vgiozo Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2008 ...μού 'χει πάρει το κεφάλι...εδώ και 1-2 βδομάδες το κουτί που έχω (Chieftec full tower BA-B συντονίζει και παράγει μια περιοδική δόνηση - ανά 1-2 δευτερόλεπτα - που και λόγω ξύλινου δαπέδου γίνεται ιδιαίτερα αισθητή......Αποκλείεται να είναι από το τροφοδοτικό, καθότι υπάρχουν εκεί ειδικά πλαστικά ελάσματα, αλλά όταν το ακουμπάω δεν δονείται κι όλας......πρόκειται για τους σκληρούς δίσκους...το περίεργο είναι ότι πριν δεν το έκανε...δεν ξέρω γιατί...βέβαια είναι φορτωμένο σκληρούς δίσκους που αυξάνουν ιδιαίτερα το βάρος του και συλλογικά ενδεχομένως παράγουν αυτή τη δόνηση...Μού είναι αδύνατο να διαβάσω δίπλα στον υπολογιστή και αυτό δεν μπορέι να συνεχιστεί......όπου έχει βίδα το έσφιξα...παρόλο που δεν χρειαζόταν γιατί ήταν σχεδόν σφιγμένο στο φουλ...το κουτί είναι ουσιαστικά δεμένο με "σταθερές" ή "καρφωτές" βίδες (δεν ξέρω πως λέγονται) όπου δεν μπορώ να παρέμβω......το κακό είναι ότι δεν μπορώ πρακτικά να βάλω και πλαστικά ελάσματα στους δίσκους καθότι δεν το επιτρέπει ο τρόπος που εγκαθίστανται στο κουτί...Καμιά ιδέα;Είχα αποφύγει να βάλω αυτά τα ειδικά φύλλα θορύβου στο κουτί αυτό - και δνε ξέρω κατά πόσο θα βοηθούσαν βασικά - για την καλύτερη απαγωγή της θερμότητας...Άλλο κουτί με τόσες θέσεις για δίσκους δεν γνωρίζω πέραν ενός Lian Li που κοστίζει τα διπλάσια από το παρόν κουτί...Βοήθεια...πήρα νέο τροφοδοτικό για να μπορώ να έχω συνδεδεμένους όλους τους δίσκους και τώρα δεν αντέχω τη δόνηση που παράγουν...
spiderdim1442169203 Μάρτιος 28, 2008 #2 Μάρτιος 28, 2008 δεν γινεται να τριζουν ολοι...εντοπισε ποιος δισκος ειναι και κανε του καμια πατεντα με καμια πλαστικη ροδελα...
artking Μάρτιος 28, 2008 #3 Μάρτιος 28, 2008 Αυτό έγινε αμέσως μετά από την εγκατάσταση του τελευταίου δίσκου/όλων των δίσκων; Αν ναι τότε μάλλον φταίει η συνύπαρξη τους στο ίδιο κουτί, οπότε δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι που να βοηθάει. Αν όχι(αν και ακόμα και έτσι να είναι δεν έχεις τίποτα να χάσεις), δοκίμασε να βγάλεις κάθε φορά έναν δίσκο και βγάλε τους όλους με τη σειρά, αφήνοντας τους υπόλοιπους πάνω, για να εντοπίσεις πιθανά κάποιον "κουρασμένο" δίσκο. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Και να αναφέρω ότι αυτό το έχει κάνει και σε μένα κάποιες στιγμές αλλά με μια φάπα στο κουτί έφτιαχνε συνήθως... (φαντάζομαι πως δονούταν η λαμαρίνα ολόκληρη του κουτιού)
panoc Μάρτιος 28, 2008 #4 Μάρτιος 28, 2008 εφοσον δε μπορεις να κανεις πολλα με τους δισκους, δοκιμασε να αλλαξεις την ιδιοσυχνοτητα συντονισμου προσθετοντα βαρος και επισης δοκιμασε να βαλεις λίγο αφρολεξ (ή παρομοιο, όσο πιο μαλακο τόσο καλύτερα) κατα απο το κουτί, ώστε να μην ερχετε απευθειας σε επαφη με το πατωμα.
