Jump to content

Προσθηκη μνημης DDR1 400...

asker

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Eχω ενα αρχαιο (πλεον) συστημα με Ram στα 2GB DDR PC3200 400MHZ μαρκας TwinMos και χρονισμους 2.5-3-3-8.

Απ τη στιγμη που δεν θα κανω καποια γενικη αναβαθμιση, λεω να προσθεσω αλλα 2GBs μνημης. Καταρχην, θα κερδισω κατι με αυτη τη κινηση ή ειναι περιττη?

Γνωριζοντας οτι το καλυτερο ειναι να εχω στικς του ιδιου τυπου και της ιδιας εταιριας, εψαξα στο πλαισιο, στο e-shop και στο scroutz για TwinMos 1GB(2 θα παρω) DDR(ή DDR1) με cas 2.5 αλλα δε βρηκα. Βρηκα ομως SuperTalent εδω

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.552000

με 38, δηλαδη συνολο 76... Τι λετε, να παρω?

YΓ. Στο μεταξυ θυμηθηκα οτι σε amd mobos υπαρχουν προβληματα με 4 stickάκια μνημης και δεν διαβαζονται ποτέ 4 GBs(το λεει και το manual της mobo's μου). Οποτε να παρω μόνο 1GB? Βεβαια ετσο δεν θα εχω dual channel mode...

Καταρχην πετας της twinmos και παιρνεις 2γιγα Supertalent(ακριβως τι timmings εχουν κοιτα μονο).:)

Αλλα να τα πουμε πιο σοβαρα μεχρι 2γιγα συνολο να εχεις,παραπανω δεν βλεπεις διαφορα σε καθημερινες συνθηκες ,αναλογα τωρα τι χρηση του κανεις!!

Οσο για το περιβοητο πια 4 γιγα αφου δεν το υποστηριζει μην το σκεφτεσαι ασε που παιζει σε 64 βιτ μονο os!

Αυτο που παντα ελεγε για την amd ηταν τα χαμηλα latencies που δινουν πολυ καλη αποκριση λογω imc!!

Tελος μην πας σε 4 αλλα μονο σε 2 γιγα και γρηγορα latencies μονο αυτο λεει,αν τα βρεις πια!

Και θα χαρεις την αναβαθμιση και δεν θα εχεις πλήρωσει πολλα.

Πεταω τις TwinMos ??!!

Γιατι? Εγω τις πηρα πριν 20 μηνες αντι 215€ ως τις καλυτερες που υπηρχαν σε αυτα τα λεφτα... Για να τις βαλω πεταξα τις Kingston που ειχα.

Το cas ειναι ιδιο(2.5), το ειπα μεν αλλα μαλλον δεν τo προσεξες.

Οk, να μην παω 4G, αλλα 3G?

Να παρω MIA Supertalent, τι λες?...

Μείνε όπως έχεις. Διαφορά δεν θα δεις με παραπάνω giga και πιθανότατα(εξαρτάται από τη μητρική σου, διάβασε το manual) θα χάσεις και σε ταχύτητα στις μνήμες(για παράδειγμα σε σύστημα amd 3500+ σε s939 που είχα, η ταχύτητα με 4 στικάκια έπεφτε από τα 400MHz στα 266). Το να βάλεις 1 στικ πάλι θα χάσεις το έξτρα του dual channel, οπότε πάλι άκυρο. Εγώ τουλάχιστον δεν θα έκανα τίποτα.

Απ' οτι φαινεται ο υπολογιστης δεν εχει τα χαρακτηριστικα ωστε να σηκωσει βαρια προγραμματα και παιχνιδια που χρειαζονται μεγαλες χωρητικοτητες, αρα το να μεινεις στο υπαρχον setup φαινεται η καλυτερη λυση.

Πως λετε οτι δεν θα κερδισω τιποτα?

Τα ζιπαρισματα δεν θα γινονται καποια δευτερολεπτα πιο γρηγορα?

Οι οθονες στα games δεν θα φορτωνονται γρηγοροτερα?

Τα κολληματα δεν θα ειναι λιγοτερα?

