haris1984 Μάρτιος 18, 2005 #41 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2005 ναι αλλα αφου περασουν οι 2-3 βδομαδες και το φερουν και οι αλλοι το προιον εξακολουθει να κραταει την ιδια τιμη παρολο που ειναι 30-50% ακριβοτερη απο τους αλλους που τα φερνουν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pc-Corner Μάρτιος 18, 2005 #42 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2005 είναι λίγο υπερβολικός ο τίτλος για ένα κατάστημα που ξύπνησε όλους μας στο θέμα ψύξης - psu - case αρχικά τουλάχιστον?η μου φαίνεται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mustap Μάρτιος 18, 2005 #43 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2005 θα πρεπει να γινει διευκρινιση οτι αυτο το προβλημα με τις τιμες δεν αφορα μονο το συγκεκριμενο καταστημα αλλα και πολλα αλλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Μάρτιος 18, 2005 #44 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2005 Αρχική απάντηση από Pc-Corner [Σήμερα, στις 09:56] είναι λίγο υπερβολικός ο τίτλος για ένα κατάστημα που ξύπνησε όλους μας στο θέμα ψύξης - psu - case αρχικά τουλάχιστον?η μου φαίνεται? Πράγματι υπερβολικός ο τίτλος που μάλιστα θα μας κάνει μακροπρόθεσμα ζημιά.Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για να πούμε οτι ο κόσμος ξύπνησε στα θέματα case PSU cooling.Όσο μεγαλύτερη είναι η αγορά, όσοι περισσότεροι αγοράζουν ποιοτικά cases PSU κλπ, τόσο περισσότεροι θα τα φέρουν και θα πέσουν και οι τιμές.Μην έχουμε παράλογες απαιτήσεις με τις τιμές. Τουλάχιστον κάνουμε τη δουλειά μας. Παλιότερα ξοδεύοντας μια περιουσία, σήμερα οικονομικότερα, αύριο ελπίζω στις τιμες που αγοράζουμε από το Internet. Η αγορά δεν έχει πια σύνορα. Τα μικρά μαγαζάκια πρέπει να καταλάβουν οτι με μια ιστοσελίδα, μεγάλη ποικιλία, διαθεσιμότητα, γρήγορα αντανακλαστικά και καλές τιμές μπορούν να διαθέτουν τα προιόντα τους σε όλο τον κόσμο.Όταν κάποιος την ψάχνει τη δουλειά, δεν βαριέται και ξέρει από υπολογιστές, προβλέπει τι θα πουληθεί, βρίσκει τα καλά προιόντα μόλις εμφανιστούν και είναι έτοιμος να τα διαθέσει σε όλο τον κόσμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Μάρτιος 18, 2005 #45 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2005 Αρχική απάντηση από haris1984 [Σήμερα, στις 09:32] ναι αλλα αφου περασουν οι 2-3 βδομαδες και το φερουν και οι αλλοι το προιον εξακολουθει να κραταει την ιδια τιμη παρολο που ειναι 30-50% ακριβοτερη απο τους αλλους που τα φερνουν... Για ποιό προιόν μιλάμε;Δεν γνωρίζω και πολλά προιόντα που να έρχονται στην Ελλάδα (πόσα ίδια ποιοτικά προιόντα είδες να τα φέρνουν στην Ελλάδα περισσότεροι από ένας)Για πόσους άλλους μιλάμε;Δεν γνωρίζω πολλά μαγαζιά που να φέρνουν για παράδειγμα Lian Liκαι καλά που τα φέρνει έστω και καθυστερημένα έστω και ακριβά ένας(το έβαλα το παράδειγμα επειδή ενδιαφέρομαι για το τελευταίο