TASOS Μάϊος 4, 2008 #41 Μάϊος 4, 2008 Α ρε TASOS... Εγώ ΞΕΡΩ τι γράφει ο hipro στο thread. Θέλω όμως απάντηση από τον ίδιο στις ερωτήσεις μου, και όχι από μεσάζοντες. Σε πειράζει;Εκτός αυτού αν το θές και ευθέως θέλω να τα δώ με αποδείξεις γιατι είμαι ένα δύσπιστο κάθαρμα. Κατάλαβες;Αντε μπράβο γιατί σαν να το χοντρύναμε λίγο.Αφού ήξερες εξ'αρχής ...τότε γιατί δέν έβαλες όλα τα link ... ώστε ο καθένας μας να σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη δική του ?Γιατί απλά βάζωντας προεπιλεγμένα link ... καθοδηγείς σε συμπεράσματα τους υπόλοιπους.Από τη στιγμή που διατυπώνεις τα ερωτήματα σου σε ένα φόρουμ ... δέν μπορείς να αποκλίσεις τους υπόλοιπους να συμμετέχουν και να απαντούν.Αν ήθελες αποκλειστικές απαντήσεις ... άς του έστελνες pm.Δικαίωμα σου να είσαι δύσπιστος ... μπορείς κάλλιστα να αγοράσεις ένα hiprotech τροφοδοτικό και να λύσεις τις όποιες δυσπιστίες σου ή μπορεί να βρείς άλλο τρόπο ώστε να δείς με τα μάτια σου αυτά που θές....Κατάλαβες;Αντε μπράβο γιατί σαν να το χοντρύναμε λίγο.Αυτή την εκφρασούλα ... θές να μου την κάνεις πιό λιανά ... για να σου κάνω και εγώ πιό λιανά τη δική μου απάντηση ?
tristeno1416003162 Μάϊος 4, 2008 #42 Μάϊος 4, 2008 ΩΧΧΧ.........Σκάσανε μύτη και οι τριστένιοι τώρα με quote 4ετίας που ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ έχουν καταλάβει/μάθει/τεστάρει/μετρήσει οι ΙΔΙΟΙ.......καιρός να την κάνουμε...... :098: . Μετά ποιός φταίει?
TASOS Μάϊος 4, 2008 #43 Μάϊος 4, 2008 ...ααα ... και επίσης σταματήστε να κάνετε EDITΑυτός που ξέρει τι γράφει και υποστηρίζει τα γραφόμενα του...δέν τα αλλάζει κάθε 5sec.
Candyman1442169163 Μάϊος 4, 2008 #44 Μάϊος 4, 2008 Αφού ήξερες εξ'αρχής ...τότε γιατί δέν έβαλες όλα τα link ... ώστε ο καθένας μας να σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη δική του ?Γιατί απλά βάζωντας προεπιλεγμένα link ... καθοδηγείς σε συμπεράσματα τους υπόλοιπους.Από τη στιγμή που διατυπώνεις τα ερωτήματα σου σε ένα φόρουμ ... δέν μπορείς να αποκλίσεις τους υπόλοιπους να συμμετέχουν και να απαντούν.Αν ήθελες αποκλειστικές απαντήσεις ... άς του έστελνες pm.Δικαίωμα σου να είσαι δύσπιστος ... μπορείς κάλλιστα να αγοράσεις ένα hiprotech τροφοδοτικό και να λύσεις τις όποιες δυσπιστίες σου ή μπορεί να βρείς άλλο τρόπο ώστε να δείς με τα μάτια σου αυτά που θές.Αυτή την εκφρασούλα ... θές να μου την κάνεις πιό λιανά ... για να σου κάνω και εγώ πιό λιανά τη δική μου απάντηση ?Όποιος ξέρει να χρησιμοποιεί vbulettin μπορούσε να κλικάρει και στο thread (είναι στην πάνω δεξια γωνία) και να διαβάσει όλα τα posts. Δεν κατάλαβα μου προσάπτεις τι ακριβώς; Με ΠΟΙΟ σκεπτικό; Εκεί ήταν το Link! Τα μεμονομένα links μπήκανε για ευκολία να μην ψάχνει ο αναγνώστης ποιο post εννοώ.Τώρα την πρόταση σου να αγοράσω εγώ το psu για να μου λυθεί η απορία, την προσπερνάω για προφανείς λόγους.Όσον αφορά την τελευταία σου απορία, καλύτερα να το σκεφτόσουνα πριν προσπαθήσεις να μειώσεις την δική μου αξιοπιστία τόσο έντεχνα όσο προσπάθησες. Κρίμα... πραγματικά κρίμα. Δεν πρόκειται να μπω σε αυτήν την διαδικασία όσο κι αν θα το ήθελες όμως. Ας το αφήσουμε το θέμα εδώ καλύτερα...
