Jump to content

Phenom B3 στο πλαίσιο...

artking

Recommended Posts

Και στην τελική, πόση διαφορά στα games (και όχι σε super pi κλπ) θα δω αν τελικά πάρω π.χ. τον 8200 και τον clockarw στον θεό? Αν είναι τα 55fps να πάνε στα 65 (προσοχή: μόνο από cpu o/c), για μένα δεν έχει διαφορά. Από 20-25% και πάνω το ξανασυζητάω.

οσο αφορα αποκλειστικα τα παιχνιδια και μονο αυτα,ιδου μια προχειρη συγκριση

http://www.pcgameshardware.de/?menu=browser&article_id=622892&image_id=741790

so from the graphs... it looks like:

Wolfdale = 10~15% faster than C2D @ same clock speed

Wolfdale = 16~26% faster than Phenom @ same clock speed

C2D = 9~15% faster than Phenom @ same clock speed

υπολογισε που φτανει ενας 8400 με o/c και κανε τις αναγωγες σου.

• Replies 129
  • Created
  • Last Reply

Aλλο PHENOM 9850 B3 STEPPING και άλλο 9700 με bug!!!!

--> οι μετρήσεις στους intel έγιναν με ddr3 μνήμες!!!

Επίσης επειδή τα παιχνίδια χρησιμοποιούν μόνο τους δυο πυρήνες από τους τετραπύρηνους είναι λογικό να μην εκμεταλεύονται ολόκληρη την ισχύ τους! Ομως αργά ή γρήγορα θα βγουν τέτοια παιχνίδια και τότε θα δεις άλλα αποτελέσματα!!!

Για να το καταλάβεις καλύτερα αν πάρεις έναν Ε6600 (2,4ghz) και τον συγκρίνεις σε παιχνίδια με έναν Q6600 (2,4ghz) δεν θα βρείς ουσιαστικές διαφορές και απλά γιατί σχεδόν όλα τα σημερινά παιχνίδια δεν εκμεταλεύονται και τους τέσσερεις πυρήνες ενός τετραπύρηνου!!!

Τα παιχνίδια όμως δεν είναι το μοναδικό αντικείμενο ενός pc!!!!

ρε takis82 ειπα εγω οτι τα πισι ειναι το μοναδικο αντικειμενο ενος πισι?

ρωτησε ο ανθρωπος αν κανει διαφορα στα games και του εδωσα ενα δειγμα να καταλαβει στο περιπου τι παιζει και μαλιστα τονισα με BOLD BOLD BOLD οτι αναφερομαι ΜΟΝΟ σε games,επειδη αυτο και μονο ειχε απορια ο ανθρωπος.απαντησα ακριβως στην ερωτηση του.η οποια ερωτηση εχει να κανει με το τι διαφορα κανει το o/c στα games.ακομα και με το B3,θα μειωθει αλλα παλι δεν θα κλεισει η ψαλιδα στο o/c.

και ερχεσε εσυ και μου απαντας ,τα games δεν ειναι το μοναδικο αντικειμενο ενος πισι..λες και υποστηριξα εγω κατι τετοιο...

απο την πολη ερχομαι και στην κορυφη κανελα!

και τελος οταν θα βγουν παιχνιδια που θα κανουν 100% εκμεταλλευση και των 4 πυρηνων το 99% των μελων αυτου του φορουμ.θα εχει αλλαξει πλατφορμα 3 φορες.ακομα και οσοι εχουν αμ2.αργει πολυ αυτη η μερα...

παιδια να περιμενω τον 3850 ή να χτυπησω την αλλη βδομαδα τον 3550???????????????

Εννοείς τον 9850 ή τον 9550 φαντάζομαι. Για να απαντήσω σε αυτό, εξαρτάται από το πόσα χρήματα δίνει νομίζω. Εγώ προσωπικά τα δίνω τα 30 ευρώ(ή πόσα είναι τέλος πάντων) για τον 9850. Και υποψιάζομαι πως μέσα στη βδομάδα θα έρθουν όλα τα μοντέλα στα καταστήματα. Οπότε καλύτερα περίμενε λίγο να δεις τι γίνεται με την διαθεσιμότητα και μετά πράττεις ανάλογα. :)

Edit: Μετά από ψάξιμο ανακάλυψα πως υπάρχουν κάποια προβλήματα στο θέμα της συμβατότητας με τις μητρικές αυτή τη στιγμή και τους νέους επεξεργαστές. Δεν ξέρω τι γίνεται με τις ΑΜ2 μητρικές, αλλά με τις ΑΜ2+ είναι λίγο περίεργα τα πράγματα. Για την ακρίβεια ακολουθήστε το παρακάτω link και θα καταλάβετε(πχ. για τον 9850 η AMD λέει πως τον υποστηρίζουν μόνο οι μητρικές της Asus και MSI με το 790FX):

http://products.amd.com/en-us/RecommendedMBFilter.aspx

Αν ξέρει κάποιος κάτι περισσότερο, ας μας πει, αν και προσωπικά θα πάω μάλλον για την Asus.

