morius Φεβρουάριος 15, 2005 #21 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2005 Τα Hz στις TFT έχω ακούσει ότι δεν παίζουν ρόλο,ισχύει????? και γιατί????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gl0bAlZer0 Φεβρουάριος 15, 2005 Author #22 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2005 Αρχική απάντηση από skywriter Ρε γαμώτο με άγχώσες δηλαδή το μισό lab σε 10 χρόνια θα είναι στην ομόνοια και θα φωνάζει "Ελειστε τους τυφλούς"? Πέρα απο την πλάκα πάντος έχει ουσιαστική διαφορά ως προς την ακτινοβολία η TFT????? Kαλα μα*****ες γράφουν?Εχει ενοχοποιηθει όπως και διαφορα συντηρητικα,χρωστικες...κλπ....Και το βενζοικό νατριο που ειναι στην coca cola light αναφερε ότι ειναι καρκινογο αλλα δεν σημαινει ότι όποιος πίνει θα βγάλει καρκινο σε τόσα χρόνια απο την πρωτη φορα! lolΑπλα το όλο θέμα είναι ειναι οι επιβαρυντικοι παραγοντες και όποιον μπορω να περιορισω θα το κανω ...Αλλους δεν τους απασχολούν τέτοια θέματα...Ο καθένα ότι θέλει κανει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spooky Φεβρουάριος 15, 2005 #23 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2005 Αρχική απάντηση από morius [Σήμερα, στις 12:40] Τα Hz στις TFT έχω ακούσει ότι δεν παίζουν ρόλο,ισχύει????? και γιατί????? Οι CRT οθονες ανανεωνουν την εικονα που απεικονιζουν συνεχεια συμφωνα με το refresh rate τους. Πχ 60Hz αντιστοιχουν σε 60 ανανεωσεις το δευτερολεπτο νομιζω. Οι TFT αντιθετα δεν ανανεωνουν την οθονη γιατι το καθε pixel απεικονιζεται απο ενα τρανζιστορ. Οποτε η οθονη απλα το αναβει ή το σβηνει οπως χρειαζεται για να δειξει την εικονα. Στις TFT ομως το μειονεκτημα ειναι οτι τα τρανζιστορ χρειαζονται καποιο χρονο για να αναψουν η να σβησουν που ειναι γνωστο σαν response time. Επομενως CRT - refresh rate HzTFT - response time msec Link to comment Share on other sites More sharing options...
kv3d Φεβρουάριος 15, 2005 #24 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2005 Αρχική απάντηση από schumifer Το πίσω μέρος δε με πολυενδιαφέρει.Τι θα πάθει δηλαδή ο τοίχος???ΛΟΛ.Πάντως τα μάτια μου με τσούζζουν μετά από το 4ωρο .CRT Proview 17'' όχι επίπεδη.Μάλλον θα έβλεπα μεγάλη διαφορά με μία LG 1915 ε? Αλλαξε το ,δεν ειναι αυτο μονιτορ για δουλεια.Αλλιως να το εχεις σε refresh 85hz,που ειναι και το προτεινωμενο απο την VesaΑν παρεις το LG που λες θα δεις ΤΕΡΑΑΑΑΑΑΣΤΙΑ διαφορα,αρκει να το ρυθμισεις λιγακι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morius Φεβρουάριος 15, 2005 #25 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2005 Αρχική απάντηση από Spooky [Σήμερα, στις 18:09] Οι CRT οθονες ανανεωνουν την εικονα που απεικονιζουν συνεχεια συμφωνα με το refresh rate τους. Πχ 60Hz αντιστοιχουν σε 60 ανανεωσεις το δευτερολεπτο νομιζω. Οι TFT αντιθετα δεν ανανεωνουν την οθονη γιατι το καθε pixel απεικονιζεται απο ενα τρανζιστορ. Οποτε η οθονη απλα το αναβει ή το σβηνει οπως χρειαζεται για να δειξει την εικονα. Στις TFT ομως το μειονεκτημα ειναι οτι τα τρανζιστορ χρειαζονται καποιο χρονο για να αναψουν η να σβησουν που ειναι γνωστο σαν response time. Επομενως CRT - refresh rate Hz TFT - response time msec I know για τις CRT και κάτι ψιλά για τις TFT, αλλά δεν ήξερα τι είναι χρόνος ανταπόκρησης :p Thanks μαν τότε ποιος ο λόγος να υπάρχουν επιλογές για αλλαγή HZ????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spooky Φεβρουάριος 15, 2005 #26 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2005 Αρχική απάντηση από morius [Σήμερα, στις 17:07] Thanks μαν τότε ποιος ο λόγος να υπάρχουν επιλογές για αλλαγή HZ????? Ελα μου ντε????? ????? ????? Να σου πω την αληθεια και εγω θα ηθελα να το μαθω αυτο Απλα νομιζω οτι αν διαιρεσεις το 1000 με το response time σου δινει τα αντιστοιχα Ηz απο οτι διαβασα σε ενα περιοδικο. Μαλιστα ελεγε οτι μια TFT 20ms αντιστοιχει σε 50Ηz CRT και μια TFT 16ms σε 63Ηz CRT συμφωνα με το παραπανω. Τωρα απο κει και περα...οτι ξερεις ξερω Link to comment Share on other sites More sharing options...
