sakattack1442169065 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2008 Σκοπευω να φτιαξω ενα συγκεκριμενο συστημα με 2 θεσεις εργασιας και εχω διαφορες αποριες (πολλα thread θα κανω μου φαινεται :003: )Οπως το σκεφτομαι, θα εχω μια μητρικη με ενσωματωμενη vga και 2 εξοδους οθονης, μια analog vga και μια DVI, και θα δειχνουν την ιδια εικονα/αναλυση σε 2 οθονες.Η μια οθονη θα ειναι κοντα στο pc και η αλλη αρκετα μακρια.Υπαρχει καμμια διαφορα στο αν το μακρυ καλωδιο θα ειναι DVI ή VGA ?(πχ κοστος, ποιοτητα εικονας, παρεμβολες κλπ)τι να προτιμησω?
Alfamoto Μάρτιος 31, 2008 #2 Μάρτιος 31, 2008 Πριν καιρό ήθελα να κάνω κάτι παρόμοιο αλλά το έχω αναβάλει και δεν θα σε βοηθήσω ιδιαίτερα.Από αυτά που είχα βρει τότε η καλύτερη λύση ήταν ένα καλώδιο D-sub αναλογικό.http://www.shls.gr/sproduct.aspx?proID=5897Σε DVI δεν είχα βρει τίποτα και για λύσεις Ethernet τύπου KVM φαίνονται αναξιόπιστες και χάνουν σε ποιότητα.
mike299_19991442169156 Απρίλιος 1, 2008 #3 Απρίλιος 1, 2008 Εχω δει εγκατασταση με vga καλωδιο που περναγε μεσα απο γυψοσανιδες κτλ, πρεπει να ηταν πανω απο 15μ και εδειχνε χωρις προβλημα σε οθονη. Δεν ξερω το θεωρητικο μεγιστο του vga αλλα για τοσο μπορω να σου πω σιγουρα οτι ειναι οκ
Greek Απρίλιος 1, 2008 #4 Απρίλιος 1, 2008 Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα , έχω καλώδιο 15 μετρα vga που χρησιμοποιώ για τους προτζέκτορες και δεν έχω καμμία απώλεια....
Candyman1442169163 Απρίλιος 1, 2008 #5 Απρίλιος 1, 2008 Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα , έχω καλώδιο 15 μετρα vga που χρησιμοποιώ για τους προτζέκτορες και δεν έχω καμμία απώλεια....Απώλειες ΈΧΕΙΣ απλά δεν είναι αντιληπτές! Για μέτρα αντίσταση και από τις δύο πλευρές να δεις! Θεωρητικά δεν υπάρχει περιορισμός στο μήκος καλωδίου VGA (αν και για πάνω από 50 μέτρα δεν συμφέρει καθώς χρειάζεται ενισχυτές σήματος συνεχώς), αυτό που συμβαίνει είναι ότι ΔΕΝ είναι όλα τα καλώδια ίδια, και ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ γινεται αντιληπτό καθώς κανείς δεν γνωρίζει τι καλώδιο έχει αγοράσει (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων).Οι παρακάτω παράγοντες πάντως έχουν σχέση με τον περιορισμό του μήκους:1. Ανάλυση και refresh rate που χρησιμοποιείται (εύρος σήματος)2. Είδος καλωδίου (αντίσταση, χαλκός ή όχι, απώλειες λόγω χαρακτηριστικών του καλωδίου, κ.λ.π.)3. Το αποδεκτό ποσοστό απώλειας ποιότητας εικόνας4. Είδος, μάρκα, υλικά κατασκευής εκάστοτε κάρτας γραφικώνΜε βάσει αυτά, μπορεί να έχετε μεγάλη απώλεια ποιότητας εικόνας π.χ. σε ανάλυση πάνω από 1024x768 ακόμα και με επέκταση μόλις 2-3 μέτρων (αν το καλώδιο είναι φτηνιάρικο, κινέζικο, της πλάκας, χωρίς καν θωράκιση). Το ίδιο όμως καλώδιο θα μπορούσε να έχει άριστη εικόνα σε ανάλυση π.χ. 640x480 και μάλιστα για αρκετά μέτρα!Γενικά ως 20 μέτρα με ένα καλό καλώδιο δεν υπάρχει πρόβλημα. Από κει και πέρα καλό είναι να χρησιμοποιηθεί ενισχυτής σήματος. Συνήθως, πάνω από 40-50 μέτρα δεν πάει ακόμα και με ενισχυτές. Απο κει και πάνω χρειάζονται άλλου είδους καλώδια και άλλου είδους εξοπλισμός!Υ.Γ. Το παραπάνω κείμενο ήταν μια προσφορά του καταστήματος! Έτσι... για να μαθαίνετε.
Greek Απρίλιος 1, 2008 #6 Απρίλιος 1, 2008 Κοίτα , εννοείται ότι αμα τραβήξεις καλούμπα θα χάσεις και μάλιστα όσο πιο καλή η σύνδεση ( λεγε με dvi ) τόσο πιο αισθητό θα είναι. Αλλά εδώ κατάλαβα ότι πρόκειται για 3-4 μέτρα οπότε δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Απλά καιστα 15 μέτρα που βαζω εφω με καλόκαλώδιο δεν ειχα θεμα...
sakattack1442169065 Απρίλιος 1, 2008 Author #7 Απρίλιος 1, 2008 οκ καταλαβα, ευχαριστω, με καλυπτει γιατι θα ειναι κατω απο 10μ.η αναλυση θα ειναι 1680*1050 ή 1280*1024βρηκα στο eshop 10μετρα και VGA και DVI VGA 10m 12E DVI 10m 13,5Eλενε τιποτα ?μηπως να προτιμησω το DVI ?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.