Jump to content

Ηχεία;;;

KonKarien

Recommended Posts

O λογος που σου ζητησα να μου προτεινεις ενα πολυκαναλο συστημα στα ιδια χρηματα ειναι για να μπορεσει να υπαρξει αμεση συγκριση.

Εχουμε μια εταιρια που φτιαχνει ηχεια. Αν παρουμε ενα συστημα Α 2.1 και του προσθεσουμε 3 ακομα ηχεια μαζι με τον αποκωδικοποιητη πολυκαναλου ηχου φτιαχνοντας το συστημα Β το κοστος δεν θα αυξηθει? Εαν καθε δορυφορος κανει χ ευρω και το γουφερ ψ αφηνοντας εκτος τα κυκλωματα θα εχουμε κοστος συστηματος Α 2χ+ψ και Β 5χ+ψ. Προκυπτει λοιπον οτι στα ιδια χρηματα δεν μπορουμε να βρουμε ισαξιο του συστηματος Α. Ως εκ τουτου στην προσπαθεια μας να φτιαξουμε το συστημα Β με ιση αξια με το Α θα πρεπει να χρησιμοποιησουμε φτηνοτερα υλικα.

Εδω μπορει να υπαρξει αντιλογος οτι 5 μετριας ποιοτητας ηχεια ειναι προτιμοτερα απο 2 καλης. Η απαντηση σε αυτο ειναι οτι οποιος αναζητα ποιοτικο ηχο θα προτιμησει να ακουσει απο 2 ηχεια καλο ηχο παρα απο 5 μετριο. Γιατι ειναι σιγουρο οτι την λεπτομερεια που δεν θα μπορει να προβαλλει το φτηνοτερο ηχειο του συστηματος Β δεν θα την αναπληρωσει η προσθεση ακομα και 100 ιδιων ηχειων.

Αυτα για τη μουσικη. Στις ταινιες τωρα και γενικα στον πολυκαναλο ηχο δεν ξερω αν ειναι προτιμοτερο 2 καλα ηχεια παρα 5 μετρια. Καποιος ας απαντησει σε αυτο.

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Ας τονισω λιγο τα σημεια που θετεις μια ακομη φορα.Απο εκει και περα δεν εχει νοημα να το αναλυουμε παραπανω.

Καποιες εξηγησεις-απαντησεις παλι, οπου χρειαζεται:

Θα μου επιτρεψεις επισης να σου πω οτι δεν ειμαι ερασιτεχνης καθως η δουλεια μου εχει σχεση ακριβως με το αντικειμενο. Οποτε οι ισχυρισμοι μου δεν μονο προσωπικοι αλλα και οι γενικα καθιερωμενοι.

Oριστε??... Μαλλον δε καταλαβες τι ειπα.

Φυσικα και ειναι ποιοτικο στοιχειο. Αλλη ακουστικη ποιοτητα εχεις οταν ακους μονοφωνικα σε σχεση με στερεοφωνικα και ομοιως αλλη ποιοτητα εχεις οταν ακους στερεoφωνικα σε σε σχεση με 5.1 ή 7.1

Αλλο το μονοφωνικο. Αλλο το στερεο και αλλο το πολυκαναλο. Το καθε σημα δημιουργείται με καποιες προδιαγραφες. Το CD δεν εναι πολυκαναλο αλλα stereo. Και το να το μοιραζεις σε ηχεια δεν αποτελει αναβάθμιση ποιοτητας αλλα ηχοβολιστική διασπορα στο περιβαλλοντα χωρο. Εσενα σου αρεσει αλλα δεν ειναι ετσι για τους υπολοιπους. Δεξου το, εαν εχεις αμφιβολιες ψαξε σε καποιο αλλο forum με ηχο AV και συναφη. Ρωτα εναν επαγγελματια που εμπιστευεσαι. ΣΤΕΡΕΟ σημαινει 2 ηχεια.

Eιπαμε, αυτα ειναι αυτονοητα. Σημειωσε ομως οτι οσο αφορα τα PC για τα οποια και μιλαμε, μεγαλο ρολο παιζει και η καρτα ηχου.

Kαι γιατι θα πρεπει καθε φορα να πηγαινεις... cinema για να ακουσεις πολυκαναλικο ηχο ενω μπορεις να τον ακους οποιαδηποτε στιγμη σπιτι σου, οπως εγω? Αν δεν εχεις ιδιαιτερες ακουστικες απαιτησεις τοτε ναι, δε χρειαζεσαι πολλα ηχεια, ενα απλο σετακι 2 ηχειων και η onboard καρτα σε καλυπτει... Ουτε εγω λεω οτι τα 2.1 ειναι αχρηστα, απλα οτι δεν τα συζηταω

οταν μπορεις με τα ιδια ή λιγο περισσοτερα να παρεις ενα συστημα 5.1/7.1 γιατι η διαφορα ειναι τεραστια. Το μοντελο ειναι της Creative δε θυμαμαι τωρα ακριβως, εχει σημασια? Αν ειναι να κοιταξω.

