skodakiasss Δημοσιεύτηκε Μάϊος 18, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 18, 2008 Γεια χαρά σε όλους.Ψυκτρες για cpu παρακαλω ?Αλλα φοβαμαι για το βαρος τους.Πιο θα ηταν το ιδανικο βαρος ?Δεν θα μου αρεσε να κρεμεται κανα κιλο απο την μητρικη μου.Το μονο που με ενδιαφερη ειναι να εχει την καλητερη δυνατη επαγωγη θερμοτητας και οχι πολλα εφε (λαμπακια στιλ κτλ),κατα προτίμηση zallman η thermaltake.Εαν γνωριζετε καμια καλύτερη δεκτη.Ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiderdim1442169203 Μάϊος 18, 2008 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2008 για ποια πλατφορμα (μητρικη)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
skodakiasss Μάϊος 18, 2008 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2008 asus a8n-sli, ειναι λιγω παλιο ο η/υ μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiderdim1442169203 Μάϊος 18, 2008 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2008 Το βαρος της ψυχτρας δεν παιζει ρολο, μην φοβασαι οτι θα παθει κατι η μητρικη σου...scythe Cooler Mugen ή Thermalright Ultra-120 eXtreme η δευτερη δεν ξερω με σιγουρια αν ειναι συμβατη με 939 socket Link to comment Share on other sites More sharing options...
skodakiasss Μάϊος 18, 2008 Author #5 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2008 EXTREEM Evercool Silver Knight WC 601 (αρση βαρων)αλλα ενας φιλος μου προτεινε της zalman CNPS9500A LED.Κανενα site με δοκιμες σε ψυκτρες διαφορων εταιριων θα ηταν καλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiderdim1442169203 Μάϊος 18, 2008 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2008 EXTREEM Evercool Silver Knight WC 601 (αρση βαρων)αλλα ενας φιλος μου προτεινε της zalman CNPS9500A LED.Κανενα site με δοκιμες σε ψυκτρες διαφορων εταιριων θα ηταν καλο.βασικα ποσα διαθετεις?στα 36 ευρω σου προτεινα την scythe...παρα παρα πολυ καλη ψυχτρα... την εχω εγω αλλα και παρα πολλοι αλλοι και ειναι ολοι ικανοποιοιμενοι@edithttp://www.xbitlabs.com/articles/coolers/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
artking Μάϊος 18, 2008 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2008 Πολύ καλό site με review για coolers...http://www.frostytech.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
manolis1442169134 Μάϊος 18, 2008 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2008 The best cpu cooler chart 2008 http://www.tomshardware.com/reviews/cpu-cooler-charts-2008,1779.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
skodakiasss Μάϊος 18, 2008 Author #9 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2008 οκ ευχαριστω. το ψαχνω το site.καληνυχτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WARRIOR Ιούλιος 24, 2008 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2008 zalman προτεινω εγγυηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Ιούλιος 24, 2008 #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2008 CoolerMaster Hyper TX2http://www.skroutz.gr/c/673/cpu_fans.html?keyphrase=hyper+tx2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