spiderdim1442169203 Μάρτιος 28, 2008 #5 Μάρτιος 28, 2008 αν δεν θες να ακουμπαει το κουτι στο πατωμα μπορεις να αγορασεις καποιες ειδικες ροδελες απο μαγαζι που πουλαει υδραυλικα....με ζεστη σιλικονη τις κολλας και εισαι ωραιος
vgiozo Μάρτιος 28, 2008 Author #6 Μάρτιος 28, 2008 Αυτό έγινε αμέσως μετά από την εγκατάσταση του τελευταίου δίσκου/όλων των δίσκων; Αν ναι τότε μάλλον φταίει η συνύπαρξη τους στο ίδιο κουτί, οπότε δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι που να βοηθάει. Αν όχι(αν και ακόμα και έτσι να είναι δεν έχεις τίποτα να χάσεις), δοκίμασε να βγάλεις κάθε φορά έναν δίσκο και βγάλε τους όλους με τη σειρά, αφήνοντας τους υπόλοιπους πάνω, για να εντοπίσεις πιθανά κάποιον "κουρασμένο" δίσκο. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Και να αναφέρω ότι αυτό το έχει κάνει και σε μένα κάποιες στιγμές αλλά με μια φάπα στο κουτί έφτιαχνε συνήθως... (φαντάζομαι πως δονούταν η λαμαρίνα ολόκληρη του κουτιού)Βασικά όλοι είναι επάνω εδώ και αρκετό καιρό...άρχισε εκεί κοντά στις αρχές Μάρτη,προτού γίνουν οποιεσδήποτε αλλαγές...Από τότε έχω αλλάξει και τη σειρά των δίσκων στο κουτί...με το ίδιο αποτέλεσμα...Δοκίμασα - χωρίς να τους βγάλω - να αποσυνδέσω από το ρεύμα μερικούς μήπως και πετύχω όχι ποιός δίσκους φταίει, αλλά ενδεχομένως ποιά θέση -σε ποιό ύψος- στο κουτί φταίει για τη δόνηση...Αλλά δεν άλλαξε κάτι...Λέτε πως μπορεί να οφείλεται σε συγκεκριμένο δίσκο που για κάποιο λόγο "δονείται" περισσότερο; Γιατί όμως αυτό;Το αστείο είναι ότι πριν αντιλαμβανόμουν τη δόνηση να προέρχεται κυρίως από τη δεξιά πλευρά του κουτιού...και ασκώντας πίεση εκεί σταματούσε να ακούγεται...Τώρα απ' όπου και να το πιάσω, δεν μειώνεται καν ο θόρυβος...επίσης φαίνεται το επίκεντρο του συντονισμού να έχει "μεταφερθεί" χαμηλά και μπροστά στο κουτί καθώς και στην αριστερή πλευρά...(σαν τον πόνο ένα πράγμα)...Νόμιζα πώς βρήκα τί έφταιγε προς στιγμήν, όταν κατάλαβα ότι οι συνδέσεις sata του τροφοδοτικού στις δύο τελευταίες θέσεις (που είναι διαφορετικές στην άκρη του καλωδίου για κάποιο λόγο...είναι πιο μεγάλες ενώ οι παραπάνω πιο "κόμπακτ" διαστάσεων) ακουμπούσαν στο αριστερό πλαϊνό φύλλο/πλευρά του κουτιού...αλλά ξανάρχισε πάλι...εφοσον δε μπορεις να κανεις πολλα με τους δισκους, δοκιμασε να αλλαξεις την ιδιοσυχνοτητα συντονισμου προσθετοντα βαρος και επισης δοκιμασε να βαλεις λίγο αφρολεξ (ή παρομοιο, όσο πιο μαλακο τόσο καλύτερα) κατα απο το κουτί, ώστε να μην ερχετε απευθειας σε επαφη με το πατωμα....αν δεν θες να ακουμπαει το κουτι στο πατωμα μπορεις να αγορασεις καποιες ειδικες ροδελες απο μαγαζι που πουλαει υδραυλικα....με ζεστη σιλικονη τις κολλας και εισαι ωραιος έχετε δίκιο ως προς αυτό...και ήδη προσπάθησα, αλλά το κουτί λόγω ύψους έχει περιθώριο μερικά χιλιοστά από το γραφείο...δεν θα προτιμούσα να το βάλω από το πλάι γιατί θα μετατόπιζε το γραφείο αρκετά προς τα αριστερά και αυτό μού προκαλεί αρκετά προβλήματα στη διαρρύθμιση του δωματίου...Αν δεν γίνεται αλλιώς, μπορέι να το δοκιμάσω...δοκίμασα ωστόσο να σηκώσω λίγο το κουτί από την εμπρός πλευρά (όπου βρίσκονται οι δίσκοι ώστε να μην ακουμπάει κάτω, αλλά δεν παρατήρησα παρά ελάχιστη διαφορά...
