sa1901 Μάρτιος 19, 2005 #61 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2005 Αρχική απάντηση από mariosalice Υπέροχος ο Skroutz. Δεν περιλαμβάνει όμως την Checkmate. Είπα ότι είναι "σχετικά εύκολο". Ξεκινάς από εκεί και μετά ελέγχεις όλα τα e-shops που ξέρεις. Κανένας δεν θα κάνει αυτήν τη δουλειά καλύτερα από σένα. (γενικά μιλάω) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nos-Dio Μάρτιος 19, 2005 #62 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2005 Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 16:28] Αγαπητέ NOS-DIO, Έβαλες με quote το μηνυμά μου αλλά δεν βλέπω να έχει κάποια σχέση η απάντηση. Επομένως θεωρώ οτι ήθελες γενικά να μου απαντήσεις. Δεν έχω κάνει σε βάθος έρευνα αγοράς και δεν μπορώ να πω αν είναι φθηνό ή ακριβό το κατάστημα. Το έγραψα όμως και πριν οτι δεν είναι σωστό να γενικεύουμε. Πάντως έτσι λίγο που κοίταξα τα προιόντα, δεν τα βρήκα και αλλού για να συγκρίνω τιμές. Όταν λες οτι υπάρχουν πολλά καταστήματα στη Στουρνάρη να μας καλύψουν τι εννοείς; Όλα μαζί τα καταστήματα ή αυτά που έχουν ετοιμοπαράδοτα ποιοτικά προιόντα του τύπου cases, τροφοδοτικά, λύσεις υδρόψυξης, ποιοτικές μνήμες; Ακόμα και όλα μαζί να τα βάλεις για όλη την Αθήνα τα θεωρείς πολλά; Εκτός και αν έχεις κατάστημα ή συγγενή στη Στουρνάρη ... Δεν διαφωνώ όμως μαζί σου σε γενικές γραμμές. Φυσικά και ελέγχουμε τις τιμές πριν αγοράσουμε. Εκεί που είμαι αντίθετος είναι οτι δεν αποκλείω κανένα κατάστημα επειδή δήθεν είναι ακριβό. Όταν θες να αγοράσεις Thermalright Heatsink XP 120 τότε θα κάνεις έρευνα αγοράς. Όταν ψάχνεις όμως για ψύξη για τον επεξεργαστή σου τότε θα πας σε ένα κατάστημα που έχει μεγάλη ποικιλία να δεις τι υπάρχει. Θέλεις να δεις τα προιόντα ζωντανά. Θες ποικιλία. Δες την. http://www.checkmate.gr/products.php?cid=6 Η Checkmate υπάρχει. Δείξε μου άλλο κατάστημα ανάλογο. Έναν μόνο ξέρω που έχει ετοιμοπαράδοτα Thermalright Heatsink XP 120 το HAC και πράγματι η τιμή του είναι όπως τα λες. Μα έλεος. Με δυο καταστήματα παίζουμε; Κι όταν κλείσει ο ένας ο άλλος θα συνεχίσει να τα φέρνει; Και βγάζουμε συμπεράσματα από ένα προιόν; Ονόμασε ένα κατάστημα όποιο θέλεις και θα σου βρώ ένα προιόν που να είναι φθηνότερο στην checkmate. Α .. ακόμα περιμένω τον έλεγχο διαθεσιμότητας από το e-shop. Αν διαβασεις τι μου εγραψες στο προηγουμενο ποστ σου θα δεις οτι η απαντηση μου εχει σχεση. Απο εκει και περα το φορουμ δεν ειναι για να κανω διαφημιση σε κανενα οποτε δεν νομιζω πως αξιζει να σου φερω παραδειγμτα αλλων καταστηματων.Γενικα στην Ελλαδα δεν ειναι και πολλα που φερνουν τετοια προιοντα.Αλλα ειμαι σιγουρος πως αμα κανεις μια βολτα στην Στουρναρη θα δεις σιγουρα 2-3.Απο εκει και περα μπορω να παρω ενα-ενα τα προιοντα του checkmate και να συγκρινω τιμες με τις οποιες δεν θα ευχαριστηθεις,μπορω να σου δειξω προιοντα που δεν τα εχει η checkmate και τα εχουν οι αλλοι. Μπορω επισης να σου πω πως απο αυτα που διαβαζω και βλεπω στο φορουμ εχω καταλαβει πως οι περισσοτεροι εδω ξερουν τι σημαινει checkmate και κατα ποσο υπαρχουν μαγαζια στην στουρναρη που φερνουν αναλογα προιοντα η και καλυτερα.