Nαι, μα κι εγω νομιζω οτι ανταπαντησα επισης με τον καλυτερο δυνατο τροπο αυτα που προσπαθω να πω.

Aκριβως, η ηχογραφηση ειναι αυτη που ειναι, κατοπιν ο ηχος θα υποστει καποια ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ μεχρι να φτασει σε σενα μεσω cd ή ιντερνετ. Και απο κει και περα βεβαιως εχει σημασια και πως εσυ θα την αναπαραγεις. Επισης σημειωσε οτι το ζητουμενο δεν ειναι να κανεις πιστη αναπαρασταση της ηχογραφησης, πες πχ. οτι ησουν εκει την ωρα που γινοταν, εισαι σιγουρος οτι θα ειχες το καλλιστο απιτελεσμα? Η επεξεργασια ειναι που μπορει να βελτιωσει το αποτελεσμα.

Αυτο ειναι το ζητουμενο η πιστη αναπαραγωγη. Η παραπανω επεξεργασια λεγεται χρωματισμος και γινεται για λογους εντυπωσιασμου. Αυτο δεν ειναι πιστο hi-fi. Για να με καταλαβεις υπαρχουν πολοι που δινουν μεχρι και 40.000 ευρω για να πετυχουν αυτο....Πιστη αναπαραγωγη.

Βλεπεις ποσοι πολλοι παραγοντες υπαρχουν? :001:

Ποιο βινυλλιο παιδι μου, παει πεθανε αυτο, ασε και τις γρατσουνιες... Για pc δε μιλαμε?

Και εδω εισαι λαθος. Ξερεις ποσσοι ειναι οι φανατικοι του βινυλιου? Ξερεις ποσο κανει το πιο ακριβο cd player και τι πιοι καλο πικαπ? Εχεις ακουσει ποτε καλο σετ πικαπ ενισχυτη λαμπας με καλο ηχειο? (Οταν λεω καλο μιλαω για μια υλοποιηση της ταξεως των 30.000 ευρω.)

Ακουω συνηθως αυτα που κατεβαζω απ το ιντερνετ(υπαρχουν πολλων ειδων ποιοτικα φορμα) και οσα μετεφερα απ τα παλια cd μου

Επειδη εγω απο καταλαβες λογω της δουλειας μου (πωλησεις - εγκαταστασεις συστηματων ηχου εικονας) ακουω πολυ συχνα πολλα πραγματα και η αποψη μου ειναι διευρυμενη και οχι μονοπλευρη.

Δε ξερω τι εννοεις "σωστη" γιατι απολυτα σωστο δεν υπαρχει, θα ελεγα ομως οτι εχει μεγαλη σημασια το μουσικο αυτι καποιου και η μουσικη παιδεια του γιατι τον βοηθανε να κρινει και να εκτιμησει καλυτερα, ενας πχ. που ακουει αποκλειστικα σκυλαδικα ποση

αντιληψη μπορει να εχει στο αντικειμενο μας?

Aπαντησα λιγο πιο πανω ακριβως σε αυτο. Αν πας να αναπαραστησεις επακριβως τη συναυλια καηκες... φωνες, φασαριες, κακη ηχοληψια κλπ κλπ.

Γιατι τωρα κολλαμε σε λεπτομεριες?? Οταν λεω για μουσικη σκηνη δεν αναφερομαι και σε εξωτερικους θορυβους αυτα γινονται σε στουντιο για ακριβως αυτο το λογο. Φιλε μου αμα καποια φορα ακουσεις ενα καλο ακριβο hi-fi συστημα θα καταλαβεις γιατι πραγμα μιλαω.

Θετεις το δικο σου σωστο, θες να πεις. Και σαφως καθενας εχει το γουστο του και δεν ειναι κατακριτεος αλλα κι εγω οφειλα να τονισω τη μεγαλη διαφορα που εχει ενα κοινο στερεοφωνικο συστημα 2.1 σε σχεση με τα 5.1/7.1 που φυσανε:001:

Δεν ειναι δικο μου σωστο ειναι η ορολογια του Hi-Fi (google it) Πχ σαν να ανοιγεις ενα λεξικο. Το αλλο που μου λες δεν ειναι Hi-Fi. Ειναι απλα ενα μουσικο συστημα. Μπορεις να επιμεινεις οτι σου αρεσει αλλα δεν γινεται να μεινουμε στο γεγονος οτι ειναι καλυτερο. Σεαλλους αρεσει ετσι σε αλλους αλλιως. Τι να κανουμε ο ηχος ειναι θεμα γουστου.

