Jump to content

ποσο πρέπει να είναι η θερμοκρασία της NX8800GTS

hajis1442169245

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

θα ήθελα να μάθω ποσο πρέπει να είναι ο μέσος ορος θερμοκρασίας της συγκεκριμένης κάρτας. με ένα προγραμματάκι που κατέβασα από την nvidia δείχνει 93c είναι λογικό?

Λογικό είναι μόνο άμα δεν έχεις καλό αερισμό στο κουτί ή είναι σε δωμάτιο με θερμοκρασία 40C. Δεν είναι καλό να είναι τόσο ζεστή. Επίσης, πρέπει να μας πεις αν έχει 93C σε full load για πολύ ώρα ή idle, που δεν το νομίζω.

Κατ' εμέ, καλό είναι να μην ξεπερνάει τους 80 βαθμούς.

90c+ βαράει μονο όταν φορτώνω βαριά game π.χ age of conan , κρίσις κτλ

στο κουτί έχω 3 cooler του κουτιού και ότι έχει το κάθε hardware από μονο του. πιστεύω ότι μέτριο το σύστημα ψύξεις που έχω

Νομιζω οτι τα προγραμματα μετρανε την θερμοκρασια του πυρηνα.

Το ποιο σημαντικο απ'ολα ειναι ο σωστος αερισμος του κουτιου, εμενα η 1η καρτα μου πιανει 56 ενω η αλλη απο κατω που παιρνει αερα απο τις κατω τρυπες του κουτιου ειναι 16 βαθμους πιο κατω!!! Δοκιμασα να τις αλλαξω θεση και παλι τα ιδια, αυτη που ειναι πανω ειναι 16-17 βαθμους πιο θερμη! Κανε κατι για πιο σωστο αερισμο του κουτιου σου!

Ειναι μεγαλη η θερμοκρασια κατα την γνωμη μου.Εχω την ιδια καρτα(υλοποιηση ASUS) και εχω max 80-81 στο 100% του cooler και αυτο σε βαρια παιχνιδια,με ρυθμισης αυτων στο οριο της καρτας.Επισης μιλαω για υπερχρονισμενη καρτα στο οριο και οχι μαμα.

Σε πρωτη φαση αλλαξε παστα και σε δευτερη, εαν δεν δεις αποτελεσματα βαλε αυτην http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650121

Ξέχασες να αναφέρεις ότι έχεις SLI(το είδα τυχαία στην υπογραφή σου). Προφανώς και οι 2 κάρτες επιβαρύνουν την κατάσταση. Αν αφήσεις μόνο μια πάνω θα δεις μακράν καλύτερες θερμοκρασίες πιστεύω(και ειδικά αν την αφήσεις στο κάτω pci-e). Τώρα για 2 κάρτες μαζί... μάλλον μόνο κουτί μπορείς να αλλάξεις και να βοηθήσει την κατάσταση.

Η δικιά μου 8800gts είναι περίπου 50-60 idle (χειμώνα 50-55 καλοκαίρι 57-60). Σε παιχνίδια φτάνει 69-70. ---- Αλλά α) έχω ανεβάσει το ανεμιστηράκι της από 61% στο 80% και β) την έχω κάνει overclock (δεν θυμάμαι πόσο & τώρα γράφω από το pc της δουλειάς - νομίζω 625 core , 940 mem)

Η δικιά μου 8800GTS 640MB στο παλιό σύστημα με τον AMD 3500+(μονοπύρηνο) που ήταν δίπλα στον επεξεργαστή(όλα stock, και ρολόγια και ψύχτρες), ήταν στους 85*C σε idle. Μετά από 1 χρόνο που πήγα σε phenom 9850 με aftermarket ψύχτρα(xigmatek s1283) και έβαλα την κάρτα στο τελευταίο κάτω κάτω pci-e(το 4ο...) οι θερμοκρασίες έπεσαν στους 58*C idle(η μέγιστη που που αναφέρει το everest, diode temp ίδια με αυτή που λέει το NVidia monitor) και τώρα που καλοκαίριασε είναι max στους 65*C idle.

γιατί δεν ελέγχεις αν έχει πιάσει σκόνη το ανεμιστηράκι μέσα στην κάρτα και δεν κάνει καλό εξαερισμό;

Απλά αναφέρω πώς οι θερμοκρασίες που είχα εγώ(που είναι πολύ παρόμοιες με του φίλου hajis, ήταν από την πρώτη στιγμή που πήρα την κάρτα, οπότε αυτό δεν έφταιγε σίγουρα. Μπορεί στην περίπτωση του hajis βέβαια να έχει κάποιο αποτέλεσμα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.