Αυτο φυσικα ειναι η γνωμη μου. οσο για την ψυξη που αναφερες....νομιζω αυτη την στιγμη 1-2 καταστηματα στην στουρναρη μαζι και το μουλτιραμα που θεωρειται και μπακαλικο απο "εμας" φερνουν...και μιλαμε για τα κορυφαια οχι για τιποτα Xp-120.. Βασικα η ολη φαση συγκρινω τον εναν με τον αλλον ειναι λιγο τραγικη...αν μη τι αλλο ολοι εχουν ματια και βλεπουν.Απο εκει και περα για το μονο που δεν μπορεις να πεις ειναι το φερσιμο η ο ελεγχος διαθεσιμοτητας που αναφερεις γιατι μπορει εσυ να περιμενεις ακομα εγω ομως ηθελα να παραγγειλω κατι απο το e-shop και για να μην περιμενω μετα απο 2 ωρες με πηραν τηλεφωνο να που τι εγινε με την διαθεση του προιοντος.Με αυτο θελω να σου πω οτι στον καθενα μας φερονται διαφορετικα οποτε στην τελικη το μονο χειροπιαστο που εχουμε να διαπραγματευτουμε απολυτα εδω ειναι οι τιμες. Πριν μου πεις οτι και αυτο ειναι γενικο σε παρακαλω διαβασε το να το καταλαβεις καλα :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Μάρτιος 20, 2005 #63 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2005 Αρχική απάντηση από Ar@besqu.e [Σήμερα, στις 16:48] το ύποπτο πως το εννοείς??????? Πιστευώ επίσης οτι είναι καλό να καταγγέλουμε φαινόμενα αισχροκέρδιας για τη προστασία του καταναλωτή, για τη προστασία τη δική μας, για τη προστασία του ανυποψίαστου Όταν υπάρχουν δυο καταστήματα που φέρνουν το ίδιο προιόν και ένα δημοσίευμα (post) βάζει το ένα στη μαύρη λίστα, μπορεί να δημιουργηθούν υπόνοιες για την αμεροληψία του συντάκτη. Καλό είναι λοιπόν να χρησιμοποιούνται συγκεκριμένα γεγονότα στις περιπτώσεις αυτές, χωρίς χαρακτηρισμούς και γενικεύσεις. Ο κόσμος έχει κρίση και καταλαβαίνει το συμφέρον του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Μάρτιος 20, 2005 #64 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2005 Αρχική απάντηση από sa1901 [Χθες, στις 17:41] Είπα ότι είναι "σχετικά εύκολο". Ξεκινάς από εκεί και μετά ελέγχεις όλα τα e-shops που ξέρεις. Κανένας δεν θα κάνει αυτήν τη δουλειά καλύτερα από σένα. (γενικά μιλάω) Η παρατηρησή μου δεν είχε στόχο να μειώσει την αξία του Scroutz.Εϊναι υπέροχο. Γρήγορο, ενημερωμένο και εξαιρετικά χρήσιμο.Το μόνο που ίσως θα ήθελα παραπάνω είναι να προστεθεί δυνατότητα ταξινόμησης σε όλες τις επικεφαλίδες και οχι μόνο με βάση την τιμή και το κατάστημα.Όποιος το έφτιαξε ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ.Είναι ΠΡΩΤΟΣ στην Ελληνική αγορά πληροφορικής.Τα περιοδικά πληροφορικής θα έπρεπε να αφιερώσουν λίγες γραμμές στο Skroutzhttp://www.skroutz.gr/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Μάρτιος 20, 2005 #65 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2005 Αρχική απάντηση από Nos-Dio [Χθες, στις 18:18] Απο εκει και περα το φορουμ δεν ειναι για να κανω διαφημιση σε κανενα ......... απο το e-shop και για να μην περιμενω μετα απο 2 ωρες ... Η ενημέρωση, σωστά διατυπωμένη δεν είναι ούτε διαφήμιση ούτε δυσφήμιση.Δεν έχω κανένα παράπονο από το e-shop.Η εμπειρία μου είναι ανάλογη με τη δική σου.