μοντέλο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Μάρτιος 18, 2005 #46 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2005 Ο τίτλος άλλαξε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ar@besqu.e Μάρτιος 18, 2005 Author #47 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2005 συγγνώμη αλλα το θρεντ το έκανα από ένα μήνα τώρα και τότε ο τίτλος δεν ενόχλησε κανέναν. για να κλείσει το θέμα 1) το ότι έχει τη πρωτοπορία το συγκεκριμένο μαγαζί δεν σημαίνει οτι μπορεί να έχει ακριβότερα κάποια προιόντα (όχι όλα, αλλά το παράδειγμά μου βγάζει μάτι)2) νομίζω οτι για το συμφέρον όλων τέτοιες περιπτώσεις είναι καλό να αναφέρονται για να ξέρουμε απο που συμφέρει να ψωνίζουμε και δε καταλαβαίνω γιατί η συνηγορία...ετσι κι αλλιώς αυτός δεν είναι ένας απο τους σκοπούς του forum "τι που πόσο"???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ar@besqu.e Μάρτιος 18, 2005 Author #48 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2005 Αρχική απάντηση από mariosalice Τώρα τι να πω γι' αυτά που γράφεις.Αν έκανες λάθος και να αγόρασες ακριβότερα από άλλο κατάστημα και οχι από την Checkmate δεν μπορείς να την κατηγορείς και να δημιουργείς εντυπώσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ar@besqu.e Μάρτιος 18, 2005 Author #49 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2005 συγγνώμη για το παραπάνω ποστ αλλά ήθελα να πώ ότι σε καμία περίπτωση δε προσπαθώ να δημιουργήσω εντυπώσεις καθώς αυτός { Αρχική απάντηση από Ar@besqu.e Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα!!!!!!όταν εγώ ο ανίδεος παίρνω το pcmag και κάτω απ' τα περισσότερα προιόντα λέει διάθεση checkmate είναι φυσικό να κοιτάξω πρώτα για να βρώ αυτό το προιόν στο site της εταιρείας!!!!! και όταν εγώ ο παραδοσιακός αγοραστής ψάχνω για να βρώ κατάστημα για να αγοράσω το προιόν (http://www.checkmate.gr/resellers.php) παραπέμπομαι στο κομπιουτερ ντατα που έχει το συγκεκριμένο προιόν ακριβότερα από κάπου αλλού!!!!!!μετά όμως που ανακαλύπτω ότι θα μπορούσα να εχω γλυτώσει κάμποσα Ευρώ βγάζω το συμπέρασμα ότι κάποιοι δε σέβονται εμένα τον αγοραστή επειδή χρησιμοποίησαν την επιγραφή στο pcmag και το όνομα για να μου αποσπάσουν αυτά τα παραπάνω ευρώ!!!!! }ήταν ακριβώς ο τρόπος που πρωτοεπισκέφτηκα το μαγαζί και προσπαθώ να προειδοποιήσω τον ανυποψίαστο στη θέση του οποίου βρισκόμουν εγώ πριν από λίγο καιρό Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Μάρτιος 19, 2005 #50 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2005 Αρχική απάντηση από Ar@besqu.e [Χθες, στις 22:34] συγγνώμη για το παραπάνω ποστ αλλά ήθελα να πώ ότι σε καμία περίπτωση δε προσπαθώ να δημιουργήσω εντυπώσεις καθώς αυτός { }ήταν ακριβώς ο τρόπος που πρωτοεπισκέφτηκα το μαγαζί και προσπαθώ να προειδοποιήσω τον ανυποψίαστο στη θέση του οποίου βρισκόμουν εγώ πριν από λίγο καιρό Ο εντοπισμός και η αναφορά περιπτώσεων μεγάλης διαφοράς τιμών μεταξύ καταστημάτων, ακόμα και αν αυτά είναι του εξωτερικού είναι θεμιτός, αν και δεν μου λέει και πολλά.