Jump to content

ΠΟΛΛΑ ΗΧΕΙΑ ΣΕ Η/Υ

veguras

Recommended Posts

ΓΕΙΑ ΣΑΣ.

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΕΞΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ. ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.

ΕΧΩ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΜΕ 5-6 ΔΩΜΑΤΙΑΚΙΑ, ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΑΠΟ ΤΟΝ Η/Υ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ, ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ 1 ΗΧΕΙΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΩΜΑΤΙΟ ΩΣΤΕ ΟΤΑΝ ΒΑΖΩ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ (MP3 ΚΤΛ) ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΟ.

ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ?

Για να γίνει αυτό χρειάζεσαι:

Μίκτη, Ηχεία και ενισχυτές(στον κάθε ενισχυτή θα αντιστοιχούν 2 ηχεία). Η οικονομικότερη λύση μην νομίζεις ότι θα είναι φτηνότερη από 1500Ε

Δυστυχώς έτσι είναι, ειδικά αν το μαγαζί είναι Club χρειάζεσαι εκτός από τουλάχιστον 6 ηχεία, να έχουν μεγάλη ισχύ. Περίπου υπολόγισε : μίκτης 100-110Ε~, ενισχυτής/ες 200Ευρώ~ ο κάθε ένας για 2x 250W και 3 ζεύγη ηχείων

http://www.artsound.gr/catalog/product_info.php?products_id=5529

Όπως αυτά. Επειδή ο ενισχυτής είναι 250W ανά κανάλι μπορείς να συνδέσεις 2 ηχεία στο κάθε κανάλι του, έτσι θα χρειαστείς 2 ενισχυτές και θα σου βγει οικονομικότερα.

Μέχρι τώρα έχουμε :

τα 3 ζεύγη ηχείων 46,40 χ3 = 139,2

Ένα μίκτη Behringer Xenyx 1002-FX Premium 99,12

Και 2 ενισχυτές Behringer A-500 2x230W 214,02 x2 = 428,04

Σύνολο 666,36Ευρώ:074: :077: :065:

Αν έχεις Club, ανεβαίνει πολύ παραπάνω η τιμή. Τα 666Ευρώ είναι το minimum.

ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ CLUB. ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΗΧΟ, ΑΠΛΑ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΛΑ...
Τότε με αυτά που σου πρότεινα είσαι ΟΚ! 100W είναι υπέρ αρκετά.

Υ.Γ. όχι caps lock plz, σημαίνει "φωνάζω" :p

Μαλιστα...

Δηλαδή θα χρειαστώ περίπου 600 ευρώ για να το κάνω αυτό έτσι?

Ναι, επειδή τα link απο το artsound δεν δουλέυουν, απο το skroutz βρές ποιο είναι το καλύτερο και κοντινότερο μαγαζί.

http://www.skroutz.gr/c/345/mixers.html?keyphrase=Behringer+Xenyx+1002

http://www.skroutz.gr/c/567/professional-amplifiers.html?keyphrase=Behringer+A-500

http://www.skroutz.gr/c/570/professional-speakers.html?keyphrase=Behringer+1C x3

Υ.Γ. Καλώδια στην αρχική συσκευασία ΔΕΝ περιλαμβάνονται, αγοράζονται ξεχωριστά.

ΓΕΙΑ ΣΑΣ.

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΕΞΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ. ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.

ΕΧΩ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΜΕ 5-6 ΔΩΜΑΤΙΑΚΙΑ, ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΑΠΟ ΤΟΝ Η/Υ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ, ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ 1 ΗΧΕΙΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΩΜΑΤΙΟ ΩΣΤΕ ΟΤΑΝ ΒΑΖΩ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ (MP3 ΚΤΛ) ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΟ.

ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ?

Παιρνεις εναν πολυκαναλο ενισχυτη...απο 200-250 ε και πανω και τελειωνεις....τι ηχεια εχεις ?

Δεν χρειαζεσαι μικτες κλπ...δεν θελεις να φτιαξεις club...απλως να ακουγεται μουσικη (και μην νομιζεις οτι ισα θα ακουγεται η θα ακουγεται χαλια ....) στο καθε δωματιο.Αλλα βασικα πρεπει να μας πεις και τα ηχεια σου...

Για να καταλαβεις ποιους λεμε...

http://www.megamarket.gr/homecinemaamplifiers-c-215_216.html

Εδω ξεκινανε απο 350...θα βρεις και παλιοτερα μοντελα απο 250 +

Αν θες βρισκεις και μεταχειρισμενους στα 200 300 ...ακριβοτερα μοντελα και σε καλη κατασταση.