Το παράδειγμα με την παραγγελία το έδωσα όχι γιατί δεν είμαι ευχαριστημένος αλλά για να φανεί οτι ακόμα και καλά καταστήματα θα έχουν κάποια προιόντα τσιμπημένα ή οι τιμές που δίνουν δεν είναι πάντοτε σωστές.Το συγκεκριμένο προιόν που παρείγγειλα αξίας 20, έχει στο Internet τριπλάσια τιμή 60.Δεν νομίζω οτι θα το έχουν διαθέσιμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikosKavvadias Μάρτιος 20, 2005 #66 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2005 Αγαπητε φιλε, οτι ητανε να ειπωθει το ειπες και το κανω quote:Θα ήθελα να πω και κάτι άλλο που ίσως να είναι off topic αλλά συγχωρήστε με. Νομίζετε οτι δεν υπάρχει αγορά; Τόσοι υπολογιστές αγοράζονται από επιχειρήσεις και από το δημόσιο τομέα. Που πάνε όλες αυτές οι παραγγελίες νομίζετε; Στους σχετικούς που ασχολούνται και παλεύουν χρόνια με το αντικείμενο ή σε κάποιους επιτήδειους μεσάζοντες που ούτε κατάστημα είχαν ποτέ ούτε και γνώσεις περι υπολογιστών; Να μην το επεκτείνω, αλλά αν θέλουμε υγιή αγορά και ανάπτυξη, θα έπρεπε το κράτος αυτά τα πράγματα να τα προσέχει.επέτρεψε μου όμως να πω ορισμένα πράγματα για τις βιοτεχνίες κτλ μιας που όπως έγραψες θίγεις και το θέμα:Πώς αλλοιώς θα πειστεί ο νέος που διαβάζει αυτό το forum να ασχοληθεί με τους υπολογιστές; Έχω δει εδω μέσα απίθανα παιδιά που και μυαλό έχουν και γνώσεις και πιάνουν τα χέρια τους. Πώς όμως θα πειστούν να φτιάξουν μια βιοτεχνία κατασκευής cases αλουμινίου για παράδειγμα; Εντάξει. Δεν μπορούμε να φτιάξουμε επεξεργαστές, αλλά μη μου πείτε οτι δεν έχουμε την υποδομή να φτιάξουμε κουτιά υπολογιστών, αθόρυβους ανεμιστήρες, συστήματα υδρόψυξης, κάρτες δικτύου, ethernet, τροφοδοτικά, κάμερες και τόσα άλλα. Αν υπήρχε Ελληνική αγορά πολλά θα μπορούσαν να γίνουν. Ποιοί αλήθεια είναι αυτοί που φτιάχνουν σήμερα τέτοια προιόντα Ελληνικές κατασκευές "Made in EU"Έχω που ξημεροβραδιάζομαι μέσα στα εργοστάσια από το δεύτερο μισό του 2003 για επαγγελματικούς λόγους. Έχω ζήσει από κοντά και έχω ζητήσει πολλές φορες να παραβούνε ορισμένους εσωτερικούς κανονισμούς και να με αφήσουνε να μπω εντός και εκτος από τους ειδικούς κίτρινους διαδρόμους, έστω και συνοδευόμενος ώστε να παρακολουθήσω πως δουλεύουνε ορισμένα μηχανήματα που κάνουνε από 10.000euro έως και 250.000euro για να καταλάβω καλύτερα πως δουλεύουν και με τι κριτήρια κοστολογείται η εργοστασιακή παραγωγή ανά ώρα, ώστε να μπορέσω να επωφεληθώ στο έπακρο τις δυνατότητες ορισμένων μηχανημάτων.Το λέω αυτό όχι για να εντυπωσιάσω, αλλα λόγο του ότι αναφέρθηκες στα Alluminium Case και στο γιατί το κράτος δεν δίνει τις ευκαιρίες στους βιοτέχνες να φτιάξουν κάποια προϊόντα Made in ΕU. Πρώτα απ'όλα δεν ξέρω αν στην Ελλάδα υπάρχουν ηδη εργοστασια με μηχανήματα Laser Cut, ειδικές πρέσες κτλ...ποσο κοστολογείται η ώρα και ποσο θα είναι το ελάχιστο που θα πρέπει να γίνει παραγωγή, ποσο θα κοστίσουν τα πρωτότυπα και σε περίπτωση του παραμικρού λάθους τι συνέπειες θα έχει ?