vgiozo Μάρτιος 30, 2008 Author #7 Μάρτιος 30, 2008 Έκανα μία ακόμη προσπάθεια σήμερα......ξεβίδωσα τα ποδαράκια του κουτιού για να μειωθεί λίγο το ύψος του - συνεπώς και η απόσταση από το γραφείο - και να βάλω κατι "μαλακό" από κάτω ώστε να μειωθεί ο θόρυβος......βασικά δεν είχα και πολλά, κάτι ειδικά μαλακά πατάκια που βάζουν στα έπιπλα μάλλον, τα οποία είχα προμηθευτεί παλαιότερα...Καμία βελτίωση βασικά...ο θόρυβος είναι μέσα στο κουτί......οπότε λέω πως υπάρχουν δύο λύσεις:1) Να καλύψω το κουτί με ειδικό υλικό (πχ Akasa PaxMate) ώστε να μειωθεί η μετάδοση του θορύβου (σε ποιό βαθμό δεν ξέρω βέβαια)..Δεν γνωρίζω βέβαια τί αποτελέσματα θα έχω κι όλας......αν πχ δώσω καμιά 20αριά€ για αυτά και δεν κάνουν τίποτα μην χρειαστεί να μεταβώ στην 2η λύση και να πληρώσω τα εξτρά...2) Να πάρω άλλο κουτί...Έλα όμως που δεν υπάρχει άλλο κουτί σαν κι αυτό σε >100€...θέλω τα διπλάσια για να πάρω κάτι ανάλογο...Θα έπρεπε να συμβιβαστώ με κάποιο που έχει το πολύ 6 θέσεις για δίσκους πχ- Coolermaster RC-690-KKN1-GP- Lian Li PC-V1200B Plus IIΦοβάμαι μόνο μην είναι μικρή η διαφορά στο θόρυβο...τί ζόρε είναι αυτό ρε γκαμώτι με την ηχορρύπανση
komos Μάρτιος 30, 2008 #8 Μάρτιος 30, 2008 Χωρις τα παραθυρα (οχι τα XP) σου τριζει ???μηπως φταινε αυτα?Για ηχομονωτικο υλικο δοκιμασε αρμαφλεξ ειναι πολυ φτηνοτερο και κανει ιδια δουλεια με (πχ Akasa PaxMate) .Το βρισκεις χρωματοπωλεια.