morius Φεβρουάριος 15, 2005 #27 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2005 Αρχική απάντηση από Spooky [Σήμερα, στις 19:13] Τωρα απο κει και περα...οτι ξερεις ξερω Εγώ δεν ξέρω τπτ :p :p :p Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Φεβρουάριος 15, 2005 #28 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2005 με τη crt sony μου, μετά από 10-12 ώρες colin4 στο νετ, άρχιζαν να δακρύζουν τα μάτια μου, και δεν έβλεπα το δρόμο. με τη tft lg μου δεν ισχύει αυτό και μπορώ να παίζω όσο θέλω. είμαι ευτυχισμένος επί σοβαρού επιπέδου: οι tft μπορούν να σε κουράσουν μόνο από την υπερβολική φωτεινότητά τους, η οποία σε όλες ρυθμίζεται και μπορεί να έρθει σχεδόν στα επίπεδα μιας crt. σαν τάξη μεγέθους οι crt βγάζουν περίπου 110nits ενώ οι tft 240-250, οπότε πολλοί δεν μπορούν να δουλέψουν με τόσο μεγάλη φωτεινότητα (όπως εγώ). Αναγκαστικά λοιπόν την κατεβάζουμε από τα ρυθμιστικά. Γενικά μια κακή crt σε κουράζει πολύ περισσότερο από μια κακή tft. σαν επιβλαβή ακτινοβολία δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mlemo Φεβρουάριος 16, 2005 #29 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2005 Ως προς το θέμα της ακτινοβολίας, δεν τίθεται θέμα:Οι TFT έχουν πολύ μικρά ποσά ραδιομαγνητικής ακτινοβολίας σε σχέση με τα αντίστοιχα που παράγουν οι CRT (ειδικά στο πίσω μέρος της οθόνης). Τώρα γιατί στους περισσότερους εργασιακούς χώρους βάζουν τους εργαζόμενους (πρόσωπο με πρόσωπο) μεταξύ τους...είναι για να ρίχνει ο ένας στον άλλον την δική του εκπέμπουσα ραδιομαγνητική ακτινοβολία από τις CRT τους!Για την φωτεινότητα...έλεος! Διαβάστε και κανένα αρθράκι που είναι πάνω-πάνω στην ενότητα των οθονών και θα καταλάβετε, γιατί μερικοί λένε ότι "βγάλανε" τα ματάκια τους σε TFT οθόνη.Οι εταιρίες για να δώσουν το μέγιστο της αντίθεσης (contrast) ρυθμίζουν την οθόνη στο μέγιστο (ή υπομέγιστο) της φωτεινότητας γιατί ως γνωστό η αντίθεση (contrast) είναι ίση....τα υπόλοιπα στα αρθράκια της ενότητας.Επίσης ουσιώδης παράγοντας είναι και η απόσταση που είναι τα ματάκια μας από την οθόνη. ¨Οταν αγοράζεις 19" ή 20" και την έχεις 40 εκατοστά από τα μάτια σου...λογικό είναι να "σου βγάζει τα μάτια" διότι 19"-20" σε TFT είναι σαν να πηγαίνεις σε μια 20,5-22" CRT και κάθεσαι στα 30-40 εκατοστά. Με λίγα λόγια εργονομικά είσαι λάθος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
morius Φεβρουάριος 16, 2005 #30 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2005 Σωστός....αλλά το ξέρετε ότι οι ιντσες στις CRT δεν ήταν πραγματικές?????Εγώ τώρα πρόσφατα το έμαθα-> 17" CRT->15.5 inc,19" CRT 17.02 incκλπ,δλδ η δική μου 17άρα TFT είναι 19" CRT That's goooooooooood Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Φεβρουάριος 16, 2005 #31 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2005 Αρχική απάντηση από morius Σωστός....αλλά το ξέρετε ότι οι ιντσες στις CRT δεν ήταν πραγματικές?????Εγώ τώρα πρόσφατα το έμαθα-> 17" CRT->15.5 inc,19" CRT 17.02 incκλπ,δλδ η δική μου 17άρα TFT είναι 19" CRT That's goooooooooood περίπου... εξαρτάται από τον κατασκευαστή. πάντως σίγουρα έχουν μικρότερο ορατό πλαίσιο από το ονομαστικό Link to comment Share on other sites More sharing options...