Σκοπός του Τι-Που-Πόσο είναι να μας βοηθήσει να βρούμε αυτό που ζητάμε στην καλύτερη τιμή και όχι να βάζουμε καταστήματα σε Black list.Αυτό είναι ύποπτο και ανοίγει τους ασκούς του αιόλου.Καταλαβαίνεις.Θα ήθελα να πω και κάτι άλλο που ίσως να είναι off topic αλλά συγχωρήστε με.Νομίζετε οτι δεν υπάρχει αγορά;Τόσοι υπολογιστές αγοράζονται από επιχειρήσεις και από το δημόσιο τομέα.Που πάνε όλες αυτές οι παραγγελίες νομίζετε;Στους σχετικούς που ασχολούνται και παλεύουν χρόνια με το αντικείμενο ή σε κάποιους επιτήδειους μεσάζοντες που ούτε κατάστημα είχαν ποτέ ούτε και γνώσεις περι υπολογιστών;Να μην το επεκτείνω, αλλά αν θέλουμε υγιή αγορά και ανάπτυξη, θα έπρεπε το κράτος αυτά τα πράγματα να τα προσέχει.Πώς αλλοιώς θα πειστεί ο νέος που διαβάζει αυτό το forum να ασχοληθεί με τους υπολογιστές;Έχω δει εδω μέσα απίθανα παιδιά που και μυαλό έχουν και γνώσεις και πιάνουν τα χέρια τους.Πώς όμως θα πειστούν να φτιάξουν μια βιοτεχνία κατασκευής cases αλουμινίου για παράδειγμα;Εντάξει. Δεν μπορούμε να φτιάξουμε επεξεργαστές, αλλά μη μου πείτε οτι δεν έχουμε την υποδομή να φτιάξουμε κουτιά υπολογιστών, αθόρυβους ανεμιστήρες, συστήματα υδρόψυξης, κάρτες δικτύου, ethernet, τροφοδοτικά, κάμερες και τόσα άλλα.Αν υπήρχε Ελληνική αγορά πολλά θα μπορούσαν να γίνουν.Ποιοί αλήθεια είναι αυτοί που φτιάχνουν σήμερα τέτοια προιόνταΕλληνικές κατασκευές "Made in EU" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Μάρτιος 19, 2005 #51 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2005 Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 06:47] Ο εντοπισμός και η αναφορά περιπτώσεων μεγάλης διαφοράς τιμών μεταξύ καταστημάτων, ακόμα και αν αυτά είναι του εξωτερικού είναι θεμιτός, αν και δεν μου λέει και πολλά. Σκοπός του Τι-Που-Πόσο είναι να μας βοηθήσει να βρούμε αυτό που ζητάμε στην καλύτερη τιμή και όχι να βάζουμε καταστήματα σε Black list. Αυτό είναι ύποπτο και ανοίγει τους ασκούς του αιόλου. Καταλαβαίνεις. Θα ήθελα να πω και κάτι άλλο που ίσως να είναι off topic αλλά συγχωρήστε με. Νομίζετε οτι δεν υπάρχει αγορά; Τόσοι υπολογιστές αγοράζονται από επιχειρήσεις και από το δημόσιο τομέα. Που πάνε όλες αυτές οι παραγγελίες νομίζετε; Στους σχετικούς που ασχολούνται και παλεύουν χρόνια με το αντικείμενο ή σε κάποιους επιτήδειους μεσάζοντες που ούτε κατάστημα είχαν ποτέ ούτε και γνώσεις περι υπολογιστών; Να μην το επεκτείνω, αλλά αν θέλουμε υγιή αγορά και ανάπτυξη, θα έπρεπε το κράτος αυτά τα πράγματα να τα προσέχει. Πώς αλλοιώς θα πειστεί ο νέος που διαβάζει αυτό το forum να ασχοληθεί με τους υπολογιστές; Έχω δει εδω μέσα απίθανα παιδιά που και μυαλό έχουν και γνώσεις και πιάνουν τα χέρια τους. Πώς όμως θα πειστούν να φτιάξουν μια βιοτεχνία κατασκευής cases αλουμινίου για παράδειγμα; Εντάξει. Δεν