manolis1442169134 Μάρτιος 30, 2008 #9 Μάρτιος 30, 2008 Βασικά ρε παιδια και εγώ το σκέφτομαι πολύ 2 μέρες τώρα. Δεν ειναι οτι κάνει ΤΗΝ φασαρία αλλα αφου τις 23 απο τις 24 ώρες ειναι σχεδόν idle γιατι να μην βάλουμε ενα ρυθμιστή στροφών σε ΟΛΑ? Να ένα που είχε κάνει ο Iannis εδώ (που ήταν απο ετοιμο kit αν θυμαμαι καλα)
vgiozo Μάρτιος 30, 2008 Author #10 Μάρτιος 30, 2008 Χωρις τα παραθυρα (οχι τα XP) σου τριζει ???μηπως φταινε αυτα?Για ηχομονωτικο υλικο δοκιμασε αρμαφλεξ ειναι πολυ φτηνοτερο και κανει ιδια δουλεια με (πχ Akasa PaxMate) .Το βρισκεις χρωματοπωλεια.Βασικά δεν ξέρω πώς έτυχε...έχει τύχει να δοκιμάσω να λείπει κάθε φορά ένα από τα δύο κι όχι και τα δύο μαζί...Αλλά ο θόρυβος πρέπει να πηγάζει από τους σκληρούς......έχω την εντύπωση ότι το γεγονός ότι η πρόσοψη είναι χωριστή, επιτείνει το θόρυβο...με το σκληρό πλαστικό πάνω στο μέταλλο...Θα μπορούσα να μοιράσω τους σκληρούς στις θέσεις 5,25 αλλά το κουτί αυτό έχει έναν screwless σχεδιασμό και κουμπώνει μόνο από τη μια μεριά...το είχα δοκιμάσει παλιότερα και ο δίσκος ήταν πολύ ασταθής......ίσως αν χρησιμοποιούσα 3,5>5,25 bays, αλλά είναι ακριβούτσικα και δεν βρίσκονται εύκολα και οι φτηνές λύσεις...Το Armaflex που λές είναι χοντρό ή λεπτό; Γιατί πρέπει να είναι μάλλον λεπτό για να κουμπώνουν καλά τα παράθυρα...Στα πλαϊνά, στην οροφή και στο δάπεδο του κουτιού δεν βάζουμε συνήθως;Ευχαριστώ για τη πληροφορία...Επεξ:Αυτοί οι μετατροπείς που βγάζουν οι κατασκευαστές κουτιών πχ της Coolermaster μπαίνουν σε όλα τα κουτιά ή όχι;
vgiozo Μάρτιος 31, 2008 Author #11 Μάρτιος 31, 2008 Έστω ότι επιλέγεται η αγορά νέου κουτιού...ποιό θα προτείνατε; (θυμηθείτε...9 σκληροί δίσκοι θα πρέπει να φιλοξενηθούν στο κουτί...)Εγώ σκέφτομαι τις εξής λύσεις:- CoolerMaster RC-690-KKN1-GP Black + HDD Module STB-3T4-E3-GP = 88€ συνολικά- Li-An Li PC-V1000B Plus II + HDD Expansion Kit EX-34 Silver = 124€Δεν θα με χάλαγε καθόλου μια λύση πχ LIAN LI PC-V2000Β PLUS ΙΙ αλλά ποιός το πληρώνει...
Linos801442169065 Μάρτιος 31, 2008 #12 Μάρτιος 31, 2008 Φιλε vgiozo εχω κι εγω ακριβως το ιδιο προβλημα. Το κουτι φορτωμενο με δισκους καργα, υδροψυξη κλπ και μερικες φορες συντονιζει και μου σπαει τα νευρα. Οριστικη λυση δεν εχω εντοπισει αλλα μολις ξεμπερδεψω με τις τελευταιες αλλαγες (ειχα απωλειες την τελευταια εβδομαδα) θα το πηξω στο αφρολεξ. Κανεις αλλος που να ειχε παρομοιο προβλημα και να εχει να μας προτεινει κατι σιγουρο?
tacticalcube138 Μάρτιος 31, 2008 #13 Μάρτιος 31, 2008 Ναι, αφαιρέστε δίσκους, κάντε τους εξωτερικούς.
