Jump to content

new full gaming pc and amd vs intel

paoki1442169217

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

παιδιά γεια σας και χριστός ανέστη

μιας και τελειώνω με τις πανελλήνιες και μετά από ένα στοίχημα που είχα με τον father απέκτησα ένα κεφαλαιο γύρω στα 1100 euro για καινούργιο pc....

έτσι λοιπόν ζητω την συμβουλή σας (εν προκειμενη την σύνθεση σας)...το pc θα είναι full gaming...δηλαδή θα υπάρχει για να καίγομαι...(μιλάμε για άγριο κάψιμο όμως)

όπως επίσης ένα στοιχειο που με ενοχλεί αφάνταστα είναι ο θόρυβος...

και κάτι τελευταίο (που είναι και λίγο off topic)...τελικά ρε παιδιά amd η intel στους επεξεργαστές...δηλαδή http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559931 ή http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558252 και γιατί είναι καλύτερο το ένα από το άλλο?

PS δη χρειάζομαι οθόνη και κατά προτίμηση η σύνθεση να γίνει στο e-shop

Γεια σου φιλε μου...!Για αρχή θα σου πω ότι προς το παρόν θα είσαι πιο γρήγορος με τον Intel αλλα χωρίς πολύ μεγάλες διαφορες αλλα αν σκοπεύεις να κρατήσεις το pc για καιρό θα σου έλεγα να πάρεις τον 4 πύρινο AMD γιατί αργότερα λογικά τα παιχνίδια θα γράφονται για περισσοτερους πυρήνες οποτε μια αγορά με τον 4 πύρινο δεν θα ήταν άσχημη,άσε δε που θα μπορείς να κανεις περισσότερες εργασίες...οποτε θα σου προτείνω κάτι με αυτόν...!

post-26-1442175052,2049_thumb.jpeg

Καλωσηρθες.

Νομιζω οτι μεταξυ των 2 θα ηταν ισως ελαφρως καλυτερη επιλογη να παρεις τον 8500.

Ριξε ενδεικτικα μια ματια οσον αφορα στο gaming και τη συγκριση τους στο review του bitech-net.

Αν και έχω Phenom, καλύτερα έναν quad intel. Ελαφρώς ταχύτερος σε stock, και καλύτερο OC. Εγώ τον πήρα, επειδή υποστηριζε η μητρική που ήδη είχα, και γλίτωσα και επανεγκαταστάσεις κλπ

2πύρινο δεν συνιστώ. Με τα ίδια χρήματα παίρνεις άλλoυς 2 "επεξεργαστές". Μπορεί ο 2πύρινος, σε εφαρμογές που δεν υποστηρίζουν 4πύρινους, να είναι λίγο μπροστά, αλλά σε όσες υποστηρίζουν, ο 4πλός εξαφανίζεται εμπρός. Αν προσθέσει κανείς και την καλύτερη υποστήριξη στο μέλλον (και για τα games), + τον άλλο "αέρα" στο λειτουργικό, ο 4πύρινος είναι καλύτερη επιλογή.

Βέβαια, για gaming εδώ και τώρα, ο 8500 είναι ταχύτερος, και λιγότερο ενεργοβόρος.

παιδιά ευχαριστώ για μέχρι εδώ και όχι δεν σκοπεύω να τον υπερχρονίσω διότι είμαι και άσχετος πάνω στο θέμα(αν και θα μάθω στην πορεία)

από κάρτα γραφικών πέρασε η eποχή που όλοι τρέχαν στην 8800gt?

Δεν θα το έλεγα ...

αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις σε απόδοση / τιμή ..

και φυσικά σε μια 19'' TFT θα σε καλύψει πλήρως .

για να βαλω λαδι στην φωτια αλλα και για να προλαβω τον candyman:p λεω να σκεφτεις και το sli...

πιο σοβαρα τωρα, επειδη και εγω εφτιαξα το Pc μου σχετικα προσφατα σου προτεινω να παρεις μια οθονη καλη...

ολα τα υπολοιπα τα αλλαζεις στο tsak μπαμ οποτε θες

παιδιά ευχαριστώ για μέχρι εδώ και όχι δεν σκοπεύω να τον υπερχρονίσω διότι είμαι και άσχετος πάνω στο θέμα(αν και θα μάθω στην πορεία)

από κάρτα γραφικών πέρασε η eποχή που όλοι τρέχαν στην 8800gt?

αφου δε θα υπερχρονίσεις θα πας σε διπύρηνο που είναι καλύτερος σε παιχνίδια και υπάρχουν σε υψηλές συχνότητες σε λογικές τιμές.

τώρα για κάρτα γραφικών όλα εξαρτιόνται απο την οθόνη και την ανάλυση που γουστάρεις..

αν πάρεις μια 19" αρα με 1280χ1024 τότε και με μια 8800gt μια χαρά θα είσαι.. και ίσως να κοιτάξεις για sli σε κανα εξάμηνο..

