Jump to content

Upgrade CPU σε αρχαίο PC

Easyrider

Recommended Posts

• Replies 171
  • Created
  • Last Reply

Φιλε μιλας για αυτη την τιμη ε?

EDIT: Ενοω οτι αυτη η τιμη θα προκυψει απο τη αλλαγη του FSB..

14mv2ib.png

Αυτο ειναι το δικο μου

1z1h2d1.png

Συγνωμη που αργω να απαντησω αλλα δουλευω,κανε λιγο υπομονη:)

Το FSB ειναι αυτο που λεει "Buss speed",αυτο που μου δειχνεις ειναι η ταχυτητα του επεξεργαστη.

Για να καταλαβεις FSB X Multiplier που λεει απο πανω=Core speed,σε σενα τωρα ειναι στα default.

Aν ανεβασεις το Buss speed στο 110 Χ 20 που ειναι ο multiplier θα ανεβει το Core speed στα 2200Mhz.

H επιλογη στο Bios πρεπει να ειναι κατι σαν "CPU Frequency" και τωρα εχει τιμη 100,ανεβασε την στο 110.

stealth

Συγνωμη που αργω να απαντησω αλλα δουλευω,κανε λιγο υπομονη:)

Το FSB ειναι αυτο που λεει "Buss speed",αυτο που μου δειχνεις ειναι η ταχυτητα του επεξεργαστη.

Για να καταλαβεις FSB X Multiplier που λεει απο πανω=Core speed,σε σενα τωρα ειναι στα default.

Aν ανεβασεις το Buss speed στο 110 Χ 20 που ειναι ο multiplier θα ανεβει το Core speed στα 2200Mhz.

H επιλογη στο Bios πρεπει να ειναι κατι σαν "CPU Frequency" και τωρα εχει τιμη 100,ανεβασε την στο 110.

stealth

Φιλε στο Bios στην κεντρικη σελιδα πανω δεξια μου εμφανιζει αυτο:

Freqency/voltage control

και μεσα μου γραφει :

CPU CLOCK

MIN= 100

MAX= 132

Και εχει μια φορμα για να επιλεξω τις τιμες, αυτο πρεπει να ειναι ε?

Μια τελευταια ερωτηση για να ειμαστε σιγουροι:

Πριν τη φορμα μου γραφει ακριβως αυτο

(το screen ειναι απο αλλο pc)

biwmlv.png

Τι ενοει με αυτο, μην κανουμε καμια μακακια και τρεχουμε.. :105:

Aυτο ειναι αλλο πραγμα,την προηγουμενη οθονη που μου περιεγραψες μου την δειχνεις?

Εκει που σου λεει CPU Clock,μονο εκεινο αλλαζεις τιποτε αλλο.

Αν για καποιο λογο δεν μπορει να μπει στα Win,ξαναπηγαινε στο Bios και φορτωσε defaults.

stealth

Φιλε την εικονα στη δειχνω για το " Key in a DEC number: "

Που γραφει πριν τη φορμα. Δηλαδη οι αριθμοι θα μπουν κανονικα?

Για να μην κανω τιποτα λαθος..

nwgal5.png

Το Screenshot ειναι απο αλλο PC

απο το δικο μου δεν ξερω πως να πιασω απο το BIOS..

ΟΚ φιλε το βρηκα. Το googleαρα λιγο και βρηκα ακρη.

Το " Key in a DEC number: " ειναι πολυ απλα

-βαλτε τους αριθμους σε decimal=δυαδικους=απλοι αριθμοι!!-

Να και το thread που αναφερεται σ' αυτο το θεμα..

http://www.overclock.net/intel-motherboards/333173-asus-p5n-e-sli-bios-question.html#post3884497

Δεν μπορω να βρω το manual της μητρικης σου για να δω το Bios οποτε καλλιτερα να μην τον πειραξεις.

Λυπαμαι αλλα στα τυφλα δεν γινεται.

Παντως για να ξερεις η λογικη στο overclocking ειναι οτι αντι να χαλασεις καποια χρηματα για να παρεις μεγαλυτερο επεξεργαστη ανεβαζεις αυτον που εχεις και ετσι εχεις ανεβει κατηγορια και εχεις πληρωσει λιγοτερα χρηματα.

stealth

Ok Done! κοιτα και το προηγουμενο ποστ,

βρηκα ακρη ητανε απλα μια διευκρινιση οι τιμες στη φορμα να ειναι απλοι αριθμοι!

Την εκανα τη ρυθμιση να και το sreenshot απο το CPU-Z!! :)

23kc7d0.png

Easyrider added 5 Minutes and 43 Seconds later...

Αυτο το screenshot ειναι πριν το Overclocking..

1z1h2d1.png

Easyrider added 14 Minutes and 44 Seconds later...

