stred Απρίλιος 3, 2008 #24 Απρίλιος 3, 2008 εκτος απο τις κάρτες γραφικών έχεις τπτ άλλο πάνω που μπορεί να κάνει κάποιο conflict?τα bios τα έχεις ξεψαχνίσει για καμιά "υποπτη-ύπουλη" επιλογή? εχούν επιλογή απο ποιά pci-e να ξεκινάνε? αν τους βάλεις την 2η pci-e δουλέυει η δευτερή κάρτα κανονικά? δλδ δίνει σήμα σε οθόνη?βασικά έχεις καταφέρει απο πουθενά στα windows να δεις οτι το λειτουργικό βλέπει πως υπάρχει 2η κάρτα πάνω? αν όχι ίσως αν ξεκίναγες με κάποιο πχ ubuntu live cd να δεις τι υλικό βλέπει. τέλος δοκίμασες και με τους omega drivers?
netmask Απρίλιος 4, 2008 Author #25 Απρίλιος 4, 2008 εκτος απο τις κάρτες γραφικών έχεις τπτ άλλο πάνω που μπορεί να κάνει κάποιο conflict?τα bios τα έχεις ξεψαχνίσει για καμιά "υποπτη-ύπουλη" επιλογή? εχούν επιλογή απο ποιά pci-e να ξεκινάνε? αν τους βάλεις την 2η pci-e δουλέυει η δευτερή κάρτα κανονικά? δλδ δίνει σήμα σε οθόνη?βασικά έχεις καταφέρει απο πουθενά στα windows να δεις οτι το λειτουργικό βλέπει πως υπάρχει 2η κάρτα πάνω? αν όχι ίσως αν ξεκίναγες με κάποιο πχ ubuntu live cd να δεις τι υλικό βλέπει. τέλος δοκίμασες και με τους omega drivers?Με τα bios δεν βγάζω και πολύ άκρη γιατί είναι η πρώτη μου DFI. Δοκίμασα μόνο με την 2η και δεν δίνει σήμα μπένει σε Stand by όχι sleep mode βέβαια. Το λειτουργικό δέν βλέπει την 2η κάρτα. Με τους omega δοκίμασα αλλά δεν λύθηκε το πρόβλημα.P.S. Τα bios είναι αναβαθμησμένα στην τελευταία έκδοση.
coolmind Απρίλιος 4, 2008 #26 Απρίλιος 4, 2008 Βαλε το gpuz και δες αν το δευτερο pcix δουλευει στα 16Χ.Με την asus m3amvp-deluxe που ειχα,ξαφνικα εχασα το cf λογω του οτι το chipset,επαθε καποια βλαβη και το δευτερο pcix το εβλεπε 1 χ.Kανε και ενα check στο bios μηπως εχει ρυθμισεις για τα pcix και δες αν τα εχει και τα δυο στο 16χ.Θεμα με Ελληνικα windows δεν τιθετε γιατι πλεον μολις κανεις εγκατασταση τους drivers της ati,αν δει δυο καρτες κανει enable το cf αυτοματα.
manik Απρίλιος 4, 2008 #28 Απρίλιος 4, 2008 Ε τότε είναι απλό το θέμα.Η μία 2900 έχει αποδημήσει, οπότε την πας για RMA.@ CoolmindΜην είσαι και τόσο σίγουρος.Το CF δεν ενεργοποιείται πάντοτε αυτόματα και φυσικά υπάρχει θέμα με τα ελληνικά XP.
stred Απρίλιος 4, 2008 #29 Απρίλιος 4, 2008 Ε τότε είναι απλό το θέμα.Η μία 2900 έχει αποδημήσει, οπότε την πας για RMA.αφου γράφει στο πρώτο πόστ οτι την δοκίμασε και δούλεψε: Δοκίμασα μήπως είναι χαλασμένη την έβαλα στο 1ο pcie slot και δούλεψε κανονικότατα. περίεργο πρόβλημα πάντως, έχω την εντύπωση πως είναι θέμα μητρικής αλλά πρέπει να το ψάξω μόλις βρώ χρόνο.
artking Απρίλιος 4, 2008 #30 Απρίλιος 4, 2008 Πράγματι οι ενδείξεις λένε πως το 2ο pci-e slot την "άκουσε"... Τουλάχιστον εγώ αυτό θα σκεφτόμουν.
netmask Απρίλιος 4, 2008 Author #31 Απρίλιος 4, 2008 m8s Η κάρτα δουλεύει κανονικότατα την δούλεψα και μόνη της. Τώρα για το slot δέν ξέρω πάντως ρεύμα στέλνει μια χαρά.