TASOS Μάϊος 4, 2008 #45 Μάϊος 4, 2008 Αν εννοείς ότι τότε δεν ήξερες τι σου γίνεται καλά θα κάνεις. Μετά ποιός φταίει? Σταμάτα να κάνεις άσχετα πόστ. Δέν μας ενδιαφέρουν οι διαφωνίες που είχες με τον hipro5 στο παρελθόν. Τουλάχιστον ο Candyman ξέρει κάποια πράγματα σχετικά με το αντικείμενο που μιλάμε. TASOS added 1 Minutes and 2 Seconds later... ...ααα ... και επίσης σταματήστε να κάνετε EDITΑυτός που ξέρει τι γράφει και υποστηρίζει τα γραφόμενα του...δέν τα αλλάζει κάθε 5sec. Κάτσε να κάνω ένα repeat ... σε BOLD TASOS added 5 Minutes and 3 Seconds later... Όποιος ξέρει να χρησιμοποιεί vbulettin μπορούσε να κλικάρει και στο thread (είναι στην πάνω δεξια γωνία) και να διαβάσει όλα τα posts. Δεν κατάλαβα μου προσάπτεις τι ακριβώς; Με ΠΟΙΟ σκεπτικό; Εκεί ήταν το Link! Τα μεμονομένα links μπήκανε για ευκολία να μην ψάχνει ο αναγνώστης ποιο post εννοώ.Τώρα την πρόταση σου να αγοράσω εγώ το psu για να μου λυθεί η απορία, την προσπερνάω για προφανείς λόγους. Όσον αφορά την τελευταία σου απορία, καλύτερα να το σκεφτόσουνα πριν προσπαθήσεις να μειώσεις την δική μου αξιοπιστία τόσο έντεχνα όσο προσπάθησες. Κρίμα... πραγματικά κρίμα. Δεν πρόκειται να μπω σε αυτήν την διαδικασία όσο κι αν θα το ήθελες όμως. Ας το αφήσουμε το θέμα εδώ καλύτερα... Λοιπόν επειδή εγώ είμαι ευθύς άνθρωπος ... δέν καταλαβαίνω από σάλτσες και μπλά-μπλά και ντρίπλες . Ξέρεις τι κάνει η στουθοκάμηλος όταν βλέπει τα σκούρα ? Πιστεύω πώς ξέρεις. Από τη στιγμή που θα σταματήσεις εσύ την κουβεντούλα ... θα σταματήσω και εγώ. Κατάλαβες ?
