Jump to content

Q6600 temp and stock cooler

EliasKir

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπον, εχω τον q6600 της υπογραφης και παρατηρησα το εξης. Αφου το ειχα να κατεβαζει ολο το βραδυ, οταν ξυπνησα ακουγα αρκετο θορυβο απο το (μανισιο) ανεμιστηρακι του. Κοιταω θερμοκρασιες και βλεπω 50 C και τις στροφες του στο τερμα (2800 rpm). Ανοιγω το πλαινο και η θερμοκρασια κατεβηκε στους 28 σε περιπου 8 λεπτα και οι στροφες στις 2000 με εμφανως πολυ λιγοτερο θορυβο. Οποτε σκεφτηκα: να βαλω THERMALTAKE CL-P0333 BLUEORB FX

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650603 που ειναι αρκετα αθορυβος και εχει και μεγαλη παροχη και 2ον να ανοιξω μια τρυπα στο πλαινο και να βαλω εναν απλο 12αρη ανεμιστηρα με ροη προς τα μεσα που να πεφτει πανω στην cpu. Θα εχει αποτελεσμα ή πιστευετε οτι ειναι περιττο?

Nομίζω οτι θα ήταν πιο αποδοτικό να φτιάξεις τη ροή του αέρα μέσα στο κουτί τοποθετώντας μπρός-πίσω ανεμιστήρες.Αν το έχεις ήδη κάνει,τότε ίσως μια πατέντα όπως αυτή που είπες στο πλαινό (ή ακόμη καλύτερα έναν ανεμιστήρα να βγάζει από πάνω) μπορεί να βοηθήσει.

Σημ.: σκοπευω να βαλω και τα δυο μαζι, δεν τα παρουσιαζω σαν διαφορετικες λυσεις.

Το κουτι εχει ανεμιστηρες απο το εργοστασιο αλλα ειναι χαβαλεδιαρικοι και δεν βασιζομαι εκει.

Αν βαλεις οπως ειναι και πλαινο ανεμιστηρα η θερμοκρασια θα παει 60 σε idlle.

Ολος ο αερας που θα εισαγει αυτος θα ειναι στασιμος, αφου ηδη δεν βγαινει ο υπαρχων απο πισω, και θα γινει μπουρλωτο.

Πρωτη προτεραιτητα ενας καλος πισινος ανεμιστηρας, μετα ο πλαινος που λες και στο τελος φυσικα μια ninja... :p

Y.Γ. Tα λεφτα δεν τα λυπασαι για cpu, vga αλλα για οθονη/κουτι, ναι; Γιατι καλε;

Λοιπον, το κουτι εχει δυο μεγαλους ανεμιστηρες (μπροστα - πισω) οποτε υπαρχει καποιο airflow οχι φυσικα τοσο καλο οσο με δυο aftermarket. Ο ανεμιστηρας του cooler, αν προσεξεις ειναι στον ιδιο αξονα με την cpu (κι οχι κατω απο την ψυκτρα οπως πχ η Ninja. Οποτε αν βαλω κι ενα πλαινο ανεμιστηρα να τραβαει απο εξω ο αερας που θα φερνει θα πηγαινει ακριβως πανω στον ανεμιστηρα του cooler. Αυριο μαλλον θα το παραγγειλω απο e-shop (damn πλαισιο = καθολου ποικιλια) και αργοτερα θα δοκιμασω και αυτο με το πλαινo.

Το κουτι το ξερω οτι δεν ειναι απο τα καλυτερα αλλα η οθονη μου τι εχει???

Τελικα χθες πηρα αυτη

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977719&product=964484

αλλα δεν εμεινα καθολου ευχαριστημενος. Δεν κουμπωνε στη μητρικη, μεχρι και ολο το συστημα ελυσα αλλα και παλι... Και μια φορα που δοκιμασα να μπω windows με πεταξε ενα καλο 80 C επειδη δεν εκανε επαφη. Οποτε σημερα ξαναπαω πλαισιο και παιρνω

http://www.zalman.com/ENG/product/Product_Read.asp?idx=278

αποτελεσμα 28 C idle και αρκετα ησυχη λειτουργια. Θα δω ποσο ανεβαζει και σε full load και θα ξαναποσταρω.

Και την mugen αν έπαιρνες δεν θα είχες πρόβλημα είναι πολυφορεμένη ψύχτρα .

τέλος καλό όλα καλά περιμένουμε θερμοκρασίες σε full load ... και με τι vcore

Λοιπον, μετα απο 10 λεπτα orthos priority 10 ειδα ενα peak στους 48 με μεση τιμη τους 43. Με την μανισια ψυκτρα στο πενταλεπτο χτυπουσα 65-70. Δουλευω σε 1.3 vcore (3Ghz). Α, και ειναι αρκετα αθορυβη, δηλαδη οτι ακριβως εψαχνα. Προς το παρον ειμαι πολυ ευχαριστημενος.

EliasKir added 0 Minutes and 53 Seconds later...

Ξεχασα να πω πως για να μπει πρεπει να βγει η μητρικη...

Λοιπον, μετα απο 10 λεπτα orthos priority 10 ειδα ενα peak στους 48 με μεση τιμη τους 43. Με την μανισια ψυκτρα στο πενταλεπτο χτυπουσα 65-70. Δουλευω σε 1.3 vcore (3Ghz). Α, και ειναι αρκετα αθορυβη, δηλαδη οτι ακριβως εψαχνα. Προς το παρον ειμαι πολυ ευχαριστημενος.

EliasKir added 0 Minutes and 53 Seconds later...

μια χαρά είσαι το πρόβλημα σου μάλλον λύθηκε

Mια χαρά είσαι όπως είπε και ο @KING_OF_O/C

τόσο φασαρία ?????

Ναι, ευτυχως την ειχα ηδη βγαλει για να δοκιμασω την scythe οποτε δεν με ενοχλησε και πολυ. Η αληθεια ειναι οτι ειναι λιγο παλουκι για να μπει αλλα ειμαι απολυτα ευχαριστημενος και με τις δυο Zalman που εχω βαλει (cpu & gpu). Παρατηρησα οτι σε idle δεν εχει την τρελη διαφορα με τις εργοστασιακες ψυκτρες αλλα σε full load φαινεται η διαφορα οπου πηγαινει σε μια max τιμη και σχεδον σταθεροποιειτε.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.