Linos801442169065 Μάρτιος 31, 2008 #14 Μάρτιος 31, 2008 Για μενα αυτο ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ.Εδω εκανα αμαν να στησω ενα pc σε μεγαλο κουτι με 8+δισκους.
vgiozo Μάρτιος 31, 2008 Author #15 Μάρτιος 31, 2008 Κι εγώ δεν νομίζω πως αυτή είναι ιδανική λύση...βασικά θα γλιτώσω από τους συντονισμούς και θα μού προκύψει ο θόρυβος των δίσκων που θα είναι πιο έντονος καθότι θα είναι εκτός κουτιού, πάνω στο γραφείο κι ακόμη τα κουτιά που έχω της Raidsonic (2 στον αριθμό) επειδή είναι ανοιχτά, δεν καλύπτουν καθόλου αυτόν τον θόρυβο + θα πρεπει να αγοράσω νεά με esata που δεν κοστίζουν και λίγο...να έχω τους δίσκους σε usb δεν το πολυθέλω να πώ την αλήθεια...Μόλις την προηγούμενη βδομάδα έδωσα και 125€ για το τροφοδοτικό της Corsair...αχ, έξοδα και τσάμπα ασχολίες να ξοδεύουμε χρόνο, χρήματα και ενέργεια σε κάτι που πολύ απλά θα μπορούσε να λείπει όπως γινόταν τα τελευταία 2 χρόνια...Βασικά εγώ έχω και μεγάλο πρόβλημα με το θόρυβο...δεν ανέχομαι ενοχλήσεις όταν διαβάζω...και πρέπει να το λύσω το συγκεκριμένο γρήγορα...Να πληρώσω για νέο κουτί κτλ αξίζει; Δεν ξέρω...αυτό που ξέρω είναι ότι δεν αντέχεται αυτή τη στιγμή...Επίσης, για τα ηχομονωτικά...χθες έψαξα λίγο και βρήκα από δοκιμές πως ουσιαστικά μόνο κάτι Acoustipack κάνουν κάπως σοβαρή δουλειά...αλλά είναι πολύ πολύ δυσεύρετα...θέλει παραγγελία από εξωτερικό...Κι αν αυτό που κάνουν δεν είναι αρκετό; Τέλος πάντων...τα νεύρα μου...
vgiozo Μάρτιος 31, 2008 Author #16 Μάρτιος 31, 2008 Έστω ότι επιλέγεται η αγορά νέου κουτιού...ποιό θα προτείνατε; (θυμηθείτε...9 σκληροί δίσκοι θα πρέπει να φιλοξενηθούν στο κουτί...)Εγώ σκέφτομαι τις εξής λύσεις:- CoolerMaster RC-690-KKN1-GP Black + HDD Module STB-3T4-E3-GP = 88€ συνολικά- Li-An Li PC-V1000B Plus II + HDD Expansion Kit EX-34 Silver = 124€Δεν θα με χάλαγε καθόλου μια λύση πχ LIAN LI PC-V2000Β PLUS ΙΙ αλλά ποιός το πληρώνει...Για το παραπάνω τί λέτε;
vgiozo Απρίλιος 7, 2008 Author #17 Απρίλιος 7, 2008 Μετά από μια σύντομη περιπετειούλα με ένα Coolermaster Cosmos, επέστρεψα στο Chieftec......μάλλον συνήθισα λιγο το θόρυβο την προηγούμενη βδομάδα και μου φαίνεται τώρα λιγότερο ενοχλητικός...επίσης, χωρίς να έχω καταφέρει να εντοπίσω την πηγή του θορύβου (δεν είναι περιέργως κάποιος συγκεκριμένος δίσκος που παράγει τον θόρυβο) αλλάζοντας τη σειρά των δίσκων στη θήκη - μπλέκοντας τους Seagate με τους Maxtor - ο θόρυβος μειώθηκε κάπως...Τέλος, σήμερα, αποφάσισα να πάω να πάρω ηχομονωτικό υλικό για το κουτί...