιστροφή στο εξωτερικό και υποχρεωτικά θα πας στην ελληνική αντιπροσωπεία.Πολλές αντιπροσωπείες δεν θέλουν να λένε ότι καλύπτουν την εγγύηση προϊοντων αγορασμένων από χώρες της Ε.Ε. Παρόλ αυτά είναι υποχρεωμένες να το κάνουν και στην περίπτωση που στο αρνηθούν, ένα e-mail σε κάποια global διεύθυνση διορθώνει ως δια μαγείας το πρόβλημα.Έχω αγοράσει 2 εκτυπωτές από την Γερμανία και ήρθαν σε άριστη κατάσταση και δεν έχουν παρουσιάσει κανένα απολύτως πρόβλημα λειτουργίας. Αυτήν την στιγμή ετοιμάζομαι και για μια αγορά οθόνης TFT. Η αντιπροσωπεία εδώ, με διαβεβαίωσε ότι καλύπτει την εγγύηση της.Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 23:11] Το συγκεκριμένο site που προτείνεις κάνει συγκρίσεις τιμών στη γερμανία και δεν μπορώ να καταλάβω αν το κατάστημα τα φέρνει Ελλάδα, αν θα πληρώσω επιπλέον 18% τόκο, τα μεταφορικά και τόσες άλλες λεπτομέρειες. Τα δύο μαγαζιά που ανέφερα στέλνουν Ελλάδα, οι τιμές είναι τελικές (με ΦΠΑ) και το μόνο που πληρώνεις επιπλέον είναι τα μεταφορικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bird Μάρτιος 20, 2005 #90 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2005 Αρχική απάντηση από Athens2004 [Σήμερα, στις 22:51] Tι 1-2 προιόντα ακριβότερα ρε φίλε πλάκα κάνεις? Το blackice pro 2 που λές ότι το έχει μόνο η checkmate το έχουν και τα Multirama 57 ευρώ τελική , ναι καλά είδες 57 ΕΥΡΩ. δεν είναι τυπογραφικό λάθος . Σε αντίθεση με την checkmate Που έχει το ίδio ψυγείο ακριβώς 90 ++++ . Το ακασα harddrive coοler το έχει και το e-shop και μάλιστα 6.5 αντι για 8.5 ........ευρώ Το tagan εχει 89 στο eshop τελική , στο checkmate έκανε πάνω απο 130 +++ το ίδιο ακριβώς. και άλλα πολλά που βαριέμαι-δεν θέλω να ψάξω για ευνόητους λόγους . [το ****σαμε τελείως..... το ήδη ****μενο thread... κρίμα κιόλας.] Πες τα χρυσοστομε :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Μάρτιος 20, 2005 #91 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2005 Αρχική απάντηση από Athens2004 [Σήμερα, στις 20:51] Tι 1-2 προιόντα ακριβότερα ρε φίλε πλάκα κάνεις?Το blackice pro 2 που λές ότι το έχει μόνο η checkmate το έχουν και τα Multirama 57 ευρώ τελική , ναι καλά είδες 57 ΕΥΡΩ. δεν είναι τυπογραφικό λάθος . Σε αντίθεση με την checkmate Που έχει το ίδio ψυγείο ακριβώς 90 ++++ .Το ακασα harddrive coοler το έχει και το e-shop και μάλιστα 6.5 αντι για 8.5 ........ευρώΤο tagan εχει 89 στο eshop τελική , στο checkmate έκανε πάνω απο 130 +++ το ίδιο ακριβώς.και άλλα πολλά που βαριέμαι-δεν θέλω να ψάξω για ευνόητους λόγους . [το ****σαμε τελείως..... το ήδη ****μενο thread... κρίμα κιόλας.] Μάλλον δεν διάβασες καλά.Μου είναι αδύνατον να ελέγξω όλες τις τιμές.Έγραψα τη μεθοδολογία που ακολούθησα με σαφή τρόπο.Το Tagan δεν είναι διαθέσιμο στην Checkmate ούτε έχει τιμή.http://www.checkmate.gr/products.php?cid=4Το harddrive coοler 6.62 αντι για 8.5 δεν είναι τα ίδια.Πουθενά δεν λέω για blackice pro 2Αν εννοείς το Black Ice Xtreme Radiator δεν το δίνει το Skroutz.Που το βρήκες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Μάρτιος 20, 2005 #92 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2005 Αρχική απάντηση από sa1901 [Σήμερα, στις 21:29] .... Χρησιμοποιώ το http://babelfish.altavista.com/ .... Αν όμως τους στείλεις e-mail στα αγγλικά, σου απαντάνε στα αγγλικά..... Έτσι για όποιο πρόβλημα έχεις, μπορείς να απευθυνθείς στην Ελληνική αντιπροσωπεία και όχι στο μαγαζί που το αγόρασες. Πολύ χρήσιμες πληροφορίες.