Τα sub αναλογα με την σχεδιαση της καμπινας η καθε εταιρια τοποθετει τις μοναδες ετσι ωστε να παρει τα μεγιστα. Απο κατω τοποθετει τα μεγαφωνα και η YAMAHA στα sub της. Ουσιστικα η θεωρεια λεει οτι το χαμηλο ειναι πιο στακατο και εχει μικροτερη ουρα ενω κερδιζουμε και καποια db λογω της ανακλασης με το εδαφος.

Απο βρωμα να μην σε ανησυχει καθως δεν παθαινει τιποτα.

Το ξυλο δεν ειναι καλη λυση καθως θα εχεις κραδασμους και πιθανους συντονισμους με αποτελεσμα κακη ποιοτητα και ενοχλητικούς θορυβους. Τα sub θελουν στιβαρες σκληρες επιφανιες ενω καποιες ακριβες υλοποιησεις συνιστουν και αντκραδασμικα ποδαρακια.

Όταν λες κραδασμούς εννοείς να τρίζει το πάτημα?Και υπάρχει περίπτωση να βγαίνει παραμορφωμένος ο ήχος??Πάντως έχω την εντύπωση πώς έχει λαστιχένια ποδαράκια το sub ή κάτι τέτοιο.

Ελπίζω να μη μας τα χαλάσει όλα...

Κάτι άλλο που ετοιμάζω.Τα πίσω ηχεία θα μπούμε μέσα σε ντουλάπα, σε ράφι περίπου 1,3 μέτρα από το μάτωμα.:115: Όταν θέλω το 5:1, θα ανοίγω τις πόρτες της ντουλάπας (1 πόρτα για το κάθε ηχείο).Τώρα να ρωτήσω.Υπάρχει περίπτωση να δημιουργείται κάποιο ακουστικό πρόβλημα αν χτυπάει ο ήχος στην ξύλινη πόρτα?Μπορεί να χαλάει ή να φεύγει προς λάθος κατεύθυνση?

Το ξυλο τις περισσοτερες φορες δημιουργεί τριξιματα και το μπασσο μαλακώνει.Τα λαστιχενια ποδαρακια ενδεχομένως να σωσουν την κατασταση+το παραγοντα οτι το συγκεκριμένο sub δεν θα εχει air flow ικανο να δημοιυργησει τοσο εντονες δονησεις.

Το αλλο θεμα δεν στο συνιστω. Τα ηχεια θα δημιουργησουν αντανακλάσεις μεσα σε ντουλαπι και θα εχεις χρωματισμό του ηχου τους σε μεγαλο βαθμο.Δηλαδη δεν θα ξεχωριζεις πολυ κοντινους ηχους συχνοτικα και θα αλλοιώνονται οι χροιες. Το μονο θεμα που παλι σωζει την κατασταση ειναι οτι ειναι surround ηχεια και συνηθως αναπαραγουν εφε και οχι ηχους πληρους φασματος. Απο την αλλη τα εφε ειναι συνηθως υψηλομεσαιου ευρους συχνοτητες που ειναι πολυ ευαισθητες σε χρωματιμους.

Αμα δεν μπορεις αλλιως στα ρυθμιστικα της καρτας σου δωσε μπολικο gain στα πισω ηχεια να βελτιωσεις λιγο την κατασταση.

Ας τονισω λιγο τα σημεια που θετεις μια ακομη φορα.Απο εκει και περα δεν εχει νοημα να το αναλυουμε παραπανω.

Kι εγω θα σχολιασω λιγο τα σημεια που θετεις αλλη μια φορα και παρομοια θα συμφωνησω οτι "δεν εχει νοημα να το αναλυσουμε παραπανω"...

Αλλο το μονοφωνικο. Αλλο το στερεο και αλλο το πολυκαναλο. Το καθε σημα δημιουργείται με καποιες προδιαγραφες. Το CD δεν εναι πολυκαναλο αλλα stereo. Και το να το μοιραζεις σε ηχεια δεν αποτελει αναβάθμιση ποιοτητας αλλα ηχοβολιστική διασπορα στο περιβαλλοντα χωρο. Εσενα σου αρεσει αλλα δεν ειναι ετσι για τους υπολοιπους. Δεξου το, εαν εχεις αμφιβολιες ψαξε σε καποιο αλλο forum με ηχο AV και συναφη. Ρωτα εναν επαγγελματια που εμπιστευεσαι. ΣΤΕΡΕΟ σημαινει 2 ηχεια.

