Jump to content

Phenom B3 στο πλαίσιο...

artking

Recommended Posts

Εννοείς τον 9850 ή τον 9550 φαντάζομαι. Για να απαντήσω σε αυτό, εξαρτάται από το πόσα χρήματα δίνει νομίζω. Εγώ προσωπικά τα δίνω τα 30 ευρώ(ή πόσα είναι τέλος πάντων) για τον 9850. Και υποψιάζομαι πως μέσα στη βδομάδα θα έρθουν όλα τα μοντέλα στα καταστήματα. Οπότε καλύτερα περίμενε λίγο να δεις τι γίνεται με την διαθεσιμότητα και μετά πράττεις ανάλογα. :)

Edit: Μετά από ψάξιμο ανακάλυψα πως υπάρχουν κάποια προβλήματα στο θέμα της συμβατότητας με τις μητρικές αυτή τη στιγμή και τους νέους επεξεργαστές. Δεν ξέρω τι γίνεται με τις ΑΜ2 μητρικές, αλλά με τις ΑΜ2+ είναι λίγο περίεργα τα πράγματα. Για την ακρίβεια ακολουθήστε το παρακάτω link και θα καταλάβετε(πχ. για τον 9850 η AMD λέει πως τον υποστηρίζουν μόνο οι μητρικές της Asus και MSI με το 790FX):

http://products.amd.com/en-us/RecommendedMBFilter.aspx

Αν ξέρει κάποιος κάτι περισσότερο, ας μας πει, αν και προσωπικά θα πάω μάλλον για την Asus.

Oι άλλες ίσως να μην έχουν βγάλει ακόμα bios update για τον 9850! Δυσκολεύομαι να καταλλάβω γιατί μια μητρική που δέχεται τον 9600 με TDP 125W δεν θα δέχεται τον 9850! Απλά μάλλον λέει ποιες έχουν ανακοινώσει bios για αυτόν! Τις επόμενες ημέρες θα δούμε ακριβώς τι γίνεται!

• Replies 129
  • Created
  • Last Reply
Ναι, αυτό υποψιάζομαι και εγώ. Δεδομένου ότι η L3 cache είναι shared, δεν είναι δυνατή η απενεργοποίηση του ενός τετάρτου της(έτσι και αλλιώς δεν είχε λόγο να το κάνει η AMD). Οπότε τα 2ΜΒ μένουν να εκμεταλλευτούν από 3 πυρήνες.

Μια σημείωση: οι τριπύρηνοι Phenom δεν έχουν 2mb Level2 cache, έχουν 1.5mb (η level3 ειναι 2mb σε όλους τους Phenom ανεξαρτήτως πυρήνα, οπότε υπέθεσα ότι μίλαγες για την L2).

Αυτό αποδεικνύει (σχήμα λόγου το "αποδεικνύει") ουσιαστικά ότι πρόκειται για native 3-core και όχι κομμένοι 4-core.

attachment.php?attachmentid=20212&stc=1&d=1207551284

Φωτό από fudzilla.

post-4990-1442175016,9651_thumb.jpg

Ψαξε για full ATX μοντελα, και οποιο σου αρεσει βρες αν υποστηριζει 125W TDP cpu και τι phase τροφοδοσια εχει.

Στην υπογραφη μου εχω ενα απο αυτα!

Υποστηριζει 125w TDP Χ2 ειτε Χ4,εχει 4 phase,σε ο/c εχω περασει αρκετα τα 125w,αντεχει αντεχει και ας ειναι φτηνη.

4 πύρηνο θα σου πω εγώ... ετσι για τα επομενα 3-4 χρονια δεν θα το σκεφτεσαι καθολου..Αν πάρεις 3πύρηνο θα το σκέφτεσαι συνέχεια.. "Ας ειχα αλλον ενα πυρήνα"

4 πύρηνο θα σου πω εγώ... ετσι για τα επομενα 3-4 χρονια δεν θα το σκεφτεσαι καθολου..Αν πάρεις 3πύρηνο θα το σκέφτεσαι συνέχεια.. "Ας ειχα αλλον ενα πυρήνα"

βασικα ετσι ελεγα και με τον 6000+...

θα τον παρω και ειμαι οκ και δεν θα αγορασω τπτ αλλο...

πιθανον θα παρω τον 9850 αλλα δεν με εκπλησει να βγαλει κατι αλλο τα χριστουγεννα η amd και να το χτυπησω...

πηρα τηλεφωνο στο πλαισιο και μου ειπαν οτι δεν ξερουν ποτε θα ερθει ο 9850..

ελπιζω μεσα στο πασχα να τον εχω!

Μια σημείωση: οι τριπύρηνοι Phenom δεν έχουν 2mb Level2 cache, έχουν 1.5mb (η level3 ειναι 2mb σε όλους τους Phenom ανεξαρτήτως πυρήνα, οπότε υπέθεσα ότι μίλαγες για την L2).

Αυτό αποδεικνύει (σχήμα λόγου το "αποδεικνύει") ουσιαστικά ότι πρόκειται για native 3-core και όχι κομμένοι 4-core.

Ειναι κομμενοι 4-core γιατι τα 512ΚΒ L2 ειναι πακετο με τον καθε πυρηνα δηλαδη κοβεται η L2 μαζι με τον πυρηνα.

Ειναι κομμενοι 4-core γιατι τα 512ΚΒ L2 ειναι πακετο με τον καθε πυρηνα δηλαδη κοβεται η L2 μαζι με τον πυρηνα.

Σωστός, λάθος μου. Μάλλον μπερδεύτηκα επειδή δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα αυτό.

spiderdim

απλα ατυχης κινηση η αλλαγη του X2 6000 με καποιον τριπυρηνο ή τετραπυρηνο για τον επομενο ενα χρονο. Να αλλαζες καρτα γραφικων, ναι, αλλα ο επεξεργαστης ειναι υπεραρκετος προς το παρον.

Απλα ατυχης κινηση η αλλαγη του X2 6000 με καποιον τριπυρηνο ή τετραπυρηνο για τον επομενο ενα χρονο.

σε εμενα αναφερεσαι πιθανον...

νομιζω οτι λεγεται αναβαθμιση και την θεωρω σωστη κινηση απο την στιγμη που θελω να αλλαξω cpu...

και αν σε ενα χρονο βγαλει κατι καλυτερο η amd Που θα αξιζει, πιθανον παλι να ξανα αγορασω...

210 σύμφωνα με αυτό , οποτε η διαφορά είναι μικρή
παντος ο 8750 θα κανει 175 Euro περίπου

Εδώ λεει

* Phenom 8450 (2,1 GHz): 137,50 Euro-

* Phenom 8650 (2,3 GHz): 156 Euro-

* Phenom 8750 (2,4 GHz): 175 Euro-

οποτε στο πρώτο εχει πέσει μέσα..αρα θα εχει δικιο και για τον 8750

οι τιμες ειναι τζαμι ετσι;;;

με ενα φιλαρακι το πρωι απο το φορουμ μιλαγαμε και ο ενας εχει σταμπαρει τον 8750 και εγω τον 9850...

το θεμα θελει ψαξιμο....:001:

ok its your money

;)

Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό αποδυκνύει ότι είναι κομμένοι. Αν ήταν native, η L2 δεν θα ήταν πακέτο με τον κάθε πυρήνα;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.