Για να γίνω πιο συγκεκριμένος θα πω ότι ένα μηχάνημα Laser Cut κοστολογείται περί τα 150.000-250.000euro καινούργιο, χρειάζεται εργοστασιακή τάση ρεύματος 380volt, ζυγίζει μεχρι και τόνους και πάνω από όλα χρειάζεται ειδική δεξαμενή οξυγόνου η υγρού αζώτου για να μη πάρουνε όλα φωτιά από το Laser την ώρα που θα κόβει τα μεταλλα, λόγο ότι πρέπει να κρυώνετε επιτόπου. Ασχετος η ισχύ τροφοδοσίας που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνη τα 5.000 watt και θέλει και επιπλεον παροχή νερού περί τα 1.000 lt/h για να δουλέψει στις προδιαγραφές του κατασκευαστή.Εστω οτι υπαρχει ηδη τετοιο εργοστασιο, ποιος θα παρει το επιχειρηματικό ρίσκο να επενδύσει τουλάχιστον 10.000-50.000euro επιτόπου για να βγάλει τα πρωτότυπα, να περιμένει το βασικό κύκλο του εργοστασιου και μετά να ξαναπεριμένει τον επόμενο παραγωγικό κύκλο για να βγάλει τα πρώτα samples? Μονο και μονο αν αγοραστεί original το sofware για να δουλέψει ένας και μονο στο PC, δηλαδή ο σχεδιαστής, θα πρέπει να επενδυθούν περί τα 5.000-20.000euro ανάλογος πάντα αν μιλάμε για CAD η για CAM.Να πω και κάτι άλλο, ξέρετε τι γραφειοκρατία υπάρχει πίσω από την κάθε επιχείρηση που ανοίγει και ότι θα πρέπει να δουλέψει τουλάχιστον τα δυο πρώτα χρονια χωρίς να βάλει μισό euro στην άκρη? Ποιος λοιπόν θα πάρει τέτοιο ρίσκο ? Και εκτος αυτού, έστω ότι βγάζουνε το Case, είναι ποτε δυνατόν να καταφέρουνε στη ζωή τους να ανταγωνιστούνε τις εταιρείες στη Taiwan ?Προσωπικά το βλέπω τουλάχιστον απίθανο και για να ολοκληρώσω, θα πω κιόλας ότι σα να μην φτάνει μονο αυτό, αλλα ποιος καταστηματάρχης θα δώσει σημασία σε μια τέτοιου είδους προσπάθεια? Η μήπως νομίζει κανεις ότι οι άλλοι επενδυτες/επιχειρηματίες δεν θα υπερασπιστούνε τα συμφέροντα τους με οποιοδήποτε θεμιτό η αθέμιτο μέσο?Τέλος πάντων, στη Taiwan γίνονται αυτά που γίνονται λόγο του ότι κάνουνε παραγωγές εκατομμυρίων κομματιών και λόγο του ότι χρησιμοποιούν άλλες μεθόδους (stampi di tranciatura) και όχι Laser Cut. Η "tranciatura" νομίζω ότι μεταφράζεται "κόψιμο λαμαρίνας με πρεσαρισμενα καλουπια", μετά χρειάζονται ειδικές πρέσες για να λυγίζουνε τα μέταλλα, χρειάζοντι ειδικά πιστολια να καρφώνουνε τις βίδες που κάνουνε περί τα 1000euro και πάει λέγοντας...άρα δεν βρίσκουμε άκρη, χωρια ότι για να πάρεις μια ISO9001/ISO9000+ πάει απελπιστικά πολλά λεφτά και από προσωπική μου εμπειρία έχω δει μονο σε E.P.E. (SRL) / A.E. (SPA).Και για να σας δώσω να καταλάβετε καλύτερα για τι πράγμα μιλάμε, ας επικεντροσουμε το θέμα στην απόλυτη αισθητική. Τα καλούπια από τα πλαστικά που κάνουν έκαστο 5.000->15.000 euro που τα βάζετε? Για να γίνει μια τέτοια απόσβεση θα πρέπει να πουληθεί μια αρκετά μεγάλη ποσότητα Case και φυσικά να μιλήσουμε για κέρδη, φόρους κτλ...που στη τελική, το μονο που θα καταφέρουμε είναι να φτάσουμε στο συμπέρασμα ότι οικονομικά μονο και μονο απίθανα θα σταθεί ένα τέτοιο επιχειρηματικό ρίσκο, μιας που οι πρώτες ύλες έρχονται από την Κίνα!