Jump to content

Aγορα μητρικης s939...

asker

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Το συστημα μου τελευταια κανει νερα λογω πιθανoτατα confliction της καρτας ηχου με τη μητρικη ή λογω του γενικα προβληματικου chipset της VIA.

Πιο συγκεκριμενα εχω:

HEC 550W

ATHLON 64 X2 4400+ s939 toledo 2.2GHz

ASUS A8V Deluxe 2.0 s939 bios1017

TWINMOS 2G dual DDR400 2.5-3-3-8

NVIDIA gf7800gs Extreme Edition 256MB

CREATIVE audigy 2 ZS

WD 160G sata

NEC dvd-rw

LG dvd-r

Win XP Pro SP2

και οταν παω να παιξω το FlatOut παντα μετα απο μερικα λεπτα η εικονα παγωνει(ενω παραλληλα ακουγεται ενας τσιριχτος ηχος) και το μόνο που μπορω να κανω ειναι να βγαλω το φις απ τη πριζα. Αλλα και αλλες φορες μπόρει να παγωσει η εικονα, ιδιαιτερα οταν παιζεται καποιο βιντεο. Λιγο πριν μου παγωνε με το NFS Underground αλλα πιο αραια και μετα για ενα διαστημα δεν παγωνε. Και τωρα ξαναρχισε...

Σκεφτομαι λοιπον να παρω μια αλλη μητρικη και με clipset ΝForce2 που ακουω οτι ειναι πολυ καλύτερο του VIA. Αν βρω βεβαια, γιατι θα πρεπει να εχει s939 και agp... Aν υπαρχει παντως θα ειναι πολυ φτηνη φανταζομαι(την A8V Deluve που εχω την ειχα παρει πριν 2.5 χρονια με 120€).

Εκτος κι αν υπαρχει αλλος τροπος να σταματησουν τα κολληματα. Δοκιμασα καποια προγραμματα τυπου Αdvanced System Optimizer και Advanced WindowsCare, χωρις αποτελεσμα.

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Είχα αυτή την μητρική και ενώ δεν είχα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα γενικά μαζί της, από την πρώτη στιγμή που άνοιξα τον υπολογιστή, μου freez-αρε σε άσχετες φάσεις. Στο Internet δεν βρήκα τίποτα απολύτως για κάτι αντίστοιχο και τελικά ανακάλυψα μόνος μου ότι έφταιγε η κάρτα wifi που έδινε η Asus μαζί με την μητρική. Το σύστημα έπαιζε μόνο όταν την απενεργοποιούσα απο το device manager ή την έβγαζα τελείως από τον υπολογιστή. Αν την έχεις δοκίμασε να την βγάλεις, μήπως και δεις κάποια αλλαγή...

Εγω δεν ελαβα αυτη τη wifi καρτα μαζι. Απ οτι ξερω πωλειται χωριστα.

Pci καρτα ηχου φανταζομαι οτι δεν θα ειχες. Τι επεξεργαστη ειχες?

Δε μου λες κατι, οταν εκλεινες τον υπολογιστη απο τη πριζα, μηπως ακουγες καποιον στιγμιαιο τσιριχτο ηχο?

Μηπως ξερεις τωρα αν υπαρχουν μητρικες με τετοιο socket και agp για να αγορασω προς αντικαταστασή της?

δυσκολο να βρεις κατι πια

υπηρχαν οι Asrock, αλλα πλεον κυκλοφορει μονο μια με pcie.

τοσο πολυ χρησιμη σου φαινεται η pci καρτα ηχου?

ή ασε την στην ακρη, ή πουλα μητρικη-cpu-ram-vga και με λιγα εξτρα χρηματα αναβαθμισου

Τactical, αυτες οι δυο δεν εχουν agp.