Παρατηρω μια ταση να με διαστρεβλωνεις ενω θα με αναγκασεις παλι να κανω επαναληψεις.

Ουδεποτε ειπα οτι στερεο δεν σημαινει 2 ηχεια.

Μουσικη δεν σημαινει μόνο cd.

Διαμοιρασμος σε πολλα ηχεια σημαινει αναβαθμιση ποιοτητας με την εννοια που το εγραψα, δηλαδη το να ακους ξεχωριστους ηχους και στο πλαϊ σου και απο πισω σου. Ιδια διαφορα με τη διαφορα μονο/στερεο.

Σε διαβεβαιω οτι δεν αρεσει ετσι σε μενα μόνο οπως ειπες, αλλα και στους υπολοιπους. Δεξου το κι εσυ κι αν εχεις αμφιβολιες κανε ενα γκαλοπ ή ρωτα τους πωλητες να δεις τι πουλιεται κατα κορον.

Αυτο ειναι το ζητουμενο η πιστη αναπαραγωγη. Η παραπανω επεξεργασια λεγεται χρωματισμος και γινεται για λογους εντυπωσιασμου. Αυτο δεν ειναι πιστο hi-fi. Για να με καταλαβεις υπαρχουν πολοι που δινουν μεχρι και 40.000 ευρω για να πετυχουν αυτο....Πιστη αναπαραγωγη.

Eξηγησα αναλυτικα οτι το ζητουμενο δεν ειναι η πιστη αναπαραγωγη, αν σε μια συναυλια εχει ξεκουρδιστες κιθαρες ή κακη ακουστικη απ το χωρο, πρεπει αυτα να τα ακουσουμε? Δεν ειναι το παν το πιστο χαι-φαι. Η επεξεργασια δεν ειναι... χρωματισμος που γινεται για λογους εντυπωσιασμου αλλα για τη βελτιωση της ποιοτητας του ηχου, αυτο ειναι το ζητουμενο του ακροατη. Πάντα γινεται επεξεργασια.

Και εδω εισαι λαθος. Ξερεις ποσσοι ειναι οι φανατικοι του βινυλιου? Ξερεις ποσο κανει το πιο ακριβο cd player και τι πιοι καλο πικαπ? Εχεις ακουσει ποτε καλο σετ πικαπ ενισχυτη λαμπας με καλο ηχειο? (Οταν λεω καλο μιλαω για μια υλοποιηση της ταξεως των 30.000 ευρω.)

Δεν ειπα καποιο λαθος, το βινυλιο πεθανε ασχετως αν υπαρχουν καποιοι ελαχιστοι νοσταλγοι του παρελθοντος, ουδεις βγαζει σε δισκο πια τη δουλεια του, οπως προφανως γνωριζεις.Αλλα αυτο δεν εχει σχεση με το θεμα και απορω γιατι με ρωτησε ο αλλος φιλος εαν ακουω δισκους πικαπ.

Δεν ειναι δικο μου σωστο ειναι η ορολογια του Hi-Fi (google it) Πχ σαν να ανοιγεις ενα λεξικο. Το αλλο που μου λες δεν ειναι Hi-Fi. Ειναι απλα ενα μουσικο συστημα. Μπορεις να επιμεινεις οτι σου αρεσει αλλα δεν γινεται να μεινουμε στο γεγονος οτι ειναι καλυτερο. Σεαλλους αρεσει ετσι σε αλλους αλλιως. Τι να κανουμε ο ηχος ειναι θεμα γουστου.

Ο ακροατης δεν ενδιαφερεται για την ορολογια αλλα για την ουσια. Κι εσυ μπορεις να επιμεινεις οτι σου αρεσει το δικο σου αλλα να μη προσπαθεις να το επιβαλεις ως σωστο, ειδικα εφοσον, οπως σωστα αναφερεις, ειναι θεμα γουστου.

Kι εγω θα σχολιασω λιγο τα σημεια που θετεις αλλη μια φορα και παρομοια θα συμφωνησω οτι "δεν εχει νοημα να το αναλυσουμε παραπανω"...

Quote:

Παρατηρω μια ταση να με διαστρεβλωνεις ενω θα με αναγκασεις παλι να κανω επαναληψεις.

Ουδεποτε ειπα οτι στερεο δεν σημαινει 2 ηχεια.

Μουσικη δεν σημαινει μόνο cd.

Διαμοιρασμος σε πολλα ηχεια σημαινει αναβαθμιση ποιοτητας με την εννοια που το εγραψα, δηλαδη το να ακους ξεχωριστους ηχους και στο πλαϊ σου και απο πισω σου. Ιδια διαφορα με τη διαφορα μονο/στερεο.

