Jump to content

Δουλευοντας με plexiglass....

corsa

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Φτιαχνω ενα custom case απο plexiglass. Πως μπορω να κοψω το plexiglass χωρις να λιωσει? Λιωνει αμεσως όταν παω να το κοψω και στραβοκοβεται το ριμαδι.

Χρησιμοποιω σεγα και dremel και το plexiglass είναι 5mm.

Αμα το καταφερω θα εχει φαση. Το case θα εχει διαστασεις 24x34x15. Εχω φτιαξει ένα προχειρο case από χαρτονι και δουλευει τελεια

Βρες την κατάλληλη ταχύτητα στη σέγα σου και χρησιμοποίησε τη λάμα για ξύλο.

Edit: Αν είναι πολύ αργά θα σου το σπάσει, αν είναι πολύ γρήγορα θα λιώνει.

(Μπερδεύτηκα..) :red:

Αρχική απάντηση από jpavly

Βρες την κατάλληλη ταχύτητα στη σέγα σου και χρησιμοποίησε τη λάμα για ξύλο. Αν είναι πολύ γρήγορα θα σου το σπάσει, αν είναι πολύ αργά θα λιώνει.

μια διορθωση - πολυ γρηγορα θα λιωσει , πολυ αργα θα σπασει -

ψαξε για ψιλοδοντη λαμα ,ακολουθησε οτι σου ειπε ο Μακιο

και ριξε και λαδακι στο σημειο που κοβεις με την σεγα.Δυστυχως δεν θα γλυτωσεις το τριψιμο γιαι να το γωνιασεις καλα γιαυτο να εισαι οσο το δυνατο προσεκτικοτερος στο κοψιμο για να γλυτωσεις την εξτρα δουλεια μετα

Αρχική απάντηση από makio

μια διορθωση - πολυ γρηγορα θα λιωσει , πολυ αργα θα σπασει -

Σωστα!!Το εκανα κ εγω προχθες σε ενα κομματακι, με το dremel κ πολυ γρηγορα ελιωνε..

κάτι :OT: έχει ξαναγίνει ερώτηση αλλά δεν βρίσκω το thread,που μπορώ να πάρω plexy?????

στο πλεξι πανο με τη ποτηροτρυπανο κανεις τριπες???

και πεστε μου εναν τροπω οταν κανουμε μικρες τριπιτσες πως αποφευγουμε τα ραγισματα?

Καποτε ειχα φτιαξει case για μια πλακετα για switch απο plex. Ειχα αντιμετωπισει μεγαλο προβλημα με το κοψιμο και το καλυτερο αποτελεσμα το πηρα οταν εδωσα το κομματι για κοψιμο απο το καταστημα που το πηρα(καταστημα που ασχολειται μονο με κρυσταλλα)

Αν μπορεις,βεβαια,να κανεις κατι τετοιο...:T:

Οσο για τις τρυπιτσες για τις βιδες χρειαζεται τρυπανι σε πολυ αργη ταχυτητα(200 στροφες αν θυμαμαι καλα) και να εφαρμοζεις ελαφρα πιεση πανω στο plex.

και εμενα με βλεπω να τα δινω σε μαγαζι για κοψιμο...

κατι ακομα, τι κολλα βαζω για να κολλησω plexiglass με plexiglass?

Χρειαζεσαι καποια κολλα epoxy.

θα βαλεις στη μια πλευρα ( οχι πολυ,μερικες σταγονες αρκουν ) και θα εφαρμοσεις αρκετη δυναμη ετσι ωστε να κολλησει καλα .

το συσκολο της υποθεσης !!!!! ειναι να εξασφαλισεις οτι οι επιφανειες που θα κολλησεις θα εφαπτονται πολυ καλα μεταξυ τους (αν οχι πληρως) Αν η μια πλευρα ειναι εντελως ευθεια και η αλλη θυμιζει το default wallpaper "Red Moon Desert" δε θα καταφερεις και πολλα...:TD:

Αν το καταφερεις αυτο τα υπολοιπα ειναι δουλεια της epoxy καθως "λιωνει" :magic: το plex.