Candyman1442169163 Μάϊος 4, 2008 #46 Μάϊος 4, 2008 Λοιπόν επειδή εγώ είμαι ευθύς άνθρωπος ... δέν καταλαβαίνω από σάλτσες και μπλά-μπλά και ντρίπλες .Ξέρεις τι κάνει η στουθοκάμηλος όταν βλέπει τα σκούρα ?Πιστεύω πώς ξέρεις.Από τη στιγμή που θα σταματήσεις εσύ την κουβεντούλα ... θα σταματήσω και εγώ.Κατάλαβες ?Ok, σταματώ εδώ λοιπόν (σεβόμενος τον χώρο και τους συνομιλητές μου όμως, και όχι επειδή τα βρήκα σκούρα αν αυτό εννοείς).. Αρκεί;
tristeno1416003162 Μάϊος 4, 2008 #47 Μάϊος 4, 2008 Σταμάτα να κάνεις άσχετα πόστ. ΩΧΧΧ.........Σκάσανε μύτη και οι τριστένιοι τώρα με quote 4ετίας που ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ έχουν καταλάβει/μάθει/τεστάρει/μετρήσει οι ΙΔΙΟΙ.......καιρός να την κάνουμε...... :098: Για να μου εξηγήσετε λοιπόν και σε όλους όσους συμμετέχουν σε αυτό το forum που είναι το σχετικό στο παραπάνω post ώστε να θεωρηθεί το δικό μου άσχετο.** Ανοιξε ένα θεματάκι στα οφ-τόπικ ... και θα σου εξηγήσω σε χρόνο dt **TASOS
yanni Μάϊος 4, 2008 #48 Μάϊος 4, 2008 Αν θυμάμαι καλά το PSU του hipro5 θεωρείται από πολλούς παρόμοιο, αν όχι ίδιο, με το Silverstone Olympia OP-1200http://www.silverstonetek.com/products/p_contents.php?pno=op1200&area=usaτο οποίο και αυτό διατηρεί μία μονή 12άρα.Στο παρόν thread έγινε άμεση αναφορά κυρίως στο Seventeam ST1200 με 4απλή 12άρα.Εφόσον όλα τα PSUs θεωρούνται ιδιαίτερα ποιοτικά και κανείς δεν λέει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα και τι έγινε αν είναι rebranded;
TASOS Μάϊος 4, 2008 #49 Μάϊος 4, 2008 Αφού τελειώσαμε (θέλω να πιστεύω) με τις τυμπανοκρουσίες ... θα απαντήσω στο Γιάννη που άνοιξε το συγκεκριμένο thread.Η προσωπική μου άποψη.... και οι τέσσερις επιλογές τροφοδοτικών που έχεις κάνει σε καλύπτουν για το υπάρχον σύστημα σου ... αλλά και για πιθανή αναβάθμιση του στα σημεία.Αν τα χρήματα δέν αποτελούν δέσμευση ... τότε ναί... επέλεξε το τροφοδοτικό του hipro5.Απ'όσα γνωρίζω...έχει καλύτερα και ποιοτικότερα εξαρτήματα σε σχέση με τον άμμεσο ανταγωνισμό ... και πλέον η τιμή πώλησης του γνωστού καταστήματος που έχεις βάλει ... είναι ελάχιστα πάνω από το πραγματικό κόστος του.
Γιάννης_84 Μάϊος 4, 2008 Author #50 Μάϊος 4, 2008 ΟΚ παιδιά, ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον όλων σας και τις απαντήσεις σας αλλά έχω μία τελευταία ερώτηση. Επειδή δικαιολογημένα ο Hipro5 δε μου έδωσε εκτίμηση για τις στροφές του ανεμιστήρα, μπορεί τουλάχιστον να μου πει κάποιος (κατά προτίμηση ο hipro5) ποιες είναι οι μέγιστες στροφές του ανεμιστήρα;
yanni Μάϊος 4, 2008 #51 Μάϊος 4, 2008 Νομίζω ότι ποιο πολύ ενδιαφέρον θα ήταν οι στροφές του ανεμιστήρα ανάλογα το φορτίο. Με λίγα λόγια, ξεκινάει από 400rpm, ΟΚ, μετά πως αυξάνει; Διότι και 10000 στροφές να πιάνει ο ανεμιστήρας, αν δεν το φορτώσεις με 1200W δεν θα τις δεις ποτέ.
EliasKir Μάϊος 4, 2008 #52 Μάϊος 4, 2008 Λοιπον επειδη σε ενδιαφερει ο θορυβος οπως λες στο πρωτο post...Στη σελιδα του πλαισιου λεει για το hipro 30db τα οποια μαλλον ειναι στις μεγιστες στροφες. Να ξερεις ομως οτι ο θορυβος που θα ακους απο το pc ειναι ισος με τα περισσοτερα db που ακουγονται απο μια συσκευη. Δηλ. αν καποια συσκευη (π.χ. η καρτα γραφικων) βγαζει περισσοτερα db απο το τροφοδοτικο σου τοτε ουσιαστικα δεν σε ενδιαφερουν τα db του τροφοδοτικου.Οποτε αν db1>db2 τοτε ο θορυβος που φτανει στα αυτια σου ειναι ισος με (περιπου) db1. Κοιτα το κι αυτο για να μη βασανιζεσαι αδικα.
