krisiun82 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2005 Εβγαλα πριν μερικες μερες το w/c πανω απο το pc για να του αλλαξω νερο να καθαρισω την αντλια κλπ κλπ...Πριν ειχα νερο βρυσης μεσα και οι σωληνες εχουν γινει θαμποι..Διαλυσα μαγειρικη σοδα σε νερο και το εβαλα να γυρναει μεσα για να σκοτωσω μικροοργανισμους και αλατα..Οι σωληνες δεν καθαρισαν ομως..Μπορω να κανω κατι γι'αυτο??Οταν το ξαναγεμσω να βαλω1)κανονικο νερο βρυσης ???2)νερο ειδικα για σιδερα που πουλανε στο σουπερ μαρκετ ???3)νερο σαν αυτο που βαζουν στο δοχειακι στων υαλοκαθαριστηρων για να μην βουλωσουν τα μπεκ (οχι εκεινο που αφριζει) ???3)νερο με καποια προσθετα που πουλανε στο βενζιναδικο για το ψυγειο του αυτοκινητου (περιεχει αντιψηκτικο ,αντιοξειδοτικο και αλλα πολλα) ???
pontium Φεβρουάριος 13, 2005 #2 Φεβρουάριος 13, 2005 Βάλε απιονισμένο νερο, αυτό που βάζουμε στα σίδερα....
georgeks78 Φεβρουάριος 13, 2005 #5 Φεβρουάριος 13, 2005 Απιονισμενο βαζω κι εγω, προβληματα δεν εχω αλλα οι σωληνες ειδικα κοντα στα ρακορ θαμπωνουν
krisiun82 Φεβρουάριος 14, 2005 Author #7 Φεβρουάριος 14, 2005 θα καθαρισουν οι σωληνες με viacal???Εβαλα λευκο ξυδι για τα αλατα ...Δεν μυριζει καθολυου οταν ξεπλυθει....
ce6at Φεβρουάριος 14, 2005 #8 Φεβρουάριος 14, 2005 Για τα αλατα βαλε ενα κουταλακι καυστικη σοδα (ποτασα) σε ενα ποτηρι νερο,,,επισης δοκιμασε και κεζαπ.
georgeadams Φεβρουάριος 15, 2005 #9 Φεβρουάριος 15, 2005 Δέσε ένα κομματάκι πανί (πχ παλιά πετσέτα ή φανέλα) με ένα σπάγκο. Βρέξε το πανάκι με οινόπνευμα. Πέρνα το σπάγκο από τη σωλήνα και όταν βγει από την άλλη μεριά, τράβα τον ώστε να περάσει το πανάκι μέσα από τη σωλήνα. Επανέλαβε 2-3 φορές μέχρι να καθαρίσει εντελώς... (αν έχεις πάει στρατό, θυμίσου πως καθαρίζαμε την κάνη του όπλου)
dohc161416003179 Φεβρουάριος 15, 2005 #10 Φεβρουάριος 15, 2005 Με τον οβελλό(εξ ου και ο οβελίας) και με το μάκτρο.
sotiris Φεβρουάριος 15, 2005 #11 Φεβρουάριος 15, 2005 viakal κάνει καλή δουλειά. από τα νερά που είπες το 2 είναι καλύτερο.
vagtsil Φεβρουάριος 15, 2005 #12 Φεβρουάριος 15, 2005 Eγω εχω απ' αυτο και ειμαι αρκετα ικανοποιημενος.Εχει σταξει 2 φορες στην agp και δεν επαθε τιποτα! Τα μειονεκτηματα ειναι οτι εχουν 11e τα 500ml (δε σε φτανει ενα λογικα)και οτι χρειαζεται τακτικα συμπληρωμα (στο δικο μου τουλαχιστον συστημα....)
sotiris Φεβρουάριος 15, 2005 #13 Φεβρουάριος 15, 2005 Αρχική απάντηση από vagtsil Eγω εχω απ' αυτο και ειμαι αρκετα ικανοποιημενος.Εχει σταξει 2 φορες στην agp και δεν επαθε τιποτα! Τα μειονεκτηματα ειναι οτι εχουν 11e τα 500ml (δε σε φτανει ενα λογικα)και οτι χρειαζεται τακτικα συμπληρωμα (στο δικο μου τουλαχιστον συστημα....) μήπως χάνει από κάπου? κανονικά αν το κύκλωμα είναι κλειστό δεν πρέπει να το ξαναγεμίζεις.πανάκριβο μου φαίνεται πάντως.
krisiun82 Φεβρουάριος 16, 2005 Author #14 Φεβρουάριος 16, 2005 Μαλλον ο vagtsil εχει κυκλωμα με τανκ και το υγρο εξατμιζεται...Αλλιως σε κλειστο κυκλωμα χανει πολυ λιγο...
