Jump to content

Ενεργοποίηση TempReadings σε MSI NX6600GT

jpavly

Recommended Posts

Μετά από πολύ ψάξιμο, αγωνία, κόπο και λίγες αμφιβολίες κατάφερα το επιθυμητό!

Βασικά στα διάφορα forums βρήκα μερικές διαφορές όσον αφορά τις διαδικασίες και έτσι, σαν πρώτος θα πρέπει κι εγώ να καταθέσω την δικιά μου εμπειρία, προς ενημέρωση των κατόχων της 6600GT.

Τα στοιχεία είναι μαζεμένα από ‘δω κι από ‘κει, αλλά είναι πλέον δοκιμασμένα.

Βήμα 1o: Προετοιμασία

1. Κατεβάζουμε αυτό το image για δισκέτα: DRDFlash

2. Κατεβάζουμε το NVFlash, εγώ χρησιμοποίησα το 5.13: NVFlash 5.13

3. Κατεβάζουμε έναν Hex Editor: Free Hex Editor XVI32

2. Βάζουμε μία δισκέτα στο drive και τρέχουμε το image προγραμματάκι.

4. Βάζουμε τα αρχεία NVFlash.exe και Cwsdpmi.exe στη δισκέτα που προηγουμένως δημιουργήσαμε.

Βήμα 2ο: Αποθήκευση του BIOS μας

1. Κάνουμε εκκίνηση του PC με τη δισκέτα.

2. Γράφουμε: NVFlash -b original.rom, πατάμε Enter.

3. Το BIOS θα αποθηκευτεί στη δισκέτα με το όνομα που δώκαμε. Βγάζουμε τη δισκέτα και κάνουμε restart σε Windows πάλι.

Βήμα 3ο: Τροποποίηση του BIOS

1. Βάζουμε πάλι μέσα τη δισκέτα. Αποθηκεύουμε κάπου στο δίσκο το original.rom (αυτές οι ρημάδες έχουν την τάση να χαλάνε εύκολα!)

2. Ανοίγουμε με τον Hex Editor το original.rom.

3. Αναζητούμε την εγγραφή 10 0A 01 11 και την αλλάζουμε ως 00 0A 01 11

4. Αποθηκεύουμε το νέο BIOS με διαφορετικό όνομα, π.χ. tempmod.rom

5. Ρίχνουμε το νέο BIOS file στη δισκέτα.

Βήμα 4ο: Αλλαγή του BIOS

1. Κάνουμε εκκίνηση του PC πάλι με τη δισκέτα μέσα.

2. Γράφουμε NVFlash -5 -6 tempmod.rom

3. Η διαδικασία ξεκινάει επιβεβαιώνουμε όπου χρειάζεται και περιμένουμε!

4. Όταν γραφτεί το τέλος της διαδικασίας, βγάνουμε δισκέτα και κάνουμε επανεκκίνηση στο PCάκι μας!

Έτοιμο! :jump1:

tempread.jpg

Βέβαια, στο RivaTuner στο σημείο Ambient Temp λέει μονίμως 0, αλλά απ’ ότι διαβάζω δεν παίζει άλλος σένσορας στην κάρτα.

Σε περίπτωση (φτου, φτου) λάθους, διακοπής ρεύματος, τσουνάμι, κλπ, κλπ… και έλλειψης VGA σε PCI, πάμε σε blind mode, δηλαδή:

1. Κάνουμε reset με τη δισκέτα μέσα, εφ’ όσον δεν ανάβει το λαμπάκι του floppy.

2. Μόλις ξεκινήσει πάλι το PC και σταματήσει το τρέξιμο η δισκέτα, γράφουμε NVFlash -5 -6 original.rom και πατάμε Enter.

3. Στην πρώτη παύση του floppy πατάμε το Y.

4. Μετά από τη δεύτερη παύση πρέπει να είναι έτοιμο, περιμένουμε και λίγο και μετά reset πάλι, χωρίς τη δισκέτα.

Καλό είναι πάντως όποιος κάνει το BIOS update να καταγράψει μόνος του όλα τα πλήκτρα που θα πατήσει.

Επίσης σε διάφορα forums διάβασα ότι δεν παίζουν σε όλες τις μάρκες καρτών τα ίδια strings στο BIOS. Αν δεν βρει κανείς το συγκεκριμένο, καλό είναι να το ψάξει και να το προσθέσει εδώ για να τα βρίσκουμε όλο μαζεμένα!

Αρίστο τι θερμοκρασιες εχεις με την Leadtek? απο περιεργια ρωταω γιατι εχω και εγω την ιδια.

Επισης η καρτα σου εχει την στρογγυλη την ψυκτρα της Leadtek ή την reference της nVidia?

Σορρυ για το :OT:

Ερωτηση...αν χτυπα ξυλο γινει κατι κ χρειαζεται RMA, λογω του πειραγμενου bios κλπ θα την δεχτουν ή οχι??

Γνωριζετε αν η MSI 6800GT PCIexpress εχει απο "μαμα" ενδειξη θερμοκρασιων?(ηρθε σημερα, αλλα θα την παραλαβω αυριο κ δεν γνωριζω...)

Μα ελεος πια !!!!...ο ανθρωπος εχει κανει μια ωραια δουλεια και αναλυει τα παντα.

