The King Ιούνιος 1, 2008 Author #41 Ιούνιος 1, 2008 Στηθηκε ανοιχτηκε.Παει ομως εξαιρετικα αργα απο μολις ανοιξει, λες και πατησα το παλιο κουμπακι χρονισμου του 386 απο 66 σε 33.Ξερει κανεις τις ρυθμισεις για αυτο το συνδυασμο μητρικης, μνημης και επεξεργαστη; πειραματιζομαι τωρα στο ΜΙΤ Τweaker του Bios αλλα κανενας καλο συνδυασμος, θα ριξω και μια ματι στο βιβλιαρακι τωρα της μητρικηςΑργει να βρει τις συσκευεςαργει να μπει στο biosαργει να ανοιξει την οθονη κατα το ανοιγμααργει να διαβασει το boot dvd .. βασικα δε στελνει καν σημα για αρκετη ωρα αφου το λεντακι του ειναι σβηστο..
stealth1442169213 Ιούνιος 1, 2008 #42 Ιούνιος 1, 2008 Οι μνημες που παιζουν?Εχεις καποιο partition ελευθερο σε αλλο δισκο να φορτωσεις ΧΡ να κανεις συγκριση μηπως και φταινε τα SVISTA?stealth
nicksoti1442169068 Ιούνιος 1, 2008 #43 Ιούνιος 1, 2008 Χμ, μάλλον κάποια ρύθμιση στο Bios...1oν βάλε το τελευταίο bios2ον, μηπως έχεις πάνω κανα παλιό ide καλώδιο στο DVD; πέταξέ το και βάλε καινούριο. Η αποσύνδεσέ το τελείως, να δεις μήπως από εκεί είναι η καθυστέρηση. Για τη "καθυστέρηση" που λες παρεπιπτόντως, τι εννοείς; Γιατί μια μικρή διαφορά από μητρική σε μητρική υπάρχει, άλλες σε βγάζουν μπαμ και σε άλλες περιμένεις λιγάκι.2ον, quick boot/fast boot δες αν είναι επιλεγμένο 3on επέλεξε χειροκίνητα τις μνήμες στα 800 για αρχή. Επειδή η ταχύτητα 1066 δεν είναι πιστοποιημένη, η Gigabyte στο site της δεν αναγράφει υποστήριξη για 1066. Και γενικά με τους Phenom, έχουν παρατηρηθεί προβληματάκια με 1066 ταχύτητα. Μικρό το κακό, λόγω imc δεν επηρεάζονται οι επιδόσεις του ιδιαίτερα. Για δοκίμασε και πες, και αργότερα το ψάχνεις με χειροκίνητες ρυθμίσεις στα 1066.4ον, για αρχή, απενεργοποίησε cool n quiet, amd live, virtulization και άλλα μπιχλιμπίδια.5oν, αν σου αργεί να μπει στα vista αφού μπουτάρει, δεν παρακάτω πως μπορείς να το βελτιώσεις αυτό:http://www.vistax64.com/tutorials/70563-boot-up.html
The King Ιούνιος 1, 2008 Author #44 Ιούνιος 1, 2008 ειχα ηδη βαλει 2500 για επεξεργαστη οπως δινει ο κατασκευαστηςhttp://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/CPUSupport_List.aspx?ProductID=2695και στο παρακατω εβγαζε 066 μαλλον 1066 θα εγραφε με το 1 φαγωμενο πισω απο την αγκυλη του auto manual.Αποτελεσμα:Εκανε ενα μπιπ μακρυ, εκλεισε αμεσως και δεν ανοιγει πλεον.Αποσυνδεσα, εκανα clear την cmos ξανα και ξανα, δοκιμασα να βγαλω και τις μνημες τιποτα.Το μονο που κανει, αμα κλεισω το τροφοδοτικο για πανω απο 10 δευτερολεπτα και μετα το ανοιξω και παω να ανοιξω και το συστημα, ανοιγει για μισο δευτερολεπτο.. λαμπακια ανεμιστηρες και κλεινει αμεσως..Λετε να καηκε; ετσι ευκολα; αφου δειχνει οτι παει να ανταποκριθει...Παντως κανω ξανακανω clear την cmos μπας και ενεργοποιειται ασφαλεια απο λαθος ρυθμισεις αλλα παλι το ιδιο