μπορούμε να φτιάξουμε επεξεργαστές, αλλά μη μου πείτε οτι δεν έχουμε την υποδομή να φτιάξουμε κουτιά υπολογιστών, αθόρυβους ανεμιστήρες, συστήματα υδρόψυξης, κάρτες δικτύου, ethernet, τροφοδοτικά, κάμερες και τόσα άλλα. Αν υπήρχε Ελληνική αγορά πολλά θα μπορούσαν να γίνουν. Ποιοί αλήθεια είναι αυτοί που φτιάχνουν σήμερα τέτοια προιόντα Ελληνικές κατασκευές "Made in EU" Αν δεν σου λέει πολλά ότι ένα ψυγείο της τάδε εταιρίας κάνει 50 ευρώ τελική , και σε ένα άλλο κατάστημα ίδιου τύπου , το ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ ψυγείο αγγίζει τα 100 ευρώ ... ’ν ένα τροφοδοτικό έχει 90 ευρώ και σε άλλο κατάστημα ίδιου περιεχομένου έχει 140 ευρώ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ PSU ,,, και άλλα πολλά τέτοια παραδέιγματα τα οποία αποδεικνείονται με 4 λινκ. Πίστεψε με λοιπόν πώς στις πιό πολλές περιπτώσεις αισχροκέρδειας δεν φταίει ότι δεν υπάρχει Ελληνική αγορά...... Τιποτα δεν δικαιολογεί διαφορά της τάξεως 100% στην τιμή σε ένα προιόν ίδιο . Ακόμη και άν ο ένας το φέρνει απο Ιταλία και ο άλλος απο Νεα Ζηλανδία . Τότε ποιός είναι ο σκοπός να κάνουμε συζήτηση περι ανέμων και υδάτων ? Αυτά που λές για Βιοτεχνίες πολύ σωστά είναι ,, αν και πιστεύω πως η Ελληνική αγορά δεν μπορεί να συντηρήσει τέτοιες βιοτεχνίες , για τον λόγο ότι όλοι παιρνουν psu + tower του κιλού Κινέζικα . [μην κοιτάς 1,2 φορόυμ που ψάχνονται...] . Η πλειοψηφία του κόσμου έξω πιστευει πώς σουπερ υπολογιστής είναι ένας cpu στα πολλά ghz.... και μία τι - εφ -τι οθόνη συνοδευόμενο το πακέτο απο πολλους ανεμιστήρες . Και άς έχει το tower μέσα fx5200 , noname ram , η το tft μονιτορ να μην κάνει rma ούτε με 100 καμμένα pixels . Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Μάρτιος 19, 2005 #52 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2005 Αρχική απάντηση από Ar@besqu.e συγγνώμη αλλα το θρεντ το έκανα από ένα μήνα τώρα και τότε ο τίτλος δεν ενόχλησε κανέναν. Να διευκρινήσω ότι ούτε εμένα με ενόχλησε ο τίτλος, απλά σεβάστηκα την γνώμη 2 παιδιών που έχουν κάποιο δίκιο στο συγκεκριμένο θέμα.Αν νομίζεις ότι κακώς τον άλλαξα, άλλαξε τον σε ότι νομίζεις, δεν έχω πρόβλημα :daisy: Link to comment Share on other sites More sharing options...
chill-out Μάρτιος 19, 2005 #53 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2005 Τα ιδια ειναι σε ολα τα ειδη και σε ολα τα μαγαζια....αλλος πιο πολυ αλλος πιο λιγο.Ψαχνεις βρισκεις αγοραζεις.........κανενας δεν σε υποχρεωνει να το παρεις.Αυτο που με ενοχλει ειναι το RMA των μικρων καταστηματων.....απο κει και περα ας εχουμε τα ματια μας ανοιχτα και ας ψαχνουμε καλυτερα.Αλλωστε ο ΛΑΜΠΗΣ μας βοηθαει αρκετα να μην γινομαστε κωτσοι κανενος καταστηματος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nos-Dio Μάρτιος 19, 2005 #54 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2005 Αρχική απάντηση από mariosalice Το να γενικεύει κανείς δεν είναι σωστόΣτη σελίδαhttp://www.checkmate.gr/products.php?cid=22μπορεί ο καθένας να αγοράσει (λιανική) πατώντας το καλαθάκι αγορών. Μάλιστα γράφει αν είναι διαθέσιμο ένα προιόν ή όχι.