Το http://babelfish.altavista.com/ προστέθηκε στα links μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Μάρτιος 20, 2005 #93 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2005 Αρχική απάντηση από Bird [Σήμερα, στις 21:31] Πες τα χρυσοστομε :) Διάβασες την απάντησή μου; Έγινε απόλυτα κατανοητό ότι θεωρείς ακριβή την Checkmate, αλλά αν έχεις κάτι να πεις, κάποιο περιστατικό, γιατί δεν το γράφεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Μάρτιος 20, 2005 #94 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2005 Αρχική απάντηση από mariosalice [Χθες, στις 19:24] Είδη διαθέσιμα στην Checkmate μόνοAsetek Radiator RDT02 120mm DUAL Black Ice Pro II Τώρα θα παίζουμε την κολοκυθιά βραδιάτικα ???? έλεος δηλαδή . .. .Εχώ ψωνίσει απο checkmate και ξέρω πολύ καλά και δεν έχω πρόβλημα μαζί τους και εξυπηρετικοι και γρηγορα ήρθε το δέμα επαρχία . Με τα λεγόμενα σου έχω αμφιβολίες Kαι το tagan τώρα λέι μη διαθέσιμο, αν είχες κοιτάξει πρίν κανα μήνα θα εβλεπες αν είχε η όχι 130φευγα. Δεν κατηγορώ το μαγαζί[checkmate] και στην τελικη ας το πουλήσουν και 1.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000 ευρώ . ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ . αλλά μην παιζεις με τις λέξεις . Εκει που σε κάνω quote λες η δεν λές asetek radiator black ice pro 2 Ανθρωπε μου??λές η κάνω λάθος ? αν κάνω λάθος κοίτα και το original ποστ σου . Πάρε και το λινκ λοιπόν γιατί στο επόμενο ποστ σου θα μου πείς ότι δεν έχει 100% σχεδόν διαφορα η τιμή που σου έλεγα. http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=WaterComponentCooling&cp_id=55497 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sa1901 Μάρτιος 20, 2005 #95 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2005 Αρχική απάντηση από mariosalice [Χθες, στις 23:53] Αν εννοείς το Black Ice Xtreme Radiator δεν το δίνει το Skroutz. To skroutz δεν είναι τελειοποιημένο ακόμη. Τώρα το φτιάχνουν τα παιδιά και απ' ότι έχω καταλάβει είναι μόνο 2 άτομα. Μπράβο τους. Κάτι τέτοιο έλειπε στην Ελλάδα για να ξεστραβωθούμε.Πάντως mariosalice είναι γνωστό σε όλους ότι η Checkmate στις τιμές είναι φαρμακείο. Δεν έχει νόημα να προσπαθείς να αποδείξεις το αντίθετο. Όσοι είναι μέσα στα πράγματα, την ξέρουν την Checkmate ξέρουν και τις τιμές της. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Μάρτιος 20, 2005 #96 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2005 Niko kavvadia ,,, άλλο 100 ευρώ διαφορά σε αγορά της τάξεως 900 ευρώ και άλλο απο 57 στα 95. Μεγάλα παιδιά είμαστε και καταλαβαίνουμε αυτά δεν χρειάζονται διευκρινηση . Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Μάρτιος 21, 2005 #97 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2005 Αρχική απάντηση από Athens2004 [Χθες, στις 22:27] http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=WaterComponentCooling&cp_id=55497 Μάλιστα.Αλλά το Skroutz δεν το έδωσε.Έγραψα τι έκανα πως το έκανα και τη χρονική στιγμή που το έκανα.Το αποτέλεσμα σίγουρα δεν είναι εγγυημένο 100%.Αν εσύ βρήκες ένα προιόν ακριβότερο κάποιος άλλος μπορεί να βρει ένα φθηνότερο.Από τη στιγμή που ξεφεύγουν από τη μεθοδολογία που ακολούθησα και δεν περιλαμβάνονται στο Skroutz δεν μπορώ να τα υπολογίσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Μάρτιος 21, 2005 #98 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2005 Αρχική απάντηση από sa1901 [Χθες, στις 22:42] To skroutz δεν είναι τελειοποιημένο ακόμη. Τώρα το φτιάχνουν τα παιδιά και απ' ότι έχω καταλάβει είναι μόνο 2 άτομα. Μπράβο τους. Κάτι τέτοιο έλειπε στην Ελλάδα για να ξεστραβωθούμε.