Εδώ παρακάτω σας αφήνω κάποια link, που βρήκα online μέσο google και που νομιζω οτι δίνουνε αρκετά καλά την ιδέα στο τι χρειάζεται για να στηθεί μια τέτοια επιχείρηση:http://www.cmmlaser.it/it/immag/sede72.jpghttp://www.cmmlaser.it/it/immag/pieg1.gifhttp://www.cmmlaser.it/it/immag/bystar.jpghttp://www.bettomacchine.it/images/helius/helius-bis.jpghttp://www.itla.it/images/foto/2.jpghttp://www.itla.it/images/foto/5.jpgΕυχαρίστως να σας δώσω άλλες εξηγήσεις πάνω σε τεχνικά θέματα αν το κρίνετε σκόπιμο, φιλικά Νίκος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikosKavvadias Μάρτιος 20, 2005 #67 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2005 Σχετικά με τις τιμές τις αγοράς, την ανταγωνιστικότητα κτλ θα αναφερθώ μονο για αυτό που έχω ζήσει εδώ και χρονια σαν πελάτης κτλ στην Ιταλία.Το θετικά του e-commerce:- τιμές ανταγωνιστικές- προϊόντα σχεδόν πάντα ετοιμοπαράδοτα- αποστολή σε 24/48 ώρες- πληρωμή μέσο credit card η τράπεζας- αποστολή σε όλη την επικράτεια (πχ Ιταλία και νησιά)Τα αρνητικά του e-commerce:- αγοράζεις χωρίς να δεις- σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά και χαθεί το δέμα κάηκες,εκτος και αν έχει γίνει ταχυδρομική ασφάλιση- σε περίπτωση βλάβης τα έξοδα αποστολής βαρύνουνε τον πελάτη- σε περίπτωση που αργήσει η πληρωμή, ο πελάτης θα περιμένει μέρες και μέρες- πρόβλημα σχετικά με μερικά πακέτα που παραδίνονται με τα υλικά σπασμένα λόγο κακής μεταφοράςΣχετικά με τις τιμές τις αγοράς σαν direct resseller:- τιμές όχι πάντα ανταγωνιστικες- μεγαλύτερη αξιοπιστία σε σχέση μα τα e-commerce- μεγαλύτερη ασφάλεια στους ορους τις εγγύησηςΤέλος να προσθέσω μια σημαντική λεπτομέρεια: τα international e-commerce σε λίγο όπως πάμε θα αφανίσουν τα national e-commerce οποτε, δυστυχώς βλέπω και το μεγαλύτερο πρόβλημα ανάπτυξης τον μικρών online shop λόγο μη δυνατής ανταγωνιστικότητας.Φιλικά Νίκος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
theobabis Μάρτιος 20, 2005 #68 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2005 Καταρχην να ζητησω συγνωμη για το off topic. mariosalice, εκ μερους του skroutz σε ευχαριστουμε Δυο σημεια μονο. α. Ελπιζουμε πολυ συντομα να προσφερουμε ενα advanced search. β. Θα θελαμε ιδιαιτερα να περιλαβουμε στη μηχανη αναζητησης ενα απο τα checkmate, computer data, ομως ο τροπος που ειναι στημενα το καθιστουν εξαιρετικα δυσκολο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Μάρτιος 20, 2005 #69 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2005 Αρχική απάντηση από theobabis [Σήμερα, στις 03:18] Καταρχην να ζητησω συγνωμη για το off topic. mariosalice, εκ μερους του skroutz σε ευχαριστουμε Δυο σημεια μονο. α. Ελπιζουμε πολυ συντομα να προσφερουμε ενα advanced search. β. Θα θελαμε ιδιαιτερα να περιλαβουμε στη μηχανη αναζητησης ενα απο τα checkmate, computer data, ομως ο τροπος που ειναι στημενα το καθιστουν εξαιρετικα δυσκολο. Ευχαριστώ σας Κύριοι Συνεχίστε την άριστη δουλειά σας. ΥΓ. Δεν είναι κακό να βάλετε διαφημίσεις ... Καλές δουλειές λοιπόν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Μάρτιος 20, 2005 #70 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2005 Αρχική απάντηση από NikosKavvadias [Σήμερα, στις 01:46] Αγαπητε φιλε, οτι ητανε να ειπωθει το ειπες και το κανω quote:....