nicksoti1442169068 Ιούνιος 1, 2008 #45 Ιούνιος 1, 2008 εκαι στο παρακατω εβγαζε 066 μαλλον 1066 θα εγραφε με το 1 φαγωμενο πισω απο την αγκυλη του auto manual.Αποτελεσμα: Εκανε ενα μπιπ μακρυ, εκλεισε αμεσως και δεν ανοιγει πλεον. Αποσυνδεσα, εκανα clear την cmos ξανα και ξανα, δοκιμασα να βγαλω και τις μνημες τιποτα. Το μονο που κανει, αμα κλεισω το τροφοδοτικο για πανω απο 10 δευτερολεπτα και μετα το ανοιξω και παω να ανοιξω και το συστημα, ανοιγει για μισο δευτερολεπτο.. λαμπακια ανεμιστηρες και κλεινει αμεσως.. Λετε να καηκε; ετσι ευκολα; αφου δειχνει οτι παει να ανταποκριθει... Τις είχες 1066 ε; 2η φορά που δεν σε προλαβαίνω για λίγο χωρίς μνήμες πάνω λογικό να μην ανοίγει. clear cmos όταν κάνεις, να έχεις το τροφοδοτικό εκτός ρεύματος. Δοκίμασε να το αφήσεις κανα 10λεπτο εκτός μπρίζας το pc, πάτα και το power έτσι σβηστό, να αδειάσουν και οι πκνωτές, και δοκίμασε πάλι
The King Ιούνιος 1, 2008 Author #46 Ιούνιος 1, 2008 Εβγαλα εβαλα καρτα γραφικων και ολα οκοποτε επανερχομεθα...το συστημα ειναι αργο, vista δεν εχω περασει και δε μιλαω για αργοπορια δισκου ή λογισμικου, απο την αρχη..που θα μπει στο bios, που θα βγαλει τα info, που θα διαβασει ειτε το dvd ειτε το σκληρο για να bootarei , αργει να τους στειλει σημα ...ειναι θεμα ρυθμισεων.. τρεχει υποτονικα σαν 386
ΠΥΡΗΝΑΣ Ιούνιος 1, 2008 #47 Ιούνιος 1, 2008 Ο memory controller των Phenom ναι μεν υποστηριζει 1066αρες μνημες, αλλα οχι με ταση μεγαλυτερη των 1.9 volts. Οποτε δοκιμασε να τις κατεβασεις στα 1.8 volts για να επιβεβαιωσουμε οτι οντως ειναι ασυμβατοτητα μνημων.
The King Ιούνιος 1, 2008 Author #48 Ιούνιος 1, 2008 μισο γιατι κανει παλι τα ιδια, ανοιγει για μισο δευτερολεπτα οταν το βγαλω απο το ρευμα για 2-3 λεπτα και τωρα δε δουλεψε το τρικ με την καρτα γραφικων βγαλε βαλε.τωρα δουλευει μονο αν βγαλω τη τροφοδοσια του επεξεργαστη.. απλα δουλευουν τα μεσα, οχι οτι μπαινω στο συστημα..
nicksoti1442169068 Ιούνιος 1, 2008 #49 Ιούνιος 1, 2008 Ο memory controller των Phenom ναι μεν υποστηριζει 1066αρες μνημες, αλλα οχι με ταση μεγαλυτερη των 1.9 volts. Οποτε δοκιμασε να τις κατεβασεις στα 1.8 volts για να επιβεβαιωσουμε οτι οντως ειναι ασυμβατοτητα μνημων.Αν ισχύει, οι συγκεκριμένες δουλεύουν στα 2-2.1 volts. Άρα δεν κάνουν για Phenom.Και στο memory support list της μητρικής, δεν τις αναφέρει, και μάλιστα όλες τις 1066 τις έχει downgrade στα 800...Βάρβαρε μην το παιδεύεις άλλο, μη ρισκάρεις και κανένα επεξεργαστή, έχει τον imc μέσα, και κάποιοι Phenom παλιότεροι Β2 stepping τα έχουν τινάξει με 2.3 volt στις μνήμες...... βέβαια κι εγώ στα 2.25 δουλεύω τις δικές μου, αλλά λέμε...
