TeO_SalLov Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Καλησπέρα παιδιά, 2μέρες τώρα το desktop pc μου εκεί που είναι μια χαρά ξαφνικά κλείνει! Δεν του έχω κάνει καμια μετατροπή. Ελέγχω τις θερμοκρασίες από το βίος και μου φαίνονται λογικές. Το μονο που μου έρχεται στο μυαλό είναι το τροφοδοτικό... (μπορεί κάποιος να μου πει προτεινόμενες θερμοκρασίες κανονικής λειτουργίες cpu,κουτιού ktlp?:104: ) Όσες φορες m έχει κλείσει η θερμοκρασία του δωματίου είναι κάτω των 28(λόγω κλιματιστικού), k για να ξανά ανάψει το pc, πρέπει πρώτα να το κλείσω από το γενικό του διακόπτη... ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΩ!:033: :033:
spiderdim1442169203 Ιούνιος 18, 2008 #2 Ιούνιος 18, 2008 εγω εχω 40 βαθμους στο κουτι μου τωρα που μιλαμε...σου κλεινει ξαφνικα λοιπον και μετα δεν ανοιγει? το τροφοδοτικο ειναι ενα απο τα no-name 300w ή 350w?σκεφτομαι και την μητρικη....βασικα το μηχανημα σου θα το εχεις σιγουρα 5 χρονια++ αρα κατι θα εχει κλαταρει......Για να δουμε αν φταει το τροφοδοτικο υπαρχει η εξης λυση...να δανειστείς ενα και να το δοκιμασεις να δεις αν κλεινει παλι το Pc σου
melissa_virus Ιούνιος 18, 2008 #3 Ιούνιος 18, 2008 Τι θερμοκρασίες πιάνει περίπου?Για να μην μπαίνεις στο Bios κατέβασε αυτό το πρόγραμμα: HWMonitorΕπίσης όταν κλείνει κάνεις κάτι βαρύ? ή σε άσχετες στιγμές?Το πρώτο που θα έκανα στο δικό μου pc θα ήταν να του βάλω να κάνει κάτι βαρύ. Και θα έβλεπα και μέχρι τι temp ανεβαίνει.Επίσης επειδή είναι και καλοκαίρι, θα του έριχνα και ένα καλό καθάρισμα, θα έβαζα και καλή πάστα στον cpu μπλα μπλα.Γενικά άμα κάνεις κάποια απλά πράγματα θα φανεί άμα είναι θέμα temp. Αν εξασφαλίσεις ότι δεν είναι θέμα temp τότε λογικά είναι το τροφοδοτικό… Για motherboard δεν νομίζω. Αλλά επειδή είναι παλιό όπως λέει και ο spiderdim όλα είναι πιθανά.Γενικά κλείνει εντελώς το pc? H απλά βαράει reset και ξαναξεκινάει?
MUL Ιούνιος 18, 2008 #4 Ιούνιος 18, 2008 Για τον P4 θα πρέπει η μέγιστη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 58 βαθμούς ..μεχρι 54 βαθμού λειτουργεί μια χαρά αλλα απο εκει και πανω έχεις κoλύμματα και προβλήματα... Μαλλον για τροφοδοτικό μου φαίνεται εμενα...Παρε κανενα δανεικό απο ενα φιλο σου και δες μπας και φταιει αυτο...
beisnikos_spi Ιούνιος 18, 2008 #5 Ιούνιος 18, 2008 Θα συμφωνήσω με τον MUL. Βέβαια παίζει να έχει φύγει από τη θέση της η ψύκτρα του επεξεργαστή και να κλείνει λόγω θερμοκρασίας, αλλά από τη στιγμή που πρέπει να κλείσεις το διακοπτάκι από πίσω και να το ξαναανοίξεις για να ανάψει το pc, μάλλον το τροφοδοτικό σου έχει παραδώσει πνεύμα..