artking Ιούλιος 24, 2008 #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2008 Την παλεύετε; Πού το ξεθάψατε το thread; Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregpap Ιούλιος 27, 2008 #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2008 Το βαρος της ψυχτρας δεν παιζει ρολο, μην φοβασαι οτι θα παθει κατι η μητρικη σου...scythe Cooler Mugen ή Thermalright Ultra-120 eXtreme η αληθεια ειναι οτι με προβληματιζει κ μενα σοβαρα αυτη η σκεψη αν κ δεν ειμαι τοσο απολυτος οσο εσυ κ εξηγω1. Η ροπη που δημιουργει ενα σωμα μηκους 20εκ κ βαρους 700+γραμ. δεν ειναι αμελητεα κ ισως δημιουργησει στρεβλωσεις στο ΜΒ, εκτος κ εαν το χεις ξαπλωτω το κουτι, δεν ξερω αν επηρεαζονται οι δισκοι ομως...θα ηθελα καποιες σκεψεις κ θα το θεσω σε φορουμς κατασκευαστων το ερωτημα αυτο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk1442169166 Ιούλιος 27, 2008 #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2008 η αληθεια ειναι οτι με προβληματιζει κ μενα σοβαρα αυτη η σκεψη αν κ δεν ειμαι τοσο απολυτος οσο εσυ κ εξηγω1. Η ροπη που δημιουργει ενα σωμα μηκους 20εκ κ βαρους 700+γραμ. δεν ειναι αμελητεα κ ισως δημιουργησει στρεβλωσεις στο ΜΒ, εκτος κ εαν το χεις ξαπλωτω το κουτι, δεν ξερω αν επηρεαζονται οι δισκοι ομως...θα ηθελα καποιες σκεψεις κ θα το θεσω σε φορουμς κατασκευαστων το ερωτημα αυτο...Καλά ασχολείστε με λεπτομέρειες και χάσατε την ουσία ... ποια ροπή και στρέβλωση κτλ κτλ λέτε βρε σεις ...Η μητρική δεν έχει πρόβλημα. Θα αντέξει ... τον επεξεργαστή ξεχάσατε ...Η ψύκτρα ακουμπάει πάνω στον επεξεργαστή και τον πιέζει αρκετά για να υπάρχει καλή επαφή και καλή μετάδοση θερμότητας.Οι περισσότεροι έχετε φύγει κατά πολύ από τα 450-500gr που είναι το όριο για το βάρος της ψύκτρας που δηλώνουν οι διάφοροι κατασκευαστές. Συνεπώς, κραδασμοί, μεταφορές και κακή τοποθέτηση (μη ομοιόμορφη πίεση στην επιφάνεια του cpu) μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το ράγισμα του core.Σε κάποιο βαθμό σας προστατεύει το heat spreader αλλά ξεφεύγοντας σε gr ή μήπως να πω Kgr κάποια στιγμή θα κλαίτε ...Και να συμφωνήσω και εγώ ... που τα ξεθάβετε αυτά τα thread; Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregpap Ιούλιος 27, 2008 #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2008 Καλά ασχολείστε με λεπτομέρειες και χάσατε την ουσία ... ποια ροπή και στρέβλωση κτλ κτλ λέτε βρε σεις ...Η μητρική δεν έχει πρόβλημα. Θα αντέξει ... τον επεξεργαστή ξεχάσατε ...Η ψύκτρα ακουμπάει πάνω στον επεξεργαστή και τον πιέζει αρκετά για να υπάρχει καλή επαφή και καλή μετάδοση θερμότητας.Οι περισσότεροι έχετε φύγει κατά πολύ από τα 450-500gr που είναι το όριο για το βάρος της ψύκτρας που δηλώνουν οι διάφοροι κατασκευαστές. Συνεπώς, κραδασμοί, μεταφορές και κακή τοποθέτηση (μη ομοιόμορφη πίεση στην επιφάνεια του cpu) μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το ράγισμα του core.Σε κάποιο βαθμό σας προστατεύει το heat spreader αλλά ξεφεύγοντας σε gr ή μήπως να πω Kgr κάποια στιγμή θα κλαίτε ...Και να συμφωνήσω και εγώ ... που τα ξεθάβετε αυτά τα thread;η ψυκτρα εδραζεται στο ΜΒ, απλα ακουνπαει στον επεξεργαστη ο οποιος δεν δεχεται τοσο μεγαλη καταπονηση...αυτο που λες για οριο βαρους απο τους κατασκευαστες εχεις κανα λινκ να δωσεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
coolmind Ιούλιος 31, 2008 #16 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2008 Κατα την γνωμη μου ασε τα site με τις δοκιμες.Παιζει πολυ μεγαλο ρολο σε τι κουτι θα μπει,για να συνεργαστει σωστα με τους ανεμιστηρες του.Παραδειγμα σε κουτι που εχει ανεμιστηρα στο πλαι καλο θα ηταν να βαλεις ψυκτρα οπως ειναι η zipang η οποιαδηποτε που ο ανεμιστηρας φυσα προς το mobo για να κανει κατι σαν push pull.Αν το κουτι σου εχει ανεμιστηρα στο πισω μερος βαζεις κατι σαν τις mugen,true black,για τον ιδιο ακριβως λογω.Επισης αν δεν θελεις να βγαλεις την μητρικη απο την θεση της για να τοποθετισεις την ψυκτρα,τοτε η scythe ειναι μονοδρομος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