Σε διαβεβαιω οτι δεν αρεσει ετσι σε μενα μόνο οπως ειπες, αλλα και στους υπολοιπους. Δεξου το κι εσυ κι αν εχεις αμφιβολιες κανε ενα γκαλοπ ή ρωτα τους πωλητες να δεις τι πουλιεται κατα κορον.

Quote:

Eξηγησα αναλυτικα οτι το ζητουμενο δεν ειναι η πιστη αναπαραγωγη, αν σε μια συναυλια εχει ξεκουρδιστες κιθαρες ή κακη ακουστικη απ το χωρο, πρεπει αυτα να τα ακουσουμε? Δεν ειναι το παν το πιστο χαι-φαι. Η επεξεργασια δεν ειναι... χρωματισμος που γινεται για λογους εντυπωσιασμου αλλα για τη βελτιωση της ποιοτητας του ηχου, αυτο ειναι το ζητουμενο του ακροατη. Πάντα γινεται επεξεργασια.

Quote:

Δεν ειπα καποιο λαθος, το βινυλιο πεθανε ασχετως αν υπαρχουν καποιοι ελαχιστοι νοσταλγοι του παρελθοντος, ουδεις βγαζει σε δισκο πια τη δουλεια του, οπως προφανως γνωριζεις.Αλλα αυτο δεν εχει σχεση με το θεμα και απορω γιατι με ρωτησε ο αλλος φιλος εαν ακουω δισκους πικαπ.

Quote:

Ο ακροατης δεν ενδιαφερεται για την ορολογια αλλα για την ουσια. Κι εσυ μπορεις να επιμεινεις οτι σου αρεσει το δικο σου αλλα να μη προσπαθεις να το επιβαλεις ως σωστο, ειδικα εφοσον, οπως σωστα αναφερεις, ειναι θεμα γουστου.

Eξηγησα αναλυτικα οτι το ζητουμενο δεν ειναι η πιστη αναπαραγωγη,

Αυτό είναι δική σου λανθασμένη εκδοχή.

Το κομμάτι γράφεται κάτω απο κάποιες συνθήκες. Το σωστό είναι να ακούσεις το κομμάτι όσο το δυνατόν πιστότερα γίνεται.

αν σε μια συναυλια εχει ξεκουρδιστες κιθαρες ή κακη ακουστικη απ το χωρο, πρεπει αυτα να τα ακουσουμε?

Δηλασή εσύ έχεις κάποιο μαγικό τρόπο που δέν τα ακούς? (ακτός αν μου πείς ότι επεμβένεις στην αναπαραγωγή

Χωρίς πολλά λόγια πάντως είμαστε 2 άτομα που με επιστημονικά επειχηρείματα σου παραθέτουμε Ορισμούς εννοιες τις οποίες εσύ τις πετάς στον κάλαδο των αχρήστων ή έστω τις αγνωείς λε΄ς και τα βγάλαμε απο το μυαλό μας λίγο πρίν λίγο γράωψουμε εδώ.

Αν είχες έστω και λόγο την υποψία για το τι σημαίνει καλός ήχος δέν θα αναρωτιόσουν γιατι ρώτησα και για το βυννίλιο..

ο graphist83 σου αναφέρει ότι προέρχεται επαγγελματικά απο αυτό τον χώρο που συζητάμε.

Εγώ σπουδάζω μουσικολογία (Που παρέχει μαθήματα φυσικής ακουστικής και τεχνολογίας) καθώς παίζω και μουσική.

Οπότε οι απόψεις μας δέν είναι και του πρώτου τυχόντα που θα συναντήσεις στον δρόμο.

Όχι φιλε μου εδώ αναφέρεται ο σωστός= ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ τρόπος αναπαραγωγής. ΑΝ εσένα σου αρέσει αλλιώς (και καλλά κάνεις) τότε εσύ είσαι που εχεις απόκλιση απο την ορθή λειτουργεία αναπαραγωγής.

Aντε παλι να εξηγουμε τα ιδια πραγματα σε καποιους...

Αυτό είναι δική σου λανθασμένη εκδοχή.

Το κομμάτι γράφεται κάτω απο κάποιες συνθήκες. Το σωστό είναι να ακούσεις το κομμάτι όσο το δυνατόν πιστότερα γίνεται.

Aυτο ειναι η εκδοχη ολων. Ο ακροατης οταν βαλει να ακουσει πχ. το κοντσερτο ταδε ή τη χορωδια ταδε θελει το αρτιοτερο ηχητικο αποτελεσμα, ουτε παρασιτα ουτε μονοφωνικο ουτε ξερο ηχο.