TeO_SalLov Ιούνιος 18, 2008 Author #6 Ιούνιος 18, 2008 εγω εχω 40 βαθμους στο κουτι μου τωρα που μιλαμε...σου κλεινει ξαφνικα λοιπον και μετα δεν ανοιγει? το τροφοδοτικο ειναι ενα απο τα no-name 300w ή 350w?spiderdim: TMP-ANS model LC-A350ATX. Κλεινει χωρις να τρεχω κατι βαρυ. οταν κλεισει για να ξανα ανοιξει πρεπει να το κλεισω-ανοιξω απο το πολυμπριζο και μετα το power-on. !MUL! Οι θερμοκρασιες που μου δειχνει το hwmonitor ειναι 32c 52c kai 60c(μαλλον αυτη ειναι της cpu). σκεφτομαι και την μητρικη....βασικα το μηχανημα σου θα το εχεις σιγουρα 5 χρονια++ αρα κατι θα εχει κλαταρει......Το pc το εχω απο το 2003. το μονο που εχει μεινει αθικτο ειναι η μητρικη και το τροφοδοτικο ολα τα αλλα εχουν αλλαχθει(προσθεθει)Σε ευχαριστω παρα πολυ γαι την βοηθεια!
spiderdim1442169203 Ιούνιος 18, 2008 #7 Ιούνιος 18, 2008 TeO_SalLov για ψαξε στην μητρικη για κανενα χαλασμενο πυκνωτη... θα καταλαβεις αν ειναι χαλασμενος πιστεψε με...Ισως να εχει χαλασει ενας και οταν ζεστενεται η μητρικη ή ζοριζεται να κλεινει...
TeO_SalLov Ιούνιος 18, 2008 Author #8 Ιούνιος 18, 2008 Τι θερμοκρασίες πιάνει περίπου?Επίσης όταν κλείνει κάνεις κάτι βαρύ? ή σε άσχετες στιγμές? Το πρώτο που θα έκανα στο δικό μου pc θα ήταν να του βάλω να κάνει κάτι βαρύ. Και θα έβλεπα και μέχρι τι temp ανεβαίνει. Για τις θερμοκρασιες δες την απαντηση στον spiderdim.Δε προλαβαινω να τρεξω κατι βαρυ, μετα απο λιγα λεπτα μου κλεινει. Επίσης επειδή είναι και καλοκαίρι, θα του έριχνα και ένα καλό καθάρισμα, θα έβαζα και καλή πάστα στον cpu μπλα μπλα. Εχει λιγη σκονη αλλα δεν μου φαινεται αρκετη για να προκαλεσει τετοιο προβλημα, θα το καθαρισω μπλα μπλα :) Γενικά άμα κάνεις κάποια απλά πράγματα θα φανεί άμα είναι θέμα temp. Αν εξασφαλίσεις ότι δεν είναι θέμα temp τότε λογικά είναι το τροφοδοτικό… Για motherboard δεν νομίζω. Αλλά επειδή είναι παλιό όπως λέει και ο spiderdim όλα είναι πιθανά. Θα ψαξω διαφορετικο δανεικο τροφοδοτικο και θα σου πω :) ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ melissa_virus!!!!!!:033:
spiderdim1442169203 Ιούνιος 18, 2008 #9 Ιούνιος 18, 2008 TeO_SalLov το προγραμματακι αυτο (που λεει η virus) ειναι πολυ ελαφρυ και δεν θελει καν εγκατασταση... Δηλαδη το pc σου κλεινει αμεσως ε?η ψυχτρα του επεξεργαστη δουλευει? (ακυρο μαλλον)
TeO_SalLov Ιούνιος 18, 2008 Author #10 Ιούνιος 18, 2008 οι θερμοκρασιες που σου ειπα spiderdim ειναι απο αυτο το προγραμμα.Ολα τα ανεμιστηρακια δουλευουν κανονικα. Τωρα γραφω απο το λαπτοπ.Πλεον δεν μενει ανοικτω πανω απο λιγα λεπτα!!!Το να φταιει το ρευμα απο το πολυμπριζο(λεω τωρα εγω) δεν το νομιζω, δεν εχω πρβλμ σε καμια αλλη συσκευη.spiderdim... αναμεσα απο μια απο τις εγκοπες της ψυκτρας της cpu υπηρχε ενα μικρο κομματι χαλκου(χρυσο χρωμα) .....??!!
vagsk1442169166 Ιούνιος 18, 2008 #11 Ιούνιος 18, 2008 Τσέκαρε στο BIOS μήπως υπάρχει καμιά ρύθμιση που κλείνει το ρεύμα η μητρική αν ο επεξεργαστής περάσει κάποια συγκεκριμένη θερμοκρασία ...Ρε παιδία τι 52 και 54 οC λέτε για P4 ... όλες οι γενικέυσεις είναι επικίνδυνες ... υπάρχουν P4 που idle έχουν πάνω απο 52 oC με εργοστασιακή ψύκτρα ... για κοιτάξτε τη σειρά prescott ... μαύρο χάλι ...