Το να εχεις 3G αντι 2G νομιζω οτι ειναι σημαντικοτερο απ το dual channel mode.

Eπισης σημειωνω οτι απο 1Τ/2Τ εχω αυτη τη στιγμη 2Τ. Μπορει να παω στο 1Τ με 3G?

Format εκανα προσφατα, defrag κανω καθε 3 και λιγο:)

Αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα, δεν λεω οτι εχω καποιο προβλημα. Γενικα μιλαω πως θα "γρηγορευσω" το συστημα μου (ειδικα απ τη στιγμη που η ολικη αναβαθμιση προς το παρον απαγορευεται).

2GB μπορει να ειναι αρκετα και ηδη τα εχω τα τελευταια 4 χρονια.

Αλλα σκεφτομαι, γιατι οχι να μη προσθεσω αλλο 1GB?

Aφου βρηκα με ιδιο cas(2.5) και η τιμη εχει πεσει πλεον(38€)?

Γιατι, εεεεε? :001:

Θα μπορούσες να μας διευκολύνεις αν μας έλεγες όλο το σύστημα τι είναι για να προτείνουμε κάτι καλύτερο, αφού βλέπεις ότι όλοι σου λέμε να μην το κάνεις.

Oταν λες "ολοι".... οι περισσοτεροι ειχατε παρανοησει.

Ο Spyrus νομιζε οτι ειμαι αργος και μου προτεινε format/defrag

O s.ghost μου ειπε να να βαλω μνημες με γρηγορο cas που ομως ηδη το εχω.

Ακομα κι εσυ μου ειπες οτι δεν προτεινονται 4GB, πραγμα που το ειπα κι εγω αλλωστε και τωρα μιλαω μόνο για 3GB.

Το συστημα ειναι

HEC 550W

ATHLON 64 X2 4400+ s939 toledo 2.2GHz

ASUS A8V Deluxe 2.0 s939 bios1017

TWINMOS 2G dual DDR400 2.5-3-3-8

NVIDIA XFX GF7800GS Extreme Edition 256MB

CREATIVE audigy 2 ZS

WD 160G sata

NEC dvd-rw

LG dvd-r

Win XP Pro SP2

DSL wireless router

Βάλε άλλα 2 GB, δεν χάνεις τίποτα, έχεις πολύ καλό σύστημα που θα αντέξει και τώρα και για άλλα 2 χρόνια πολύ άνετα. Η καλύτερη λύση που μπορείς και ειδικά που βρήκες τις μνήμες που λες φτηνά.

Υ.Γ. όσο για το downgrade μπορείς να το ρυθμίσεις πάλι σε DDR400(απο DDR333 με 4DIMMS) αν το κάνεις manual, μην το φοβάσαι. το έχω κάνει σε φίλο με παρόμοια ASUS s939. Απλά ο χρονισμός να είναι όχι 1Τ στις επιλογές που έχει.(επειδή θα έχεις 4 μνήμες μαζί).

Aυτη τη στιγμη εχω 2Τ αναγκαστικά, δηλαδη εχω 2Τ: Αuto

Aν βαλω 2Τ: Disabled τοτε εχω μπλε οθονες...

Εαν βαλω αλλα 2Χ1GB το ιδιο το manual της mobo μου λεει:

When all four sockets are populated with 1GB DIMMs(total 4GB), the system may detect only 3+GB (a little less than 4GB) due to the Southbridge resource allocation.

Eπισης εχω ακουσει οτι τα 400ΜΗz γινονται 333. Δε ξερω πως ρυθμιζεται manualy οπως λες, αλλα γιατι να μην βαλω 1GB μόνο? Γιατι θα χασω το dual mode?

Αν βαλεις αλλα δυο stick τοτε θα ξαναεχεις dual channel? Αν ναι, και απο την στιγμη που μπορεις να ξαναρυθμισεις τις μνημες στα 400 τοτε εχει νοημα αυτη η κινηση και θα ειναι και κινηση ματ.:001:

Σίγουρα θα δεις διαφορά με περισσότερη μνήμη ακόμα και αν είναι πιο αργή,

μόνο όμως όταν δουλεύεις και δε σου φτάνει η παρούσα.