Δηλασή εσύ έχεις κάποιο μαγικό τρόπο που δέν τα ακούς? (ακτός αν μου πείς ότι επεμβένεις στην αναπαραγωγή
Ποσες φορες πρεπει ακομα να σου πω οτι αυτα τα κανονιζει η ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ, η οποια γινεται παντοτε? Μαλλον εσυ εχεις στο νου σου κατι σαν μια ζωντανη συναυλια του Νταλαρα στο θεατρο βραχων και θες να εχεις και την ατμοσφαιρα... Παω στοιχημα οτι δεν ακους καθολου Κλασικη Μουσική, σωστα?
Χωρίς πολλά λόγια πάντως είμαστε 2 άτομα που με επιστημονικά επειχηρείματα σου παραθέτουμε Ορισμούς εννοιες τις οποίες εσύ τις πετάς στον κάλαδο των αχρήστων ή έστω τις αγνωείς λε΄ς και τα βγάλαμε απο το μυαλό μας λίγο πρίν λίγο γράωψουμε εδώ.

Αν είχες έστω και λόγο την υποψία για το τι σημαίνει καλός ήχος δέν θα αναρωτιόσουν γιατι ρώτησα και για το βυννίλιο..

Aυτο ακριβως θα σου ελεγα κι εγω, οτι ολα οσα σου λεω τα πετας στο καδο των αχρηστων και με βαζεις να επαναλαμβανομαι συνεχεια...ελεος δηλαδη.

Αν ο ηχος του πικαπ θεωρουνταν καλος δεν θα εiχε αντικατασταθει απ τα cd. Δισκος πικαπ σημαινει γρατσουνιες. Αλλα για τα ηχεια των pc δε μιλαμε? Γιατι λοιπoν ανακατευεις ασχετα και πεθαμενα πραγματα?

Όχι φιλε μου εδώ αναφέρεται ο σωστός= ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ τρόπος αναπαραγωγής. ΑΝ εσένα σου αρέσει αλλιώς (και καλλά κάνεις) τότε εσύ είσαι που εχεις απόκλιση απο την ορθή λειτουργεία αναπαραγωγής.

Σωστος για σενα θες να πεις, και αναρωτιεμαι ποσοι συμφωνουν μαζι σου. Βασικα βεβαια δε ξερω τι εννοεις "ορθη" λειτουργια, γιατι μπορουν να δωθουν πολλες ερμηνειες, η ουσια ομως ειναι μια: Προσπαθειτε να περασετε οτι ειναι καλυτερα τα 2.1 ηχεια σε σχεση με τα 5.1/7.1 αλλα αυτο μαλλον ως ποντιακο ανεκδοτο ακουγεται στις μερες μας.

Και σε τελικη αναλυση ο οποιοσδηποτε μπορει να κανει τη ΣΥΓΚΡΙΣΗ και να βγαλει το συμπερασμα του οπως την εκανα κι εγω, περα απο θεωριες και εξυπνακισμους;)

Ρε παιδιά ξεκίνησε ένα θέμα για τα ηχεία και έχει γίνει Ο πανικός με 1000χιλιάδες quote ειδικά από τη πλευρά του Golden να δικαιολογείται...

Και από την πλευρ" μου έχει λάθος ο Golden αλλα αυτή είναι δικη του λανθασμένη για μερικούς από μας,σωστή για αυτόν και ίσως από κάποιους άλλους..Ο άνθρωπος είναι 36 χρόνο έχει μια άποψη και βλέπετε ότι δεν είναι διατεθειμένος να την αλλάξει και θα την υποστηρίζει....Επομένως άποψη του άποψη σας γιατί διαπλεκτιζεστε δεν καταλαβαινω....

Ρε παιδιά ξεκίνησε ένα θέμα για τα ηχεία και έχει γίνει Ο πανικός με 1000χιλιάδες quote ειδικά από τη πλευρά του Golden να δικαιολογείται...

Και από την πλευρ" μου έχει λάθος ο Golden αλλα αυτή είναι δικη του λανθασμένη για μερικούς από μας,σωστή για αυτόν και ίσως από κάποιους άλλους..Ο άνθρωπος είναι 36 χρόνο έχει μια άποψη και βλέπετε ότι δεν είναι διατεθειμένος να την αλλάξει και θα την υποστηρίζει....Επομένως άποψη του άποψη σας γιατί διαπλεκτιζεστε δεν καταλαβαινω....

Έχεις δίκιο το κουράσαμε το θέμα.

Αλλά δεν γινόταν αλλιώς όταν υπάρχει ή παραπληροφόρηση ότι τα 5/7.1 ηχεία ειναι καλλύτερα απο τα 2.1 επειδή απλά είναι 5 ή 7 .