TeO_SalLov Ιούνιος 18, 2008 Author #12 Ιούνιος 18, 2008 Τσέκαρε στο BIOS μήπως υπάρχει καμιά ρύθμιση που κλείνει το ρεύμα η μητρική αν ο επεξεργαστής περάσει κάποια συγκεκριμένη θερμοκρασία ...Όντως στους 65οC κλεινει το pc. Το θεμα ειναι vagsk οτι πλεον δεν προλαβαινω να μπω στο βιος και κλεινει!!(Περιστατικο: Τον ανοιγω το απογευμα μπαινω πρωτα στο βιος, βλεπω την θερμοκρασια του επεξ 45οC, υστερα μπαινω κανονικα στην επιφανεια εργασιας μου και μετα απο 4λεπτα...hard-shutdown!Ευχαριστω για τον χρονο σου!
spiderdim1442169203 Ιούνιος 18, 2008 #13 Ιούνιος 18, 2008 TeO_SalLov οτι και να λεμε τωρα ειναι απλα υποψιες...δανείσου ενα τροφοδοτικο και μετα μνημες...αν εισαι οκ τοτε κοιταμε για μητρικη...να αποκλείσεις ενα ενα to hardware
tsif Ιούνιος 18, 2008 #14 Ιούνιος 18, 2008 Κάνε την αρχή και τσέκαρε την ψύχτρα του επεξεργαστή .. μετά κάνε ότι σου είπε ο spiderdim και κάπου θα βρεις την άκρη.
MUL Ιούνιος 18, 2008 #15 Ιούνιος 18, 2008 Εκεινο το 60 που ειπες ειναι πολύ υποπτο...πιστευω και εγώ οτι εχει φύγει η ψυχτρα απο την θέση της...Ξέρεις το ακριβές μοντέλο τις cpu σου??
vagsk1442169166 Ιούνιος 18, 2008 #16 Ιούνιος 18, 2008 Εκεινο το 60 που ειπες ειναι πολύ υποπτο...πιστευω και εγώ οτι εχει φύγει η ψυχτρα απο την θέση της...Ξέρεις το ακριβές μοντέλο τις cpu σου??Όντως και η ψύκτρα της intel είναι κομματάκι επιρρεπείς σε ξεκούμπωμα ...
TeO_SalLov Ιούνιος 18, 2008 Author #17 Ιούνιος 18, 2008 tsif Εχω τσεκαρει την ψυκτρα κ ηταν μια χαρα στην θεση της. MUL τωρα που βρισκομαι στο ubuntu δεν γνωριζω πως να δω πληροφοριες για το συστημα μου. Με την πρωη ευκαιρια θα δανειστω τροφοδοτικο οπως μου προτεινατε(βρισκομαι σε εξεταστικη περιοδο οποτε θα αργησω να το κανω). spiderdim προς το παρον θα τσεκαρω τις μνημες απλα βγαζοντας την μια εκ των 2 και τουμπαλιν. spiderdim καπου αναμεσα στις υποψιες σας θα βρω την λυση:) (θα γινω κουραστικος, αλλα... και παλι ευχαριστω!)
spiderdim1442169203 Ιούνιος 18, 2008 #18 Ιούνιος 18, 2008 (θα γινω κουραστικος, αλλα... και παλι ευχαριστω!) φιλε για αυτο το λογο φτιαχνονται φορουμ σαν το pctechnology... για να βοηθαει ο ενας τον αλλο περιμενουμε νεα...
TeO_SalLov Ιούνιος 20, 2008 Author #19 Ιούνιος 20, 2008 Μολις φτιαξω το desktop μου, θα σας ενημερωσω αμεσως! [Μεχρι τοτε επειδη θα χρησιμοποιω το laptop μου με ubuntu, θα ρωτησω μια απλη απορια στο αντιστοιχο section] Υ.Γ.Καλη επιτυχια σε ολους τους φοιτητες!
TeO_SalLov Ιούνιος 30, 2008 Author #20 Ιούνιος 30, 2008 :033: Καλησπερα παιδια! :033: -Το προβλημα λυθηκε χαρη στην βοηθεια σας!:001: -Οπως μου ειχατε αναφερει ως πιθανοτερο προβλημα το τροφοδοτικο...ετσι και ήταν. -Εβαλα τροφοδοτικο ενος φιλου, το δουλεψα για 2μερες και το pc ειναι περδικι! Σας ευχαριστω πολυ!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.