poet Φεβρουάριος 16, 2005 #32 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2005 Εγω παιδιά έχω μια LG1715S εδώ και 10 μήνες και είναι πολύ ξεκούραστη για τα μάτια. Είχα παλιά μια Philips 105S και είχα κόκκινα μάτια και χρειαζόμουν κολλύρια. καθόμουν βέβαια και κάτι 10ωρα μπροστά της. όσο για την ακτινοβολία όντως είναι μηδενική για τις TFT λόγω διαφορετικής τεχνολογίας. Αντίθετα οι CRT εκπέμπουν δέσμες ηλεκτρονίων οι οποίες βομβαρδίζουν τα μάτια σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Φεβρουάριος 17, 2005 #33 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2005 Στις οθόνες οποιασδήποτε τεχνολογίας παίζει πρωτεύοντα ρόλο η υλοποίηση. Για μένα, μια Eizo CRT είναι πιο ξεκούραστη από μια Proview TFT. Οι ΤFT έχουν βελτιωθεί πάρα πολά με την πάροδο των ετών. Οι πρώτες TFT για μένα ήταν απαράδεκτες. Τώρα έχουν φτάσει ικανοποιητικά επίπεδα ακόμα και φθηνές οθόνες. Πχ Philips 170C ή LG 1715. Επίσης, η ακτινοβολία στις CRT πέρα των 50cm απόσταση ουσιαστικά δεν υφίσταται. Η LG μου (F900P) μπορεί να υστερεί στην γεωμετρία από τις TFT αλλά τα χρώματα, εξοπλισμός κλπ δε βρίσκονται εύκολα σε TFT με 300. Επίσης είναι ίσως η πιο ξεκούραστη CRT που έχω δει. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι οτι η προσεκτική επιλογή μιας CRT οθόνης μπορεί να σώσει αρκετά παρέχοντας πολυ καλή απεικόνιση και χωρίς τα εγγενή προβλήματα μια TFT. (Χαμηλές αναλύσεις, καμμένα Pixels, άτονα ή καμμένα χρώματα, υπερβολική ακτινοβολία φωτός κλπ...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabriel Φεβρουάριος 17, 2005 #34 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2005 Πάντως παιδιά στην εργασία μου,παλαιότερα είχα 17άρα IBM CRT,εδώ και κάνα εξάμηνο που μου την έχουν αντικαταστήσει με TFT,πηγαίνω σπίτι και δε νιώθω αυτή τη ζαλάδα και δεν έχω το εντονο κοκκίνισμα στα μάτια που είχα παλιότερα (έχω κάνει και εγχείρηση στα μάτια,και είναι αρκετά ευαίσθητα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seeker Φεβρουάριος 17, 2005 #35 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2005 Δοκίμασα να εφαρμόσω αυτό που αναφέρθηκε για ακτινοβολία σε απόσταση 50εκ απο την CRT. Πρώτα βεβαιώθηκα πως υπάρχει ο κατάλληλος φωτισμός γύρω απο την οθόνη και μετά (με την φωτεινότητα στο 15/100) κάθισα σε απόσταση 65-70εκ.Μετά απο δύο ώρες είχα πάλι τσούξιμο στα μάτια ενώ στην TFT και 5 ώρες που έχω κάτσει (είναι καινούρια ακόμα και δεν την έδω δοκιμάσει στα 12ώρα..) τα μάτια μου δεν με ενοχλούν καθόλου. ’ρα μάλλον αυτό για την σχδόν-μη-υπάρξη ακτινοβολίας στα 50εκ απο μια CRT δεν ισχύει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morius Φεβρουάριος 17, 2005 #36 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2005 Πλάκα πλάκα παίδες από θέμα ποιότητας εικόνας κλπ καλύτερες είναι οι CRT πχ SamsungΑλλά έχουν 2 μειονεκτήματα,ακτινοβολία(στις samsung δεν το καταβαίνεις) και ο όγκοςΕγώ μόνο για το θέμα όγκου πήρα TFT Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.