Jump to content

Πόσο ευχαριστημένοι είστε

ΔΙΟΜΗΔΗΣ

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Χρόνια πολλά κατ' αρχήν. Εχω μία ερώτηση για όσους έχουν χρησιμοποιήσει ΑΤΙ & nVIDIA Επειδή έχω εμπειρίες μόνο από nVIDIA, πόσο ευχαριστημένοι είστε από τις ΑΤΙ και άν αυτές τις εποχές που διανύουμε είναι περισσότερο αξιόπιστες από τους ανταγωνιστές τους;

Μετά από 8 χρόνια χρήστης NVidia, αγόρασα τα Χριστούγεννα μια ΑΤΙ 3850. Αρκετή αστάθεια από τους drivers (ακόμα και με τους Catalyst 8.3), και για όσο την κράτησα δεν βρήκα αντίστοιχο και εξίσου εύχρηστο τρόπο εναλλαγής monitor σε κατάσταση dual-view (σε set-up με 2 monitor) όπως της NVidia. Οπότε την πούλησα και ξαναγύρισα σε NVidia, όπου και δουλεύω καλύτερα και σταθερότερα.

εγώ πήρα την 3850 και μου βγήκε παλικάρι για τα λεφτά της βέβαια τσαντίστηκα λίγο με την Ati που δεν την έκανε να αντέχει 4Volt στις μνήμες στην κάρτα :p αλλά τέσπα με τους drivers εγώ δεν είχα πρόβλημα πάντως πέρασα τους τελευταίους και δεν μου έκανε τίποτα περίεργο :)

Μετα την πατατο-σειρα FX5??? της nV πηρα ATi για πρωτη φορα,απο τοτε παιρνω μονο ATi για προσωπικη χρηση,υπερευχαριστημενος,βεβαια δεν εχω τυχει ποτε τις τοσες ασταθειες που αναφερουν ολοι με του drivers της ATi,παλια το μονο που ετυχε ηταν να μην δουλευει το CCC αλλα και παλι εφταιγε η εγκατασταση του netframework.

Γενικα στα συστηματα που φτιαχνω εχω τυχει ελαχιστες φορες κατι παραξενιες με τους catalyst (τo CCC για την ακριβεια)αλλα οχι ασταθεια,εχω πετυχει ομως ασταθειες με του drivers της nV αλλα ελαχιστες φορες και αυτο,και στις περιπτωσεις κατα 95% φταιει κατι αλλο και οχι ο ιδιος ο driver.Βεβαια οταν πανε καποιοι με πολυ παλιο driver (αρχαιο λεμε) να τρεξουν νεο παιχνιδι και στις 2 εταιριες ως συνηθως θα υπαρξει ασταθεια,αυτο το εχω δει ουκ ολιγες φορες.

εχω πάρει 2 nvidia και 2 ati με τελευταια αγορά την 3850 512ΜΒ για την οποία είμαι πολύ ευχαριστημένος.. έχω δοκιμάσει τους catalyst 7.12 και 8.1 χωρίς προβλήματα, δεν έχω βάλει πιο νέους καθώς επι της ουσίας μόνο titan quest + pro 2008 παίζω τώρα.

Υ.Γ. και με τις nvidia πάντως δεν είχα σοβαρά προβλήματα..

Σκέπτομαι μελοντικά να πάρω ΑΤΙ σε κανένα PC αλλά, σκέπτομαι να το κάνω κάπως ολοκληρωμένα με AMD μιας και έχουν τώρα συνεργασία φαντάζομαι ότι θα τις προσέξουν καλύτερα από τις nVIDIA αλλά δεν ξέρω την αξιοπιστία της. Και η nVIDIA όμως δεν είναι τέλεια, κάνουν τα δικά τους. Πάντως δεν βιάζομαι καθόλου στο θέμα, θα την κάνω την κίνηση μόνο όταν είμαι σίγουρος

μέχρι τώρα η nvidia είχε καλύτερη υποστήριξη στον πιγκουίνο και γενικά καλύτερους drivers, τώρα όμως που άνοιξε/ανοίγει τους drivers

πιστεύω ότι αυτό θα αλλάξει οπότε σίγουρα η επόμενη κάρτα θα είναι ati

Ανάμικτα συναισθήματα και για τις 2 εταιρίες,

και οι δύο μου σπάν τα νεύρα για διάφορους λόγους κατά καιρούς. Το χειρότερο και των 2 εταιριών είναι πως πολλά τάζουν λίγα βλέπουμε, όταν κυκλοφορεί ενα καινούργιο παιχνίδι ας το βγάζουν ταυτόχρονα με καλούς drivers, όχι να περιμένουμε κάνα 3μηνό για να το παίξουμε αξιοπρεπώς! Ακόμη περιμένω την NVIDIA να βγάλει ένα σωστό WHQL driver για την 8800 που έχει να βγάλει απο το Δεκέμβριο!!