The King Ιούνιος 2, 2008 Author #50 Ιούνιος 2, 2008 Τα πακεταρα, βραδυ, τα πηγε το πρωι η γυναικα μου και τελειωσε η ιστορια.Να κατσουν να βρουν ποια μητρικη ταιριαζει πληρως με τις μνημες, τον επεξεργαστη και την καρτα γραφικων, να το δεσουν, να το φερουν σπιτι και τελειωσε. (ειχα παρει την GIGABYTE GA-MA790X-DS4 ) Επεμενα το σαββατο να ελεγξουν αν ειναι πληρως συμβατη η συνθεση μου και λεγαν συνεχεια: "οκ..ετσι φαινεται".Τελος παντων, σας ενημερωνω αυριο τι γινεται.Στο ενδιαμεσο αν μπορει καποιος ,προτεινετε με το χερι στην καρδια μια μητρικη απολυτως συμβατη με:# AMD PHENOM 9850 2.5GHZ QUAD-CORE BLACK EDITION BOX# GECUBE RADEON HD3870 512MB PCI-E RETAIL# G.SKILL F2-8500CL5D-4GBPK DDR2 4GB (2X2GB) CL5 PC8500 1066MHZ DUAL CHANNEL KIT και να μη ριχνει τις μνημες στα 800 επισης και ουτε το voltage/χρονισμο του επεξεργαστη για να δουλεψει.Τιμη στην ιδια, 95-100€.Ευχαριστω και παλι (και τον φιλο nicksotis για την κατ'ιδιαν βοηθεια του και προθυμοτητα του)
nicksoti1442169068 Ιούνιος 2, 2008 #51 Ιούνιος 2, 2008 http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=185484http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=188677Και άλλοι που παιδευόντουσαν με την DS4, pc8000 μνήμες και phenom 9850.... ο 1ος δοκίμασε 2-3 μητρικές gigabyte 790X-790FX και είχε τα ίδια.Μάλλον υπάρχει ασυμβατότητα στον συγκεκριμένο συνδιασμό.Και στο forum του Newegg, οι περισσότεροι που είχαν πρόβλημα με τη Gigabyte, ήταν με τον 9850, με μικρότερους, πχ 9500, ακόμα και με OC πάνω από τα 2.5G, δεν είχαν πρόβλημα. Παράξενο.Kαι γενικά, η υποστήριξη 1066 από τους Phenom είναι υπό συνθήκες και προβληματική, σε άλλους δεν λειτουργεί σωστά, σε κάποιους με 2.2 volts και 1066 τους ψόφαγαν οι cpu.Βασίλη, σε πήρα στο λαιμό μου. Που να το φανταστώ τέτοιο μπάχαλο....Αν όντως σου βρουν ότι φταίει η μητρική, ας προτείνουν καμία άλλη όσοι έχουν μεγάλο Phenom με 1066 μνήμες, για να την παραγγείλει.Διάβασα στο XS για την Αsus Μ3Α, που υποστηρίζει 9850, αλλά κι εκεί είχαν προβληματάκια με 1066 μνήμες, και την υποστήριξη 9850, μια την έβαζε μια την έβγαζε η Asus σε κάθε bios. Bάλε και αυτά που έχουμε διαβάσει με πολλές mATX με 780G, που έσκαγαν με τη μία.Τελικά, υπάρχει καμιά σχετικά φτηνή μητρική που να παίρνει Phenom kai DDR1066 απροβλημάτιστα άραγε; Απαράδεκτη η κατάσταση. Εδώ εμένα δουλεύει άψογα με την "παλιά" Μ2Ν-SLI deluxe που κάνει 78 ευρώ καινούρια, σκεφτόμουν μήπως αργότερα την άλλαζα για πιο καινούριο chipset, αλλά τώρα θα καθίσω στα αυγά μου....Για την sapphire με το 770 τι λέτε;http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523013Στο fudzilla και στο vr-zone γράφει πως υποστηρίζει και μελλοντικούς 140W phenomshttp://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7089&Itemid=37Kαι μοιάζει προσεγμένη, η μοναδική που έχω δει κάτω από 100 ευρώ με CF, 5-φασική τροφοδοσία και ψύξη στα mosfet. Ορίστε και ένα review:http://www.trustedreviews.com/motherboards/review/2008/05/01/Sapphire-PC-AM2RX780/p1Και η mATX της sapphire 780G, ήταν η μόνη που δεν "έσκαγε" me ton 9850 πάνω, λόγο ίσως 5-phase τροφοδοσίας. Οπότε +1 στην sapphire.Για πείτε καμιά γνώμη, να σκάσει 150-200 ευρώ για μητρική που θα δουλεύει default κρίμα δεν είναι;
ΠΥΡΗΝΑΣ Ιούνιος 3, 2008 #52 Ιούνιος 3, 2008 Ας βαλει την MSI 790FX. Αλλιως, μπορει να περιμενει 2 βδομαδες για το 790gx chipset.
