veguras Απρίλιος 7, 2008 Author #21 Κοινοποίηση Απρίλιος 7, 2008 Δηλαδή με 7.1 ηχεία και με καλώδια - προεκτάση για να φτάνουν κάποια ηχεία στα μακρινά δωμάτια, μπορώ να κάνω την δουλειά μου;Ειναι σίγουρο όμως ότι με ρυθμίσεις παίζουν και τα 7 το ίδιο ακριβώς; Link to comment Share on other sites More sharing options...
graphist83 Απρίλιος 7, 2008 #22 Κοινοποίηση Απρίλιος 7, 2008 Μισο λεπτο να τα ξεκαθαρισουμε γιατι τα εχετε μπερδεψει.Πολυκαναλο ενισχυτη δεν μπορεις να βαλεις γιατι: Πρωτον δεν παιζει σε ολα τα ηχεια το ιδιο οσο και να το ρυθμισεις, Παντα τα 2 μπροστινα θα υπερισχυουν. Περαν τουτου ακομα και σε 6 chanel στερεο το κεντρικο ηχειο δεν παιζει, αρα μειον ενα καναλι. Βασικα ειναι ακατάλληλος για την χρηση σου.Αυτο με τα καρφακια δεν το καταλαβαινω. Ο ανθρωπος για να οδηγησει τα ηχεια θελει ενισχυτη. Οι διακλαδωτηρες δεν χρησιμεύουν καπου.Τα πραγματα ειναι απλα χρειαζεσαι εναν stereo ενισχυτη πχ σαν τον YAMAHA που σου ειπα παραπανω και ενα speaker selector. Τα ηχεια θα παιζουν μια χαρα μιας και μιλαμε για Hi-Fi ενισχυτη. Εαν θες παραπανω ενταση παρε μια σειρα παραπανω δεν θυμαμαι κωδικο αλλα εχει εξοδο 2Χ100 RMS. Το αποτελεσμα θα σε καλυψει μιας και ολα τα ηχεια θα παιζουν το ιδιο δυνατα καθαρα και ποιοτικα. Θα εχεις και επιλογη να κλεινεις οποιο ζευγος θελεις απο τον selector.Αυτο που δεν ξεκαθαρισες ειναι τι τυπο ηχειων θες, για να σου φτιαξω μια ολοκληρωμενη και μελετημενη λυση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Απρίλιος 7, 2008 #23 Κοινοποίηση Απρίλιος 7, 2008 Και πάλι , όχι απαραίτητα. Πάντα υπάρχει η ρύθμιση για το που και πόσο είναι η ρύθμιση για την ένταση του ηχείων. Πέρα από αυτό αν δεν επιλέξεις κάποι souround συστημα και βάλεις πχ simulated stereo όλα τ ηχεία παίζουν με την ίδια ένταση και χωρίς delay για τα πίσω. Με τα καρφακια ,αν τα παραληλησεις , μπορείς να πολλαπλασιάσεις τα ηχεία αλλα πρέπει να προσέξεις τις αντιστάσεις γιατί μπορεί να καεί η εξοδος. Τώρα , αν μιλαμε για απλά ηχεία ναι θες ενισχυτή γιατι το ρεύμα πεφτει αναλογα με την αντισταση. Τα ηχεία από υπολογιστή όμως έχουν δικό τους ενισχυτή και να είναι αδυναμη η έισοδος την δυναμώνουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
graphist83 Απρίλιος 7, 2008 #24 Κοινοποίηση Απρίλιος 7, 2008 Ναι εχεις δυνατοτητα να ανεβασεις το gain των πισω ανα DB αλλα το σημα του δεχονται δεν ειναι full range. Θα παιζουν αρκετα μουντα.Και ειναι απολυτα φυσιολογικο σε ολες τις εταιριες πολυκαναλοων που εχω δοκιμασει. Αυτο το κανουν για να διατηρουν την μουσικη σκηνη μπροστα για Hi-Fi αποτελεσμα. Μονο εαν παρει καποιον καλο με εξελιγμενο crossover ισως παρει καλυτερο αποτελεσμα. Αλλα γιατι να το κανει και να δωσει μια περιουσια εφοσον ο stereo κανει το ζητουμενο και καλυτερα. Με 2Χ80rms marantz 4120 εχω φτιαξει ενα πολυκαταστημα με 8 ηχεια και παιζει αψογα.Τα καρφακια νομιζα οτι εννουσατε οτι κατευθειαν απο την καρτα ηχου στα ηχεια. (τρομαξα)...Ενεργα δεν λεει και δεν αξιζει. Για αυτο ειπα στον φιλο να παρει το speaker selector της B-Tech για να μοιρασει την ωμικη αντιση των μεγαφωνων σωστσ και να μην δημιουργησει προβλημα στον ενισχυτη. Αν και αντεχει απο 4 μεχρι 16 Ohm οποτε και και να βαλει 4 στην μια εξοδο και 2 στην αλλη (4 channel mode ο yamaha εχει) θα παιξει. Αν και συνιστώ να μην γινει ετσι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
veguras Απρίλιος 8, 2008 Author #25 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2008 Σας ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις...Δεν θελω κάτι ιδιαίτερο, ένα απλό σύστημα με 6 ηχεία... Link to comment Share on other sites More sharing options...