Εννοείς τον 9850 ή τον 9550 φαντάζομαι. Για να απαντήσω σε αυτό, εξαρτάται από το πόσα χρήματα δίνει νομίζω. Εγώ προσωπικά τα δίνω τα 30 ευρώ(ή πόσα είναι τέλος πάντων) για τον 9850. Και υποψιάζομαι πως μέσα στη βδομάδα θα έρθουν όλα τα μοντέλα στα καταστήματα. Οπότε καλύτερα περίμενε λίγο να δεις τι γίνεται με την διαθεσιμότητα και μετά πράττεις ανάλογα. :)

Edit: Μετά από ψάξιμο ανακάλυψα πως υπάρχουν κάποια προβλήματα στο θέμα της συμβατότητας με τις μητρικές αυτή τη στιγμή και τους νέους επεξεργαστές. Δεν ξέρω τι γίνεται με τις ΑΜ2 μητρικές, αλλά με τις ΑΜ2+ είναι λίγο περίεργα τα πράγματα. Για την ακρίβεια ακολουθήστε το παρακάτω link και θα καταλάβετε(πχ. για τον 9850 η AMD λέει πως τον υποστηρίζουν μόνο οι μητρικές της Asus και MSI με το 790FX):

http://products.amd.com/en-us/RecommendedMBFilter.aspx

Αν ξέρει κάποιος κάτι περισσότερο, ας μας πει, αν και προσωπικά θα πάω μάλλον για την Asus.

ο ρε ****το....

λες να χρειαστεί να αλλάξω mobo????

Αυτό είναι ένα καλό ερώτημα. Δεν έχω ιδέα... Όπως είπα όσον αφορά την ΑΜ2 πλατφόρμα, δεν ξέρω τι παίζει. Ρίξε μια ματιά στο internet μπας και βρεις πληροφορίες για την μητρική σου και τον 9850. Κάτι μπορεί να βρεις αφού η μητρική σου ήταν αρκετά δημοφιλές κομμάτι.

εχει γινει ποστ εδω στις ειδησεις, απο αρθρο του anandtech, οτι οι μητρικες της φτηνης κατηγοριας που εχουν 3phase κυκλωμα καιγονται με cpu 125ΤDP, δηλ phenom και μεγαλους Χ2 (6000+), ενω και αυτες με 4phase καιγονται αν κανεις o/c

Οποτε κοιταχτε μονο μητρικες της τοπ κατηγοριας με 5-6phase κυκλωμα τροφοδοσιας.

ποιος ξερει τωρα αν ειναι κανονας ή εξαιρεση

παντως αν σκοπευα να παρω μεγαλο cpu, θα κοιταγα για αναλογη μητρικη.

Δεν θα το διακινδυνευα.

ποια ειναι η αναλογη μητρικη για σενα?????

@εδιτ

ρωτω γιατι ειμαι προ των πυλων για αγορα phenom

εχει γινει ποστ εδω στις ειδησεις, απο αρθρο του anandtech, οτι οι μητρικες της φτηνης κατηγοριας που εχουν 3phase κυκλωμα καιγονται με cpu 125ΤDP, δηλ phenom και μεγαλους Χ2 (6000+), ενω και αυτες με 4phase καιγονται αν κανεις o/c

Οποτε κοιταχτε μονο μητρικες της τοπ κατηγοριας με 5-6phase κυκλωμα τροφοδοσιας.

Καλυτερα να διαβαζετε τα manual που δινουν οι κατασκεαστες μητρικων,αν καποια μητρικη δεν υποστηριζει 125αρι το λεει ως συνηθως.

Αν ανυσηχειτε λογο ενος αρθρου αυτο δεν ισχυει για ολες τις μητρικες και δεν ισχυει ουτε για ολες τις φτηνες.Ποιο πολυ ρολο παιζει ποσο καλα υλοποιημενο ειναι το κυκλωμα τροφοδοσιας παρα αν ειναι 3-4-6 η 8 φασεων.

Στην φτηνη κατηγορια υπαρχουν μερικα "γαιδουρια" μητρικες οπως υπαρχουν μερικες μαπες στην υψηλη κατηγορια,δεν ειναι νεο,απο παλια υπαρχει αυτο.

δεν εχω να σου πω συγκεκριμενο μοντελο γιατι δεν το χω ψαξει.

Εννοω ομως οτι δεν ειναι πχ ενα μοντελο των 50-70Ε με ενσωματωμενη vga και 3phase κυκλωμα.

Ψαξε για full ATX μοντελα, και οποιο σου αρεσει βρες αν υποστηριζει 125W TDP cpu και τι phase τροφοδοσια εχει.

Έχω διαβάσει πως για ίδιες συχνότητες οι τριπύρηνοι είναι ανεπαίσθητα ταχύτεροι σε εφαρμογές που δεν εκμεταλλεύονται τον 4ο πυρήνα. Οπότε, από εσένα εξαρτάται. Αν και υποψιάζομαι πως όσο περνάει ο καιρός η διαφορά θα γίνεται πιο αισθητή υπέρ των τετραπύρηνων, αφού έχουν γίνει πλέον καθεστώς μαζί με τους 2-πύρηνους στην αγορά και οι εφαρμογές θα αρχίσουν να τους υποστηρίζουν όλο και περισσότερο.

Για το τους 3-πύρηνους ότι έρχονται στο τέλος του μήνα που το είδες; Το πλαίσιο έχει ήδη στο site του(με tag "Αναμένονται σύντομα") τον 8450 πάντως.

είναι ανεπαίσθητα ταχύτεροι σε εφαρμογές που δεν εκμεταλλεύονται τον 4ο πυρήνα.

Αυτο γίνεται γιατι ο 4ος δεν χρησιμοποιεί στην shared cache ??..(λογικά) οποτε μενουν και μερικά KB για τους υπόλοιπους

Αυτο γίνεται γιατι ο 4ος δεν χρησιμοποιεί στην shared cache ??..(λογικά) οποτε μενουν και μερικά KB για τους υπόλοιπους

Ναι, αυτό υποψιάζομαι και εγώ. Δεδομένου ότι η L3 cache είναι shared, δεν είναι δυνατή η απενεργοποίηση του ενός τετάρτου της(έτσι και αλλιώς δεν είχε λόγο να το κάνει η AMD). Οπότε τα 2ΜΒ μένουν να εκμεταλλευτούν από 3 πυρήνες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.