Jump to content

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΦΡΕΣΚΟ OVERCLOCKER:)

TSILI1442169249

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

ΛΟΙΠΟΝ,ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Κ ΤΟ THREAD EIMAI ΕΝΤΕΛΩΣ ΦΡΕΣΚΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΤΑ ΤΡΕΛΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ:098: .ΓΙΑ ΑΡΧΗ,ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΔΟΘΕΙ 1 ΣΩΣΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

ΒΑΣΙΚΑ O ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ INTEL NORTHWOOD P4 HT 2.80 FSB 800 1 MB CACHE.

Η ΜΗΤΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ALBATRON PE865/PRO.

MNHMH 2 DIMM 1 GHZ KAI 2 DIMM 500 MHZ.

ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ SAPPHIRE X1950

ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ 500W

ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ?

Καλώς ήρθες στο φόρουμ

ΥΓ Μη γράφεις κεφαλαία δείχνεις ότι φωνάζεις

λοίπον ξέρω να κάνω overclocking αλλά μον θεωτητηκά δεν θέλω να σου δώσω λάθοσ συμβουλές αλλά αυτο που πρέπει να ξέρεις είναι ότι η συχνότητα του επεξεργαστή είναι το αποτέλεσμα τησ πράξης fsb*moultiplier εκτός από λίγους επεξεργαστές που ανεβάζεις το ultiplier, εσεί θα ανεβάσεις απο το bios ΤΟ FSB αλλά μην το παρακάνεις αυτό είναι το βασικό κομμάτι αλλά υπάρχουν και άλλες λεπτομέριες! σε αυτό το site θα βρεις πολλές πληροφορίες για το θέμα που ψάχνεις! αυτο για αρχη ίσοσ βοηθήσει!

MNHMH 2 DIMM 1 GHZ KAI 2 DIMM 500 MHZ.

Mήπως εννοείς 1gb και 512mb?

Σε γενικές γραμμές πρέπει να ξέρεις οτι το ocing μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία ή αστάθεια στο σύστημά σου ΑΝ δεν ξέρεις τί κάνεις.

Καλό θα ήταν να ψάξεις για οδηγούς ocing σε P4,αν και δε διαφοροποιούνται σε σχέση με αυτούς για τους τωρινούς επεξεργαστές!Διάβασε καλά το Manual της μητρικής γι'αρχή..πές μας τί επιλογές έχεις στο Bios κι δώ είμαστε να βοηθήσουμε..

Πρώτα από όλα θες μία πολύ καλή και μεγάλη ψύκτρα για τη cpu.

Ενδεχομένως και καλύτερο τροφοδοτικό,αν αυτό που έχεις είναι noname.

και με την υπάρχον ψύχτρα μπορείς να αναιβείς αλλά αν θες να δεις διαφορά καλό είναι να αλλάξεις ψύξη και αν θες μέγιστο o/cing πας σε καλήτερη ψύξη (υδρόψύξη) και ίσος αλλαγή μνημών (πολλές φορές φρενάρουν το o/cing)

αλλά το κυριότερο σε τι επίπεδο είναι οι γνώσεις σου? θες να κανεις o/cing και στην κάρτα?? (εύκολο) η μόνο στον επεξεργαστή?(ποιο πολύπλοκο)

?

θες να κανεις o/cing και στην κάρτα?? (εύκολο) η μόνο στον επεξεργαστή?(ποιο πολύπλοκο)?

Μαλλον το αντιθετο συμβαινει σε αυτο το socket.

Bump up the voltage three steps (νομιζω ειναι ασφαλες) και μετα ανεβασε το FSB οσο παει (σε βηματα των 5Mhz:)),αυτο θα σου δειξει τι μπορει να κανει ο επεξεργαστης.

Για τις μνημες αν σε κοψουν κατεβαζεις διαιρετη και εισαι ενταξει.

Η καρτα χρειαζεται πιο πολλη δουλεια,πρεπει να βρεις πρωτα μεχρι που παει ο πυρηνας,μετα να βρεις μεχρι που παει η μνημη,μετα που πανε και τα δυο μαζι και σε πια ρολογια δινει την καλλιτερη αποδοση.

stealth

Mήπως εννοείς 1gb και 512mb?

Σε γενικές γραμμές πρέπει να ξέρεις οτι το ocing μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία ή αστάθεια στο σύστημά σου ΑΝ δεν ξέρεις τί κάνεις.

Καλό θα ήταν να ψάξεις για οδηγούς ocing σε P4,αν και δε διαφοροποιούνται σε σχέση με αυτούς για τους τωρινούς επεξεργαστές!Διάβασε καλά το Manual της μητρικής γι'αρχή..πές μας τί επιλογές έχεις στο Bios κι δώ είμαστε να βοηθήσουμε..

Κοτσάνα που βγήκε!!Τώρα το είδα ναι gb και mb είναι.Ξέρω από Pc.Ο συγκεκριμενος PC ξεκίνησε από P3 στα 650.Αύριο θα σας πω τι γίνεται με BIOS

λοίπον ξέρω να κάνω overclocking αλλά μον θεωτητηκά δεν θέλω να σου δώσω λάθοσ συμβουλές αλλά αυτο που πρέπει να ξέρεις είναι ότι η συχνότητα του επεξεργαστή είναι το αποτέλεσμα τησ πράξης fsb*moultiplier εκτός από λίγους επεξεργαστές που ανεβάζεις το ultiplier, εσεί θα ανεβάσεις απο το bios ΤΟ FSB αλλά μην το παρακάνεις αυτό είναι το βασικό κομμάτι αλλά υπάρχουν και άλλες λεπτομέριες! σε αυτό το site θα βρεις πολλές πληροφορίες για το θέμα που ψάχνεις! αυτο για αρχη ίσοσ βοηθήσει!

Αυτό πραγματικά δεν το έχω ξανακούσει!!!:046: :046:

Όπως λέμε γιατρός με πτυχίο από το ίντερνετ?

Επίσης κάτι πολύ αρνητικό στο σύστημα και που δεν πρόκεται να βοηθήσει πολύ στο ανέβασμα είναι ο παράγοντας μνήμη.

Έχεις 2 dimm από κάποια μάρκα με 1giga και άλλα 2dimm με 500mb.

Καθόλου καλή σύνθεση και μπορεί να σε κόψει τρελά.

Επίσης κάτι πολύ αρνητικό στο σύστημα και που δεν πρόκεται να βοηθήσει πολύ στο ανέβασμα είναι ο παράγοντας μνήμη.

Έχεις 2 dimm από κάποια μάρκα με 1giga και άλλα 2dimm με 500mb.

Καθόλου καλή σύνθεση και μπορεί να σε κόψει τρελά.

Κατεβάζει διαιρέτη και είναι ok

αφού το mobo μου ειναί για ..... δεν θέλω να πω γιατί είναι γιατί θα φάω ban δεν κλοκάρετε το pc μου

ότι ξέρω το ξέρω από overclockers και googling!!!

------------------------------------------------

BIOS Vendor: Phoenix Technologies, LTD

BIOS Type: AT/AT COMPATIBLE

BIOS Version: 6.00 PG

Copyright: IntelR - 42302e31 S v6.00PG AwardBIOS v6.00PG

Date: 09/09/2003

Size: 384 KB

--------------------------------------------------------------------------------

*** Motherboard Details ***

--------------------------------------------------------------------------------

Motherboard Model: Springdale

Ports: 10

System Slots: 5

TSILI added 0 Minutes and 59 Seconds later...

CPU:PRESCOTT οχι NORTHWOOD όπως λανθασμένα έχω γράψει παρακάτω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.