panos37 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2008 Κατι τρεχει και δεν μου κραταει τις ρυθμισεις του ΒΙΟS μια asus p4p800. Οσο και να το ψαξα -αλλλαξα μπαταρια -εκανα clear cmos -τιποτα!!Κατα τα αλλα δουλευει κανονικα. Στο μεταξυ υποψιαζομαι οτι ειναι γενικο το προβλημα με τις παλιες asus. Το εχω δει ηδη 2-3 φορες και απ'οτι μου λενε συμβαινει συχνα.Ξερει κανεις πως διορθωνεται? Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Απρίλιος 14, 2008 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2008 Συνήθς αυτό είναι πρόβλημα μπαταρίας και με μια αλλαγή είναι οκ.Δοκίμασε να ξαναπεράσεις το τελευταίο bios.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
backgroundman Απρίλιος 15, 2008 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 15, 2008 Αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα με μια ASUS P4P800 και άλλαξα μπαταρία και τώρα δουλεύει μια χαρά. Η μπαταρία μαλιστα που έβαλα ήταν απο μια ίδια m/b (καμμένη) 2 ετών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stealth1442169213 Απρίλιος 15, 2008 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 15, 2008 Το ιδιο προβλημα εχω και εγω με την Ρ4P800 SE,καθε φορα που κανω reboot μου λεει "New CPU installed.Press F1 to Run set up or F2 to load defaults".Eχω αλλαξει μπαταρια καθαρισα το slot,κοιταξα μηπως δεν κανει καλη επαφη η μπαταρια,εκανα clear CMOS αλλα τιποτα,το προβλημα παραμενει.stealth Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Απρίλιος 15, 2008 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 15, 2008 Συνήθως είναι θέμα μπαταρίας αυτό το πρόβλημα αλλά εγω θα πέρναγα και ένα καινούριο BIOS από πάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos37 Απρίλιος 15, 2008 Author #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 15, 2008 παιδες ευχαριστω για τις απαντησεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stealth1442169213 Απρίλιος 16, 2008 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2008 Βρηκα τελικα τι εφταιγε και δεν κρατουσε τα settings(τουλαχιστον στην δικη μου μητρικη).Αφου το παλευα αρκετες ωρες μετα απο ενα reboot μου βγαζει "Bad Bios Checksum" και αρχιζει να ψαχνει για floppy disk να κανει update το Bios.Ωραια λεω μονο ενα corrupted Bios μου ελειπε,κανω clear CMOS τιποτα,κατεβαζω το τελευταιο Bios απο την Asus κανω Bios update και μου λεει να κανω reboot.Κανω reboot.....παλι "Bad Bios Checksum,checking for floppy",αφου εκανα περιπου εικοσι φορες Bios update και δεν ειχα τι αλλο να κανω,λεω δεν αλλαζω επεξεργαστη μηπως και φταιει αυτος?Βγαζω τον willamette και βαζω τον Prescott επανω και bootαρει κανονικα με το καινουργιο Bios,oποτε ο willamette μαλλον μας αφηνει χρονους.Οσοι εχετε το ιδιο προβλημα εκτος απο μπαταρια δοκιμαστε και μια αλλη CPU αν υπαρχει η δυνατοτητα.Και το ειπα οτι εχει να πεσει πολυ ξενυχτι.....παω για υπνο πηγε τεσσερις και μιση:001:stealth Link to comment Share on other sites More sharing options...
y3k Απρίλιος 16, 2008 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2008 Καλό και αυτό, συνήθως οι μητρικες με 865PE chipset+ δεν υποστίριζαν Willamette, μονο Northwood/Prescott, απο τι είδα όμως η P4P800 υποστίριζε Αυτό πάντως με το badchecksum μου το έκανε και μένα μια P4S800 καμία φορά,είχε SiS chipset, και northwood CPU, είχα αλάξει και μπαταρία αλλα τίποτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
stealth1442169213 Απρίλιος 16, 2008 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2008 Καλό και αυτό, συνήθως οι μητρικες με 865PE chipset+ δεν υποστίριζαν Willamette, μονο Northwood/Prescott, απο τι είδα όμως η P4P800 υποστίριζε Στα specks της μητρικης λεει "Socket 478 for Intel Pentium 4/Celeron up to 3.2GHz+" οποτε δεν πρεπει να εχει προβλημα με τον Willamette καθως ειναι Pentium 4. Μαλλον εγω τον "σκοτωσα" γιατι ετρεχα 2D benches και του ειχα δωσει 1.95V στο Bios ενω το CPU-Z ανεφερε 2.1V,μαλλον πεθαινει σιγα σιγα. Το περιεργο ειναι οτι οι θερμοκρασιες ηταν χαμηλα,το MB Monitor και το SpeedFan στον Prescott μου δειχνουν 45°C Idle ενω στον Willamette μου εδειχναν 35-40°C load. @panos37, Μηπως μπορεις να μου πεις πια version PC Probe χρησημοποιεις να την κατεβασω? stealth Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.