Δηλαδή αν ποτέ δεν ξεπερνάς τα 2GB τότε θα σου είναι άχρηστη η αναβάθμιση.

Oπότε καλύτερα να μείνεις με 2 σε αυτή τη φάση αλλά και πιο γρήγορη μνήμη.

Ειδικά σε Windows αυτό γιατί αν έχεις Linux τότε αλλάζει τα πράμα.

Ακόμα και τα παιχνίδια που μπορείς να σηκώσεις δε θα καταναλώνουν τόση μνήμη.

Εγώ θα έβαζα έναν πιο γρήγορο σκληρό κανά Raptor και θα έμενα με τα 2GB.

Πως λετε οτι δεν θα κερδισω τιποτα?

Τα ζιπαρισματα δεν θα γινονται καποια δευτερολεπτα πιο γρηγορα?

Οι οθονες στα games δεν θα φορτωνονται γρηγοροτερα?

Τα κολληματα δεν θα ειναι λιγοτερα?

Το να εχεις 3G αντι 2G νομιζω οτι ειναι σημαντικοτερο απ το dual channel mode.

Eπισης σημειωνω οτι απο 1Τ/2Τ εχω αυτη τη στιγμη 2Τ. Μπορει να παω στο 1Τ με 3G?

Ελα φιλε GoldenApe δεν σε ξεχασα εχω ακριβως τις ιδιες μνημες Twinmos ετσι

2.5-3-3-8 για μενα ειναι για πεταμα συχνα crashes,η Twinmos ειχε βγαλει μια παρτιδα με καλα τσιπακια και timings αρκετα ακριβα αν εχεις αυτες δεν θελεις τπτ αλλο.Ξερεις τι τσιπακια εχεις ?Εγω εχω τις μαπα!!

Μεχρι 3 γιγα οκ θα προτεινα supertalent!!

Επισης δεν βοηθα πολυ η μνημη στο ζιπαρισμα-ξε απλα οταν εχεις ογκο πληροφοριων πχ game κανενα office βαρυ ok εκει ανοιγει πιο γρηγορα!!

Αυτο με το ζιπ και γενικα επιταχυνση παιχνιδιων θελεις cache κατι που μαλλον

δεν το εχεις!Εγω ειμαι στα 512 και θεωρω οτι ειμαι καλα!

Θα πρεπε να χουμε 2 cache και θα πετουσες!!

Αρα προσωπικα θεωρω "σπαταλη μη χρησιμη για μενα τα πανω απο τα 2 γιγα"

Αν σηκωνει 500 αρες και βρεις καπου θα ηταν καλη λυση!

υγ.καλα timings ειχαν κατι geil 2-2-2-5 bh5

Xαιρετω:)

Σίγουρα θα δεις διαφορά με περισσότερη μνήμη ακόμα και αν είναι πιο αργή,

μόνο όμως όταν δουλεύεις και δε σου φτάνει η παρούσα.

Δηλαδή αν ποτέ δεν ξεπερνάς τα 2GB τότε θα σου είναι άχρηστη η αναβάθμιση.

Oπότε καλύτερα να μείνεις με 2 σε αυτή τη φάση αλλά και πιο γρήγορη μνήμη.

Ειδικά σε Windows αυτό γιατί αν έχεις Linux τότε αλλάζει τα πράμα.

Ακόμα και τα παιχνίδια που μπορείς να σηκώσεις δε θα καταναλώνουν τόση μνήμη.

Εγώ θα έβαζα έναν πιο γρήγορο σκληρό κανά Raptor και θα έμενα με τα 2GB.

Φιλε Spyrus,

δεν κανω καποια σοβαρη δουλεια ουτε καν πολυπαιζω παιχνιδια, και φυσικα δεν μπορω να ξερω πότε ξεπερνω τα 2GB.

Tι εννοεις "Oπότε καλύτερα να μείνεις με 2 σε αυτή τη φάση αλλά και πιο γρήγορη μνήμη"? Η μνημη που προτιθεμαι να παρω(αλλο 1 GB) θα ειναι εξισου γρηγορη.

Windows εχω (XP Pro SP2).