το Πλαίσιο δεν είχε διαθέσιμο το κιτ της Cooltec που έχω δεί στην ιστοσελίδα τους, το Multirama δεν είχε τίποτε σχετικό κι έτσι κατέληξα στον Τεχνόραση......αυτός είχε μόνο ένα SoundMat της Spire - που βγάζει τις ψύκτρες...δεν μού γέμισε καθόλου το μάτι να πώ την αλήθεια, αλλά παρατήρησα ότι ήταν αρκετά πιο πυκνό - όχι σκληρό - από εκείνο της Paxmate (Akasa) που είχα πάρει παλιότερα......το έβαλα - όσο κατάφερα να καλύψω με ένα κιτ, το οποίο προοριζόταν για Midi Tower...στην ουσία δεν έφτασε να καλύψει ούτε τα δύο πλαϊνά φύλα του Chieftec Bravo - και δηλώνω ξαφνιασμένος από το αποτέλεσμα......πρέπει να έπιασε το φάσμα συχνότητας του θορύβου και παρόλο που σε καμία περίπτωσε δεν τον εξάλειψε, οπωσδήποτε τον "φίμωσε" αρκετά και κυρίως μεγάλο μέρος του συντονισμού...Επίσης δεν μυρίζει καθόλου - όπως έχω διαβάσει να λένε για άλλα - και κόβεται πολύ εύκολα, χωρίς προσπάθεια και χωρίς να χαλάει...ίσως ακριβώς επειδή είναι κάπως πυκνό...Ομολογώ δεν το περίμενα...συνειδητά το έκανα περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους, να πώ πως κάτι δοκίμασα για να μην με τρώει ότι δεν έκανα κάτι που θα μπορούσε να περιορίσει τον θόρυβο...Επίσης, δεν φαίνεται άσκημο όπως φαινόταν το Akasa Paxmate...είναι λεπτό και αρκετά λείο - όχι αφρώδες, το οποίο μπορεί να είχε άλλα πλεονεκτήματα - και φαίνεται σαν μια όμορφη εσωτερική επένδυση...Είχε μόνο ένα κιτ κι έτσι δεν πήρα δεύτερο...αν φέρει (δεν θα το κυνηγήσω κι όλας) θα πάρω ένα ακόμη να καλύψω την οροφή και τον πάτο του κουτιού και να καλύψω τα κενά στα πλαϊνά...
MUL Απρίλιος 7, 2008 #19 Απρίλιος 7, 2008 Πρόβλημα συντονισμού ειχα και εγώ με το παλιό..Αλλαξα κουτάκι (γιατι εκτός οτι δεν μου άρεσε το παλιό) δεν μπόρεσα με τιποτα να βρώ τι φταει ..μαλλον ειχε πάθει στρέβλωση γιατι ειχα παρα πολύ βαρος πανω του , ειχα βγάλει και το ενα πλαινό με αποτελεσμα μετα απο 4 χρόνια να στραβώσει και το ενα ποδαράκι να μην ακουμπα καλά.....Η λύση με το ηχομονωτικό υλικό δηλαδή αξίζει?? Το σκέφτομαι έτσι για να εκμηδενίσω όλους τους θορύβους ...
vgiozo Απρίλιος 7, 2008 Author #20 Απρίλιος 7, 2008 Εξαρτάται ποιές είναι οι προσδοκίες σου...αν έχεις κάνει ό,τι μπορείς για να περιορίσεις το θόρυβο και δεν μένει κάτι άλλο, θα έλεγα πως μάλλον βοηθάει......πολύ αμφιβάλω όμως αν θα "εκμηδενίσει" τους θορύβους...vgiozo added 27 Minutes and 34 Seconds later...Ψάχνοντας λίγο βρήκα και αυτά, που αν τα είχα δεί νωρίτερα, μπορεί να τα είχα παραγγείλει..be-quiet Noise Absorber Kithttp://www.checkmate.gr/products.php?cid=23http://www.be-quiet.net/be-quiet.net/
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.