alexkhr Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2008 Καλησπέρα παιδιά. Θα ήθελα να μοιραστώ το πρόβλημα μου μαζί σας και να με βοηθήσετε όσο μπορείτε. Έχω ενα pc :-intel q6600 2.4-asus p5e-4 gb trancent-2 x raptor wd-twintech 9800 gx2 1gb-sound blaster xfi xtreme music-VISTA 64 BITτο πρόβλημα είναι ότι με έχει τρελάνει το pc στις μπλέ οθόνες, για παράδειγμα τα μηνύματα ειναι :irql not less or equal, page fault in non paged area και λοιπά...Τον επεξεργαστή τον δουλεύω στα 3.2 και τις μνήμες μαμά στα 1066 με τάση 2.1. Εάν παίξω default χωρίς oc το πρόβλημα παραμένει.Πιστεύετε ότι είναι θέμα vista 64 bit? να γυρίσω σε 32? Κάποιος με παρόμοια προβλήματα? Έχετε να προτείνετε κάποια λυση, θα είμαι υπόχρεος , ευχαριστώ πολύ.
manolis1442169134 Απρίλιος 2, 2008 #2 Απρίλιος 2, 2008 Αυτό άρχισε μετά την εγκατάσταση κάποιου συγκεκριμένου προγράμματος ή έτσι ξαφνικά ;;;
stealth1442169213 Απρίλιος 2, 2008 #3 Απρίλιος 2, 2008 Eχεις τρεξει memtest86+ στις μνημες τωρα τελευταια?Τρεξε το memtest οπως ειναι τωρα το συστημα,αν σου βγαλει λαθη φοτρωσε defaults και ξανατρεξε το memtest,αν συνεχισει να βγαζει λαθη βαλε μια μνημη επανω την φορα και τρεξε το memtest να δεις πια εχει προβλημα.stealth
alexkhr Απρίλιος 2, 2008 Author #4 Απρίλιος 2, 2008 Έχω τελειώσει ολα τα τεστ με orthos kai prime kai memtest.... το θέμα είναι ότι παλιά πέταγε μία μπλέ οθόνη την βδομάδα. Τώρα πετάει 5 την ώρα, χωρίς υπερβολές. Επίσης μετά την μπλέ οθόνη μου βγάζει και ένα μήνυμα λέγοντας overclock failure!!
pokemon6401442169101 Απρίλιος 2, 2008 #5 Απρίλιος 2, 2008 Στείλε την mobo για RMA, πρίν το κάνεις δοκίμασε τους τελευταίους drivers αν κάνει τα ίδια.Υ.Γ. Βγάλε την X-FI και δες αν συνεχίσει να κάνει τα ίδια, γιατί 90% μπορεί να είναι IRQ-resource conflict!
alexkhr Απρίλιος 2, 2008 Author #6 Απρίλιος 2, 2008 Την έβγαλα την κάρτα ήχου τελείως , δοκίμασα να παίξω και onboard ηχο, τα ίδια. RMA τι είναι?
stealth1442169213 Απρίλιος 2, 2008 #7 Απρίλιος 2, 2008 Μπορεις να μας δωσεις ακριβως ολο το μηνυμα που σου βγαζει στην BSOD?Ειναι το ιδιο μηνυμα η ειναι διαφορετικο καθε φορα?stealth
alexkhr Απρίλιος 2, 2008 Author #8 Απρίλιος 2, 2008 Mini033008-01.dmpsysdata.xmlVersion.txtAυτο είναι το report των windows,οι μπλέ οθόνες ειναι irql not less or equal, fault in non paged area, kai dxgkrnl.sys. Αυτές ειναι οι 3 μπλε οθόνες που τρωω
Stelaras Απρίλιος 2, 2008 #9 Απρίλιος 2, 2008 http://www.google.gr/search?sourceid=navclient&ie=UTF-8&rlz=1T4AMSA_enGR259GR259&q=dxgkrnl.sysΠολλα παραπονα και αναφορες για το συγκεκριμενο driver .Κατι σε nvidia φερνει ... directx γενικοτερα.
