Jump to content

Τι μπορείς να κάνεις με τα BAD SECTORS?

aliendna51

Recommended Posts

Έστω ότι ένας δίσκος έχει BAD SECTORS. Tι μπορούμε να κάνουμε για να τον σώσουμε? Για ανάκτηση πληροφοριών υπάρχουν προγράμματα όπως R-STUDIO, Final Data, Recover 4 All. Όμως τι γίνεται με το δίσκο? Πως μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις ξανά χωρίς να χειροτερέψει η κατάσταση? Υπάρχει κάποιος τρόπος να "μαρκαριστούν" τα BAD SECTORS ώστε να μην προσπελαστούν ξανά και να μπορείς να χρησιμοποιήσεις το υπόλοιπο του δίσκου χωρίς κίνδυνο? Ή υπάρχει τρόπος να διορθώσεις κάποια από αυτά? Γενικά τι μπορείς να κάνεις?

Νομιζω οτι δεν μπορεις να κανεις τπτ.

Δεν φιαχνονται.....+ οτι πλεον δεν μπορεις να εχεις εμπιστοσυνη σε αυτο το σκληρο πλεον....

Μπορει να μεινει ετσι οπως ειναι αλλα μπορει να χτυπησει και αλλα...στην πορεια.

Κινδυνος θα υπαρχει παντα.

Κι αν είναι καινούριος? Τα BAD SECTORS δεν μπορείς να αποδείξεις οτι δεν τα δημιούργησες εσύ.. Τι κάνεις τότε? Έχω την εντύπωση οτι κάτι μπορείς να κάνεις αλλά δε θυμάμαι.. Αν βρώ κάτι θα σας πω.

τρεξε κανα διαγνωστικο (πχ data lifeguard αν ειναι west digital) και δες τον κωδικο σφαλματων που βγαζει - αν τον εχεις αναγκη για χωρο μ ενα low level format θα ειναι ενταξει -αλλα οχι αξιοπιστος - και τον βαζεις σαν 2ο δισκο για οτι σ α β ο υ ρ α θες

(στο φιναλε να δεν εχει εγγυηση 'βγαλτου τα ματια' -καντου κανα μοντ ,ας πουμε πλεξι κλπ :D )

Τι λετε ρε παιδια .Ειχα δυο maxtor 40ριδες σε raid και λογο συνεχομενης πτωση ρευματος μου παρουσιαν καμια 30kb badsector ο καθενας.Τους εφτιαξα με το προγραμμα τις maxtor(powermax) και μετα τους ξαναεβαλα σε raid οπου δουλεψανε κανενα εξαμηνο χωρις κανενα προβλημα και με 0 badsector.Τωρα τους εχω για backup κανενα χρονο και δουλευουν ρολοι.Οποτε λοιπον δεν νομιζω να χαλανε τοσο ευκολα οσο νομιζεται.

Αρχική απάντηση από Bill17

Τι λετε ρε παιδια .Ειχα δυο maxtor 40ριδες σε raid και λογο συνεχομενης πτωση ρευματος μου παρουσιαν καμια 30kb badsector ο καθενας.Τους εφτιαξα με το προγραμμα τις maxtor(powermax) και μετα τους ξαναεβαλα σε raid οπου δουλεψανε κανενα εξαμηνο χωρις κανενα προβλημα και με 0 badsector.Τωρα τους εχω για backup κανενα χρονο και δουλευουν ρολοι.Οποτε λοιπον δεν νομιζω να χαλανε τοσο ευκολα οσο νομιζεται.

το πιο επισφαλες μερος να φυλας τα δεδομενα σου ειναι ο σκληρος δισκος - γι αυτο γινεται τοσο ντορος με backup κλπ (φυσικα μιλαμε για σημαντικα δεομενα αναλογα πως τα θεωρει ο καθενας)

αν τωρα ο δισκος δειξει 'κακη διαγωγη' δυσκολα τον εμπιστευεσαι παλι πλεον - φαντασου να κατεβαζεις με τις ωρες διαφορα και να σε 'στειλει' .....ποσο μαλλον οταν σου εχει δωσει δειγματα οτι κατι δεν παει καλα, οποτε μην λες στον αλλο ετσι απλα να μεινει ησυχος - η δικη σου περιπτωση δεν σημαινει οτι ειναι και ο κανονας

(και μην νομιζεις οτι της καθε εταιρειας τα εργαλεια ειναι τοσο αξιοπιστα - δλδ να σου βγαζουν τον δισκο off με καθε σφαλμα ,αυτο τους ελειπε --- imo --- )

Αρχική απάντηση από kagelar34

HDD regenerator νομίζω πως κάνει για αυτήνμ την δουλειά

πολυ καλο οντως ,το χρειαστηκα καποια στιγμη και μ εσωσε !(στη μια και τελευταια φορα που δουλεψε ο δισκος μετα το χτυπημα)

......αν και λιγο ασχετο με το θεμα (αχρειαστο να ναι)

Αρχική απάντηση από aliendna51 [Σήμερα, στις 21:19]

Κι αν είναι καινούριος? Τα BAD SECTORS δεν μπορείς να αποδείξεις οτι δεν τα δημιούργησες εσύ.. Τι κάνεις τότε? Έχω την εντύπωση οτι κάτι μπορείς να κάνεις αλλά δε θυμάμαι.. Αν βρώ κάτι θα σας πω.

Αν είναι καινούργιος εννοείται ότι θα πάει πίσω για αντικατάσταση. Αν δεν σε πολυνοιάζει να χάσεις δεδομένα κάποια στιγμή χρησιμοποίησέ τον αλλά προσωπικά ΠΟΤΕ δεν θα αποθήκευα δεδομένα σε δίσκο που παρουσίασε Bad Sectors.

Αρχική απάντηση από tristeno [Χθες, στις 22:50]

Αν είναι καινούργιος εννοείται ότι θα πάει πίσω για αντικατάσταση. Αν δεν σε πολυνοιάζει να χάσεις δεδομένα κάποια στιγμή χρησιμοποίησέ τον αλλά προσωπικά ΠΟΤΕ δεν θα αποθήκευα δεδομένα σε δίσκο που παρουσίασε Bad Sectors.

Την ιδια αποψη ειχα και εγω tristeno πριν το παθουν, αλλα απο την στιγμη που τωρα και εναμισυ χρονο δουλευουν μια χαρα εχω αλλαξη αποψη για τα badsector .Και δεν το λεω για να δημιουργησω εντυπωσης αλλα καταθετω την δικια μου προσωπικη εμπειρια με 2 δισκους με badsector.Εαν υπαρχει η επιλογη τις αντικαταστασης γιατι να μην τον αλλαξεις δεν ειπα εγω το αντιθετο, απλως αναφερα και την δικια μου περιπτωση που λογο βαρεμαρας δεν αντικατασταθηκαν καθως δεν ειχα μεχρι τωρα προβληματα.Ελπιζω να μην τους ματιασω τωρα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.