Jump to content

Aγορα μητρικης s939...

asker

Recommended Posts

εγω σε δυο τετοιες μητρικες εχω τρεξει δυο 3200+ (διαφορετικης γενιας), εναν 4400+ και εναν Opteron 165.

Xωρις εξτρα καρτα ηχου, μονο με την onboard.

Μνημες διαφορες.

2Τ νομιζω ειναι το στανταρ. 1Τ ειναι το δυσκολο, ετσι δεν ειναι? τα χω ξεχασει γιατι δεν ασχολουμαι πλεον με κατι τετοια.

Δεν ειχα αντιμετωπισει ποτε καποιο παρομοιο συγκεκριμενο προβλημα που να κολλαει δηλ σε συγκεκριμενο παιχνιδι.

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply
1. Eφοσον ειχες κι εσυ αυτη τη μητρικη, μπορεις να μου πεις, τι επεξεργαστη ειχες πανω της, τι μνημες και αν τρεχαν σε 2Τ, και τι καρτα ηχου?

Οταν εκλεινες το pc απο τη πριζα μηπως ακουγες εναν στιγμιαιο τσιριχτο ηχο?

2. Στα options του παιχνιδιου στον ηχο, υπαρχουν μόνο επιλογες για εφε και μουσικη, τιποτα αλλο. Μηδενισα τα εφε. Μετα απ τη καρτελα του λογισμικου της καρτας μηδενισα ολους τους δεικτες του EAX. Oλα χωρις αποτελεσμα, τελικα.

3. Χωρις ηχο το παιχνιδι δεν τρεχει καν.

1. Έναν 3500+ με 2 στικάκια των 512ΜΒ με 2,5 cl. Δεν ξέρω αν έτρεχαν σε 1Τ ή 2Τ, αλλά ήταν όλα σε default(οπότε νομίζω 2Τ, έτσι δεν είναι;). Κάρτα ήχου Creative 2 ZS. Και όχι δεν άκουγα τέτοιο ήχο.

2. :(

3. Μάλιστα... Θα μπορούσες όπως είπα να ζήσεις για λίγο χωρίς να παίζεις, προκειμένου νε βρεις τι φταίει. Ξήλωσε όλες τις κάρτες ήχου για λίγο καιρό να δεις συμπεριφορά. Είπες ότι σου freeze-άρει και χωρίς να παίζεις καμιά φορα. Δοκίμασέ το, δεν έχω κάτι άλλο να προτείνω. Αν ξανακολλήσει θα ξέρεις ότι δεν έχουν σχέση οι κάρτες. Αν όχι... Που το θεωρώ παράλογο να φταίνε οι κάρτες βέβαια δεδομένου ότι έχεις δοκιμάσει και την onboard και την Creative.

εγω σε δυο τετοιες μητρικες εχω τρεξει δυο 3200+ (διαφορετικης γενιας), εναν 4400+ και εναν Opteron 165.

Xωρις εξτρα καρτα ηχου, μονο με την onboard.

Μνημες διαφορες.

2Τ νομιζω ειναι το στανταρ. 1Τ ειναι το δυσκολο, ετσι δεν ειναι? τα χω ξεχασει γιατι δεν ασχολουμαι πλεον με κατι τετοια.

Δεν ειχα αντιμετωπισει ποτε καποιο παρομοιο συγκεκριμενο προβλημα που να κολλαει δηλ σε συγκεκριμενο παιχνιδι.

Α ναι sorry. Το 1Τ ειναι το ζητουμενο.

Ειχα 4Χ512 kingston και οπως ισως ξερεις με 4 στικακια σε AMD δεν μπορεις να εχεις 1Τ. Οποτε τα αλλαξα με 2Χ1GB TwinMoss αλλα και παλι(παρολο που οι TwinMoss αναφερουν 1Τ) δεν μπορω να εχω 1Τ, το βαζω στο auto. Αν το βαλω για 1Τ θα εχω μπλε οθονες και επαν/σεις.

Γιατι λες οτι δεν ασχολησε πια με τετοια? Νομιζω οτι η δαφορα 1Τ με 2Τ ειναι σημαντικη.

Προβλημα δεν ειχες μεν αντιμετωπισει αλλα δεν ειχες και pci καρτα ηχου...

Οταν εκλεινες το pc απο τη πριζα μηπως ακουγες εναν στιγμιαιο τσιριχτο ηχο?