Πάντως mariosalice είναι γνωστό σε όλους ότι η Checkmate στις τιμές είναι φαρμακείο. Δεν έχει νόημα να προσπαθείς να αποδείξεις το αντίθετο. Όσοι είναι μέσα στα πράγματα, την ξέρουν την Checkmate ξέρουν και τις τιμές της. Στη στατιστική δεν έχει σημασία η τελειότητα αλλά η μεθοδολογία.Τα αποτελέσματα είναι έγκυρα έτσι όπως έγιναν και δείχνουν κάποια πράγματα.Αυτά είναι ότι στα 100 προιόντα: τα 92 δεν υπάρχουν σε άλλα καταστήματα. Ποσοστό: 92%τα 8 υπάρχουν. Ποσοστό: 8%τα 4 προιόντα από τα 100 της Checkmate είναι σημαντικά ακριβότερα. Ποσοστό: 4%το 4 προιόντα από τα 100 της Checkmate υπάρχουν και στο HardShop και έχουν ακριβώς ίδια τιμή. Ποσοστό: 4%Δηλαδή το 4% από τα είδη της Checkmate, θα το βρούμε και σε άλλα μαγαζιά πολύ φθηνότερα.Το ερώτημα μετά από τα παραπάνω είναι αν θα αποκλείατε από την έρευνα αγοράς σας την Checkmate, όταν γνωρίζετε οτι το 92% των προιόντων της δεν θα το βρείτε αλλού στην Ελλάδα.Κατανοητά τώρα τα αποτελέσματα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikosKavvadias Μάρτιος 21, 2005 #99 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2005 Αρχική απάντηση από Athens2004 [Σήμερα, στις 00:44] Niko kavvadia ,,, άλλο 100 ευρώ διαφορά σε αγορά της τάξεως 900 ευρώ και άλλο απο 57 στα 95. Μεγάλα παιδιά είμαστε και καταλαβαίνουμε αυτά δεν χρειάζονται διευκρινηση . Καλημέρα, μιας λοιπόν που είμαστε όλοι μας μεγάλα παιδιά τότε γιατί δεν έδωσε κανεις σημασία στον τζίρο και στο stock ? Όπως έγραψα και παραπάνω αν κάποιος έχει stock λίγα κομμάτια τότε η τιμή ανεβαίνει κατακόρυφα, αν έχει πολλά, τότε πέφτει.Γενικότερα στο παράδειγμα που προανέφερα μπορεί μεν να μιλάμε για 90 euro στα 900 δηλαδή 10% αλλα όμως μιλάμε πάντα για τον ίδιο main distributor. Αν στην περίπτωση που το 1 μαγαζί παίρνει απευθείας από Φιλιππίνες 100 κομμάτια radiators από τον producer και το άλλο παίρνει μόλις 20 από resseller, τότε είναι ολοφάνερο ότι ο resseller έχει βγάλει και 25-30% κέρδος. Αν λοιπόν στέκει η παραπάνω υπόθεση τότε 97 euro - 25% = 77.6 euro - σκόντο στο volume τουλάχιστον 15% => 67.5 euro, τότε μιλάμε για μόλις 10 euro διαφορα, δηλαδή 6.75%.Φιλικά Νίκος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fanisk Μάρτιος 21, 2005 #100 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2005 Αρχική απάντηση από mariosalice Στη στατιστική δεν έχει σημασία η τελειότητα αλλά η μεθοδολογία.Τα αποτελέσματα είναι έγκυρα έτσι όπως έγιναν και δείχνουν κάποια πράγματα.Αυτά είναι ότι στα 100 προιόντα: τα 92 δεν υπάρχουν σε άλλα καταστήματα. Ποσοστό: 92%τα 8 υπάρχουν. Ποσοστό: 8%τα 4 προιόντα από τα 100 της Checkmate είναι σημαντικά ακριβότερα. Ποσοστό: 4%το 4 προιόντα από τα 100 της Checkmate υπάρχουν και στο HardShop και έχουν ακριβώς ίδια τιμή. Ποσοστό: 4%Δηλαδή το 4% από τα είδη της Checkmate, θα το βρούμε και σε άλλα μαγαζιά πολύ φθηνότερα.Το ερώτημα μετά από τα παραπάνω είναι αν θα αποκλείατε από την έρευνα αγοράς σας την Checkmate, όταν γνωρίζετε οτι το 92% των προιόντων της δεν θα το βρείτε αλλού στην Ελλάδα.Κατανοητά τώρα τα αποτελέσματα; Μαριε δεν στεκει αυτο που λες...επισης δεν στεκει, κατα τη γνωμη μου, κ ολο αυτο το μπλα μπλα υπερασπισης της Checkmate...εχεις μετοχες ή καποιον φιλο μηπως?Οταν το Tagan στο HAC το πηρα 115(αν θυμαμαι καλα) στην Checmate εκανε 140....καλοκαιρι 2004....25 διαφορα....για το ιδιο αντικειμενο.Εγω αποκλειω την checkmate σαν μαγαζι, γιατι κ φαρμακειο ειναι, κ μπορω να τα βρω ολα τα υπολοιπα προιοντα απο αλλου κ πιο φτηνα..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.