Αγαπητε veguras τα πραγματα ειναι πιο απλα.Φανταζομαι οτι εχεις καταστημα η γραφειο οποτε δεν θες ουτε ενταση ουτε ηχο αναφορας.Το μονο που χρειαζεσαι ειναι ενας στερεο ραδιοενισχυτης με κοστος περιπου 280 ευρω (Yamaha rx 397) ο οποιος οδηγα 4 ηχεια μονος του. Εαν θες 6 ηχεια μπορεις να προμηθευτεις ενα speaker selector της Β-Tech με κοστος 45 ευρω. Τα πραγματα ειναι απλα μην συγχιζεσαι με τα προαναφερθεντα ποσα.

Τωρα το μονο που μενει ειναι τι ειδους ηχεια θες? Εντοιχιζομενα για να μπουν σε γυψοσανιδα η θες ετοιμο ηχειο καμπινας για ναθα τα βαλεις σε βαση στο τοιχο?

Ακόμα πιο απλή λύση αλλά με πολλά μείον στην απόδοση είναι τα γνωστά "ταφάκια". τα οποία κοστίζουν το πολύ 2€ το ένα.. (παράλληλη σύνδεση με αποτέλεσμα να ανεβαίνει η αντίσταση(2ηχεία 4Ω = 4 ηχεία 8Ω).

Από οτι κατάλαβα δεν τον ενδιαφέρει καθόλου η ένταση και η ποιότητα οπότε μία δοκιμή με 2 ταφάκια ίσως να έλυνε το πρόβλημα του πραγματικά οικονομικά.

ΥΓ: ταφάκια εννοώ για την έξοδο της κάρτας ήχου (καρφάκια) έχουν όλα τα μαγαζιά ήχου, ηλεκτρονικών.

Η άλλη λύση είναι αυτή που χρησιμοποιουν και στα κτίρια με ένα ενισχυτή που δίνει 100ν στην γραμμή εξόδου των ηχείων και μετά τα βάζεις παράλληλα ηχεία που δουλευουν με 100ν , ένα σε κάθε δωμάτιο , και είσαι ok. Τα ηχεία αυτά είναι φτηνά , κάνα 45άρι το ένα , αλλά εχουν 2 ελατώματα: Μην περιμένεις ποιότητα σαν κανονικά ηχεία και επιπλέον δεν πρέπει να είναι μαζί με τα κουτιά αλλά μόνο τα ηχεία οπότε θα πρέπει είτε να πάρεις η να τα κατασκευάσεις.

ΓΕΙΑ ΣΑΣ.

ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ?

Η εγκατάσταση για τον ήχο είναι έτοιμη ή θα ξεκινήσεις να τρυπάς αβέρτα. Μια φθηνή λύση αν δε σε νοιάζει η ποιότητα είναι να πάρεις ένα σύστημα 7.1 και έχεις ένα ηχειάκι σε κάθε δωματιάκι και στο γραφείο έχεις και sub. Είναι μια πολύ φθηνή λύση καθώς ξεκινάει από τα 100 ευρώ και όσο θες ανεβαίνει. Ποιός ο λόγος αν θες να έχεις χαμηλή ένταση (από ότι κατάλαβα είναι γραφείο και θές να έχει μουσική επένδυση) και όχι την κορυφαία ποιότητα, να πηγαίνεις σε ακριβές λύσεις με ενισχυτές και ιστορίες; Η μεγαλύτερη απόσταση που θα τραβήξεις καλώδιο για ηχείο πόσο είναι; Μια φθηνή λύση είναι εδώ.

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια...

Οσο αφορά τα 7.1, την σκέφτηκα κι εγώ εξ΄αρχής αλλά δεν ξέρω αν θα ακούγεται το ίδιο σε όλα τα ηχεία, πχ οπως στις ταινίες που ακούγεται άλλος ήχος από τα μπροστά κ άλλος από τα πίσω...

Εννοείται πως δεν θέλω κάτι επαγγελματικό, απλά να ακούγεται ο ίδιος ήχος σε όλα τα δωμάτια / ηχεία και να είναι τουλάχιστον καλός, όπως πχ ακούγεται από 2 απλά ηχεία που έχει κανεις στον Η/Υ του.

Οσο για τα ταφάκια που είπες φίλε "cakrit" τι ακριβώς εννοείς; Να βάλω πχ ένα ταφάκι στην κάρτα γραφικών κ μετά να βγάλω από εκεί δύο ζευγάρια ηχεία (σύνολο 4 δηλαδή); Και εγώ που θέλω 6 ηχεία, μπορώ να βάλω ταφακι πάνω σε ταφάκι και να γίνουν 6; Μπορεί να γίνει αυτό ή θα υπάρξει πρόβλημα;

Και τέλος να αναφέρω ότι δεν έχω κάνει ακόμη καμία εγκατάσταση, ότι χρειαστεί θα γίνει τώρα...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.