Jump to content

Γνωμες για το κατωθι συστημα

The King

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εdited

Παρακαλω πειτε μου γνωμες για την παρακατω συνθεση η οποια ειναι modificated απο την http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912188

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ - CPUblank.gifAMD PHENOM 9850 2.5GHZ QUAD-CORE BLACK EDITION BOXblank.gif

ΜΝΗΜΗ RAMblank.gifOCZ OCZ2N800SR4GK DDR2 4GB (2X2GB) PC2-6400 SLI-READY EDITION DUAL CHANNEL KIT

ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝblank.gif2 x GAINWARD 8941 BLISS 8800GT GOLDEN SAMPLE 512MB PCI-E RETAIL

ΜΗΤΡΙΚΗ ΚΑΡΤΑblank.gifASUS CROSSHAIR II FORMULA

ΚΑΡΤΑ ΗΧΟΥblank.gif SupremeFX II Audio Card ADI 1988B 8-Channel High Definition Audio CODEC

ΚΟΥΤΙΑ - CASESblank.gifTHERMALTAKE VE7000BWS SOPRANO DX WINDOW BLACK

ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟblank.gifTHERMALTAKE W0103 TOUGHPOWER 600W

ΣΥΣΤΗΜΑ ΨΥΞΗΣblank.gifTHERMALTAKE CL-P0444 CPU COOLER

Eχω αφαιρεσει οθονη και σκληρους δισκους , τα οποια δε χρειαζομαι εχω.

Εκτος απο γνωμες θα επιθυμουσα και συμβουλες για αντικατασταση καποιου συγκεκριμενου κομματιου με καποιο αλλο ή καποιας αλλης συνθεσης παρομοιας αλλα ισαξιας αυτης απο αλλου. Θα προτιμουσα με τιμη προς τα κατω και οχι προς τα πανω.

Επισης στην καρτα γραφικων εννοει 2 καρτες γραφικων; (2χ)

Χρηση για ολες τις εφαρμογες.

Ευχαριστω.

• Replies 88
  • Created
  • Last Reply

ΑΡΙΣΤΗ η σύνθεση σου. Αλλά αν μπορείς επέλεξε κάτι καλύτερο σε μνήμες, π.χ. G.Skill 8500 4GB kit.

Αντί για 2χ8800 θα έλεγα μια 9800GTX

Αυτά που λέω είναι optional, και με αυτά που έγραψες είσαι OK!

Εdited

Παρακαλω πειτε μου γνωμες για την παρακατω συνθεση η οποια ειναι modificated απο την http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912188

Eχω αφαιρεσει οθονη και σκληρους δισκους , τα οποια δε χρειαζομαι εχω.

Εκτος απο γνωμες θα επιθυμουσα και συμβουλες για αντικατασταση καποιου συγκεκριμενου κομματιου με καποιο αλλο ή καποιας αλλης συνθεσης παρομοιας αλλα ισαξιας αυτης απο αλλου. Θα προτιμουσα με τιμη προς τα κατω και οχι προς τα πανω.

Επισης στην καρτα γραφικων εννοει 2 καρτες γραφικων; (2χ)

Χρηση για ολες τις εφαρμογες.

Ευχαριστω.

Την τροφοδοσία αύξησε. Για τέτοιο σύστημα με Quad core, 4GB RAM και SLi μου φαίνεται στα πολύ όρια να λειτουργεί.

pokemon ποιος ο λογος; τι διαφορα εχουν;

Ζakkorn ναι μεν ειναι συνθεση για extreme gamer αλλα επειδη εδω και 15 και βαλε χρονια το ιδιο πραμα κανω, μηχανημα καλο για παιχνιδια αλλα αντε να παιξω 4-5 ωρες μεσα σε ενα μηνα.

Οποτε την συμβουλη σου την εδωσες επειδη λογαριαζες για ατελειωτο gaming ή επειδη γενικοτερα για απλη χρηση και κατεβασμα χρειαζεται παλι παραπανω τροφοδοτικο για να σταθει σταθερο;

Ευχαριστω

Και εγώ προτείνω ένα δυνατότερο τροφοδοτικό,αν είναι να βάλεις δυο κάρτες γραφικών, γιατι αυτό που έχεις επιλέξει, δεν είναι για sli ή crossfire.

