Jump to content

Θόρυβος κουτιού...

vgiozo

Recommended Posts

μαλλον το έθεσα λίγο υπερβολικά ...Δεν περιμένω να μην ακούγεται τίποτα...αλλα μια αισθητή μειώση απο οτι κατάλαβα...

Για να καλύψεις δηλαδή 2 πλαινά και πάτωμα + οροφή σε midi κουτί ποσο ειναι το τελικό κόστος?

Σε midi κουτι, μια συσκευασία μάλλον φτάνει για τα κύρια μέρη...ίσως όχι από άκρη σ' άκρη, αλλά αρκεί...

απ' ό,τι κατάλαβα αν θα μειωθεί ή όχι ο θόρυβος εξαρτάται από την συχνότητα του ήχου, το υλικό του ηχομονωτικού, την ύπαρξη άλλων διεξόδων για τον ήχο κτλ...

Εμένα μού έκανε αισθητή διαφορά, αν και μάλλον μικρή...αλλά αισθητή + δεν φαίνεται άσκημο...(το Paxmate ήταν αίσχος...)

Δηλαδή, επειδή συνήθως αυτά αφού κολλήσουν δεν φεύγουν εύκολα, θα το σκεφτόμουν σοβαρά πλην βάλω στο κουτί μου + θα πρόσεχα πολύ στη μέτρηση και εγκατάσταση...

Αυτό που βρήκα εντελώς τυχαία (Spire SoundPad κι όχι SoundMat όπως έγραψα πριν) έχει ακριβώς αυτό...εύκολο στο κόψιμο, χαμηλό προφίλ, λεία επιφάνεια και πυκνό...και φαίνεται όμορφο χωρίς να είναι υπερβολικό...

http://www.spirecoolers.com/main/product_detail.asp?ProdID=473

Απλώς θα μ' άρεσε αν δεν τύπωναν το σήμα της εταιρείας επάνω...

[...]απ' ό,τι κατάλαβα αν θα μειωθεί ή όχι ο θόρυβος εξαρτάται από την συχνότητα του ήχου, το υλικό του ηχομονωτικού, την ύπαρξη άλλων διεξόδων για τον ήχο κτλ[...]

[...]Δηλαδή, επειδή συνήθως αυτά αφού κολλήσουν δεν φεύγουν εύκολα, θα το σκεφτόμουν σοβαρά πλην βάλω στο κουτί μου[...]

πολύ σωστός στο πρώτο..αμα ο ήχος ειναι πολύ τσιριχτός (πχ απο σκληρό δισκο) ενδέχεται να μην εχει τα επιθυμητά αποτελέσματα

Να ρωτήσω τώρα που το έφερε η συζήτηση ..

1) Ολα αυτα τα ηχομονωτικά εχουν στην μια πλευρά αυτοκόλλητο ?? Γιατι εγώ σκεφτόμουν οτι βάζεις μονο σε 5 -6 μικρά σημεία κόλα οποτε θα ειναι ευκολο στο να το βγάλεις αργότερα..

2)και κατι κουφό, δεν βρήσκω την σωστή λέξη...χμ...πιανουν φωτιά?? Ξερω οτι υπάρχουν υλικά τα οποιά είναι αντιπυρικά (αν λέγεται έτσι) :115:

- Όλη η πίσω πλευρά έχει μια κολλητική επιφάνεια, ναι...προφανώς δεν θα μπορούσε να περιορίσει θορύβους και δονήσεις αν δεν έκανε καλή εφαρμογή στην επιφάνεια του κουτιού...

- Υπάρχει ο κίνδυνος που λες...οι ίδιοι οι κατασκευαστές συστήνουν να μην εγκαθίστανται πχ κολλητά, δλδ σε άμεση επαφή με σκληρούς ή στο πίσω μέρος της μητρικής κοκ...

Ολα ή τα περισσότερα δεν είναι εύφλεκτα, αλλά έχουν περιορισμένη αντοχή στη θερμοκρασία...

...αυτό που πήρα εγώ αντέχει - χωρίς να αλλοιωθεί μέχρι τους 80C...

εύφλεκτα :033: Αυτο έψαχνα!!!!!!!...με κάλυψες.. (80 βαθμούς ειναι μια χαρά..)

εμενα σπανιοτατα συντονιζει για λιγο, αλλα τρωει μια σφαλιαρα και ερχεται στα ισια του :003:

ή μισανοιγω το πορτακι που κρυβει τα dvd

εχεις και seagate, που ειχα διαβασει διαφορα για το θορυβο που κανουν σε idle

αληθεια, αν τους ακουμπησεις νιωθεις δονηση?

εγω προτιμαω samsung

Ναι, τους ακουμπώ και η-δονίζομαι ή μάλλον η-δονούμαι...