Απο τα όσα υπόθηκαν εδω μέσα ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσμα τά του.

Και από την πλευρ" μου έχει λάθος ο Golden αλλα αυτή είναι δικη του λανθασμένη για μερικούς από μας,σωστή για αυτόν και ίσως από κάποιους άλλους..Ο άνθρωπος είναι 36 χρόνο έχει μια άποψη και βλέπετε ότι δεν είναι διατεθειμένος να την αλλάξει και θα την υποστηρίζει

Φυσικα και θα την υποστηριζω εφοσον ειναι η σωστη. Δινω μεγαλη σημασια στον ηχο οποτε εχω ασχοληθει με το θεμα και ξερω τι λεω, δε μιλαω θεωρητικα ουτε θελω να αβανταρω κατι.

Δεν κανω μόνο εγω quotes οπως ειπες, ουτε και δικαιολογουμαι, ενημερωση κανω. Δεν εχει σημασια η ηλικια καποιου, ειτε εισαι 15 ειτε 35 ή 55 το θεμα ειναι ιδιο.

Λες οτι απ τη πλευρα σου δεν εχω δικιο... Μπορεις να μου πεις σε παρακαλω σε ποιο ακριβως σημειο δεν εχω δικιο? Γιατι θιχτηκαν τοσα πολλα θεματα...

Αλλά δεν γινόταν αλλιώς όταν υπάρχει ή παραπληροφόρηση ότι τα 5/7.1 ηχεία ειναι καλλύτερα απο τα 2.1 επειδή απλά είναι 5 ή 7 .

H παραπληροφορηση ειναι οτι τα 2.1 ηχεια ειναι καλυτερα απ τα 5.1/7.1

Ειπα πολλες φορες, θα το επαναλάβω και τωρα: Ο οποιοσδηποτε μπορει να κανει τη ΣΥΓΚΡΙΣΗ και θα καταλαβει τη τεραστια διαφορα. Καλή η θεωρια αλλα ακομα καλύτερη η ουσια.

Δεν ειπα οτι ειναι καλυτερα επειδη απλα ειναι 5 ή 7... καλα, απ οσα εχω γραψει ως τωρα αυτο καταλαβες ή μηπως κανεις σκοπιμη παρερμηνεια?

Και εγω πιστευω οτι εισαι λαθος. Μπορει να δινεις μεγαλη σημασια στον ηχο αλλα σιγουρα αλλο τοσο και μαλλον περισσοτερο δινει καποιος που βγαζει το ψωμι του απο αυτο. Οταν λες οτι το ζητουμενο δεν ειναι η πιστη αναπαραγωγη αυτοματως η οποια ορθοτητα τα λεγομενα σου μπορει να εχουν καταρριπτεται. Aληθεια το hifi σε ποια πιστοτητα αναφερεται? Αναφερεις ως σημειο αναφορας την κλασσικη μουσικη. Εχεις ακουσει πολλες φορες καποιο κονσερτο και να παιζουν οργανα στην πλατη σου? Επιπλεον μιας και εισαι ο μονος που διαφωνει θα επρεπε να επιχειρηματολογησεις και να δωσεις στοιχεια που συμφωνουν με αυτα που λες. Μια σελιδα στο ιντερνετ, ενα συγκριτικο, την αποψη καποιου επαγγελματια του χωρου κλπ. Σου ζητησα ενα συστημα 5.1 στα ιδια χρηματα με ενα 2.1 και δεν μου απαντησες. Δεν ειπα τιποτα γι' αυτο ενω καλλιστα θα μπορουσα. Αντ' αυτου κανω μια καινουργια δημοσιευση την οποια αγνοησες. Οταν λοιπον το μονο που κανεις ειναι να παραθετεις την αποψη σου χωρις μαλιστα να την στηριζεις καπου παρα μονο στην δικη σου εμπειρια, διαφωνοντας με ατομα του χωρου, αυτο που προκρινεται ειναι ισχυρογνωμοσυνη και παραπληροφορηση.

Το ξυλο τις περισσοτερες φορες δημιουργεί τριξιματα και το μπασσο μαλακώνει.Τα λαστιχενια ποδαρακια ενδεχομένως να σωσουν την κατασταση+το παραγοντα οτι το συγκεκριμένο sub δεν θα εχει air flow ικανο να δημοιυργησει τοσο εντονες δονησεις.