stealth1442169213 Απρίλιος 2, 2008 #11 Απρίλιος 2, 2008 Και εγω τα ιδια βρηκα μαλλον προβλημα με τους drivers της καρτας γραφικων ειναι,δοκιμασε αλλη version drivers απο την nVidia μηπως και δορθωθει το προβλημα.stealth
alexkhr Απρίλιος 2, 2008 Author #12 Απρίλιος 2, 2008 Ρίξτε μια ματιά, δεν τα ξέρω και πολύ καλά αλλά πιστεύω ότι κάπου εδώ είναι η αιτία του προβλήματος...ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και το ενδιαφέρον
stealth1442169213 Απρίλιος 2, 2008 #13 Απρίλιος 2, 2008 Καλλιτερα να σου πει ο Stelaras η καποιο αλλο παιδι με το ιδιο hardware για τις ρυθμισεις στο Bios.Παντως πολυ ρευμα εχεις δωσει στις μνημες και δεν ξερω αν το αντεχουν.stealth
alexkhr Απρίλιος 2, 2008 Author #14 Απρίλιος 2, 2008 Kάποια γνώμη παιδιά για τις ρυθμίσεις που αναφέρω πιο πάνω για το bios ?
JimmyFox Απρίλιος 2, 2008 #15 Απρίλιος 2, 2008 Εμένα πάλι δε με εκπλήσσουν αυτές οι BSOD. Έβαλες μια κάρτα (ο θεός να την κάνει μια δηλαδή... 2 PCB είναι με έναν PCIe κονεκτορα) η οποία λειτουργεί στην ουσία σαν SLi σε μητρική που δεν έχει nVidia chipset ωστε να υποστηρίζει SLi...Tέτοια προβλήματα είναι μάλλον αναμενόμενα.Bέβαια, η GX2 υποτίθεται οτι θα πρέπει να δουλεύει απροβλημάτιστα σε μητρικές που δεν υποστηρίζουν SLi. Το ίδιο όμως ισχύει και για την 3870Χ2 της ATi. Πολλοί όμως αντιμετωπίζουν προβλήματα φαινομενικά ανεξήγητα.Όπως το βλέπω εγώ, 3 πράγματα σου μένουν να κάνεις.1) Να βεβαιωθείς οτι η κάρτα τροφοδοτείται σωστά2) Να δοκιμάσεις όσους driver μπορείς 3) Απλά να... περιμένεις καινούριους driversΥπάρχει βέβαια και η 4η λύση....Πάνε την πίσω και πάρε μια φυσιολογική κάρτα και με τα λεφτά που θα περισσέψουν αγόρασε κάτι χρήσιμο. Δίσκους για παράδειγμα...
Stelaras Απρίλιος 2, 2008 #16 Απρίλιος 2, 2008 Bαλε northbridge ταση περιπου στα 1.60V .Στο bios δεν υπαρχει κατι αλλο για ρυθμιση . Ισως περα απο το northbridge να βαλεις 102Mhz pcie . Αντε και southbridge 1.15V . Οι μνημες ειναι 10000% ενταξει στα 1066 με 5αρια ? Δημητρη ... το ξερω οτι εισαι βαμμενος Amdας και θα σε απογοητευσω :D:D , αλλα η GX2 παιζει αψογα σε πολλες μητρικες (Τουλαχιστον σε ολες οσες την εχω δοκιμασει P35 & X38) . 3 φιλοι μεχρι στιγμης παιζουν απροβληματιστα . Αλλη μια ειναι στημενη στο Πλαισιο στη Ζαιμη και την εχουμε ξεσκισει χωρις το παραμικρο προβλημα.