GoldenApe added 3 Minutes and 14 Seconds later...

1. Έναν 3500+ με 2 στικάκια των 512ΜΒ με 2,5 cl. Δεν ξέρω αν έτρεχαν σε 1Τ ή 2Τ, αλλά ήταν όλα σε default(οπότε νομίζω 2Τ, έτσι δεν είναι;). Κάρτα ήχου Creative 2 ZS. Και όχι δεν άκουγα τέτοιο ήχο.

3. Μάλιστα... Θα μπορούσες όπως είπα να ζήσεις για λίγο χωρίς να παίζεις, προκειμένου νε βρεις τι φταίει. Ξήλωσε όλες τις κάρτες ήχου για λίγο καιρό να δεις συμπεριφορά. Είπες ότι σου freeze-άρει και χωρίς να παίζεις καμιά φορα. Δοκίμασέ το, δεν έχω κάτι άλλο να προτείνω. Αν ξανακολλήσει θα ξέρεις ότι δεν έχουν σχέση οι κάρτες. Αν όχι... Που το θεωρώ παράλογο να φταίνε οι κάρτες βέβαια δεδομένου ότι έχεις δοκιμάσει και την onboard και την Creative.

1. Ωστε ειχες αυτη τη μητρικη με 3500+ και Αudigy 2 ZS χωρις ποτέ προβλημα...

Eπιχειρησες ποτέ να βαλεις 1T?

3. Τα παιχνιδια απασχολουν ελαχιστο απο το χρονο μου. Τωρα ασχοληθηκα με το FlatOut αλλα μπορει και σε video να παγωσει.

1. Ωστε ειχες αυτη τη μητρικη με 3500+ και Αudigy 2 ZS χωρις ποτέ προβλημα...

Eπιχειρησες ποτέ να βαλεις 1T?

3. Τα παιχνιδια απασχολουν ελαχιστο απο το χρονο μου. Τωρα ασχοληθηκα με το FlatOut αλλα μπορει και σε video να παγωσει.

Όχι δεν είχα δοκιμάσει να βάλω 1Τ όπως είπα. Όλα default.

Ακριβώς γι'αυτό λέω να δοκιμάσεις χωρίς κάρτα ήχου για λίγο καιρό. Βάλε και κανένα video να παίζει όταν δεν είσαι πάνω από το pc(αφού χωρίς κάρτα ήχου δεν έχει νόημα) για να το τεστάρεις.

Το 1Τ ειναι το ζητουμενο.

Ναι για να τρεξεις της μνημες σε 1Τ ειναι και υποθεση chipset αλλα δεν καταλαβαινω γιατι ψαχνεσαι με το 1Τ/2Τ,σε καθημερινη χρηση(παιγνιδια,εφαρμογες)δεν θα καταλαβεις καμια διαφορα στην αποδοση,μονο αν benchαρεις θα καταλαβεις την διαφορα.

Το ζητουμενο στην περιπτωση σου ειναι γιατι κολλαει το PC οχι αν μπορεις να τρεξεις σε 1Τ η 2Τ.

Μια καθαρη εγκατασταση ισως λυσει το προβλημα.

stealth

Δηλαδη η διαφορα 1Τ/2Τ εχει σημασια μόνο στα... benchs? Πουθενα αλλου δεν υπαρχει πρακτικη διαφορά?

Μπορει να μην ειναι αυτο το ζητουμενο μου oπως ειπες, αλλα απ τη στιγμη που γραφτηκαν ηδη τοσα ασχετα γιατι να μην ρωτησω και γιαυτο btw?

Καθαρη εγκ/ση ειχα κανει πριν 3 μηνες.

Oπως ειπα και πριν παρα πολυ δυσκολα θα καταλαβεις την διαφορα γιατι δεν εχεις κατι να κανεις συγκριση,δηλ.αν κανεις unzip ενα αρχειο 5'' πιο αργα πως θα το καταλαβεις η ακομη και αν σου δωσει δυο fps παραπανω τι θα γινει?

Mονο αν τρεξεις SuperPI 1m η 2m σε 1Τ και 2Τ θα δεις την διαφορα.

stealth

Δυσκολευομαι να σε καταλαβω, δηλαδη τι θες να πεις, οτι δε χρειαζεται να επιδιωκουμε 1Τ διοτι δεν θα το καταλαβουμε? 5'' γρηγοροτερα για ενα zip δεν ειναι σημαντικα?

