kakao83 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2008 Καλησπερα παιδια θα ηθελα μερικες συμβουλες οσον αφορα το O/C. Εχω το εξης μηχανιμα Mobo:GigaByte P35 DQ6 CPU: Q6600 Ram: OCZ Gold 6400 sta 800mhz (4x1GB) GPU: TwinTech 8800 GTS (512) PSU:Thermaltake 700 ToughPower WaterCooled :CPU/GPU Θα ηθελα καποιες συμβουλες να clockarw το CPU σε ασφαλεια μεσα σε λογικα πλαισια (πχ 2.8ghz) μιας και ειμαι μονο gamer.Δεν γνωριζω πολλα για τα timings των RAM οπως και για τα ρευματα. :) Ευχαριστω προκαταβολικα
spiderdim1442169203 Απρίλιος 4, 2008 #2 Απρίλιος 4, 2008 για δες εδω http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=38000&page=2&highlight=Q6600και αν εχεις αποριες τις λες....
tsif Απρίλιος 4, 2008 #3 Απρίλιος 4, 2008 Σωστά υπάρχουν πολλά Thread στα οποία μπορείς να δεις και να διαβάσεις τα βασικά.... Μετά από αυτό το βήμα ότι θέλεις εδώ είμαστε ...
kakao83 Απρίλιος 5, 2008 Author #4 Απρίλιος 5, 2008 Εχω διαβασει καποια threads στο φορουμ αλλα δεν καταλαβα αυτα που γραφετε περι διαιρετη και ρευματα.Και επειδη δεν ειμαι πολυ ψαγμενος ρωταω.Αν θελω να παωτο CPU στα 2.8 με ασφαλεια αρκει μονο να βαλω το multiplier x8 και το clock sta 350?Η χρειαζεται να πειραξω και τισ ρυθμισεις στα ρευματα?
spiderdim1442169203 Απρίλιος 5, 2008 #5 Απρίλιος 5, 2008 νομιζω οτι το λινκ που σου εδωσα και ειδικα στα πρωτα ποστ ειναι μια χαρα για να κλοκαρεις...τωρα αν δεν καταλαβαινεις τι λενε καλο θα ηταν να διαβασεις εναν οδηγο για να καταλαβεις τουλαχιστον τα βασικα(τι ειναι ο fsb τι ειναι ο διαιρετης κτλ)ΥΓ.στην αρχη θα σου φανεί δυσκολο αλλα οταν το καταφερεις θα πεις "αυτο ηταν?":001:
deadlock7 Απρίλιος 5, 2008 #6 Απρίλιος 5, 2008 Εχω διαβασει καποια threads στο φορουμ αλλα δεν καταλαβα αυτα που γραφετε περι διαιρετη και ρευματα.Και επειδη δεν ειμαι πολυ ψαγμενος ρωταω.Αν θελω να παωτο CPU στα 2.8 με ασφαλεια αρκει μονο να βαλω το multiplier x9 και το clock sta 350?Η χρειαζεται να πειραξω και τισ ρυθμισεις στα ρευματα?Όπως πρότειναν τα παιδιά η αναζήτηση είναι η καλύτερη λύση αυτήν την στιγμή.Ο επεξεργαστής τρέχει στα 2.4GHz=2400ΜΗz=9*266.Το 9 είναι ο πολλαπλασιαστής και το 266 το fsb.Οι μνήμες όταν παίζουν 1:1 αντιστοιχούν στην τιμή του fsb,δηλ 266.Όσο θ'ανεβάζεις το fsb,τόσο θ'ανεβαίνουν κι οι μνήμες.Φυσικά όσο υψηλότερο το fsb ,τόσο περισσότερο overclock κάνεις.Το θέμα είναι πως θα πρέπει να δώσεις κάποια παραπάνω ρεύματα,γιατί αλλιώς δεν πρόκειται ν'ανέβει.Στην περίπτωση των 2.8GHz πιθανώς να πάς και χωρίς ν'ανεβάσεις οτιδήποτε.Θα συμβούλευα γι'αρχή να βάλεις χαμηλό πολλαπλασιαστή,μνήμες 1:1 και ν'ανεβάσεις το fsb μέχρι να βρείς τα όρια των μνημών στην default τάση.Μετά γυρίζεις πάλι σε 9 Multi και τις μνήμες 1:1 (χωρίς διαιρέτη δηλαδή),ώστε να βρείς τα όρια του επεξεργαστή.Μια μίξη αυτών των δύο θα σε οδηγήσεις στο αποτέλεσμα που θές.Μια υπενθύμιση..καλό είναι ν'ανεβαίνεις με μικρά βήματα,πχ 5-10fsb και να τεστάρεις κάθε φορά μνήμες με memtest μέσω dos κι έπειτα επεξεργαστή μέσω prime95 (Για 4 πυρήνες) ή διπλό orthos.
