Arikos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2008 Καλησπέρα,Είχα κάνει post ένα thread παρακάτω ότι λόγω Bios update, η μητρική μου P4 Titan 667 GA-8ST667 δεν λειτουργούσε και ο Η/Υ δεν άνοιγε. Αγόρασα νέα μητρική της Asrock P4i65G. Την εγκατέστησα κανονικά αλλά δεν μου αναγνωρίζει τα 2 απο τα 3 DIMM μνήμης που είχα. Συγκεκριμένα είχα μια μνήμη Kingston 1GB στα 333ΜΗz και 2 noname (η μία γράφει elixII) στα 256ΜΒ η καθεμιά στα 266MHz. Έχω δοκιμάσει κάθε dimm μόνο του και μόνο τη μια noname 256 αναγνωρίζει. Η διαφορά της απο τις άλλες δύο είναι ότι εχει chip μνήμης και απο τις 2 πλευρές του dimm, ενώ οι άλλες 2 απο την μια πλευρά. Τι μπορεί να συμβαίνει; δεν μπορεί να είναι μη συμβατά 2 chip μνήμης. Με ενδιαφέρει να λειτουργησει η Kingston την οποία και χρυσοπλήρωσα. Την δοκίμασα σε κάθε δυνατό συνδυασμό με την άλλη που λειτουργεί αλλά και μόνη της. Τι μπορώ να κάνω; Πριν πάρω τη μητρική στα stats της έγραφε ότι υποστηρίζει μνήμες 266 333 και 400MHz.Είναι κρίμα να καταφέρω μετά απο τόση διαδικασία επανασυνδεσμολογίας να ανοίξει ο Η/Υ και απο 1.5GB μνήμης να έχω 256ΜΒ. Όποια συμβουλή και βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη.Ευχαριστώ, Άρης
y3k Απρίλιος 4, 2008 #2 Απρίλιος 4, 2008 Δεν σου προτείνω να έχεις no-named,brand named RAMs και μάλιστα σε διαφορετικές ταχύτητες. Οσο για το τι υποστιρίζει... δεν νομιζω να υποστηρίζει 333 και 266 ταυτόχρονα... Εγώ λεω να πάρεις 2χ 1GB kingston 400 να είσαι οκ.GL
Spyrus Απρίλιος 4, 2008 #3 Απρίλιος 4, 2008 266 με 333 μνήμη παίζουν κανονικά.Συνήθως οι μητρικές διαβάζουν στο πρώτο σλοτ το SPD για να αποφασίσουνπου θα τρέξουν τις μνήμες και σε τι timings.Αν βάλεις την 266 στην πρώτη θέση τότε εκεί θα παίξουν οι μνήμεςκαι τα timings θα ρυθμιστούν στην πρώτη μνήμη και εύχεσαι να τα τρέχει και η δεύτερη.Το πρόβλημα είναι με τα single / double ranks (όχι sided) το manual σου σου λέει ποιοι συνδυασμοί ισχύουν και επίσης τη μέγιστη χωρητικότητα ανά σλοτ και υπάρχει περίπτωση να υποστηρίζει 2χ1GB αλλά όχι 4χ512 δηλαδή σου επιτρέπει 2 γίγκα με κάποιον περιορισμό να γεμίσεις δύο σλοτ ενώ αν γεμίσεις 3 ή 4 να πρέπει να βάλεις λιγότερη χωρητικότητα ανά σλοτ.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.