Αντίθετα στο e-shop δεν είδα πουθενά να λέει αν υπάρχει διαθεσιμότητα.Μάλιστα έκανα μια αγορά από το μεσημέρι και μου βγάζει ακόμα οτι ελέγχουν τη διαθεσιμότητα.Ναι αρκεί να υπάρχουν καταστήματα που να έχουν τα είδη που θέλουμε. Κοιτα αγαπητε οι τιμες του checkmate σε ενα μεγαλο ποσοστο των προιοντων του ειναι ακριβες ειτε αυτο μου αρεσει ειτε οχι.Καταστηματα στην Στουρναρη υπαρχουν αρκετα για να μας καληψουν απο προιοντα πιστευω.Για το computer-data τωρα,το μαγαζι ειπα υποτιθεται οτι ειναι η λιανικη τους καθοτι η checkmate δεν ειναι ανοικτη ωρες καταστηματων αν δεν κανω λαθος.Απλα συνεργαζονται αυτοι οι 2 καθως φαινεται,αυτο θελω να πω.Οσο αναφορα την λογικη:"Ειναι το καταστημα που εκανε την αρχη"ΟΚ μπορει να ειναι ετσι αλλα αυτο δεν τους δινει το ακαταλογιστο,οι ανθρωποι ας πουλανε οσο θελουν δεν μπορει κανεις να τους εμποδισει αλλα προς Θεου δεν θα παει κανεις να αγορασει το ιδιο προιον ακριβοτερα για προσδωσει "τιμη" στην checkmate.Και στο κατω κατω αν ηταν σωστοι κατα την γνωμη μου επερεπε να ηταν ιδιαιτερα ανταγωνιστικοι οχι αυτο που ειναι τωρα. Μολις τωρα κοιταξα το site της checkmate και εχει 15 ευρω ακριβοτερα απο γνωστο καταστημα της Στουρναρη την XP-120.Ο ΛΟΓΟΣ ΜΕ ΑΦΗΝΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟ...απλα οταν ηταν να κανω την αγορα της Xp 120 δεν την πηρα απο checkmate. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Μάρτιος 19, 2005 #55 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2005 Αρχική απάντηση από Nos-Dio [Σήμερα, στις 12:48] Κοιτα αγαπητε οι τιμες του checkmate σε ενα μεγαλο ποσοστο των προιοντων του ειναι ακριβες ειτε αυτο μου αρεσει ειτε οχι.Καταστηματα στην Στουρναρη υπαρχουν αρκετα για να μας καληψουν απο προιοντα πιστευω.Για το computer-data τωρα,το μαγαζι ειπα υποτιθεται οτι ειναι η λιανικη τους καθοτι η checkmate δεν ειναι ανοικτη ωρες καταστηματων αν δεν κανω λαθος.Απλα συνεργαζονται αυτοι οι 2 καθως φαινεται,αυτο θελω να πω.Οσο αναφορα την λογικη:"Ειναι το καταστημα που εκανε την αρχη"ΟΚ μπορει να ειναι ετσι αλλα αυτο δεν τους δινει το ακαταλογιστο,οι ανθρωποι ας πουλανε οσο θελουν δεν μπορει κανεις να τους εμποδισει αλλα προς Θεου δεν θα παει κανεις να αγορασει το ιδιο προιον ακριβοτερα για προσδωσει "τιμη" στην checkmate.Και στο κατω κατω αν ηταν σωστοι κατα την γνωμη μου επερεπε να ηταν ιδιαιτερα ανταγωνιστικοι οχι αυτο που ειναι τωρα. Μολις τωρα κοιταξα το site της checkmate και εχει 15 ευρω ακριβοτερα απο γνωστο καταστημα της Στουρναρη την XP-120.Ο ΛΟΓΟΣ ΜΕ ΑΦΗΝΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟ...απλα οταν ηταν να κανω την αγορα της Xp 120 δεν την πηρα απο checkmate. Αγαπητέ NOS-DIO,Έβαλες με quote το μηνυμά μου αλλά δεν βλέπω να έχει κάποια σχέση η απάντηση.