Συγκεκριμενα καποιο;

Παντως βρισκω υπερβολικο να εχω 2 καρτες γραφικων.

Το αλλαζω σε μια και μονο.

Συμφωνω με Picachu και Zakkorn και επισης βγαλε και εκεινη την ψυκτρα της πλακας. Δεν χρειαζεται ή αν θες να βαλεις βαλε κατι σοβαρο.

Την μνήμη την είπα για να τρέχει στα 1066 όπως και η CPU.

Τροφοδοτικό δεν μου φαίνεται οτι θέλει αλλαγή αλλά κάτι μεγαλύτερο ίσως θα βοήθαγε και για μελλοντικές αλλαγές.

Oχι δεν με ενδιαφερει overclocking και ουτε μελλοντικα.

Επισης ο προλαλησαντας που ειπε να παρω κατι σοβαροτερο σε ψυκτρα τι ακριβως εννοει; τι ειναι σοβαροτερο δηλαδη και γιατι αυτο που εχει δεν ειναι;

Δεν τα ψαχνω πολυ τα θεματα τελευταια, οποτε ειναι δυσκολο να προσδιορισω οταν δινονται αοριστες απαντησεις χωρις αντιπαραθεση με κατι αλλο

Oχι δεν με ενδιαφερει overclocking και ουτε μελλοντικα.

Επισης ο προλαλησαντας που ειπε να παρω κατι σοβαροτερο σε ψυκτρα τι ακριβως εννοει; τι ειναι σοβαροτερο δηλαδη και γιατι αυτο που εχει δεν ειναι;

Δεν τα ψαχνω πολυ τα θεματα τελευταια, οποτε ειναι δυσκολο να προσδιορισω οταν δινονται αοριστες απαντησεις χωρις αντιπαραθεση με κατι αλλο

Άμα δεν κάνεις o/c δε χρειάζεται να βάλεις άλλη ψύχτρα κατά την γνώμη μου.

Τζάμπα λεφτά θα είναι.

Εκτος και αν αυτή που θα έχει (η μανήσια) θα είναι πολύ θορυβώδης. Οπότε μετά θα είναι θέμα ενοχλήματος αν θα την αλλάξεις.

Τώρα όσο για το τροφοδοτικό μόνο και μόνο για να μην το έχεις στα όρια καλό ειναι να είναι κοντά στα 700W.

Αλλά αν όντως μείνεις με μια κάρτα γραφικών όπως ανέφερες πιο πάνω τότε θα είσαι καλά και με αυτό το 600άρι που διάλεξες.

Η ψυχτρα που σκεφτεσαι προοριζεται κατα βαση για tray επεξεργαστες (δηλ. χωρις ψυκτρα στην συσκευασια). Ο Phenom εχει ψυκτρα (ή κανω λαθος???) οποτε δεν χρειαζεσαι κατι τετοιο, να δωσεις λεφτα για να αγορασεις το ιδιο πραγμα. Και αφου δεν ενδιαφερεσαι για overclock αλλη ψυκτρα "σοβαρη" οπως σου ειπα (οπως και ολοι) δεν θες.

Ψύκτρα δώσε 15 ευρώ και πάρε την coolermaster hyper tx

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806523

Μη ξεχνάς τους καύσωνες του καλοκαιριού, και είναι 4πύρηνος ο επεξεργαστής.

Επίσης, δεν χρειάζεται να πάρεις τόσο ακριβή μητρική. Με τους ΑΜD, λόγω του ότι ενσωματώνουν τον memory controller (ενσωματωμένο το Northbridge), δεν θα δεις διαφορές σε επιδόσεις μεταξύ μιας μητρικής των 80 ευρώ και μιας των 200.

Αν πας σε 1 κάρτα (στο προτείνω), το 600άρι είναι υπέρ-αρκετό. Εγώ έχω Phenom@2.7, 3 γίγα ram, 8800ΓGS, 3 δίσκους, σε ένα 435Watt χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ο Βlackie δεν πρέπει να έχει δικιά του ψηκτρα.

Αν ισχύει, προτείνω την Scythe Samurai Z revB.