Ευχαρίστως να σας δώσω άλλες εξηγήσεις πάνω σε τεχνικά θέματα αν το κρίνετε σκόπιμο, φιλικά Νίκος. Φίλε Νίκο,Πράγματι νομίζω ότι έχουν γραφεί αρκετά, σε σημείο που αρχίζουμε να βγαίνουμε από το αρχικό θέμα και να το πλατιάζουμε.Αναφέρθηκα σε αλουμινοκατασκευές επειδή αν έχουμε κάτι να πουλήσουμε εδώ στην Ελλάδα είναι ο ήλιος, η θάλασσα, η διασκέδαση, δυνατά μυαλά και αλουμίνιο, που παράγουμε άφθονο και εφοδιάζουμε όλο τον κόσμο. Γιατί λοιπόν να μην τα εκμεταλευτούμε;Γνώριζα το πόσο δύσκολο είναι να επεξεργαστεί και να διαμορφώσει κανείς το αλουμίνιο.Δεν είναι όμως ακατόρθωτο.Είναι βέβαια μεγάλο το ρίσκο και πολύ μεγάλος ο ανταγωνισμός από την Ανατολή, με συμπίεση των μισθών, αλλά το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής.Κατά τη γνώμη μου λοιπόν η ανάπτυξη Software (δυνατά μυαλά), ο Τουρισμός (ήλιος θάλασσα) και οι αλουμινοκατασκευές (Ελληνικό αλουμίνιο)θα έπρεπε να προσεχθούν και να ενισχυθούν ιδιαίτερα.ΥΓ. Υπάρχει σχέση με κάποια οικογένεια Καββαδία στα Μεσόγεια που έφτιαχναν αλουμινοκατασκευές; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ar@besqu.e Μάρτιος 20, 2005 Author #71 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2005 Αρχική απάντηση από Ar@besqu.e http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806034&PHPSESSID=21ai9vfjr143kk1np0l7jjvbm6http://www.computer-data.gr/products/accessories.php?code=550459&PHPSESSID=c208884b1b2d293ee8f5b1ccad8acdc3κοιτάξτε αυτό!!!!!!!!!!!!!! εντάξει το e-shop είναι γενικά πιο φτηνό αλλά αυτοί οι τύποι στην checkmate το έχουν παρακάνει!!!!! τι να πείς τόσο πολύ κοστίζει η μαύρη βαφή!!!!!!!!!!είναι τα ίδια μοντέλα με μόνη διαφορά στο χρώμα και διαφορά στη τιμή 100% Αρχική απάντηση από Ar@besqu.e στο μαγαζί της αντιπροσωπίας το centurion (κουτί) 110E τους είπαμε οτι στο site λέει οτι έχει psu και γυαλί στο πλάι και μας απαντήσαν : Που το είδες????/Στη στουρνάρα το ίδιο κουτί με psu και γυαλί 110Ε.............. αυτά από εμένα και πολλά άλλα από άλλους δεν είναι συγκεκριμένα παραδείγματα???/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Μάρτιος 20, 2005 #72 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2005 Αρχική απάντηση από Ar@besqu.e [Σήμερα, στις 15:47] αυτά από εμένα και πολλά άλλα από άλλους δεν είναι συγκεκριμένα παραδείγματα???/ Ξεκίνησες με λάθος μαγαζί και με λάθος διατύπωση - τίτλο - επισημάνσεις.Λες "οι τύποι στην checkmate το έχουν παρακάνει"και δίνεις "ιστοσελίδα της computer-data.gr"Το κακό είναι οτι μετά από τόσα που γράφτηκαν επιμένεις σε κάτι που ακόμα δεν έχεις τεκμηριώσει. Ένα ή δύο παραδείγματα δεν αποτελούν τεκμηρίωση του τίτλου σου.Ένα γενικότερο "προσοχή στις τιμές" και βάζοντας παραδείγματα μεγάλης διαφοράς στην τιμή από διάφορα καταστήματα θα ήταν πιο ρεαλιστικό και πιο κοντά στην Ελληνική πραγματικότητα.Η μόνη τεκμηριωμένη διαφορά που αναφέρθηκε ήταν για το Thermalright Heatsink XP 120 CPU Cooler με τις παρακάτω τιμές που περιλαμβάνουν ΦΠΑ.Computer4u 53,74 H.A.C. 55,01 Multirama 59,71 Checkmate 70.80 Να λοιπόν και ένα άλλο παράδειγμα.Thermaltake TOWER 112 Ζero1 40,78 Computer4u 42,37 Checkmate 42.48Multirama 47,08 ’ρχισα να κοιτάζω λοιπόν τις τιμές της Checkmate, τα είδη που φέρνει και τη διαθεσιμότητα.