graphist83 Απρίλιος 8, 2008 #26 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2008 Τι ηχεια θελεις να βαλεις? Εντοιχιζομενα σε γυψοσανιδα οροφης η θα μπουν επιτοιχια? Εαν επιτοιχια τι μεγεθος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cakrit1442169096 Απρίλιος 9, 2008 #27 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2008 Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια...Οσο για τα ταφάκια που είπες φίλε "cakrit" τι ακριβώς εννοείς; Να βάλω πχ ένα ταφάκι στην κάρτα γραφικών κ μετά να βγάλω από εκεί δύο ζευγάρια ηχεία (σύνολο 4 δηλαδή); Και εγώ που θέλω 6 ηχεία, μπορώ να βάλω ταφακι πάνω σε ταφάκι και να γίνουν 6; Μπορεί να γίνει αυτό ή θα υπάρξει πρόβλημα;Όπως ακριβώς το λες.. απλά όσα περισοτερα βάζεις τόσο ανεβαίνει η αντισταση των ηχείων με αποτέλεσμα να πέφτει η ένταση και η ποιότητα.. Πάντος εγώ σε δοκιμή που είχα κάνει μια χαρά ακουγοταν Link to comment Share on other sites More sharing options...
veguras Απρίλιος 9, 2008 Author #28 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2008 Τι ηχεια θελεις να βαλεις? Εντοιχιζομενα σε γυψοσανιδα οροφης η θα μπουν επιτοιχια? Εαν επιτοιχια τι μεγεθος?οχι θα τα κρεμασω στον τοιχο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
graphist83 Απρίλιος 9, 2008 #29 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2008 Ενισχυτης YAMAHA RX 497RDS Timh 240Eurohttp://www.audioshop.gr/index.php?section=products&cat=27&subcat=28&viewid=700017Ηχεια Magnat monitor 110 http://www.audioshop.gr/index.php?section=products&cat=41&subcat=42&viewid=210092Βαση ηχειων B-tech BT77 Τιμη 49 ΕυρωSpeaker Selector δεν εχω κωδικο αλλα αμα ψαξεις σε κανενα μαγαζι θα βρεις καποιο φθηνο πχ B-Tech.Οτι αλλο θες με ρωτας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrYannof Απρίλιος 9, 2008 #30 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2008 (Χωρίς να είμαι ειδικός επί του θέματος-όπως τα παιδιά που σε βοήθησαν) Λέω την γνώμη μου διότι πιστεύω ότι κατάλαβα τι θέλεις. 6 δωμάτια λοιπόν με ένα ηχείο στο καθένα και θέλεις να παίζει το ίδιο ακριβώς κομμάτι και σε ένταση και σε ποιότητα. (λέω τώρα) Γιατί δεν τραβάς από το pc με stereo ήχο ένα καλώδιο και με κατάλληλο μηχάνημα να το σπάσεις σε 6 παράλληλα (ταυτόχρονα και ενίσχυση) - αν τα ηχεία (σαν κουτί - έχουν 2 ηχεία μεσα) αλλιώς αν έχουν ένα κάντα όλα μονοφωνικά (mono).Παίδες είπα απλά μια ιδέα, παρακαλώ no flaming xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
veguras Απρίλιος 24, 2008 Author #31 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2008 Λοιπον... πριν απο λιγες μερες μπηκα στο νεο μου γραφειο, για το οποίο μιλουσαμε παρακατω (με τα 6 δωματια). Και ειδα οτι υπαρχει ετοιμη καλωδιακη εγκατασταση σε καθε ενα από τα 6 δωματια (2πλο καλωδιο, μου ειπαν ειναι για τα ηχεια) και ολα μαζι ξεκινάνε από ένα κεντρικό σημειο (εκει που θελω να βαλω το pc). Αυτη τη στιγμη είναι μόνο γυμνα καλώδια, χωρις τίποτε άλλο. Μπορειτε παρακαλω να μου πειτε τι χρειαζομαι σε αυτη την περιπτωση; Για να ανακεφαλαιώσω: Στο κεντρικό δωματιο, κοντά στον η/υ που θα βαλω, υπάρχουν 6 ζεύγη καλωδίων, το καθένα από τα οποία καταλήγει σε διαφορετικό δωμάτιο. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να αγοράσω 6 ηχεία Απο κει και πέρα τι άλλο χρειάζεται; Link to comment Share on other sites More sharing options...