Εγώ nvidia ΜΧ440(2003) > FX5200(2004~) > 6800GT(2005) > 7800GT(2006) > 8600GTS(2007){ανά χρονολογική σειρά} είχα παλιά και ήταν πολύ αργές ειδικά στα προγράμματα που τις λειτουργούσα, φέτος αγόρασα την ΑΤΙ 3870Χ2 και δεν μασάει με τίποτα! Ότι και να τις βάλω πάνω το τρέχει σφαίρα ενώ η 8600 σερνόταν! Την 9800GX2 δεν την προτίμησα γιατί ακολουθεί το ίδιο σύστημα ψύξης και σχεδίασης της αποτυχημένης 7800GX2. Στις διπλές κάρτες το πρόβλημα είναι να βρεις συμβατό Waterblock, παράγγελλα από την ΕΚ στο εξωτερικό και πριν λίγες μέρες θυμήθηκε το Πλαίσιο να φέρει:011:

Η ΑΤΙ φτιάχνει καλύτερους drivers ειδικά στα Vista. Από Nvidia δεν πρόκειται να την ξανά αγοράσω, πολλά λεφτά για το τίποτα.

Η μονη περιεργεια στους drivers της ΑΤΙ ειναι με το netframework.Το απαιτει για να δουλεψουν σωστα οι drivers.Απο κει και περα ολα τα υπολοιπα ειναι θεμα επιδοσεων και συνηθειας.Δυστχως επειτα απο τις επιτυχημενες 9700pro/9800pro η ΑΤΙ δεν εχει παρουσιασει κατι εξαιρετικο σε σχεση με την nvidia παντα,οσο αναφορα την δικη μου γνωμη.Η σειρα 38ΧΧ ειναι εξαιρετικη ωστοσο σε πολλους τομεις και αν σε συμφαιρει ο λογος τιμη/αποδοση να την προτιμησεις...αλλα δεν νομιζω...τουλαχιστον οσο υπαρχει 8800GT με 145Ε...

Προσωπικα ειχα 9700,9800,Πολλες nvidia,1950,2900,3850...και τωρα 8800Gt

Έχω 8800gts αλλά αν και δεν μου έχουν κάνει κάτι το ιδιαίτερο οι συγκεκριμένες [έχω επισημάνει στο παρελθόν μπερδέματα στους controllers

Εγώ nvidia ΜΧ440(2003) > FX5200(2004~) > 6800GT(2005) > 7800GT(2006) > 8600GTS(2007){ανά χρονολογική σειρά} είχα παλιά και ήταν πολύ αργές ειδικά στα προγράμματα που τις λειτουργούσα, φέτος αγόρασα την ΑΤΙ 3870Χ2 και δεν μασάει με τίποτα! Ότι και να τις βάλω πάνω το τρέχει σφαίρα ενώ η 8600 σερνόταν! Την 9800GX2 δεν την προτίμησα γιατί ακολουθεί το ίδιο σύστημα ψύξης και σχεδίασης της αποτυχημένης 7800GX2. Στις διπλές κάρτες το πρόβλημα είναι να βρεις συμβατό Waterblock, παράγγελλα από την ΕΚ στο εξωτερικό και πριν λίγες μέρες θυμήθηκε το Πλαίσιο να φέρει:011:

Η ΑΤΙ φτιάχνει καλύτερους drivers ειδικά στα Vista. Από Nvidia δεν πρόκειται να την ξανά αγοράσω, πολλά λεφτά για το τίποτα.

Σε ποιά προγράμματα υπερτερούσε η ΑΤΙ έναντι των άλλων και πόσο ζεσταίνει η ΑΤΙ παραπάνω

ΔΙΟΜΗΔΗΣ added 11 Minutes and 31 Seconds later...