ThorLite Ιούνιος 3, 2008 #53 Ιούνιος 3, 2008 Oταν μιλησα για Intel chipset...,παντως ελπιζω να ξεμπλεξεις συντομα....
WAntilles Ιούνιος 3, 2008 #54 Ιούνιος 3, 2008 Δεν φταίνε οι Phenom.Ο JEDEC φταίει που δεν προτυποποίησε ποτέ του το DDR-2 1066 και ο κάθε μνημάς κάνει ό,τι του καπνίσει.Αν κάποιος λοιπόν είναι απαράδεκτος είναι μόνο ο JEDEC.
viper1442169065 Ιούνιος 4, 2008 #55 Ιούνιος 4, 2008 Aυτή εδώ που φαίνεται αεροπλάνο δεν κάνει?M3A32-MVP
pokemon6401442169101 Ιούνιος 4, 2008 #57 Ιούνιος 4, 2008 Εγώ είμαι υπέρ της Sapphire, είναι ποιο αξιόπιστη και απο την MSI που είχα.Υ.Γ. @Varvaros, να σου έδινα την ASUS M3A32 MVP Deluxe που κάθεται και σκονίζεται; μέχρι να έβγαζες άκρη με το e-shop; λίγο χρόνο θα κέρδιζες. Δεν φτιάχνω το PC μου επίτηδες λόγω ___νων πανελληνίων.
nicksoti1442169068 Ιούνιος 4, 2008 #58 Ιούνιος 4, 2008 παίδες του την άλλαξαν με ίδια, και προς το παρόν όλα οκ, πέρασε και Vista.μόνο που με αuto ρυθμίσεις, του δουλεύει τη cpu στα 2G μόνο. Θα το ψάξει το ΣΚ όταν έχει χρόνο,edit.....μέχρι που έτρεξε το 1ο παιχνίδι, και του έμεινε στα χέρια και αυτή.Τελικά στο newegg δεν είναι τυχαίο, που σε κάποιους η μητρική άρπαξε ακόμα και φωτιά....Μάλλον θα πρέπει να σταματήσει να πωλείται η εν λόγω μητρική, ειδικά με Phenom. Ας το διαβάσουν αυτό και οι υπεύθυνοι του e-shop, να μην ταλαιπωρούνται και αυτοί άδικα, και οι πελάτες τους.....
The King Ιούνιος 5, 2008 Author #59 Ιούνιος 5, 2008 Kατ'αρχας σας ευχαριστω ολους.Pokemon σε ευχαριστω πολυ αλλα ειναι λιγο αργα πλεον!Λοιπον τοτε που εγραψα τελευταια φορα, το εστειλα πισω, βρηκαν οτι οντως η μητρικη ειχε καει και τους ειπαμε να την αλλαξουν γιατι δε φαινεται να τον στηριζει κι ας το γραφει ο κατασκευαστης.Παρ'ολ'αυτα την αλλη μερα το ειχαν ετοιμο, αντικατεστησαν τη μητρικη με μια ιδια..σχεδον αφου ητο προηγουμενη εκδοση το bios αλλα τελος παντων.Ο επεξεργαστης στα 2000 ετρεχε απο το αυτοματο και οι μνημες στα 1066 χωρις downgrade που εκανε σε εμενα. Τους ειπα να με διαβεβαιωσαν οτι τουλαχιστον για τις μνημες που δεν κατεβηκαν, το κανανε χωρις να ξεφυγουν απο τις εργοστασιακες ρυθμισεις. Φυσικα το οτι ο επεξεργαστης ετρεχε στα 2000 το ειδα μετα σπιτι αλλα εν πασει περιπτωσει ειπα να το προσπερασω και να δω οτι ανοιγει τουλαχιστον.Περασα τα βιστα ε και σαν ανθρωπος μετα απο 3-4 χρονια που ουτε μπορουσε το προηγουμενο μηχανημα αλλα ουτε κι εγω ειχα ορεξη, ειπα να τρεξω κανα βαρβατο παιχνιδι οπως call of duty 4.To βαζω ολα οκ, απο τη χαρα μου κατουρηθηκα, παω να κατουρησω , μεχρι να την τιναξω γυρναω και βλεπω το παιχνιδι ειχε κολλησει μαζι και με τη βελονα του ηχου.Ενταξει λεω τυχαιο ειναι, μαλλον το screen saver που ενεργοποιειται καθε 10 λεπτα (ναι αργω να την τιναξω)... ξαναμπαινω, παω να το ξανατρεξω κολλαει αμεσως παλι.