Τι σχεση εχει αν ορισμενες καρτες εχουν θερμοκρασια απο μονες τους.Καλα κανουν και εχουν.

Λεει γιαυτες που δεν δειχνουν θερμοκρασια.

ΓΜΤ την αγια πατατα νευριασα... :giveup: :giveup:

Αρχική απάντηση από Spooky

Αρίστο τι θερμοκρασιες εχεις με την Leadtek? απο περιεργια ρωταω γιατι εχω και εγω την ιδια.

Επισης η καρτα σου εχει την στρογγυλη την ψυκτρα της Leadtek ή την reference της nVidia?

Σορρυ για το :OT:

Η κάρτα έχει την στρογγυλή της leadtek και απο temps έχω ~37 στα win και περίπου 56 με 58 σε games.... απο σκόρ βγάζω

Μαμά clock 500/1000 dld

3D mark 01 : 19000

3D mark 05 : 3500

3D mark 03 : Δεν θυμάμε ακριβως :p αλλά κατι 8χχχ νομίζω θα τρέξω και θα σου πω... :)

Παιδιά να συμπληρώσω κάτι για τους άτυχους κατόχους Albatron 6600GT (AGP) με το ΕΛΛΕΙΝΟ fan που το ακούς και με ωτασπίδες(Γ@μώ το πλαίσιο και τους πωλητές του που το ξέρουν αλλά στο λένε αφού την αγοράσεις,koloπαιδαράδες) ,αφού κάνετε το update στο bios κάντε εγκατάσταση το Expertools ένα utility της Gainward τρέξτε το και κάντε δεξί κλίκ στο tray icon του και κάντε exit.Ώς δια μαγείας η κάρτα θα μπεί σε 2D mode χαμηλώνοντας τις στροφές της.Θα ανεβάζει στροφές μόνο οταν κάποια εφαρμογή,games κλπ,χρησιμοποιεί τις 3D δυνατότητες της.Το κακό είναι οτι πρέπει σε κάθε reboot των Windows να κάνετε τη διαδικασία με το exit.

Επίσης διάβασα από κάποιον χρήστη οτι αν δεν το κλείσεις με exit κλπ το ανεμιστήρι δουλεύει ΣΥΝΕΧΕΙΑ χαμηλά και δεν ανεβάζει στροφές στα games με αποτέλεσμα να ανεβάζει θερμοκρασίες η κάρτα,υπ΄οψιν οτι αυτο δεν συνέβει σε εμένα απλά προσέξτε μη γίνει καμιά μαμακία.

Για πιο αναλυτικά να και το σχετικό link

http://www.albatron.com.sg/bb/viewtopic.php?id=1409

Αρχική απάντηση από aristos87 [Σήμερα, στις 13:39]

Η κάρτα έχει την στρογγυλή της leadtek και απο temps έχω ~37 στα win και περίπου 56 με 58 σε games.... απο σκόρ βγάζω

Μαμά clock 500/1000 dld

3D mark 01 : 19000

3D mark 05 : 3500

3D mark 03 : Δεν θυμάμε ακριβως :p αλλά κατι 8χχχ νομίζω θα τρέξω και θα σου πω... :)

Τhx για την απαντηση.

Γαμωτο εμενα εχει της nVidia και ανεβαζει 80-81 σε παιχνιδια...:( :( Και ειναι και φασαριοζικη.

Σε τι συστημα την εχεις? Και ειναι PCIe η καρτα? γιατι μαμα εμενα εχει 500/900

Αρχική απάντηση από chill-out [Χθες, στις 15:37]

Μα ελεος πια !!!!...ο ανθρωπος εχει κανει μια ωραια δουλεια και αναλυει τα παντα.

Τι σχεση εχει αν ορισμενες καρτες εχουν θερμοκρασια απο μονες τους.Καλα κανουν και εχουν.

Λεει γιαυτες που δεν δειχνουν θερμοκρασια.

εκανε πολυ και καλη δουλεια, και μπραβο του.

κι αν καποιοι σκεφτονται να παρουν msi με το σκεπτικο οτι ειναι δυνατο να δουνε θερμοκρασιες με λιγο σκαλισμα, ισως θα επρεπε να ξερουν πως ειναι και αλλες που το κανουν χωρις σκαλισμα.

Αρχική απάντηση από Spooky

Τhx για την απαντηση.

Γαμωτο εμενα εχει της nVidia και ανεβαζει 80-81 σε παιχνιδια...:( :( Και ειναι και φασαριοζικη.

Σε τι συστημα την εχεις? Και ειναι PCIe η καρτα? γιατι μαμα εμενα εχει 500/900

Το σύστημα της υπογραφής μου έχω... να είναι PCIe θόρυβο κάνει αλλά χάνετε στο σύνολο του θορύβου του κουτιού... εμένα έχει χρονισμούς 500/1000

Αρχική απάντηση από aristos87 [Σήμερα, στις 22:34]

Το σύστημα της υπογραφής μου έχω...

Ειμαι και στραβος! :slap:

Αρχική απάντηση από aristos87 [Σήμερα, στις 22:34]

να είναι PCIe θόρυβο κάνει αλλά χάνετε στο σύνολο του θορύβου του κουτιού... εμένα έχει χρονισμούς 500/1000

Οκ ευχαριστω! :)

Σορρυ και για το :OT:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.