Η μονη περιεργεια στους drivers της ΑΤΙ ειναι με το netframework.Το απαιτει για να δουλεψουν σωστα οι drivers.Απο κει και περα ολα τα υπολοιπα ειναι θεμα επιδοσεων και συνηθειας.Δυστχως επειτα απο τις επιτυχημενες 9700pro/9800pro η ΑΤΙ δεν εχει παρουσιασει κατι εξαιρετικο σε σχεση με την nvidia παντα,οσο αναφορα την δικη μου γνωμη.Η σειρα 38ΧΧ ειναι εξαιρετικη ωστοσο σε πολλους τομεις και αν σε συμφαιρει ο λογος τιμη/αποδοση να την προτιμησεις...αλλα δεν νομιζω...τουλαχιστον οσο υπαρχει 8800GT με 145Ε...

Προσωπικα ειχα 9700,9800,Πολλες nvidia,1950,2900,3850...και τωρα 8800Gt

Η 8800 GTS που έχω εγώ σε [sli] GIGABYTE ζεσταίνει ΚΑΙ ΚΆΝΟΥΝ ΘΌΡΥΒΟ ΟΙ ΑΝΕΜΙΣΤΉΡΕς από την αρχή, ενώ η MSI NX7800GTX που έχω ούτε θόρυβο κάνει ούτε ζεσταίνετε

• 2 months later...

Ειχα παμπολλες και απο τις δυο εταιριες...η καθε μια εχει δικα της προβληματακια...αλλα ποτε δεν αντιμετωπισα κατι σοβαρο.

Γενικα αν εισαι κολλημενος με καποια εταιρια κανεις κακο στην τσεπη σου...διοτι πρεπει να εχεις σωστο timing ωστε να κανεις το best buy καθε φορα απο οποιαδηποτε εταιρια και ανα ειναι.

Αν τον χειμωνα συμφερε να παρεις 8800GT τωρα οι 48χχ ειναι καλυτερη αγορα...οποτε πρεπει να "νιωθεις".

Παντως γενικα συγκλινω προς ΑΤι λογω καλυτερης ποιοτητας σε βιντεο στον προβολεα αλλα στα παιχνιδια.

Το τοπικ είναι 2 μηνών παιδιά και το ανοίξατε ξανά :p , αλλά είδα το σχόλιο του pokemon και είπα να σχολιάσω και εγώ με τη σειρά μου: Ρε συ η 8600GTS δεν έχει καμία σχέση με τη διπλή 3870, εννοείται πως η δεύτερη δε μασάει σε σχέση με τη πρώτη, τι τις συγκρίνεις? :046:

Το τοπικ είναι 2 μηνών παιδιά και το ανοίξατε ξανά :p , αλλά είδα το σχόλιο του pokemon και είπα να σχολιάσω και εγώ με τη σειρά μου: Ρε συ η 8600GTS δεν έχει καμία σχέση με τη διπλή 3870, εννοείται πως η δεύτερη δε μασάει σε σχέση με τη πρώτη, τι τις συγκρίνεις? :046:
Θα έδινα το ιδιαίτερο μου βάρος στο πόσο αγόρασα το κάθε αντικείμενο, την 8600GTS π.χ. την έλαβα μετά από αντικατάσταση της 6800GT(RMA) μου δώσανε μεταχειρισμένη από το service τους(αυτό έπρεπε να ζήταγα τα λεφτά μου πίσω όχι να κάνω τον βλάκα anyway), μου κάηκε χάρις τον περίφημο stock cooler που έχει πάνω, δεν γύρναγε ο ανεμιστήρας σε κάποια φάση. Την είχα πάρει όταν πρωτοβγήκε και την χρυσοπλήρωσα, το ίδιο ακριβώς και με την 3870X2.
Σε ποιά προγράμματα υπερτερούσε η ΑΤΙ έναντι των άλλων και πόσο ζεσταίνει η ΑΤΙ παραπάνω

ΔΙΟΜΗΔΗΣ added 11 Minutes and 31 Seconds later...