Επίσης, δεν χρειάζεται να πάρεις τόσο ακριβή μητρική. Με τους ΑΜD, λόγω του ότι ενσωματώνουν τον memory controller (ενσωματωμένο το Northbridge), δεν θα δεις διαφορές σε επιδόσεις μεταξύ μιας μητρικής των 80 ευρώ και μιας των 200.

Αδελφε προτεινεις καποια μητρικη για αυτη την περιπτωση σε χαμηλοτερη τιμη διχως να υστερει σε βασικες λειτουργιες και αποδοσεις;

οπως ειπαμε no o/c .. :)

παω προς αυτη:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522616

Θα σου πρότεινα κάποια με ΑΜD chipset, γιατί υποστηρίζεται από το AOD (amd overdrive), που σου δίνει δυνατότητα από τα windows να ελέγχεις όλες τις παραμέτρους του επεξεργαστή. Επίσης, καταναλώνουν νομίζω και λιγότερα watt από τα nvidia chipset. Eκτός κι αν σκοπεύεις για 3πλό sli με την Asus στο μέλλον, κάτι που νομίζω ότι δεν πρόκειται να κάνεις, γιατί δεν συμφέρει, κι ούτε πρόκειται να συμφέρει ποτέ.

Καλή φαίνεται αυτή η Gigabyte:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526709

Και σε πιο ακριβή με επιπλέον χαρακτηριστικά και ψύκτρες στα κυκλώματα τροφοδοσίας, αυτή

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526708

που πάλι γλιτώνεις 90 ευρώ από την Asus.

Και σαν εταιρία η Gigabyte θεωρείται πολύ αξιόπιστη.

Επίσης, αν αντί της 8800gt, πας στα ίδια χρήματα σε ati 3870 (amd δηλαδή),

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.516227

από το AOD νομίζω θα ελέγχεις και την κάρτα γραφικών

Και τις ati τις θεωρώ ποιοτικότερες κάρτες σαν αξιοπιστία. Μόνο την πλακέτα της ati να δεις θα καταλάβεις τι εννοώ.

Mε λίγα λόγια, cpu, MB, VGA, amd και τα 3, θεωρώ θα συνεργαστούν καλύτερα.

Και αυτά στα λέω, έχοντας εγώ nvidia μητρική και VGA. Απλά προυπήρχαν με έναν Athlon X2, και κούμπωσα πάνω τον Phenom αργότερα, αν ψώνιζα από την αρχή, θα έπαιρνα αυτά που σου προτείνω.

Πολύ συμπαθητική, αλλά πρόσεξε, στο cpusupport της Asus δεν αναφέρει ότι υποστηρίζει τον 9850.

Ίσως, γιατί το κύκλωμα τροφοδοσίας της δεν επαρκεί για τα αρκετά watt του 9850 σε full load, όπως έχει παρατηρηθεί σε αρκετές φτηνές μητρικές AM2+, που "πέθαιναν" με μεγάλους x4 Phenom.

Το πιο πιθανό θα σου δουλέψει, αλλά... το ρισκάρεις;:087:

Είπαμε, φτηνή, αλλά μην το παρακάνεις, αγοράζεις τον ισχυρότερο Phenom, μην τσιγκουνευτείς 20-30 ευρώ και τρέχεις μετά.

Όποια και να πάρεις τελικά, μπες στο site της εταιρίας και δες αν υποστηρίζει 125watt Phenom (δηλαδή 9750 και 9850).

Πολύ συμπαθητική, αλλά πρόσεξε, στο cpusupport της Asus δεν αναφέρει ότι υποστηρίζει τον 9850.

Ίσως, γιατί το κύκλωμα τροφοδοσίας της δεν επαρκεί για τα αρκετά watt του 9850 σε full load, όπως έχει παρατηρηθεί σε αρκετές φτηνές μητρικές AM2+, που "πέθαιναν" με μεγάλους x4 Phenom.

Δεν νομίζω πως αυτή η μητρική ανήκει στην κατηγορία που λες...

Επίσης η Asus κοιτάζοντας την ιστοσελίδα της, φαίνεται αρκετά προσεκτική στην πιστοποίηση της υποστήριξης AM2 - AM2+ και στην επισήμανση της υποστήριξης ενεργοβόρων επεξεργαστών...

Το λέει ρητά εξάλλου: 140W CPU support...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.