Εκοψα πριν καιρό το plexi μου με τροχό, και μπορει μεν να το έλιωσε απο τη μια πλευρά, αλλα εγινε μια πολύ καλη ευθεια απο την άλλη ! Οποτε βγήκε πολύ καλο και πολύ γρήγορα. Αλλα θελει πολύ προσοχή ο τροχός (και σταθερό χερι).

ρε παληκαρια... Ειναι λιγο οφ τοπικ αλλα ειναι στο γενικοτερο πνευμα του θρεντ " Δουλευοντας με plexiglass...."

Εχω κοψει το κουτι μου...και του εχω βιδωσει απο πανω το πλεξι... Κανας ευκολος τροπος να το "στεγανοποιησω" γυρω γυρω υπαρχει? Το ελαχιστο κενο δηλ, μεταξυ πλεχι και αλουμινιου... Κατι σε σιλικονη για επιτοπιο νταραβερι "χωρις πολυ φασαρια..." εχω στο μυαλο μου....

εχω χρησιμοποιησει και ηλεκτρικη πλανη η οποια θελει πολυ προσοχη και καλο υπολογισμο στην κατεργασια (δλδ ποσα mm αφαιρει το πλανισμα)

αν πετυχει το αποτελεσμα ειναι παρα πολυ καλο - δεν θελει ουτε γυαλοχαρτα κλπ

(τωρα θα μου πεις 'καλα ,τι αλλο εργαλειο θα πρεπει να αγορασουμε '!)

Αρχική απάντηση από SLN

ρε παληκαρια... Ειναι λιγο οφ τοπικ αλλα ειναι στο γενικοτερο πνευμα του θρεντ " Δουλευοντας με plexiglass...."

Εχω κοψει το κουτι μου...και του εχω βιδωσει απο πανω το πλεξι... Κανας ευκολος τροπος να το "στεγανοποιησω" γυρω γυρω υπαρχει? Το ελαχιστο κενο δηλ, μεταξυ πλεχι και αλουμινιου... Κατι σε σιλικονη για επιτοπιο νταραβερι "χωρις πολυ φασαρια..." εχω στο μυαλο μου....

Λογικα η σιλικονη θα κανει την δουλεια οποτε καλα το σκεφτηκες

@SLN

με σιλικονη ή/και θερμοκολλα θα εισαι ο.κ.....

και σε γενικες γραμμες για πλεξυ καλο ειναι να κοβουμε με λαμα ψιλοδοντη για μεταλλα...

υψηλες στροφες και σπρωξιμο....

το καλο πλεξυ βγαζει σκονη οταν κοβεται σωστα ...

το δευτερης ποιοτητας (Πρακτικερ) και στο δισκο να το κοψεις παλι βγαζει χοντρο λιωμενο γρεζι....

ειναι αλλο υλικο....

καλα μηχανακια για πλεξιγκλασοκατασκευες ειναι οι δισκοι κοπης των πατωματζηδων....

με δισκο για μεταλλα και οδηγους για γωνιασματα και φαλτσα on-board....

και τιμουλες που ξεκινουν απο 140 ειναι οτι καλυτερο....

οσο για την εποξικη κολλα τωρα...

κολλαει οντως πολυ καλα το πλεξυ αλλα καλο ειναι εαν προκειται για καιρια σημεια,

(γωνιες, σημεια στηριξης, κτλ..)

να γινουν πρωτα καποιες χαρακιες ή/και τρυπιτσες στις προς κολληση επιφανειες ετσι ωστε να πιασει καλυτερα η κολλα και να μην κανει ενα απλο φιλμ....που σπαει σχετικα ευκολα

παντως η εποξικη δεν το λιωνει το υλικο...

το χλωροφορμιο το λιωνει και παλι οχι τιποτα τρομερο...επιφανειακα μονο...

για χοντρες κολλησεις με κενα και φαγωμενα σοκορα καλο ειναι το χλωροφορμιο να ενισχυεται απο λιγο τριμμα πλεξυ ωστε να γινεται πιο αργο και παχυρευστο το μιγμα...(ρευστοτητα μελιου)

στοκαρει και κολλαει με τη μια πολυ καλα....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.