Σοβαρα μου λες οτι ειτε 2GB ειτε 3GB ειναι το ιδιο? Δυσκολευομαι να το πιστεψω.

Σε τι θα εξυπηρετουσε ενας γρηγορος σκληρος? Θα λιγοστευε τα κολληματα?

Ελα φιλε GoldenApe δεν σε ξεχασα εχω ακριβως τις ιδιες μνημες Twinmos ετσι

2.5-3-3-8 για μενα ειναι για πεταμα συχνα crashes,η Twinmos ειχε βγαλει μια παρτιδα με καλα τσιπακια και timings αρκετα ακριβα αν εχεις αυτες δεν θελεις τπτ αλλο.Ξερεις τι τσιπακια εχεις ?Εγω εχω τις μαπα!!

Μεχρι 3 γιγα οκ θα προτεινα supertalent!!

Επισης δεν βοηθα πολυ η μνημη στο ζιπαρισμα-ξε απλα οταν εχεις ογκο πληροφοριων πχ game κανενα office βαρυ ok εκει ανοιγει πιο γρηγορα!!

Αυτο με το ζιπ και γενικα επιταχυνση παιχνιδιων θελεις cache κατι που μαλλον

δεν το εχεις!Εγω ειμαι στα 512 και θεωρω οτι ειμαι καλα!

Θα πρεπε να χουμε 2 cache και θα πετουσες!!

Αρα προσωπικα θεωρω "σπαταλη μη χρησιμη για μενα τα πανω απο τα 2 γιγα"

Αν σηκωνει 500 αρες και βρεις καπου θα ηταν καλη λυση!

υγ.καλα timings ειχαν κατι geil 2-2-2-5 bh5

Φιλε s.ghost,

μου τα λες λιγο μπερδεμενα.

1. Λες οτι εχεις ιδιες μνημες με μενα αλλα μπορει να εχω την καλη, μπορει να εχω και την κακη παρτιδα... Kαι πως καταλαβαινω τι τσιπακια εχω? Λες ναχω κι εγω τις μαπα?

2. Απο τη μια μου λες "Μεχρι 3 γιγα οκ θα προτεινα supertalent!!" απο την αλλη μου λες "Αρα προσωπικα θεωρω σπαταλη μη χρησιμη για μενα τα πανω απο τα 2 γιγα"...

3. Το cache που λες τι ακριβως ειναι? Αυτο που εχουν οι επεξεργαστες?

4. Οταν λές "Αν σηκωνει 500 αρες και βρεις καπου θα ηταν καλη λυση!" τι εννοεις? 512αρες μνημες? Μπα, λεω να αποφυγω τα 4 dimmάκια(ειχα παλιοτερα 4Χ512 kingston και δεν ημουν ικανοποιημενος).

5. Οι geil που λες που να βρεθουν πια?!

Το μόνο που βρηκα ηταν αυτες στο link, που κι αυτες τωρα λεει δεν διατιθενται!! Καποιοι μας διαβασαν φαινεται και εξαντλησαν το stock:lol:

Aυτη τη στιγμη εχω 2Τ αναγκαστικά, δηλαδη εχω 2Τ: Αuto

Aν βαλω 2Τ: Disabled τοτε εχω μπλε οθονες...

Εδω με δυο dimmακια και εχεις μπλε οθονες φαντασου να βαλεις και παραπανω.

Η γνωμη μου ειναι οτι οι μνημες ειναι μαπα και γι'αυτο δεν μπορουν να τρεξουν σε 1Τ.

δεν κανω καποια σοβαρη δουλεια ουτε καν πολυπαιζω παιχνιδια, και φυσικα δεν μπορω να ξερω πότε ξεπερνω τα 2GB.

Αφου δεν κανεις καποια σοβαρη δουλεια με το PC (οπως δεν κανω και εγω) τα παραπανω απο 2GB μνημης ειναι αχρηστα.

Για να το ξεκαθαρισουμε,τα 2Χ1GB θα ειναι παντα πιο γρηγορα απο τα 3X1 η 4X1GB εκτος....αν τρεχεις κατι σαν και αυτο:

http://img218.imageshack.us/my.php?image=memusageie4.jpg

Μονο σε αυτην την περιπτωση τα 3 η 4 sticks θα ειναι πιο γρηγορα απο τα δυο.