EliasKir Απρίλιος 5, 2008 #7 Απρίλιος 5, 2008 Ο q6600 παει 3-3,2 πολυ ευκολα. Απο τα bios θα τα κανεις ολα. Εγω θα προτεινα πρωτα να clockαρεις τον επεξεργαστη (για 3 ghz θες fsb=333). Εγω τον εχω 1,3 volt. Δοκιμασε πρωτα αυτο κι οταν το κανεις και καταλαβεις πως γινεται το σκηνικο, τοτε περνας και στις μνημες και στην gpu αφου εισαι gamer.
kakao83 Απρίλιος 5, 2008 Author #8 Απρίλιος 5, 2008 Σε ευχαριστω φιλε για την συμβουλη σου.Διαβασα το Link που μου εστειλες.Με εργοστασιακες ρυθμισεις λοιπον το Bios εβαλα multiplier x9 και clock 300 και οσον αφορα τα ρευματα το bios εχει μια επιλογη auto control οποτε εκανε optimize ρευματα μονο του χωρις να πειραξω τιποτα.Με αποτελεσμα να μπει στα windows κανονικα ανοιγοντας το CPu Z ειδα οτι το core voltage ηταν στα 1.38 V το FSB:DRAM στα 2:3 εκανα restart to PC και στο PC Health μες το Bios η τιμη του DDR18V εγραφε Fail.Δεν γνωριζω πως να βαλω τις Ram 1:1.Στο Bios μεσα οσον αφορα τις Ram εχει ενα multiplier (Auto,x2.0-x4.0)Υ.Γ 1)εχω απενεργοποιησει τα C12 και EIST διαβαζοντας το Link που μου εστειλες.Υ.Γ 2)Το CPU ειναι Stepping 7 και Revision B3 αν σε βοηθαει.
bambis Απρίλιος 5, 2008 #9 Απρίλιος 5, 2008 Μανο ο Spiderdim και ο Tsif ειναι πατριωτακια φωναξε τους για ενα καφε στο σπιτι σου να γνωριστειτε να σε βοηθησουν κιολας
kakao83 Απρίλιος 5, 2008 Author #10 Απρίλιος 5, 2008 Ok πηγα το CPU sta 3.00ghz (9χ333) οι ram ειναι 1:1 στο PC Health εξακολουθει να μου βγαζει DDR18V fail ενω δεν εχω πειραξει τιποτα στα ρευματα.Ειναι στην επιλογη Auto optmize voltage control.Τι σημαινει αυτο ρε παιδια?
ThorLite Απρίλιος 8, 2008 #11 Απρίλιος 8, 2008 Ok πηγα το CPU sta 3.00ghz (9χ333) οι ram ειναι 1:1 στο PC Health εξακολουθει να μου βγαζει DDR18V fail ενω δεν εχω πειραξει τιποτα στα ρευματα.Ειναι στην επιλογη Auto optmize voltage control.Τι σημαινει αυτο ρε παιδια?Οπως καταλαβαινω ρυθμιζει μονο του καποιες τασεις και μαλλον την ταση στις μνημες την εχει βαλει παραπανω απο τα default 1.8v γι αυτο κανει fail.
EliasKir Απρίλιος 8, 2008 #12 Απρίλιος 8, 2008 Κανε τα χειροκινητα απο τα bios. Οι τιμες που δινει το Auto ειναι πολυ μεγαλες. Για τον επεξεργαστη στα 3.00 Ghz θελεις περιπου 1,285. Το vcore σου ειναι πολυ μεγαλο τωρα οπως φανταζομαι και τα volt της μνημης γι' αυτο και σου βγαζει αυτο το μηνυμα. Δες πανω στις μνημες τι volt γραφει και ρυθμισε κι αυτες χειροκινητα απο το bios.
tsif Απρίλιος 8, 2008 #13 Απρίλιος 8, 2008 Ok πηγα το CPU sta 3.00ghz (9χ333) οι ram ειναι 1:1 στο PC Health εξακολουθει να μου βγαζει DDR18V fail ενω δεν εχω πειραξει τιποτα στα ρευματα.Ειναι στην επιλογη Auto optmize voltage control.Τι σημαινει αυτο ρε παιδια?Mήπως δεν έχεις ρυθμίσει σωστά κάτι στο easy tune ??????και εμένα στο uguru αν δεν κάνω κάτι ρυθμίσεις μου βγάζει μηδενικές τιμές .... δεν αποκλείεται να συμβαίνει το ίδιο και σε εσένα ...:001: :001:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.