αν πας σε 20 ή 22αρα πχ με 1680χ1050 τότε ίσως θα πρέπει να σκεφτείς crossfire με 2 3870 ή sli με 2 9600gt-8800gt..

Λοιπόν έχοντας όολα αυτά στο μυαλό να μια σύνθεση που μπορείς να σκεφτείς:

attachment.php?attachmentid=20642&stc=1&d=1210548193

-ανετο κουτάκι

-επεξεργαστής γρήγορος@3.0ghz, διπύρηνος στα 45nm για χαμηλές θερμοκρασίες, άσε που γίνεται ευκολα overclocking χωρίς καν να ανεβάσεις ρευμα..

-2gb μνήμες στα 1066mhz

-2 σκληροί 320αρηδες(κάνεις και raid αν γουστάρεις)

-2 nvidia 9600gt σε sli

-μητρική σε καταπληκτική τιμη, που έχει της παναγιας τα μάτια πάνω, απο 3-way sli,6 sata,raid..μέχρι wi-fi.. αφου δε σκοπευεις να την λιώσεις στο overclocking θα είσαι μια χαρά.

τεστ:http://www.ocworkbench.com/2008/asrock/penryn1600slix3-wifi/g1.htm

-750αρη καλό τροφοδοτικό που τα σηκώνει όλα αυτά χαλαρα

-20αρα tft απο LG για να έχεις 0 dead pixel εγγύηση

αυτά, καλές αγορές.. ;)

post-8835-1442175052,2766_thumb.jpeg

-20αρα tft απο LG για να έχεις 0 dead pixel εγγύηση

αυτά, καλές αγορές.. ;)

Αν θυμάμαι καλά το 0 pixel ισχύει για οθόνες της LG μέχρι 19" (εμένα πάντως στην 22ρα δεν ισχύει στα σίγουρα)

EDIT: Μάλλον έχω καεί στο μυαλό. Μια και έβγαλα λάθος σύνθεση (κόστος ότι να ναι) το αλλάζω και επανέρχομαι...

To σωστό:

Βγήκε 1160 ευρώ με Phenom 9750 2.4Ghz, 2gb ram (ίδιες με του stred), δύο 3870 Crossfire, δύο 500άρηδες δίσκους με 32mb cache κ.λ.π.

Υ.Γ. Έβαλα ΑΤΙ vga για το κόστος.

attachment.php?attachmentid=20653&stc=1&d=1210575540

post-4990-1442175052,5636_thumb.jpg

Αν θυμάμαι καλά το 0 pixel ισχύει για οθόνες της LG μέχρι 19" (εμένα πάντως στην 22ρα δεν ισχύει στα σίγουρα)

μέχρι τα 20" έχουν 0, γι'αυτό δεν έβαλα μεγαλύτερη

http://techblog.gr/smallnews/lg-20-lcd-zero-pixel/

Να κάνω εγώ μια πρόταση ή τσάμπα θα πάει;

Υ.Γ. Stred, ωραίο setup έφτιαξες man, αλλά.. τον intel τι τον ήθελες;

χεχε, πραγματικά σαν πρώην amdas τον phenom ήθελα πολύ να τον προτείνω, απλά επειδη είναι gaming pc χωρίς overclocking πήγα για υψηλές συχνότητες..

παιδιά...ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις...και η οθόνη μου είναι μία LG 19άρα...όποτε δεν υπάρχει ανάγκη για καινούργια...συνεπώς τα λεφτά από αυτές μπορούν να να παν κάπου αλλού.Επίσης ήθελα να επισημάνω ότι το PC θα είναι για gaming αλλά όπως προείπαν (και επειδή δεν υπάρχουν λεφτά για αλλαγή PC κάθε 6 μήνες) τα παιχνίδια στο μέλλον θα είναι για 4πύρινους , σκέφτομαι να καταλείξω σε AMD. Τώρα (για να μαθαίνουμε σιγά σιγά) αν μπορείτε εξηγήστε μου τι παίζει ακριβώς στις κάρτες γραφικών (SLI,8800GT,τις κάρτες που προτείνετε στις συνθέσεις,κτλ...).Ευχαριστώ προκαταβολικά...

PS. +-100 ευρω στην προυπολογισμό δεν πειράζει

Μην αγοραζεις pc για παιχνιδια με προυποθεση το μελλον, αλλα με γνωμονα το παρον.

Στο μελλον θα παρεις αλλο pc.

To "μέλλον" στους υπολογιστες ειναι μια πολυ σχετικη εννοια.

Φτιαξε pc για να το ευχαριστηθεις τωρα και οχι μισο τωρα και μισο μετα.

just my opinion.