Αυτός που ξεχωρίζει από τους Seagate όχι σε idle, αλλά σε ανάγνωση είναι ο 400άρης...

αισθητή διαφορά μεταξύ Seagate-Maxtor δεν βρίσκω...

όπως είπα - νομίζω- νωρίτερα, δεν έχω βρεί εκείνον που παράγει τη δόνηση...τους αποσυνέδεα έναν-έναν, αλλά πάντα είχα τον ίδιο ήχο...

Υπόψει βέβαια ότι ΔΕΝ είχα το πρόβλημα πριν...βοηθάει μάλλον το ξύλινο δάπεδο που έχω εδώ στη Θεσσαλονίκη σε σχέση με το μάρμαρο του σπιτιού που νοίκιαζα πριν...

Το γεγονός ότι η πρόσοψη είναι χωριστή κι εύκολα αφαιρούμενη σίγουρα μπορεί να εντείνει τον θόρυβο...

Σκεφτόμουν μήπως έβαζα σ' ολη την επιφάνεια επαφής μετάλλου-πλαστικού ένα πολύ λεπτό στρώμα μαλακού πλαστικού ή σιλικόνης (κάτι σαν κι αυτό που έχουν τα κουφώματα...το Cosmos είχε τέτοιο υλικό στα πλαϊνά) για ηχομόνωση, μετριασμό μετάδοσης της δόνησης από το κουτί στην πρόσοψη...

..βοηθάει μάλλον το ξύλινο δάπεδο που έχω εδώ στη Θεσσαλονίκη σε σχέση με το μάρμαρο του σπιτιού που νοίκιαζα πριν...

κατι τέτοιο δεν θα σε βοηθούσε καθόλου?

..πολύ αμφιβάλλω...το έχω δεί σε άλλο υπολογιστή κι ήταν πολύ ασταθές...για μικρό προς μεσαίο κουτάκι με υπολογιστή γραφείου ίσως να ήταν καλό...

...για κουτί που πρέπει άνετότατα να υπερβαίνει τα 20 κιλά, δεν θα το εμπιστευόμουν...

εξάλλου εγώ χρειάζομαι δύο τέτοια με το chieftec...

Επίσης το κουτί έχει ύψος 66,8 εκατοστά...για χιλιοστά χωράει κάτω από την οριζόντια μπάρα που κρατάει το γραφείο, ώστε να μπαίνει από κατω...οπότε δεν βολευει...

• 8 months later...

γεια και χαρά

δεν ξέρω αν υπάρχει ειδικο thread αλλά εχω μια ερώτηση που ταιριάζει εδω:001:

σε ολοκαινουρια κεντρικη μονάδα απο eshop καιμ μετα απο μόλις μια βδομάδα λειτουργείας του υπολογιστή τα εφτυσε το ανεμιστηρακι στο "inovator" τροφοδοτικο του κουτιού με αποτέλεσμα να τσιρίζει-στριγγλιζει-σκουζει ελεεινα!

επειδή προτιμώ να μην μπλέξω με rma και μεινω χωρις pc στις διακοπες, εχω την εξής ερώτηση η συνθεσή μου είναι η εξής

intel celeron duo 2.6

2X1gb ram

asus EAH4670 hdmi

1Xsata HD 320gb westernD

1Xsata dvd rw

trofodiko inovator (QQ) 450watt

να σημειώσω οτι δεν ασχολούμαι με overclocking και η πιο βαριά εργασία περα απο idle 24/7 downloading ειναι κανα παιχνιδακι lineage-nfs-red alert (για 4-5-6 ωρες την φορά :046: )

μπορώ να ξηλώσω τελείως το ανεμηστηράκι του psu?

ή καλύτερα να αλλάξω μόνος μου το ανεμιστηρακι με κατι τέτοιο

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.804029

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.804058

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805701

PS αυτα τα fanάκια είναι που υποστηρίζουν οτι είναι low noise κλπ είναι όντως καλύτερα σε επιπεδα θορύβου απο τα "απλά"?

PS2 το τροφοδοτικό μου 80mm fan έχει ε?:046:

PS3 αν έχετε υπόψην κανα άλλο δοκιμασμένο ήσυχο fan pliz δωστε μου link να το παραγγειλω

ΤΥ ΤΥ ΤΥ ΤΥ

QQ πράγματι. Καλύτερα να αλλάξεις τροφοδοτικό σε κάτι πιο ποιοτικό - δε θες να χάσεις και ό,τι απέμεινε απ'το μηχάνημα..

+1:098:

καταλαβα

εχετε υποψην καποιο ΑΘΟΡΥΒΟ PSU που να με καλυπτει?

το εχω διπλα απτο κεφάλι μου το βράδυ:022: :022: :022: :022:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.