Υπαρχουν δυο τροποι για να κανεις το PC σου πιο γρηγορο,ο ενας ειναι να βαλεις επανω πιο γρηγορες μνημες κατι που μοιαζει αδυνατο μιας και γρηγορες μνημες δεν υπαρχουν πια και αν παρ'ελπιδα τις βρεις θα ειναι τοσο ακριβες που θα ειναι καλλιτερα να παρεις αλλο συστημα.

Ο δευτερος τροπος ειναι να κλοκαρεις το μηχανακι μεχρι εκει που παει με default ρευματα σε επεξεργαστη και μνημες,ετσι θα εχεις πιο γρηγορο συστημα και κατ'επεκταση θα κανει και αυτα που θες πιο γρηγορα.

Αλλη λυση δεν υπαρχει.

Αυτα:001:

stealth

To ζητημα εξελισσεται σε "οδυσσεια" αφου πρεπει να απανταω στον καθε ενα φιλο (που συνηθως δεν εχει διαβασει/καταλαβει τα προηγουμενως λεχθεντα):)

Ασε που υπαρχουν και αντικρουομενες αποψεις μεταξυ σας, φιλοι.

Εδω με δυο dimmακια και εχεις μπλε οθονες φαντασου να βαλεις και παραπανω.

Η γνωμη μου ειναι οτι οι μνημες ειναι μαπα και γι'αυτο δεν μπορουν να τρεξουν σε 1Τ.

Αυτο που ειπα ειναι οτι εχω μπλε οθονες αν επιχειρησω να τρεξω 1Τ.

1Τ δεν ειχα ουτε και με τις προηγουμενες μου 2Χ512 Kingston.

Πρωτου πεις οτι φταινε οι "μαπα" μνημες, ασφαλως θα ξερεις οτι και αλλοι παραγοντες παιζουν ρολο στη διαμορφωση του Τ, οχι μόνο οι μνημες.

Γιατι λες οτι με παραπανω dimmάκια αυξανεται ενα προβλημα? Γιατι οχι να μην λυθει?

Αληθεια, εσυ εχεις εχεις 1Τ?...

Αφου δεν κανεις καποια σοβαρη δουλεια με το PC (οπως δεν κανω και εγω) τα παραπανω απο 2GB μνημης ειναι αχρηστα.

Για να το ξεκαθαρισουμε,τα 2Χ1GB θα ειναι παντα πιο γρηγορα απο τα 3X1 η 4X1GB εκτος....αν τρεχεις κατι σαν και αυτο:

http://img218.imageshack.us/my.php?i...emusageie4.jpg

Μονο σε αυτην την περιπτωση τα 3 η 4 sticks θα ειναι πιο γρηγορα απο τα δυο.

Eσυ λοιπον λες οτι τα περισσοτερα απο 2 dimmάκια, οχι μόνο ειναι αχρηστα(1η σου γραμμη) αλλα οτι θα ειναι και πιο αργα(2η σου γραμμη).

Και παλι σημειωνω οτι δεν μιλαω πλεον για 4 sticks, μόνο για 3.

Τι ακριβως δειχνει το image σου? Sorry αλλα δεν το καταλαβα.

Παντως εγω εχω αποφασισει να παρω αλλο ενα GB, ασφαλως χειροτερα δεν θα ειναι, καλυτερα θα ειναι. Και απορω που ο φιλος stealth(και δε θυμαμαι και ποιοι αλλοι) θεωρουν οτι 2GB ειναι "παντα γρηγοροτερα" απο 3GB.

Xαιρετω:)

Φιλε s.ghost,

μου τα λες λιγο μπερδεμενα.

1. Λες οτι εχεις ιδιες μνημες με μενα αλλα μπορει να εχω την καλη, μπορει να εχω και την κακη παρτιδα... Kαι πως καταλαβαινω τι τσιπακια εχω? Λες ναχω κι εγω τις μαπα?