Sakattack, η καρτα ηχου ειναι κατι παραπανω απο απαραιτητη αν θες να εχεις καλο ηχο. Αυτη που εχω ηταν η καλυτερη της αγορας πριν 2.5 χρονια και συνεργαζεται αριστα με τα 7.1 ηχεια μου της ιδιας εταιριας.

Δοκιμασα βεβαια να τη βγαλω δοκιμαστικα, χωρις τελικα να δω αποτελεσμα. Υποπτευομαι επισης οτι φταιει και η υποδοχη για το 2ο joystick(επισης απαραιτητο. Απ οτι ειδα δε γινεται να εχω 2 usb joysticks).

Oπως γραφω και αλλου, η αγορα πριν 15 μηνες καρτας, μνημων, επεξεργαστη, μου στοιχισαν 320+215+255=790€ συν και 120€ της μητρικης το 2005 =910€... παραλληλα ειχα πουλησει καποια προηγουμενα εξαρτηματα.

Καταλαβαινεις λοιπον οτι δε μπορω να πεταξω τοσο γρηγορα τοσα πολλα λεφτα ουτε βεβαια και θα βρεθει κανεις(τρελος)να τα αγορασει...

Αναβαθμιση θα κανω παλι αργοτερα, τωρα δε με παιρνει.

Οποτε αν βρεθει πουθενα καποια φτηνη μητρικη s939+agp θα μπορουσα να τη δοκιμασω, χωρις βεβαια να ειμαι σιγουρος οτι θα λυθει το προβλημα μου.

τωρα λιγο μας μπερδεψες σχετικα με το τι φταιει.

τοσο καιρο δεν ειχες προβλημα και εμφανιστηκε τωρα?

δεν κανεις πρωτα ενα clean install στα windows να δεις αν θα εχεις κολληματα?

σχετικα με την αναβαθμιση (οποτε κι αν κανεις), μην κοιτας ποσο σου στοιχισαν τοτε (που παραηταν ακριβα αυτα που γραφεις, αλλα τεσπα)

κοιτα οτι και για 200Ε να τα δωσεις που λεει ο λογος, αν με 250-300 παιρνεις πολυ καλυτερα και καινουργια, λογικα σε συμφερει.

Ασε που θεωρητικα μπορεις να τα δωσεις και κομματιαστά αυτα που εχεις.

Mα ειπα οτι ειχα και παλιοτερα προβλημα. Τωρα τελευταια με ενοχλει περισσοτερο γιατι θελω να παιξω το FlatOut αλλα παντα παγωνει μετα απο μερικα λεπτα.

Clean Install εκανα πριν 3 μηνες(βαριεμαι να ξανακανω:))

Πως ειναι δυνατον να λες να μη κοιταω ποσο μου στοιχισαν τοτε..τοσα λέφτα πριν τοσο λιγο καιρο δε μπορω να τα πεταξω στα σκουπιδια για κατι που μπορει ενδεχομενως να διορθωθει με ενα μικροποσο(οπως αλλαγη μητρικης). Γιατι να δωσω κομματιαστα αυτα που εχω απ τη στιγμη που ειναι καλα και με εξυπηρετουν?

Τι παιρνω "πολυ καλύτερα" με...250-300€ ?!

Δε καταλαβα γιατι λες οτι παραηταν ακριβα αυτα που ειχα παρει... Μα τετοιες ηταν οι τιμες της αγορας και φροντισα να παρω καλο πραμα:

Ειχα A64 3200+ και μετα απο πολυ ψαξιμο μολις που προλαβα να παρω προς αντικατασταση εναν Α64 4400+ s939 για 255€(τοσο εκανε τοτε, Σεπτ.2006, λιγο πιο ακριβα απ τον Α64 4400+ για ΑΜ2).

Καρτα γραφικων πηρα τη καλυτερη που υπηρχε(κι ακομα ειναι) για ΑGP, την XFX GF7800GS Extreme Edition(οβερκλοκαρισμενη) για 318€ τον Νοεμβ.2006, πουλωντας την 6600gt που θα φαινοταν λιγη με τον νεο τουρμπο επεξεργαστη...