Επομένως θεωρώ οτι ήθελες γενικά να μου απαντήσεις.Δεν έχω κάνει σε βάθος έρευνα αγοράς και δεν μπορώ να πω αν είναι φθηνό ή ακριβό το κατάστημα.Το έγραψα όμως και πριν οτι δεν είναι σωστό να γενικεύουμε.Πάντως έτσι λίγο που κοίταξα τα προιόντα, δεν τα βρήκα και αλλού για να συγκρίνω τιμές.Όταν λες οτι υπάρχουν πολλά καταστήματα στη Στουρνάρη να μας καλύψουν τι εννοείς;Όλα μαζί τα καταστήματα ή αυτά που έχουν ετοιμοπαράδοτα ποιοτικά προιόντα του τύπου cases, τροφοδοτικά, λύσεις υδρόψυξης, ποιοτικές μνήμες;Ακόμα και όλα μαζί να τα βάλεις για όλη την Αθήνα τα θεωρείς πολλά;Εκτός και αν έχεις κατάστημα ή συγγενή στη Στουρνάρη ...Δεν διαφωνώ όμως μαζί σου σε γενικές γραμμές. Φυσικά και ελέγχουμε τις τιμές πριν αγοράσουμε. Εκεί που είμαι αντίθετος είναι οτι δεν αποκλείω κανένα κατάστημα επειδή δήθεν είναι ακριβό.Όταν θες να αγοράσεις Thermalright Heatsink XP 120 τότε θα κάνεις έρευνα αγοράς. Όταν ψάχνεις όμως για ψύξη για τον επεξεργαστή σου τότε θα πας σε ένα κατάστημα που έχει μεγάλη ποικιλία να δεις τι υπάρχει. Θέλεις να δεις τα προιόντα ζωντανά.Θες ποικιλία. Δες την. http://www.checkmate.gr/products.php?cid=6Η Checkmate υπάρχει.Δείξε μου άλλο κατάστημα ανάλογο.Έναν μόνο ξέρω που έχει ετοιμοπαράδοτα Thermalright Heatsink XP 120 το HAC και πράγματι η τιμή του είναι όπως τα λες. Μα έλεος. Με δυο καταστήματα παίζουμε; Κι όταν κλείσει ο ένας ο άλλος θα συνεχίσει να τα φέρνει; Και βγάζουμε συμπεράσματα από ένα προιόν; Ονόμασε ένα κατάστημα όποιο θέλεις και θα σου βρώ ένα προιόν που να είναι φθηνότερο στην checkmate. Α .. ακόμα περιμένω τον έλεγχο διαθεσιμότητας από το e-shop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sa1901 Μάρτιος 19, 2005 #56 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2005 H έρευνα αγοράς είναι σχετικά εύκολη πιά. http://www.skroutz.gr/index.php?keyword=Thermalright+XP+120&searchkey=Skroutz+it%21&order=1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Μάρτιος 19, 2005 #57 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2005 Αρχική απάντηση από RootX [Σήμερα, στις 08:09] Να διευκρινήσω ότι ούτε εμένα με ενόχλησε ο τίτλος, απλά σεβάστηκα την γνώμη 2 παιδιών που έχουν κάποιο δίκιο στο συγκεκριμένο θέμα.Αν νομίζεις ότι κακώς τον άλλαξα, άλλαξε τον σε ότι νομίζεις, δεν έχω πρόβλημα :daisy: Ο τίτλος όπως είναι τώρα τουλάχιστον δεν προκαλεί.Υπάρχει βέβαια η ελευθερία της γνώμης αλλά αυτό το "μακριά από Checkmate" θα μπορούσε να το γράψει κανείς για οποιοδήποτε κατάστημα. Θέλετε παραδείγματα;Έχω άπειρα.Μήπως υπάρχει και κάποιο νομικό σκέλος που μας περιορίζει αυτή την περίφημη ελευθερία της γνώμης;Πώς δηλαδή θα φαινόταν ένας τίτλος "μακρυά από Multirama"Θα τον επιτρέπατε; Μπορώ να ετοιολογήσω τέτοιους τίτλους για οποιοδήποτε μαγαζί.