Ξεκίνησα να τα καταγράφω ψάχνοντας ένα ένα τα διαθέσιμα προιόντα της Checkmate με τη σειρά. Κάθε είδος το έψαχνα και στο Skroutz για να συγκρίνω τιμές.Ακολουθούν τα αποτελέσματα.Είδη διαθέσιμα στην Checkmate μόνοVantec Vortex Vantec HDC-502AAkasa Harddrive CoolerThermaltake Schooner Fanless VGA CoolerArctic Cooling ATI Silencer 1Arctic Cooling ATI Silencer 2Arctic Cooling ATI Silencer 3Arctic Cooling ATI Silencer 4Arctic Cooling NV Silencer 2Arctic Cooling NV Silencer 3Vantec Iceberg CopperVantec Iceberg 4Vantec Iceberg 4 PrοSwiftech MCX 159-RThermaltake Extreme SpiritThermaltake Tiger 1 Thermalright NB-1 H2O Cool Sprinter v3.0 Bulk Socket 754H2O Cool Basic Bulk Socket AinnovaSet R3S(A) (Socket A)innovaSet R3S(478) (intel P4)Asetek Radiator RDT02 120mm DUAL Black Ice Pro IIThermaltake Aquarius VGA WaterBlockThermaltake Water Level IndicatorThermaltake Flow IndicatorCape Coolplex 25 externalWater addative anti-corrosion UV BlueWater addative anti-corrosion UV RedWater addative anti-corrosion UV GreenBlack Ice Xtreme RadiatorCasemaster V66Ready2Go Dual full caseCool river Cool Gate Passive WatercoolingOCLabs Plexyblock B3 CPUOCLabs Monoblock WBNKB5 CPUOCLabs Clip for Socket 775OCLabs Clip for Socket 478OCLabs Clip for Socket 754/939/940OCLabs Plexyblock G3 VGAOCLabs Monoblock WBNKG2 VGAOCLabs Plexyblock C3 ChipsetOCLabs Monoblock WBNKC2 ChipsetHydor L25Hydor L25 & Reservoir PVCN120Ferrotec TE-9505/127/150BActiveCool AC4G New Version...........................Είδη που υπάρχουν σε άλλα καταστήματαGlobalWIN Silent StreamHardShop 165,20 Checkmate 165,20 Zalman ZM-NB47J e-shop 4,39 (η διαθεσιμότητα δεν καταγράφεται)Checkmate 10Στο Internet η τιμήLowest Price: $10.49 at ZipZoomFly http://www.smarter.com/product.php?prodid=1643732&source=inktomi_1643732Levicom Watercube Watercooliing kit Watercube COOLERS HardShop 259,60 Checkmate 259,60 Asetek Antarctica CPU WaterblockHAC 38,15 Checkmate 60 Coolriver Space Cowboy Watercooling CaseHardShop 211 Checkmate 211 Μέχρι εδώΕλέγχθηκαν 50 προιόντα στη σειρά και όχι επιλεκτικά.Τέσσερα προιόντα υπήρχαν και σε άλλα καταστήματα από τα οποίαδύο προιόντα ήταν φθηνότερα και δύο είχαν ίδια τιμή.Νομίζω οτι μπορούν να βγουν συμπεράσματα που δεν δικαιολογούν απόλυτα τον τίτλο.Αντίθετα θα έπρεπε να είμαστε ευχαριστημένοι που τόσα είδη έρχονται στην Ελλάδα και δεν τα πληρώνουμε χρυσά να τα φέρουμε μέσω Internet από καταστήματα του εξωτερικού (προσωπική εμπειρία που ίσως όμως να είναι λανθασμένη αν κάποιος γνωρίζει τα κατάλληλα site και το ψάχνει το θέμα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sa1901 Μάρτιος 20, 2005 #73 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2005 Oι αντιδράσεις σου mariosalice, είναι σαν να έχεις μετοχές στην Checkmate. Χαλάρωσε... :flower: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Μάρτιος 20, 2005 #74 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2005 Αρχική απάντηση από sa1901 [Σήμερα, στις 18:31] Oι αντιδράσεις σου mariosalice, είναι σαν να έχεις μετοχές στην Checkmate. Χαλάρωσε... :flower: Βιάστηκες να απαντήσεις όσο έγραφα το κείμενο. Δεν το είχα τελειώσει.