Μνημες πηρα, προς αντικατασταση των 4Χ512 Κingston που ειχα και πουλησα, τις TwinMos 2X1GB 2.5-3-3-8 αντι 214€, τον Νοεμβ.2006.

Μη κοιτας που μετα κατεβηκαν πολυ οι τιμες ετσι ειναι οι υπολογιστες, απαξιωνονται πολυ γρηγορα. Αλλα κι εμεις δεν υπαρχει λογος να πεφτουμε στη λουμπα της διαρκους αναβαθμισης χωρις λογο;)

δοκίμασες σε ολες τις pci θεσεις? πχ στην δικιά μου μητρικη η κάρτα τηλεόρασης μονο αν εμπαινε σε μια απο τις 4! επαιζε νορμαλ,σε ολες τις αλλες ειχα πολλα προβληματα,απο το να μην αναβει μεχρι κολημματα κτλ..

κοιτα, αλλαγη σου προτεινα στην αρχη που νομισα οτι ησουν σιγουρος για ασυμβατοτητα μητρικης/καρτας.

απλα μετα σου ειπα οτι οποτε και να κανεις αναβαθμιση, δεν εχει σημασια αν εδωσες 900 και τωρα κανουν 200(τυχαιο νουμερο). οσο και να κανουν, αυτο που εχει σημασια ειναι με ποσα πιο πολλα παιρνεις κατι καινουργιο και καλυτερο.

να σου πω και παραδειγματα αλλα ειναι offtopic

για hardware πρόβλημα (από τάσεις,θερμοκρασία κλπ....) δεν προβληματίζεσαι ?

Οσο κουφη ακουστει η απαντηση μου δοκιμασε το δεν εχεις να χασεις κατι.

Ειχα και εγω το ιδιο προβλημα με games και τσιριχτους ηχους κολληματα κτλ κτλ.

2 πραγματα εκανα με απο ερευνα σε απειρα φορουμς με παραπλησια προβληματα.

1ο Αναβαθμησε Bios στη μητρικη

..και

2ο (και πιο κουφο οταν το διαβασα) αν εχεις "ματι" απο ασυρματο πληκτρολογιο και ποντικι κοντα στη μητρικη αλλαξε το θεση. Οι υπερθρες προκαλουν συχνα conflicts τετοιου τυπου...

Αυτα εκανα εγω και τωρα ειμαι τζαμι, ολα δουλευουν ρολοι... και εγω στην αρχη πιστευα οτι φταιει η καρτα, φταινε οι drivers, φταιει το on-board chipακι και μπλα μπλα....

1)Θα συμφωνήσω με τον Sarevock.. εγώ ειχα τετειο πρόβλημα με ασύρματο τηλέφωνο που ηταν πανω στο κουτί του υπολογιστή μου, όσο ειχα το ασυρματο πανω στο κουτι ειχα "Ζιζανια" μεσα στο ηχο ..... "ΖζζζζζΖΖζζζΖΖζζζ" που να πάει το μυαλό ....Μολις αλλαξα θέση στο ασύρματο ολα καλά..

2) Δεν βγάζεις να καθαρίσεις την κάρτα ήχου και ολες τις PCI???Υπάρχουν στην αγορά ειδικά καθαριστηκά για τα ηλεκτρικά μέρη (πεπιεσμένος αέρας)

3)Τα ιδια προβλήματα τα εχεις με την on board καρτα ηχου??(Φαντάζομαι οτι εχει τετεια )

4)Στην χειρότερη που δεν μπορεις να βρεις τι φταίει μπορεις να βάλεις μια αγγελια στο forum μας και να βρεις μια μεταχειρισμένη ...

Για s939 με AGP 2 μητρικές υπήρχαν:

1) MSI K8T Neo2 FISR

2) Asus A8V Deluxe

Όλες οι άλλες ήταν απλά για να γεμίζουν τα ράφια.