vagtsil Φεβρουάριος 16, 2005 #15 Φεβρουάριος 16, 2005 Αρχική απάντηση από krisiun82 Μαλλον ο vagtsil εχει κυκλωμα με τανκ και το υγρο εξατμιζεται...Αλλιως σε κλειστο κυκλωμα χανει πολυ λιγο... Χωρις τανκ ειναι και τωρα δε χανει σχεδον καθολου.Απλα διαπιστωσα οτι η ταπα του "Τ" εμπαζε λιγο αερα και την εσφιξα τελειως...Παντως υπαρχουν εστω και ελαχιστες απωλειες.Ισως να ειναι παραπανω πτητικο
BeetleJuice Φεβρουάριος 18, 2005 #16 Φεβρουάριος 18, 2005 αυτο με την ποτασσα δεν μου αρεσε που ειδαψς γνωστον καυστικο καλιονομιζω οτι θα επιτεθει στο μπλοκ απο χαλκο η στο ψυγειο και θα το κανει καλοκαιρινοποσο βιακαλ προτεινετε και ποιο ειδος εχει και με ξυδι αλλα ξυδι=οξικο οξυ και το φοβαμαινα ριξω βιακαλ στο τανκ και να το αφησω να ανακυκλωθειο με τις ωρες?εγω ελεγα να ριξω βιακαλ και μετα απο την μια ακρη να αδειαζω και απο την αλλη να γεμιζω με απιονισμενο
problem Φεβρουάριος 18, 2005 #17 Φεβρουάριος 18, 2005 Εγώ πάντως χρησιμοποιώ μονό παραφλού (το υγρό για τα ψυγεία των αυτοκινήτων) ούτε άλατα ούτε τίποτα. Το μονό κακό είναι ότι μετά από 6 μήνες αφήνει χρώμα στους σωλήνες. Κατά τα αλλά το θεωρώ πολύ καλό για αυτό το σκοπό!
krisiun82 Φεβρουάριος 19, 2005 Author #18 Φεβρουάριος 19, 2005 Ρε συ peoblem σκετο παραφλου???Απο ρευστοτητα ειναι σαν νερο το παραφλου??Δεν ειναι πιο πικτο??
sotiris Φεβρουάριος 19, 2005 #19 Φεβρουάριος 19, 2005 Αρχική απάντηση από BeetleJuice αυτο με την ποτασσα δεν μου αρεσε που ειδαψς γνωστον καυστικο καλιονομιζω οτι θα επιτεθει στο μπλοκ απο χαλκο η στο ψυγειο και θα το κανει καλοκαιρινοβασικά όλα αυτά που βάζουμε για καθαρισμό διαλύουν το block. καλό είναι όχι παραπάνω από λίγες ώρες.Αρχική απάντηση από BeetleJuiceποσο βιακαλ προτεινετε και ποιο ειδος εχει και με ξυδι αλλα ξυδι=οξικο οξυ και το φοβαμαινα ριξω βιακαλ στο τανκ και να το αφησω να ανακυκλωθειο με τις ωρες?εγω ελεγα να ριξω βιακαλ και μετα απο την μια ακρη να αδειαζω και απο την αλλη να γεμιζω με απιονισμενο εγώ πάντως είχα βάλει viakal με νερό βρύσης, και στις 2-3 ώρες πραγματικά καθάρισε τους σωλήνες.ότι και να βάλεις, κακό θα κάνεις στο μπλοκ. το θέμα είναι να μην το αφήσεις πολύ ώρα.εντάξει, το ξύδι είναι πολύ ασθενές για να σου φάει το μπλοκ, μην το πολυφοβάσαι.με συνεχή περάσματα δεν θα καταφέρεις τίποτα. θα ξοδέψεις απίστευτη ποσότητα νερού&viakal, γιατί χρειάζεται αρκετή ώρα για να καθαρίσει.Αρχική απάντηση από problem Εγώ πάντως χρησιμοποιώ μονό παραφλού (το υγρό για τα ψυγεία των αυτοκινήτων) ούτε άλατα ούτε τίποτα. Το μονό κακό είναι ότι μετά από 6 μήνες αφήνει χρώμα στους σωλήνες. Κατά τα αλλά το θεωρώ πολύ καλό για αυτό το σκοπό! εσύ έχεις τη μισή απόδοση από ότι αν χρησιμοποιούσες μόνο νερό.Αρχική απάντηση από krisiun82 Ρε συ peoblem σκετο παραφλου???Απο ρευστοτητα ειναι σαν νερο το παραφλου??Δεν ειναι πιο πικτο?? είναι πιο πηκτό. το εμπορικό παραφλού που δε χρειάζεται αραίωση έχει νερό και αιθυλενογλυκόλη (είναι μίγμα αυτών).ethylene glycol. ψαξε αν θες τις ιδιότητές της να δεις τι παίζει.
Elu Thingol Μάρτιος 6, 2005 #20 Μάρτιος 6, 2005 Παιδια εγω πηρα μολις τωρα παραφλου και ειναι σαν το νερο, καμια διαφορα στο ποσο πικτο ειναι...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.