Nos-Dio1442169068 Μάϊος 5, 2008 #53 Μάϊος 5, 2008 εχω παρατηρησει οτι οσο πιο πολλες πηγες θορυβου εχεις,τοσο περισσοτερο θορυβο κανει το pc σου ασχετως αν ειναι ισες η οχι.
EliasKir Μάϊος 5, 2008 #54 Μάϊος 5, 2008 Πρωτον: αυτο που ειπα φυσικα δεν το εβγαλα απο το μυαλο μου ρε συ, το μαθαμε στη σχολη και το επαληθευσαμε με πειραμα, οποτε ισχυει 100%.Δευτερον: αν δυο συσκευες παραγουν τα ιδια db θορυβου, τοτε ο πιο ενοχλητικος ειναι ο πιο οξυς ηχος (προφανως). Σε αυτη την περιπτωση εχουμε να κανουμε μονο με ανεμιστηρια οποτε το ειδος του ηχου ειναι το ιδιο και αρα μας ενδιαφερει μονο το μεγεθος σε dbA.:001: :001: :001: :001:
tr1s Μάϊος 5, 2008 #55 Μάϊος 5, 2008 Αγοράζεις από κάπου που έχει και τα δυο, δοκιμάζεις και επιστρέφεις αυτό που δεν σου αρέσει.
hipro5 Μάϊος 5, 2008 #56 Μάϊος 5, 2008 Το μόνο που έχω να πω, είναι επί του θέματος......Πάρε ένα μέχρι 1000άρη ΚΑΛΟ......Σου φτάνει......ΑΝ δε βιάζεσαι, μπορώ τώρα που θα έρθουν τα καινούργια μας 750άρια, να έρθεις από δώ να σου δώσω ένα να δοκιμάσεις, και αν σου κάνει (που σίγουρα θα σου κάνει) πας και αγοράζεις μετά ένα.... :001: .......αλλιώς πάρε τώρα ένα 1000άρη καλό (και κατά τη γνώμη μου όχι Cooler-Master - O,TI άλλο θέλεις).....
Γιάννης_84 Μάϊος 5, 2008 Author #57 Μάϊος 5, 2008 Για ποιο λόγο να περιμένω το 750ρι τη στιγμή που μπορώ πολύ εύκολα να πάρω το 1200ρι σου; Με το φορτίο που θα έχει δεν περιμένω σε καμία περίπτωση να είναι λιγότερο ήσυχο από το (μάλλον πηγμένο) enermax 600 αλλά απλά ήθελα να μάθω και τις μέγιστες στροφές του έτσι για να έχω ένα μέτρο σύγκρισης παραπάνω. Το 1000ρι Akasa έχει max στροφές 1800, το coolermaster έχει 1500, το Thermaltake το απέρριψα γιατί έχει 2300. Το hiprotech 1200 πόσες έχει; Σε πολλά review τροφοδοτικών δίνουν γράφημα της ταχύτητας του ανεμιστήρα αναλόγως φορτίου ή αναλόγως θερμοκρασίας. Υπάρχει κάποιο τέτοιο γράφημα για το 1200ρι;
Candyman1442169163 Μάϊος 5, 2008 #58 Μάϊος 5, 2008 Για ποιο λόγο να περιμένω το 750ρι τη στιγμή που μπορώ πολύ εύκολα να πάρω το 1200ρι σου; Με το φορτίο που θα έχει δεν περιμένω σε καμία περίπτωση να είναι λιγότερο ήσυχο από το (μάλλον πηγμένο) enermax 600 αλλά απλά ήθελα να μάθω και τις μέγιστες στροφές του έτσι για να έχω ένα μέτρο σύγκρισης παραπάνω. Το 1000ρι Akasa έχει max στροφές 1800, το coolermaster έχει 1500, το Thermaltake το απέρριψα γιατί έχει 2300. Το hiprotech 1200 πόσες έχει; Σε πολλά review τροφοδοτικών δίνουν γράφημα της ταχύτητας του ανεμιστήρα αναλόγως φορτίου ή αναλόγως θερμοκρασίας. Υπάρχει κάποιο τέτοιο γράφημα για το 1200ρι; Μια διόρθωση. Καταρχήν το Toughpower που