"Δυστυχώς" όμως έχουν chipset VIA. To άψογο, κατ'εμέ, Κ8Τ800pro.

Σαν 3η εναλλακτική υπήρχε και η πολύ αξιόλογη ASRock 939DualSATA2 που είχε και AGP και PCIe με το καταπληκτικό chipset της ULi.

Βέβαια, αυτές οι μητρικές πλέον, μόνο στα μεταχειρισμένα...

Η γνωμη μου ειναι μακρια απο τις συγκεκριμενες MSI και Asrock,το καλλιτερο που θα μπορουσες να κανεις ειναι να πουλησεις την AGP καρτα γραφικων και να παρεις μια PCI-E,μετα βρες μια μεταχειρισμενη DFI LP UT nF4 SLI-D η μια Asus A8N32-SLI Deluxe και βαλτα επανω να ησυχασεις.

stealth

Για την MSI θα συμφωνησω,για την ASRock καθολου,1,5 χρονο ειχα την 939DS και ηταν απο τις σταθεροτερη/λιγοτερο παραξενη μητρικης που εχω δουλεψει.Επειδη μαθατε στις DFI και ASUS δεν σημαινει οτι ολες οι αλλες ειναι μαπα,ειδικα η ASRock.

Xαιρετω και παλι παιδες,

πρωτου απαντησω στα επιμερους posts σας,

αλλαξα pci θεση στη καρτα ηχου συμφωνα με τη προτροπη του φιλου stred, και μετα συνδεσα παλι τα (3) καλωδια των ηχειων και το (2ο μου)joystick.

Ως συνηθως μετα το βαλε-βγαλε, μετα το restart του υπολογιστη μου ζητηθηκε να βαλω cd-rom με drivers για

IEEE 1394 controller

PCI device

δεν ειμαι σιγουρος που υπαρχουν αυτοι οι drivers, παντως εβαλα διαδοχικα τα cd s με τους drivers της μητρικης και της καρτας ηχου, χωρις αποτελεσμα.

Ετσι εχω κιτρινο θαυμαστικο σε αυτα τα δυο.

Και το σημαντικοτερο:

Δεν αναγνωριζεται η καρτα ηχου(Audigy 2 ZS) λογω προφανως οτι το PCI device εχει κιτρινο θαυμαστικο. Στο control panel-sounds & audio devices αναφερει "no audio device" με αποτελεσμα φυσικα να μην εχω ηχο.

Ξερετε που να βρω σωστους drivers για το PCI device?

εννοεις οτι ετρέξες κ στα 2 cd το setup και εβαλες απο εκει τους drivers κ δεν τους πήρε?

κανε uninstall τα παντα(drivers και συσκευες απο το hardware manager) κ βαλε παλι τους drivers αρχιζοντας απο την μητρικη κ τους tsipset drivers

Οχι, δεν ετρεξα τα setups, εκανα μόνο οτι μου ζητησ ο wizard, οτι ζηταει δηλαδη παντα σε τετοιες περιπτωσεις που τα Windows συναντησουν νεο υλικο: εβαλα διαδοχικα τα cd-roms για να ανιχνευτουν και να εγκατασταθουν αυτοματα οι σχετικοι drivers, αλλα μου ειπε οτι δεν τους βρηκε.

Εσυ τωρα μου προτεινεις να απεγκαταστησω τους drivers της μητρικης και να τους ξαναεγκαταστησω?

Υποψιν οτι αυτοι που εχω τωρα δεν ειναι αυτοι του cd-rom του 2005 αλλα νεωτεροι, που ειχα βαλει μετα.

Να κανω unistall "τα παντα" δε παιζει. Οι περισσοτεροι drivers των συσκευων ειναι καινουργιοι και δε μπορω να καθομαι παλι να ψαχνω να τους βρω...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.