Η διαφορα μεταξυ 1Τ/2Τ ειναι υπαρκτη και ειμαι απο αυτους που πιστευουν οτι ολα τα συστηματα με AMD και 2Χ1GB μνημη θα επρεπε να μπορουν να τρεξουν σε 1Τ,γιατι αν δεν μπορουν σημαινει οτι κατι δεν λειτουργει σωστα(μητρικη-chipset,Ram,CPU).

Aπο εκει και περα δεν μπορω να μετρησω ποση ειναι η διαφορα σε καθημερινη χρηση και αν αξιζει τον κοπο ολη αυτη η προσπαθεια να τρεξεις σε 1Τ.

Με το SuperPI μπορεις να την μετρησης και ειναι σημαντικη αλλα το SuperPI ειναι Ram demanding και φτιαγμενο για αυτη την δουλεια,σε πραγματικες εφαρμογες που παιζουν ρολο και αλλα πραγματα (CPU,HDs κ.τ.λ.)οι διαφορες πιστευω ειναι πολυ μικρες.

Για να μπορεσεις να επιβεβαιωσης κατι τετοιο θα χρειαζοταν η εφαρμογη που τρεχεις να εχει ενα προγραμμα μετρησις που να σου λεει οτι απο την στιγμη που ξεκινησε η εργασια μεχρι που τελειωσε χρειαστηκε χ χρονο σε 1Τ.

Μετα θα επρεπε να τρεξεις την ιδια εφαρμογη σε 2Τ να κανεις συγκριση και να δεις αν αξιζει τον κοπο.

Aπο οσα εχω διαβασει(απο ανθρωπους που εχουν ασχοληθει πιο πολυ με το θεμα)για καθημερινη χρηση δεν αξιζει τον κοπο,οι διαφορες ειναι ασημαντες.

Αν πραγματι θελεις να τρεξεις σε 1Τ και πως μπορεις να το πετυχεις διαβασε αυτα:

http://www.overclockers.gr/vbull/showthread.php?t=37443

Θα χρειαστεις τα A64Info,CPU-Z,SuperPI,Memtest86+,πολυ υπομονη και πολλα......crashes:D

stealth

Nομίζω ότι για να βρείς το πρόβλημα (που μάλλον 99% δεν είναι η κάρτα ήχου αφού το έχεις και χωρίς αυτήν) θα πρέπει να ελέγξεις ένα ένα όλο το hardware (κάρτα οθόνης, μνήμη, μητρική (πυκνωτές), τροφοδοτικό, δίσκο (bad sectors) κλπ.) με καθαρό λειτουργικό.

Αν είχα το πρόβλημά σου θα ξεκινούσα με ένα minimum σύστημα και σιγά σιγά θα πρόσθετα ένα ένα το υλικό, ζορίζοντάς τον υπολογιστή με τον ίδιο τρόπο κάθε φορά (ναι θέλει πολύ χρόνο).

Αν κάποιο υλικό ζορίζεται (πχ κάρτα οθόνης) τότε ανεβάζει θερμοκρασία και παρουσιάζει και το τυχών πρόβλημά του.

Eιναι δυνατον βρε miror να κατσω να κανω ολα αυτα τα πραγματα?

Σωστα ακουγονται μεν, πολυ δυσκολο να υλοποιηθουν δε.

Εχοντας ακουσει για conflict μεταξυ της pci καρτας ηχου και του Via chipset σκεφτηκα να αλλαξω μητρικη αλλα μου λετε οτι δεν κυκλοφορουν πια τετοιες.

Ομοιως, stealth, δε μπορω να καθομαι με τις ωρες να προσπαθω να κανω(αν κανω) το 1Τ ιδιαιτερα εφοσον προκειται για βελτιωση μολις 0.5% οπως ειπες.

Ευχαριστω παντως για τα μυνηματα σας και ελπιζω να βοηθησουν καποιον αλλο φιλο.

Ομοιως, stealth, δε μπορω να καθομαι με τις ωρες να προσπαθω να κανω(αν κανω) το 1Τ ιδιαιτερα εφοσον προκειται για βελτιωση μολις 0.5% οπως ειπες.

Μα εγω απο την αρχη σου ειπα οτι αν δεν benchαρεις δεν αξιζει το κοπο,εσυ επεμενες γι'αυτο σου εδωσα και το link:)

Mακαρι να βρεις μια μητρικη να κανεις την δουλεια σου.

stealth

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.