παιδιά...ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις...και η οθόνη μου είναι μία LG 19άρα...όποτε δεν υπάρχει ανάγκη για καινούργια...συνεπώς τα λεφτά από αυτές μπορούν να να παν κάπου αλλού.Επίσης ήθελα να επισημάνω ότι το PC θα είναι για gaming αλλά όπως προείπαν (και επειδή δεν υπάρχουν λεφτά για αλλαγή PC κάθε 6 μήνες) τα παιχνίδια στο μέλλον θα είναι για 4πύρινους , σκέφτομαι να καταλείξω σε AMD. Τώρα (για να μαθαίνουμε σιγά σιγά) αν μπορείτε εξηγήστε μου τι παίζει ακριβώς στις κάρτες γραφικών (SLI,8800GT,τις κάρτες που προτείνετε στις συνθέσεις,κτλ...).Ευχαριστώ προκαταβολικά...

PS. +-100 ευρω στην προυπολογισμό δεν πειράζει

το να δώσεις μια 700αρα τώρα για μια γερή γερή αναβάθμιση και μετα απο ενα χρόνο άλλα 500 το έχεις σκεφτεί?

Με τι θα καεις στο pc??Αμα ειναι wow παρε κατι με 500Ε και τα υπολοιπα καντα Xbox360 να παιξεις..

+1 Αν και καθιστος μιλησες ορθά! :)

Ευχαριστώ για τα μέχρι εδώ παιδια...

όχι παιδιά δεν είναι μόνο το WOW.Είναι και το Crysis,withcer,fear,Pro,κτλ(αλλά και wow φυσικά) κτλ...Και xbox ίδη έχω...Γι αυτό τα χρήματα τα θελω οξολοκλήρου για pc.

Επίσης τι θα λέγατε για μνήμες DDR3 και τι λειτουργικό πρότείνετε(συμπεριλαμβάνομενου και XP SP3)?Όπως επίσης τις γνώμες σας για κάρτες γραφικών και αν μπορείτε κάποιες μετρήσεις για τις επιδόσεις τους...

Φρόντισα και έμαθα ότι SLI είναι στην ουσία δύο κάρτες γραφικών που λειτουργούν σαν μία.Τι επιδόσεις βγάζουν?Συμφέρει οικονομικά?

Ευχαριστώ για τα μέχρι εδώ παιδια...

όχι παιδιά δεν είναι μόνο το WOW.Είναι και το Crysis,withcer,fear,Pro,κτλ(αλλά και wow φυσικά) κτλ...Και xbox ίδη έχω...Γι αυτό τα χρήματα τα θελω οξολοκλήρου για pc.

Επίσης τι θα λέγατε για μνήμες DDR3 και τι λειτουργικό πρότείνετε(συμπεριλαμβάνομενου και XP SP3)?Όπως επίσης τις γνώμες σας για κάρτες γραφικών και αν μπορείτε κάποιες μετρήσεις για τις επιδόσεις τους...

Φρόντισα και έμαθα ότι SLI είναι στην ουσία δύο κάρτες γραφικών που λειτουργούν σαν μία.Τι επιδόσεις βγάζουν?Συμφέρει οικονομικά?

Αυτή τη στιγμή οι DDR3 δε συμφέρουν με τπτ, ούτε κερδίζεις κάτι, σε κανα χρόνο ίσως...

Είναι κοινό μυστικό πως τα βιστα είναι αποτυχημένα οπότε windows xp sp3.. τώρα αν εσένα σου αρέσουν βάλε βίστα και 4gb μνήμης και είσαι εντάξει.. επίσης να ξέρεις πως για να παίζεις παιχνίδια σε dx10 θες βίστα ενώ στα XP θα τα παίζεις με dx9.

Το sli βγάζει περίπου +60%-80% επιδόσεις ανάλογα το παιχνίδι, δες εδω πχ

http://enthusiast.hardocp.com/article.html?art=MTQ3MiwsLGhlbnRodXNpYXN0

μπορείς πχ αντί για 2 9600gt σε sli να πάρεις μια 9800gtx..

μερικές φορές συμφέρει το sli σε ορισμένες περιπτώσεις:

1)αν δουλεύει καλα, είναι ανώτερο απο μια μονή κάρτα

2)συνήθως οι 2 κάρτες που θα βάλεις μπορεί να είναι αρκετά αθόρυβες καθώς είναι "μικρότερα" μοντέλα.

3)αν σου χαλάσει η μια κάρτα έχεις την άλλη μέχρι να στην αντικαταστήσουν, οπότε δε μένεις χωρίς pc.

αφου δε θα πάρεις νεα οθόνη και θα κρατήσεις την LG δε θα έχεις πρόβλημα, οι σημερινές καλές κάρτες σε ανάλυση 1280χ1024 δε μασάνε.. ακόμα και με μια 8800gts θα είσαι μια χαρά.. μάλλον η καλύτερη επιλογή απο πλευράς απόδοση/κόστος.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.