Ε βρε π@υστη λεω.. παω να πατησω το reset, ακουω τους δισκους να παρκαρουν δυνατα και το μηχανημα κλεινει τελειως. Ας το ξανανοιξω.. δεν ανοιγε, εβγαλα μπριζες οπως την αλλη φορα , ξανα.. το μονο που εκανε ητο να αναβουν τα λαμπακια για μισο δευτερολεπτο και μετα να κλεινουν, μονο οποτε το εβγαζα απο τη μπριζα και το ξαναβαζα.Σαν μικρο παιδι κι εγω απογοητευτηκα, η γυναικα μου περιμενε να σκοραρω εκεινο το βραδυ με το joystick στο κρεββατι αλλα μπα παιδια.. που να καλιμπραρει ο μοχλος ... με κουρασε ολη αυτη η π@π@ρι@.Θα το παει σημερα στο καταστημα πισω(ας μην αναφερω ποιο παλι, ανεξαρτητως των links που ειναι απλα..ενδεικτικα να δειτε τα προϊοντα απλα....), εγω δεν ξαναπαω γιατι δε θελω να τα ξανακανω *******ριο οπως πριν 3-4 χρονια που ειχε τυχει να ειναι και ο nicksotis εκει και με αναγνωρισε απο δω προσφατα. Βαρεθηκα απλα να χαλιεμαι καθημερινες εργασιμες που ειμαι πτωμα και με τα λεφτα που εσκασα, εχω κι αλλα πραγματα σοβαροτερα να με χαλανε.Τωρα θα μου πειτε ολοι αυτο που με ρωτησε και η δικια μου:"Καλα , τι ξαναπηγες εκει..";Ελα ντε, αρχικα μονο εκει εβρισκα τον phenom 9850 και 2ον ειπα ε.. θα γινανε φρονιμα παιδια. Τελος παντων η εξυπηρετηση στο 1ο σερβις ητο οκ, κανανε μονο μια μερα.. το θεμα ειναι η ξεροκεφαλια τους διοτι ρωτουσα απο αρχη αρχη αν ειναι απολυτα συμβατα ολα μεταξυ τους και ακομα και μετα το 1ο σερβις λεγανε ναι ακομα κι οταν τους ειπα να μου βαλουν αλλη μητρικη κι ας πληρωσω παραπανω.Εν πασει περιπτωσει της ειπα να κανει οτι θελει κατα βουληση, ειτε να παρουμε τα λεφτα πισω και να παει στο διαολο, ειτε οτιδηποτε αλλο. Τις εκτυπωσα και τα links που μου εδωσε ο nicksoti να δουνε οτι κι αλλοι εχουν αυτο το σκατ@προβλημα.http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=188677http://www.newegg.com/Product/ProductReview.aspx?Item=N82E16813128075http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=185484Κουραση .. αληθεια, κι εχω κι αλλα πραγματα.Aυτα που πηρα: * AMD PHENOM 9850 2.5GHZ QUAD-CORE BLACK EDITION BOX * GIGABYTE GA-MA790X-DS4 * GECUBE RADEON HD3870 512MB PCI-E RETAIL * G.SKILL F2-8500CL5D-4GBPK DDR2 4GB (2X2GB) CL5 PC8500 1066MHZ DUAL CHANNEL KIT * THERMALTAKE W0103 TOUGHPOWER 600W * APEVIA X-JUPITER JUNIOR S TYPE CASE SILVER * AKASA AK-876 AMD HEATPIPE COOLER
stealth1442169213 Ιούνιος 5, 2008 #60 Ιούνιος 5, 2008 Κριμα φιλε,τοση ταλαιπωρια για να στησεις ενα μηχανακι!!!!!!!Τελικα το Phenoμενο τις καιει τις μητρικες για πλακα,δεν ηταν τυχαιο που η Αsus εβαλε 8+2 Phase Power Design και 140Watt CPU support.Βαρβαρε παρτους ενα τηλ.και πες τους να σου βαλουν την M3A32-MVP Deluxe επανω,εδω που εφτασε δεν χανεις και τιποτα.http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522593Τι αλλο να πω....καλη τυχη και υπομονη.stealth
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.