graphist83 Απρίλιος 25, 2008 #32 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2008 Χρειαζεσαι ακριβως οτι σου ειπα παραπανω δεν εχει αλλαξει κατι. Απο την αλλη ειναι πολυ βολικο που η καλωδιωση ειναι ετσι καθως ο ενισχυτης θα μπει σε αυτο το μερος και θα κοντρολαρει τα παντα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
veguras Απρίλιος 25, 2008 Author #33 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2008 Χρειαζεσαι ακριβως οτι σου ειπα παραπανω δεν εχει αλλαξει κατι. Απο την αλλη ειναι πολυ βολικο που η καλωδιωση ειναι ετσι καθως ο ενισχυτης θα μπει σε αυτο το μερος και θα κοντρολαρει τα παντα.Δηλαδή βάζω στον ενισχυτή τα 6 σετ καλωδίων; Και με το pc πως συνδεεται;Τα ηχεία δεν θέλω να είναι μεγάλα, για να τα κρεμασω στον τοιχο...Η τελική τιμή πάνω - κάτω για όλα αυτά πόσο περίπου λες να βγει φίλε μου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
graphist83 Απρίλιος 26, 2008 #34 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2008 Ενισχυτης YAMAHA RX 497RDS Timh 240Eurohttp://www.audioshop.gr/index.php?section=products&cat=27&subcat=28&viewid=700017Ηχεια Magnat monitor 110 http://www.audioshop.gr/index.php?section=products&cat=41&subcat=42&viewid=210092Βαση ηχειων B-tech BT77 Τιμη 49 ΕυρωSpeaker Selector δεν εχω κωδικο αλλα αμα ψαξεις σε κανενα μαγαζι θα βρεις καποιο φθηνο πχ B-Tech.Οτι αλλο θες με ρωτας.Αναφερω εδω μια προταση με τιμες. Απο μαγαζι σε μαγαζι διαφερουν. Θα αγορασεις ενα καλωδιο RCA σε Jack 3,5 (καρφι) και θα το συνδεσεις στην εξοδο της καρτας ηχου απο το pc σε οποιαδηποτε εισοδο απο τις διαθεσιμες του ενισχυτη (εξαιρουνται η phono και η tape) Βαλτο πχ εκει που λεει CD in η AUX in. Ο ενισχυτης εχει 4 εξοδους ηχειων. Εσυ θες 6. Ο σωστος τροπος ειναι να αγοραζες και ενα speaker selector που θα μοιραζε σωστα τις ωμικες αντιστασεις. Αλλα επειδη τα magnat ειναι στα 6 Ohm βαλε το ενα ζευγαρι στην εξοδο Α και τα αλλα 2 ζευγη γεφυρωμενα (δηλαδη +με+ και -με- ) στην εξοδο Β. Δεν θα υπαρξει προβλημα εαν δεν τσιτωνει για πολυ ωρα.Τα ηχεια ειναι μικρα δες εδω τεχνικα στοιχεια και διαστασεις. http://www2.magnat.de/index.php?id=2318&L=1Υπολογιζω χονδρικα στα 700 με 750 ευρω συνολο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
veguras Απρίλιος 28, 2008 Author #35 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2008 Σ' ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.