JimmyFox Απρίλιος 2, 2008 #17 Απρίλιος 2, 2008 Δημητρη ... το ξερω οτι εισαι βαμμενος Amdας και θα σε απογοητευσω :D:D , αλλα η GX2 παιζει αψογα σε πολλες μητρικες (Τουλαχιστον σε ολες οσες την εχω δοκιμασει P35 & X38) . 3 φιλοι μεχρι στιγμης παιζουν απροβληματιστα . Αλλη μια ειναι στημενη στο Πλαισιο στη Ζαιμη και την εχουμε ξεσκισει χωρις το παραμικρο προβλημα. Ναι βρε, δε λέω οτι δε παίζει "άψογα" σε πολλές μητρικές. Αλλά παίζει σε όοολες άψογα? Εκεί είναι το θέμα. Για μένα το "'άψογα" σημαίνει να την κουμπώσω πάνω και να παίξει. Έτσι απλά. Ούτε να ψάχνομαι με ρεύματα εδώ κι εκεί ούτε να δοκιμάζω 15 διαφορετικούς drivers. Όπως κάνω με το CF μου δηλαδή, σε μητρική με chipset της ATi εννοείται...
Stelaras Απρίλιος 2, 2008 #18 Απρίλιος 2, 2008 Ναι βρε, δε λέω οτι δε παίζει "άψογα" σε πολλές μητρικές. Αλλά παίζει σε όοολες άψογα? Εκεί είναι το θέμα.Δεν εχω ακουσει/διαβασει για ασυμβατοτητες.Και οι ΑΤΙ εχουν τα στραβα τους . Εχει ο Αριστειδης δυο 3870χ2 και εχουμε δει μπλε οθονες και εκει.
alexkhr Απρίλιος 2, 2008 Author #19 Απρίλιος 2, 2008 Παιδιά την gx2 την πήρα χθές. Τα προβλήματα είναι παλιά. Εγώ πιστεύω 3 πράγματα : -bios settings -windows -drivers gia mobo βασικά έχω ψηλοαπογοητευτεί... alexkhr added 2 Minutes and 47 Seconds later... το αστείο της υπόθεσης είναι τα μηνύματα απο τις μπλέ οθόνες κάθε φορά είναι διαφορετικά. επίσης συμπληρώνω ότι από drivers xfi,keyboards,gpu,mobo είναι full updated το σύστημα.
JimmyFox Απρίλιος 2, 2008 #20 Απρίλιος 2, 2008 Δεν εχω ακουσει/διαβασει για ασυμβατοτητες.Και οι ΑΤΙ εχουν τα στραβα τους . Εχει ο Αριστειδης δυο 3870χ2 και εχουμε δει μπλε οθονες και εκει.Μα αυτό δεν έγραψα βρε Στελάρα στο παραπροηγούμενο Post μου?Για πολύ fanboy με έχετε όλοι μου φαίνεται και δεν διαβάζεται τι γράφω...____Και η GX2 και η Χ2 είναι κατά κάποιο τρόπο "υβρίδια" και εν μέρει "πειράματα" αλλά και σίγουρα κινήσεις εντυπωσιασμού από τις 2 εταιρείες. Το θεωρώ αναμενόμενο και λογικό να παρουσιάζονται "περίεργα" προβλήματα ειδικά σε μητρικές που δεν χρησιμοποιούν chipset των εταιρειών που κατασκευάζουν αυτές τις κάρτες.Τουλάχιστον, αμα δε παίξει άψογα η GX2 στο 790i έχεις κάθε δικαίωμα να παραπονιέσαι. Αλλά να φρικάρει και να απορεί γιατί μια GX2 δεν παίζει καλά στο 780G ας πούμε, ε αυτό... δεν το δικαιολογώ.Μερίδιο ευθύνης φέρουν και οι χρήστες που σκάνε τα άπειρα λεφτά σκεπτόμενοι οτι "α, ε αφού κάνει τόσα λεφτά θα παίξει άψογα". Αλλά στην τελική, όσο πιο λίγα σκας, τόσο πιο λίγο αγχώνεσαι. Όταν κάποιος πληρώνει 400 και 500 ευρώπουλα θέλει έτοιμους drivers από... προχθες. Έλα όμως που καμμία δεν έχει...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.