heavyaris1442169162 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29, 2008 Ρε παιδια, αντιμετωπιζω ενα περιεργο προβλημα....εχω κανει φορματ και θελω να βαλω τα ΧΡ...το δισκακι ειναι bootable [δοκιμασμενο]...επιλεγω boot sequence - > cd rom..και παιρνω το μνμ "reboot and select proper boot device"..δοκιμασα να αφαιρεσω τον σκληρο αφηνοντας μονο το cd rom , ανταλλαξα καλωδιοταινιες, αλλα τιποτα.. σκεφτηκα οτι χαλασαν οι επαφες της μητρικης με τις διακοπες τις ΔΕΗ, αλλα στο bios οι συσκευες αναγνωριζονται κανονικα!επισης, εβαλα τον cdrom driver απο εναν αλλον υπολογιστη, αλλα παλι τιποτα (παλι στο bios το εβλεπε ομως)...ειμαι στο μεσο της πτυχιακης και εχω χασει πολυ χρονο , οποιος μπορεσει να βοηθησει, τον ευχαριστω!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stealth1442169213 Μάρτιος 29, 2008 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2008 Κοιταξε στο floppy drive μηπως εχεις ξεχασει μεσα καποιο floppy disk.stealth Link to comment Share on other sites More sharing options...
heavyaris1442169162 Μάρτιος 29, 2008 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2008 ευχαριστω πολυ stealth αλλα το εχω τσεκαρει ηδη αυτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabrinha Μάρτιος 30, 2008 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2008 Δοκιμασες να επαναφερεις το bios στα default μηπως κατι εχει μπλεχτει? Το drive πώς το εχεις συνδεσει? Εχεις τοποθετησει το jumperακι του σωστα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
artking Μάρτιος 30, 2008 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2008 Θα προτείνω κάτι αν και είναι λίγο κουλό... Δοκίμασε με το που ανοίξεις το pc να πατάς συνεχόμενα κάποιο κουμπί(για παράδειγμα το space). Δεν ξέρω αν σου συμβαίνει αυτό αλλά μου έχει τύχει να μην προλαβαίνω να δω το μήνυμα "Press any key to boot from cd"... Ελπίζω να είναι αυτό και να βοήθησα αλλιώς δεν βλέπω λογική αιτία... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stealth1442169213 Μάρτιος 30, 2008 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2008 Σε Sata δισκο θα φορτωσεις τα win?Αν ο primary IDE connector ειναι ελευθερος δοκιμασε να βαλεις εκει το CD rom μηπως και δουλεψει,στην ακρη της καλωδιοταινιας συνδεσε το CD και αν εχεις μονο ενα CD rom βγαλε το jumper που οριζει master/slave.Στο boot priority βαλε με την σειρα CD,HD,Floppy.....δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο....stealth Link to comment Share on other sites More sharing options...
heavyaris1442169162 Μάρτιος 30, 2008 Author #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2008 σας ευχαριστω για τις απαντησεις , αλλα τιποτα δεν εχει αποτελεσμα...δεν μπορω να καταλαβω... εαν καηκαν τα πινακια της μητρικης και δεν καταλαβαινουν τι συνδεεται πανω τους, πως αναγνωριζει τα ονοματα των συσκευων στο bios? Link to comment Share on other sites More sharing options...
caterpillar Μάρτιος 31, 2008 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 31, 2008 Έχεις δοκιμάσει να τα βγάλεις ΟΛΑ και να αφήσεις μόνο το CD-Rom?Δηλάδή να βγάλεις και το floppy...όχι μόνο τον σκληρό που λες στο πρώτο post Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Μάρτιος 31, 2008 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 31, 2008 Βασικά τσέκαρε τι ρυθμίσεις έχει το cd rom με το jumperaki από πίσω .Πχ αν το έχεις βάλει master και έχεις και δισκο πάνω που είναι και αυτός master μαλλον δε θα δουλεψει σαν boot αφου θα μπλοκάρει.Κοίτα επίσης αν στο bios έχεις μήπως καταλάθος απενεργοποιημένο το IDΕ controller ή μόνο το 2ο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.