Ας ξεκινήσω με ένα παράδειγμα που είναι καταγραμμένο και δεν χωρά αμφιβολία οτι τα πράγματα είναι έτσι όπως θα τα πω και επομένως δεν ολισθαίνει νομικά.Ένα από τα καλύτερα καταστήματα λόγω άριστου RMA, σοβαρότητας και διαθεσιμότητας προιόντων αλλά ακριβό είναι το Πλαίσιο.Το γεγονός τώρα που θα δικαιολογούσε έναν άδικο κατά τα άλλα τίτλο "μακρυά από το ΠΛΑΙΣΙΟ"Στο RAM στο τεύχος Δεκεμβρίου (νομίζω, πάντως μέσα στις γιορτές), σε συγκριτικό για κάρτες γραφικών έβγαζε πρώτο ένα προιόν που είχε το ΠΛΑΙΣΙΟ λόγω χαμηλής τιμής. Πήγα να το αγοράσω την ίδια μέρα που κυκλοφόρησε το περιοδικό. Η τιμή ήταν 40 ακριβότερη.Τους έδειξα το περιοδικό. Διαμαρτυρήθηκα γιατί πλήρωσα ταξί για να πάω και έχασα το χρόνο μου. Μετά από κάποια αναμονή μου είπαν οτι αυτή είναι η τιμή.Έστειλα δύο e-mail στο περιοδικό, πήρα και τηλέφωνο αλλά ούτε δημοσίευσαν το e-mail ούτε άλλαξε κάτι.Είναι γνωστό οτι το RAM θέλει βεβαίωση τιμής για συγκριτικές δοκιμές.Νομίζετε ότι είναι σωστό να επιτρέψετε την επαναφορά του αρχικού τίτλου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Μάρτιος 19, 2005 #58 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2005 Αρχική απάντηση από sa1901 [Σήμερα, στις 14:56] H έρευνα αγοράς είναι σχετικά εύκολη πιά. http://www.skroutz.gr/index.php?keyword=Thermalright+XP+120&searchkey=Skroutz+it%21&order=1 Υπέροχος ο Skroutz. Δεν περιλαμβάνει όμως την Checkmate. Έχω το ASUS Α8Ν-SLI deluxe και ήθελα να αλλάξω την ψύκτρα του NF4 chipset. Πήγα στο κατάστημα που αγόρασα τη μητρική και μου έδωσαν μια ψύκτρα 30. Προσπάθησα να την προσαρμόσω αλλά δεν ταίριαζε. Από έρευνα διαπίστωσα οτι μόνο το Swiftech MCX 159-R ταιριάζει. Αν εμπιστευτώ τον Skroutz θα το πάρω από το εξωτερικό. Στο Internet το βρίσκεις με 40 + ΦΠΑ + έξοδα μεταφοράς. Η checkmate όμως το έχει διαθέσιμο και μπορώ να το πάρω σε 15 λεπτά. Η τιμή του είναι 46 + ΦΠΑ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ar@besqu.e Μάρτιος 19, 2005 Author #59 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2005 :OT: φοβερό αυτό το scroutz δε το ήξερα :OT: όσο για το τίτλο αφού θίχτηκαν τι να πω.... ασ' το αλλάξετε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ar@besqu.e Μάρτιος 19, 2005 Author #60 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2005 Αρχική απάντηση από mariosalice Ο εντοπισμός και η αναφορά περιπτώσεων μεγάλης διαφοράς τιμών μεταξύ καταστημάτων, ακόμα και αν αυτά είναι του εξωτερικού είναι θεμιτός, αν και δεν μου λέει και πολλά.Σκοπός του Τι-Που-Πόσο είναι να μας βοηθήσει να βρούμε αυτό που ζητάμε στην καλύτερη τιμή και όχι να βάζουμε καταστήματα σε Black list.Αυτό είναι ύποπτο και ανοίγει τους ασκούς του αιόλου.Καταλαβαίνεις. το ύποπτο πως το εννοείς??????? Πιστευώ επίσης οτι είναι καλό να καταγγέλουμε φαινόμενα αισχροκέρδιας για τη προστασία του καταναλωτή, για τη προστασία τη δική μας, για τη προστασία του ανυποψίαστου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.