artking Ιούλιος 31, 2008 #17 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2008 Επισης αν δεν θελεις να βγαλεις την μητρικη απο την θεση της για να τοποθετισεις την ψυκτρα,τοτε η scythe ειναι μονοδρομος.Ε όχι και μονόδρομος. Η δικιά μου Xigmatek S-1248 Achilles δεν χρειάστηκε το παραμικρό για να μπει. Και εννοείται ότι θα δει reviews κάποιος που θέλει νέα ψύχτρα(αφού ο skodakiasss που άνοιξε το thread πριν από 2,5 μήνες θα έχει πάρει ήδη φαντάζομαι...). Απλά από αυτές που θα διαλέξει από τις επιδόσεις στα reviews θα κοιτάξει να πάρει μια που να καλύπτει τις ανάγκες του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
coolmind Ιούλιος 31, 2008 #18 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2008 Ε όχι και μονόδρομος. Η δικιά μου Xigmatek S-1248 Achilles δεν χρειάστηκε το παραμικρό για να μπει. Και εννοείται ότι θα δει reviews κάποιος που θέλει νέα ψύχτρα(αφού ο skodakiasss που άνοιξε το thread πριν από 2,5 μήνες θα έχει πάρει ήδη φαντάζομαι...). Απλά από αυτές που θα διαλέξει από τις επιδόσεις στα reviews θα κοιτάξει να πάρει μια που να καλύπτει τις ανάγκες του.Και νομιζεις οτι αυτα που θα διαβασεις στα review θα ισχυουν σε ενα οποιοδηποτε κουτι?Τελος παντων,δεν εχει νοημα αφου ο ανθρωπος θα εχει οποσδηποτε παρει κατι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
artking Ιούλιος 31, 2008 #19 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2008 Και νομιζεις οτι αυτα που θα διαβασεις στα review θα ισχυουν σε ενα οποιοδηποτε κουτι?Τελος παντων,δεν εχει νοημα αφου ο ανθρωπος θα εχει οποσδηποτε παρει κατι.Πράγματι δεν έχει νόημα να τα λέμε για να βοηθήσουμε το παληκάρι στην επιλογή του, αλλά έχει νόημα γενικά. Δεν καταλαβαίνω αυτό που λες ακριβώς.Τα reviews γίνονται υπό ακριβώς τις ίδιες συνθήκες. Πράγμα που σημαίνει ότι συγκριτικά, είναι έγκυρα τα αποτελέσματά τους. Δηλαδή αν αυτός συγκρίνει 2 coolers και στο 1 πάρει αποτέλεσμα 30*C και το άλλο 40*C, τότε προφανώς η 1 είναι καλύτερη, άσχετα αν δεν πιάσεις εσύ σπίτι σου 30*C. Επίσης, ο καθένας όπως είπα και πριν, έχει ένα σχέδιο για το πως θέλει να κινείται ο αέρας στο δικό του κουτί, οπότε αν δεν του κάνει ως προς το airflow που δημιουργεί ένα cooler, το αφαιρεί από τις επιλογές του. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Αν δεν υπήρχαν τα reviews, εγώ προσωπικά θα είχα κάνει 1 εκατομμύριο ΑΚΥΡΕΣ αγορές και θα έκλαιγα τα λεφτά μου τώρα ή θα έψαχνα άσχετες δικαιολογίες για να μην τα κλάψω(πχ δεν φταίνε οι μάπα μνήμες που πήρα, φταίει το ότι δεν συνεργάζονται καλά με τη μητρική μου... κολοκύθια τούμπανα).Γνώμη μου πάντα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
coolmind Ιούλιος 31, 2008 #20 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2008 Τα reviews γίνονται υπό ακριβώς τις ίδιες συνθήκες.Απο την στιγμη που το πιστευεις αυτο οκ.Λογω του οτι εγω δεν το πιστευω,και λογω του οτι στα χερια μου πολλα απο αυτα που εχω διαβασει εχουν βγει ακυρα,πιστευω μονο αυτα που εχω δοκιμασει εγω ο ιδιος.Εσυ πως εισαι σιγουρος οτι μεσα στο κουτι σου,η ψυκτρα που αγορασες ειναι καλυτερη απο καποια αλλη την οποια την διαβασες για χειροτερη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.