cast128dreams Απρίλιος 5, 2008 #32 Απρίλιος 5, 2008 Φιλε για να κανεις crossfire στην 2900χτ πρεπει να εχεις τουλαχιστον 700 βατ τροφοδοτικο και εχεις συνδεσει ολα τα power conectors της καρτας.Ειναι διαφορετικα απο SLI απο οτι θημαμε και πρεπει να παρεις τροφοδοτικο ποθ να εχει τα conectors για το ρευμα.Εγω εχω ενα τροφοδοτικο 650 watt χωρις ομως τα pinn για το ρευμα που εχει η 2900xt.Οταν την εφερε ο φιλος μου να την δοκιμασω στο pc μου δεν ανοιγε καθαλου το pc.
netmask Απρίλιος 5, 2008 Author #33 Απρίλιος 5, 2008 Φιλε για να κανεις crossfire στην 2900χτ πρεπει να εχεις τουλαχιστον 700 βατ τροφοδοτικο και εχεις συνδεσει ολα τα power conectors της καρτας.Ειναι διαφορετικα απο SLI απο οτι θημαμε και πρεπει να παρεις τροφοδοτικο ποθ να εχει τα conectors για το ρευμα.Εγω εχω ενα τροφοδοτικο 650 watt χωρις ομως τα pinn για το ρευμα που εχει η 2900xt.Οταν την εφερε ο φιλος μου να την δοκιμασω στο pc μου δεν ανοιγε καθαλου το pc.Έβαλες μια 2900ΧΤ σε 700 watt PSU και δέν δούλευε? Ο μόνος λόγος για να μην γίνει αυτό είναι το PSU να είναι πολύ χαμηλής ποιότητας, όταν είχα μια 2900ΧΤ με seasonic S-12 430watt δούλευε ανετότατα.
cast128dreams Απρίλιος 5, 2008 #34 Απρίλιος 5, 2008 Οχι λαθος καταλαβες μαλον.Εβαλα μια 2900 σε 650watt αλλα ολλα τα ρευματα της καρτας δεν ηταν συνδεμενα γιατι πολυ απλα το τροφοδοτικο μου δεν κατεβαζε τα pin που θελει η καρτα.Νομιζω εαν θημαμε καλλα η 2900 θελει ενα 6πινο και ενα 4πινο.εγω ειχα συνδεσει μονο το εξαπινο.Το τροφοδοτικο μου δεν εχει 4πινο αλλα δυο εξαπινα.Και δεν δουλευε.Να συμπληρωσω οτι το τροφοδοτικο δεν ειναι μουφα διοτι τρεχει την 1950 pro η οποια χρειαζετε 400 βατ τροφοδοσια.Για μενα εφοσον η motherboard υποστηριζει crossfire mode x16 φταινε τα ρευματα.
netmask Απρίλιος 5, 2008 Author #35 Απρίλιος 5, 2008 Οχι λαθος καταλαβες μαλον.Εβαλα μια 2900 σε 650watt αλλα ολλα τα ρευματα της καρτας δεν ηταν συνδεμενα γιατι πολυ απλα το τροφοδοτικο μου δεν κατεβαζε τα pin που θελει η καρτα.Νομιζω εαν θημαμε καλλα η 2900 θελει ενα 6πινο και ενα 4πινο.εγω ειχα συνδεσει μονο το εξαπινο.Το τροφοδοτικο μου δεν εχει 4πινο αλλα δυο εξαπινα.Και δεν δουλευε.Να συμπληρωσω οτι το τροφοδοτικο δεν ειναι μουφα διοτι τρεχει την 1950 pro η οποια χρειαζετε 400 βατ τροφοδοσια.Για μενα εφοσον η motherboard υποστηριζει crossfire mode x16 φταινε τα ρευματα.1: Δέν είπα ότι το τροφοδοτικό σου ήταν μούφα2: Θέλει ένα 6 και ένα 83: Με δύο 6 δουλεύει κανονικότατα και κλοκάρει κιόλας αρκετά4: Θα τις πουλίσω γιατί άκρη δεν βγάζω και θέλω μια φορά να παίξω με μπόλικα fps σε ανάλυση 1440χ900 χωρίς να προηγηθεί ο πόλεμος των άστρων και διατριβή πάνω στη gpu5: Έλεος έχει αρχίζει να με κουράζει αυτή η ιστορίαno offence για όλα τα παραπάνω ενοείται μην γίνει καμιά μ...... τύπου flame δεν έχω τέτοιο σκοπόbtw Μου περισεύει ένα τροφοδοτικό πώς να συνδέσω το 2ο για να δώ αν τελικα φταίνε τα ρεύματα? Με dual-psu δεν έχω πολυασχοληθεί.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.