Η 8800 GTS που έχω εγώ σε [sli] GIGABYTE ζεσταίνει ΚΑΙ ΚΆΝΟΥΝ ΘΌΡΥΒΟ ΟΙ ΑΝΕΜΙΣΤΉΡΕς από την αρχή, ενώ η MSI NX7800GTX που έχω ούτε θόρυβο κάνει ούτε ζεσταίνετε

Με την υδρόψυξη δεν μασάει(το πολύ 40-44C σε Full load), με stock ανεμιστήρα είχε σε full load ότι θα είχε οποιαδήποτε κάρτα (70-80C περίπου και factory overclocked της MSI πάλι). Με βάση τα προγράμματα, υπερτερούσε πέρα από το 3Dmax rendering και σε ότι άλλο ήθελες τότε που την πήρα(ήταν TOP) αλλά παρόλο που ακολούθησε η 9800GX2 και (πολύ σύντομο διάστημα) η GTX280 πάλι είναι στα ίδια επίπεδα η ταχύτητα της. Επιπλέον δες και αυτό το άρθρο > http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-hd-4870,1964.html

και τέλος : Ας υποθέσω ότι θα αγόραζα αντί την 3870X2 την 8800Ultra για τα 500-600Ευρώ που είχε τότε, μετά που θα έβγαινε η 9800GX2 και σήμερα που βγήκε η GTX280 θα ένιωθα το ίδιο; Πόσο έχει σήμερα η 8800Ultra καινούρια και πόσο έχει σήμερα η 3870X2; Η μόνη διαφορά είναι στην 3870X2 από 415 που την αγόρασα, τώρα έχει 286-360Ευρώ(πες 330 από καλό μαγαζί) διαφορά = 415 - 330 = 85Ευρώ!! H 8800Ultra έχει σταθερή αξία (από εκεί φαίνεται πόσο κλέφτες είναι μερικοί στα μαγαζιά) που έχει ξανά 500-550Ε και ας είναι και χειρότερη παρόλα αυτά είναι πολύ ακριβότερη ακόμη. Η GTX 280 386-454Ευρώ και δεν δικαιολογείται ο λόγος ύπαρξης λόγω της οικονομικότερης 4870 που με 2 τέτοιες προσπερνάς για πλάκα την GTX280. Η 4870Χ2(άξιος αντικαταστάτης της 3870X2) δεν εμφανίστηκε ακόμη αλλά μόνο που βλέπω τις πρώτες εντυπώσεις της 4870 μένω ήδη άναυδος, είμαι σίγουρος ότι η 4870X2 θα περνάει την GTX280 για την πλάκα.

Υ.Γ. Από drivers δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημά, απλά αν δεν ξέρει κανείς να χειρίζεται το CCC για 2πλές οθόνες δεν φταίει σε κάτι η ΑΤΙ, είναι ξεκάθαρα θέμα ψαξίματος και ρύθμισης. Όσο για το linux support, η κάρτα μου μπορεί ακόμη να μην έχει επίσημο support(η 3870Χ2), αλλά με βοήθησαν σε ερώτημα που έκανα στην AMD για να δουλεύει η 3870X2 σε Ubuntu (2D και αναπαραγωγή video που ήθελα) και δουλεύει κανονικά.

Για το πρόβλημα με τις διπλες οθόνε απλά δεν χρησιμοποιείται τον CCC αλλά ένα πρόγραμμα που λέφεται UltraMon και τα κάνει τα πάντα έυκολα και μάλιστα προσθέτει και εικονίδι απάνω δεξια σε κάθε παράθυρο για την ευκολότερη διαχείρηση. Πάντως οι ΑΤΙ έχουν καλύτερη συμεριφορά σε διπλές ή και 4πλές οθόνες.....

εχω μια 8800gts στα 320mb απο θεμα σταθεροτητας δεν το συζηταω ουτε κιχ δεν κανει η καρτα κ γενικα το pc απο την ωρα που θα ανοιξει μεχρι την ωρα που θα το κλεισω δεν κανω reset για κολληματα γενικα στα παιχνιδια ενταξει ειναι αν κ οι απαιτησεις εχουν ανεβει αρκετα μπορω να πω πως παιζω ανετα κ σταθερα σε 1280χ1024 με full ολα,στα περισσοτερα,για μενα nvidia,ati δεν θελω εχω γινει δυσπιστος με αυτα που διαβαζω κ την εχω συνδεσει στο μυαλο μου με την ασταθεια γι αυτο κ εχω κολλησει σε nvidia,αυτα απο μενα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.