λες έχει 2300rpm σε max load. Σε moderate loads (που πιθανώς να είσαι και παρακάτω και από αυτά) παίζει στις 1300 me 16dB noise και σε μικρά loads παίζει με 900rpm! Γενικά το Akasa δεν είναι και τόσο αθόρυβο σε σχέση με τα rpm's του. 46db idle έναντι 52dB του Tt που περιστρέφεται και σε περισσότερες στροφές. Κανονικά θα έπρεπε να βρίσκεται περίπου στα 40db με 600rpm's και 135mm ανεμιστήρα. Ένα καλό και αθόρυβο τροφοδοτικό είναι το Silverstone 850 αν σου επαρκεί σε wattage. Αυτό απλά πληροφοριακά στο λέω όχι για να σε επηρεάσω, ότι θες εσύ θα αγοράσεις. Τώρα, για τα άλλα... Οι μέγιστες στροφές δεν σημαίνουν και απαταίτητα ότι ένας ανεμιστήρας π.χ. που γυρνάει στις 2300rpm's θα έχει περισσότερο θόρυβο από έναν π.χ. στις 1800rpm's. Παίζει ρόλο και η κατασκευή του ανεμιστήρα, π.χ. αν είναι sleeve bearing ή ball bearing, και άλλα πολλά (δες το pdf που δίνω Link παρακάτω). Ένα fan χαμηλής ποιότητας πιθανώς να μην κάνει θόρυβο στην αρχή και μετά να σου σπάσει τα νεύρα (σου μιλάω εκ πείρας). Επίσης παίζει ρόλο όπως προείπαν και άλλοι, η κλιμάκωση της ταχύτητας του κάθε ανεμιστήρα σε σχέση με το load του psu. Δεν είναι σε όλα τα τροφοδοτικά η ίδια... Θα ξαναπώ πως για εμένα πρώτο κριτήριο έρχεται η ποιότητα του psu. Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν το Coolermaster και το Akasa θα τα ξέχναγα αβλεπί... Δες και εδώ, λέει αρκετά πραγματάκια σχετικά με τα fans (μα που τα βρίσκω ο άτιμος): http://www.cooltium.com/products/ncb/NCB%20Catalog-English.pdf Για εμένα αφού είσαι τόσο απαιτητικός με τον θόρυβο, προσπάθησε να ακούσεις το τροφοδοτικό πριν το πάρεις (το ξέρω ότι είναι δύσκολο αυτό, αλλά μόνο έτσι θα είσαι σίγουρος).
hipro5 Μάϊος 5, 2008 #59 Μάϊος 5, 2008 Για ποιο λόγο να περιμένω το 750ρι τη στιγμή που μπορώ πολύ εύκολα να πάρω το 1200ρι σου; Με το φορτίο που θα έχει δεν περιμένω σε καμία περίπτωση να είναι λιγότερο ήσυχο από το (μάλλον πηγμένο) enermax 600 αλλά απλά ήθελα να μάθω και τις μέγιστες στροφές του έτσι για να έχω ένα μέτρο σύγκρισης παραπάνω. Το 1000ρι Akasa έχει max στροφές 1800, το coolermaster έχει 1500, το Thermaltake το απέρριψα γιατί έχει 2300. Το hiprotech 1200 πόσες έχει; Σε πολλά review τροφοδοτικών δίνουν γράφημα της ταχύτητας του ανεμιστήρα αναλόγως φορτίου ή αναλόγως θερμοκρασίας. Υπάρχει κάποιο τέτοιο γράφημα για το 1200ρι; Γιατί απλά ΔΕ θα το βρείς ΟΥΤΕ το 1200άρη (τελείωσαν όλα που είχε το Πλαίσιο).....Έρχεται κι αυτό μαζί με τα 750άρια σύντομα..... Max στροφές στα 1200Watts (όλο το φορτίο) και στους 50*C είναι οι 2250....
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.