2. Απο τη μια μου λες "Μεχρι 3 γιγα οκ θα προτεινα supertalent!!" απο την αλλη μου λες "Αρα προσωπικα θεωρω σπαταλη μη χρησιμη για μενα τα πανω απο τα 2 γιγα"...

3. Το cache που λες τι ακριβως ειναι? Αυτο που εχουν οι επεξεργαστες?

4. Οταν λές "Αν σηκωνει 500 αρες και βρεις καπου θα ηταν καλη λυση!" τι εννοεις? 512αρες μνημες? Μπα, λεω να αποφυγω τα 4 dimmάκια(ειχα παλιοτερα 4Χ512 kingston και δεν ημουν ικανοποιημενος).

5. Οι geil που λες που να βρεθουν πια?!

Το μόνο που βρηκα ηταν αυτες στο link, που κι αυτες τωρα λεει δεν διατιθενται!! Καποιοι μας διαβασαν φαινεται και εξαντλησαν το stock:lol:

1.χτυπας στο google το serial ,μια απλη λυση,η πας στο σιτε!

2.Το παιρνεις τοις μετροιτης!Φαινεται πως πρεπει να στα εξηγω ολα.

Εννοω εκει αν θες αναβαθμιση(ειπαμε πιο πανω οχι 4,δεν το αναλυω αλλο--> πιο πανω ειπα γιατι).Αν τωρα θες να βαλεις μνημη μεχρι 3 γιγα ναι και εγω προτεινω supertalent! Για μενα προσωπικα και μονο για μενα ισχυει--->"Αρα προσωπικα θεωρω σπαταλη μη χρησιμη για μενα τα πανω απο τα 2 γιγα"... λεω και την αποψη θεωροντας οτι πραγματικα δεν θα δεις την διαφορα!!!(Εξηγησα που θα παρεις σε επιδοσεις,επισης πιο πανω)

3.Cache:εσωτερικη μνημη επεξεργαστη!Μεσα στον επεξεργαστη.

εδω τι ειναι.. και απο δω ενα προγραμμακι κατεβαζεις και βλεπεις ποιον,ποση cache εχει cpu-z 1.46

4.500 αρες εννοω 500Μhz αντι 400mhz..δυσκολο να βρεις,υπαρχουν ομως παιδια που τις εχουν και θα ηταν καλη ιδεα, αφου κοιταξεις manual και τις σηκωνει να παρεις αν θες!!

5.Οχι βεβαια δεν υπαρχουν!!Αλλα ειπαμε μεσα στα φορουμ μπορει καποιος να πουλαει!

6.Ελπιζω να ημουν πιο διαφωτιστικος!!:033: Καλη αγορα και κανε την σωστη επιλογη για σενα!

Αληθεια, εσυ εχεις εχεις 1Τ?...

http://img223.imageshack.us/img223/4225/cpuz3ai6.jpg 263Mhz DDR526 1T.

http://img142.imageshack.us/img142/5224/cpuzpc0.jpg 282Mhz DDR564 1T.

http://img522.imageshack.us/img522/5934/26352023hl3.jpg 285Mhz DDR570 1T.

Eσυ λοιπον λες οτι τα περισσοτερα απο 2 dimmάκια, οχι μόνο ειναι αχρηστα(1η σου γραμμη) αλλα οτι θα ειναι και πιο αργα(2η σου γραμμη).

Και παλι σημειωνω οτι δεν μιλαω πλεον για 4 sticks, μόνο για 3.

Τι ακριβως δειχνει το image σου? Sorry αλλα δεν το καταλαβα.

Ακριβως,και τα τρια dimms θα ειναι πιο αργα και απο τα τεσσερα μιας και με τα τρια δεν εχεις dual channel.

To image δειχνει ενα προγραμμα που χρειαζεται 2.7GB μνημης μονο του,οταν τρεχεις τετοια προγραμματα εχουν νοημα τα παραπανω απο 2GB,ιδιαιτερα οταν μιλαμε για τον Α64.

Παντως εγω εχω αποφασισει να παρω αλλο ενα GB,...

:102:Εγω παντως στα ειπα.

Mακαρι να ειναι καλλιτερα.

stealth

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.