Θα τσεκαρω και ταχυτητες να σου πω εντυπωσεις,

αν και δεν ξερω ποση διαφορα θα καταλαβω, μετα και την προσφατη αλλαγη/αναβαθμιση επεξεργαστη..

Ευχαριστω φιλε, καλη κινηση αυτη.:023:

Well done:026:συγχαρητηρια για το πρωτο σου overclocking:yelclap::033:

Αν για καποιο λογο εχεις προβληματα σταθεροτητας κατεβασε τον λιγο πιο κατω,επισης παρακολουθησε τις θερμοκρασιες του επεξεργαστη και της μητρικης και αν ολα ειναι ενταξει μπορεις να τον εχεις εκει 24/7.

stealth

EasyRider, το overclocking δεν είναι τελείως free ;)

Κανονικά πρέπει να πας στη μητρική σου και να κλειδώσεις την PCI bus speed αλλιώς μπορείς να έχεις corrupted τον σκληρό σου δίσκο, να μην γράφονται σωστά τα δισκάκια σου κτλ. Οπότε κατά τη γνώμη μου άμα δεν κλειδώνει το PCI bus ξέχνα το overclocking.

Επίσης ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες, το τροφοδοτικό και το σύστημα γενικότερα ζορίζεται κτλ.

Αυτά δεν στα λέω για να σε απογοητεύσω έτσι; Μόνο για να σου εφιστήσω την προσοχή, να είσαι κάπως φειδωλός με την ταχύτητα διαύλου και το overclocking γενικότερα, ειδικά αφού είσαι νέος στο άθλημα και δεν σε παίρνει να έχεις και απώλειες αφού αυτό είναι το βασικό σου σύστημα.

Κατα τα λοιπά καλορίζικος και από μένα ο επεξεργαστής σου και καλή συνέχεια :)

@ stealth

Οκ φιλε ευχαριστω, εχω τσεκαρει αυτες τις τιμες. Πως τις βλεπεις?

--------------------

Σε χαλαρη κατασταση

CPU: 38

M/B: 34

HDD: 38

Σε στρεσαρισμα ανεβαινουν οι τιμες 5-6 βαθμους.

------------------

@ MPcTec

Ευχαριστω φιλε :023:

Οταν λες να κλειδωσω την PCI bus speed φιλε τι ενοεις,

και αν θες περιγραψε τη διαδρομη για τη διαδικασια.

Μηπως πρεπει να βαλω απο 110 bus speed που εχω τωρα, 105 ας πουμε

και να την ανεβασω αργοτερα σταδιακα?

Αλλα βλεπω σε ορισμενα δεξι κλικ μια καθυστεριση που παλιοτερα δεν ειχα

(πχ οταν επιλεγω για αντιγραφη απο τα οπτικα, μεγαλα αρχεια 5 GIGA ας

πουμε ψιλοπαγωνει και μου βγαζει την γνωστη Κλεψυδρα..)

Αντε εγινες και εσυ απο κεινους....τους overclocker:P :p

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑααααααα

Μια χαρα εισαι αστο 110 και απλα κατεβασε το orthos(γραψε στο γουγλη για να το βρεις-stress prime 2004)

και τρεξε

BLEND-priority 7

προσεξε...το pc θα τρεχει μονο αυτο και γενικα θα φορτωσει απειρα..μην μασας!!!

Αυτο ειναι τεστ σταθεροτητας,αν παρατηρησεις παγωματα η σου βγαλει errοrs και τα σχετικα,χαμηλωσε.

Βαλτο 105 οπως λες...λογικα παντα σε κοβει η ram η οποια στα 110 τρεχει στα 146..απο 133 που ειναι μαμα(δες το cpu-z)

Πανω απο 110 πιθανοτατα θα εχεις προβλημα με την μητρικη..

http://www.ocworkbench.com/hardware/845shootout/845shootoutp7.htm

Απο τις εικόνες εδώ, βλέπω στο mobo σου easyrider, ότι έχει επιλογή για το Auto detect PCI-Clock σε [enabled η Disabled], αν το κάνεις Disable θα σου βγάλει και άλλες επιλογές σε MHz; αν έχεις φωτογραφική μηχανή τράβα photo και δείξε να σου πούμε. To PCI είναι ασφαλές να είναι 33MHz όχι περισσότερο.

Βαλτο 105 οπως λες...λογικα παντα σε κοβει η ram η οποια στα 110 τρεχει στα 146..απο 133 που ειναι μαμα(δες το cpu-z)

Πανω απο 110 πιθανοτατα θα εχεις προβλημα με την μητρικη..

Aπ οτι θυμάμαι η συντριπτική πλειονότητα των SD κλοκαρε ανετα απο τα 133 στα 150MHz.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.