Jump to content

Σκληρος..

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

δισκο θελω να παρω.Αλλα δεν ξερω αν πρεπει να κινηθω σε 400αρι ή 500αρι

σκληρο.Και οι δυο με καλυπτουν αλλα δεν ξερω αν εχει σημασια το μεγεθος στην αξιοπιστια. Και ποιους προτεινετε?

Sghost:

Μην περιμένεις να δεις τρελλή διαφορά στην απόδοση σε σχέση με έναν με 16mb cache.

Στα benchmarks θα δεις, στην πράξη δεν θα το έλεγα...

ΠΡΟΣΕΞΕ: ΔΕΝ σου λέω να προτιμήσεις με 16mb cache, εννοείται ότι προτείνω κι εγώ τον 500άρι έναντι άλλων μοντέλων με λιγότερη cache (δες στην υπογραφή μου τι δίσκο έχω) ;) απλά μην περιμένεις να δεις τρελλές διαφορές σε σχέση με έναν π.χ. 320gb 16mb cache.

Θα έλεγα ότι το μεγαλύτερο προσόν του δίσκου που αναφέρετε, είναι η αθόρυβη λειτουργία (λόγω platters των 250gb έκαστο) και φυσικά η άφθονη cache που προσφέρει όμως παραπάνω επιδόσεις σε συγκεκριμένες περιπτώσεις εργασιών του δίσκου και μόνο.

Y.Γ. Το average latency που λένε στα καταστήματα για 4.16ms απλά δεν ισχύει. Γύρω στα .. 12ms ίσως! ;) Εντάξει βέβαια αυτό ισχύει σε όλους τους δίσκους (το άλλο λένε και άλλο ισχύει εννοώ)...

Δες και μια μέτρηση από τον δικό μου:

attachment.php?attachmentid=18300&stc=1&d=1198243468

ok Candyman.Αρα προσανατολιζομαι σε seagate 500αρι με 32κασες(+1φερετρο:033: )

edit

ναι αυτο το 4αρι με τρωγε μεσα μου να μην το πολυπιστευω κατι σαν marketing μου εκανε,οποτε δεν το ειχα υποψιν μου.

Κατι που δεν ακουσα WD?

ναι δεν υπαρχουν wd με 32mb τουλαχιστον δεν εχουν βγαλει ακομη..τωρα απο αυτος τους 2 που λεει ο candyman λεω να πας στον seegate..

Και εγω Seagate πηρα χθες. Ακομα δεν τον εχω δει στην πραξη αλλα εχω ακουσει καλα λογια για αυτο αλλωστε τον πηρα.

Eυχαριστω παιδια για τις απαντησεις.

Παιδια δεν εννοουσα WD με 32mb,ελεγα γενικα απο θεμα αξιοπιστιας στα 500giga

πως τα πανε?

Και ειμαι αναμεσα σε 2 αφου και ο Candyman μου λεει οτι τρελη διαφορα δεν παιζει με τα 16 ή τα 32.

δινω λινκια, ο γνωστος Seagate http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.301632

και ο WD

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303705

Συγνώμη αλλά σκέφτεσαι να πληρώσεις 30Ε παραπάνω για το ίδιο πράγμα?

Τι το σκέφτεσαι! Άντε παρτον Seagate... :033:

Συγνώμη αλλά σκέφτεσαι να πληρώσεις 30Ε παραπάνω για το ίδιο πράγμα?

Τι το σκέφτεσαι! Άντε παρτον Seagate... :033:

Τι να σου πω τωρα?ριχνεις το επιπεδο.:033:

Συγνώμη που θα χαλάσω το νήμα του s.ghost αλλα για να μην ανοίγω καινούργιο νήμα . Ειναι καλύτερα απο θέμα α)ταχυτητας β)ασφάλειας

1)Ενας Western Digital 150 GB Raptor-X (10000rpm, 16MB, SATA)

ή

2) Δυο Seagate 500 GB (7200RPM - 32MB, Sata) σε raid 0

Αφού στα λέει πιο πάνω ο Candyman :021:

α) αθόρυβη λειτουργία

β) άφθονη cache

γ) [συνέχεια του β)] που προσφέρει όμως παραπάνω επιδόσεις... (έστω κ σε συγκεκριμένες περιπτώσεις εργασιών του δίσκου και μόνο)

γ) 77.00 €

Τι άλλο θες δηλαδή :033:

Συγνώμη που θα χαλάσω το νήμα του s.ghost αλλα για να μην ανοίγω καινούργιο νήμα . Ειναι καλύτερα απο θέμα α)ταχυτητας β)ασφάλειας

1)Ενας Western Digital 150 GB Raptor-X (10000rpm, 16MB, SATA)

ή

2) Δυο Seagate 500 GB (7200RPM - 32MB, Sata) σε raid 0

Νομίζω ότι τον μονό Raptor οι δύο συγκεκριμένοι Seagate πρέπει να τον πατάνε (εκτός ίσως από το access time).

Edit:Αμα του κοψεις ενα partittion των 100 γιγα μαλλον θα το παρει μονο απο το ενα platter οποτε θα ξεσκιζεις και το raptor.

Edit:Αμα του κοψεις ενα partittion των 100 γιγα μαλλον θα το παρει μονο απο το ενα platter οποτε θα ξεσκιζεις και το raptor.

Nαι αλλά όχι σε raid-0, εννοείς προφανώς ένας raptor "έναντιον" ενός seagate, έτσι;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.