Αν θέλεις δες το ξανά και αν διαφωνείς κάπου μας το λες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikosKavvadias Μάρτιος 20, 2005 #75 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2005 Φιλε Marie, ελπίζω να γνωρίζεις ήδη ότι έχει διαφορα το αλουμίνιο από το ντουραλουμίνιο. Εκτος αυτού τα Case mass production γίνονται από μέταλλα ατσαλοειδους τύπου και κράματα μετάλλων που δυστυχώς δεν νομιζω οτι έχουμε ή θα βγάλουμε, αν δεν κάνουμε import. Σε γενικές γραμμές κλάψε μας, μετά είναι αλλα πολλά πράγματα όπως αποστολές, πακεταρίσματα, accessories, καλώδια, τροφοδοτικά κτλ στον mass production sector. Αν πάλι μιλήσουμε για μεμονωμένα Aluminum project τότε απλά η τιμή στον πελάτη θα δημιουργήσει το γνωστό πρόβλημα του περιορισμού τον πωλήσεων.Για το όνομα δεν ξέρω να σου πω, στη Κέρκυρα είναι γύρο στους 2.000 Kαββαδιες.Φιλικά Νίκος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Μάρτιος 20, 2005 #76 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2005 Αρχική απάντηση από NikosKavvadias [Σήμερα, στις 19:32] Φίλε Νίκο,Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες.Το Ελληνικό δαιμόνιο μπορεί να ξεπεράσει κάθε δυσκολία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ar@besqu.e Μάρτιος 20, 2005 Author #77 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2005 αν δεν αγοράζεις μέσω internet και δεν είσαι μαγαζάτορας για να αγοράσεις προιόντα της checkmate πρέπει να το κάνεις απ΄τo computer-data για αυτό λέω οτι οι τύποι στη checkmate το έχουν παρακάνει και δίνω την ιστοσελίδα του computer-data!!!!!!! εντάξει??? όσο για το τίτλο η αισχροκέρδια έστω και σε μόνο ένα προιόν και ο τρόπος του πωλητή αρκούν για να τον δικαιολογήσουν και δε χρειάζεται παραπέρα τεκμηρίωση.... οκ?δεν είναι κάτι που χρειάζεται τεκμηρίωση είναι άποψη αν κάποιοι θιχτήκαν καλώς τον αλλάξανε αλλά δε μπορείς να μου λες το κακό είναι που επιμένεις....... δικαίωμα μου να εμένω στις απόψεις μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ar@besqu.e Μάρτιος 20, 2005 Author #78 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2005 ps η σειρά arctic cooling δεν είναι μόνο διαθέσιμη στη checkmate βλ. pc-store Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Μάρτιος 20, 2005 #79 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2005 Αρχική απάντηση από Ar@besqu.e [Σήμερα, στις 19:59] ps η σειρά arctic cooling δεν είναι μόνο διαθέσιμη στη checkmate βλ. pc-store Το ψάξιμο το έκανα με το Skroutz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ar@besqu.e Μάρτιος 20, 2005 Author #80 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2005 όπως είπες λίγο πιο πριν ο skroutz δε τα περιλαμβάνει όλσΑΥΤΟ ειναι έλλειψη τεκμηρίωσης..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.