Το αλλο θεμα δεν στο συνιστω. Τα ηχεια θα δημιουργησουν αντανακλάσεις μεσα σε ντουλαπι και θα εχεις χρωματισμό του ηχου τους σε μεγαλο βαθμο.Δηλαδη δεν θα ξεχωριζεις πολυ κοντινους ηχους συχνοτικα και θα αλλοιώνονται οι χροιες. Το μονο θεμα που παλι σωζει την κατασταση ειναι οτι ειναι surround ηχεια και συνηθως αναπαραγουν εφε και οχι ηχους πληρους φασματος. Απο την αλλη τα εφε ειναι συνηθως υψηλομεσαιου ευρους συχνοτητες που ειναι πολυ ευαισθητες σε χρωματιμους.

Αμα δεν μπορεις αλλιως στα ρυθμιστικα της καρτας σου δωσε μπολικο gain στα πισω ηχεια να βελτιωσεις λιγο την κατασταση.

Τα ηχεία δε θα βρίσκονται τέρμα μέσα στο ντουλάπι.Ξέχασα να το πω αυτό.Με το που ανοίγεις την πόρτα, τα βρίσκεις ακριβώς μπροστά σου.Ειναι στην άκρη του ραφιού και κοιτάνε προς τα έξω και όχι διαγώνια προς την πόρτα.

Επίσης σε θέα ρυθμίσεων software.Έχω realterk 7:1.Να βάλω drivers της

realtek ή να κρατήσω αυτούς που έχω απόι nvidia?Και αν τους κρατήσω, τι βάζω εδώ στο surround settings?

post-19-1442175003,3594_thumb.jpg

1.Και εγω πιστευω οτι εισαι λαθος. Μπορει να δινεις μεγαλη σημασια στον ηχο αλλα σιγουρα αλλο τοσο και μαλλον περισσοτερο δινει καποιος που βγαζει το ψωμι του απο αυτο.

2. Οταν λες οτι το ζητουμενο δεν ειναι η πιστη αναπαραγωγη αυτοματως η οποια ορθοτητα τα λεγομενα σου μπορει να εχουν καταρριπτεται.

3. Εχεις ακουσει πολλες φορες καποιο κονσερτο και να παιζουν οργανα στην πλατη σου?

4. Επιπλεον μιας και εισαι ο μονος που διαφωνει θα επρεπε να επιχειρηματολογησεις και να δωσεις στοιχεια που συμφωνουν με αυτα που λες. Μια σελιδα στο ιντερνετ, ενα συγκριτικο, την αποψη καποιου επαγγελματια του χωρου κλπ.

5. Σου ζητησα ενα συστημα 5.1 στα ιδια χρηματα με ενα 2.1 και δεν μου απαντησες. Δεν ειπα τιποτα γι' αυτο ενω καλλιστα θα μπορουσα.

6. Αντ' αυτου κανω μια καινουργια δημοσιευση την οποια αγνοησες.

7. Οταν λοιπον το μονο που κανεις ειναι να παραθετεις την αποψη σου χωρις μαλιστα να την στηριζεις καπου παρα μονο στην δικη σου εμπειρια, διαφωνοντας με ατομα του χωρου, αυτο που προκρινεται ειναι ισχυρογνωμοσυνη και παραπληροφορηση.

1. Kαλα, εσυ προφανως πιστευεις οτι σου πουν οι αλλοι που δηλωνουν επαγγελματιες. Αν σου ελεγαν κι οτι το mono ειναι καλύτερο απ το stereo παλι θα τους πιστευες...Καποιος που βγαζει το ψωμι διαφερει κατα πολυ απο καποιον που θελει μονο να ακουει καλα, δε νομιζεις?

2. Εξηγησα πολλες φορες περι "πιστης αναπαραγωγης", κανεις δε θελει να ακουει ανεπεξεργαστα και αθλια κομματια. Αυτο που ακους εσυ στα ηχεια σου ειναι προϊον επεξεργασιας, αν το ακουγες στην αυθεντικη του εκτελεση μπορει και να μη σου αρεσε καθολου γιατι μπορει να μικροφωνιζε ή για ενα σωρο αλλους λογους.

3. Για τα περι πλατης δεν καταλαβες τι ειπα, με το ιδιο σκεπτικο θα σου πω κι εγω: γιατι να ακους στερεο?? Οταν ακους ζωντανη συναυλια συμβαινει ποτέ να ακους ενα οργανο στα αριστερα και ενα στα δεξια? Οχι βεβαια. Βλεπεις λοιπον?...

4. Ειμαι ο μονος που διαφωνει σε σχεση με σας τους 3, η μεγαλη πλειοψηφια των users εχει πολυκαναλικα συστηματα ηχου για πολλες χρησεις και ειναι απολυτα ικανοποιημενη. Εσας που αρκειστε στα κοινα 2 ηχεια σας θεωρουν μαλλον πτωχους θνητους:)

Και επιχειρηματολογησα και εδωσα στοιχεια, αλλα δεν τα καταλαβες ή τα αγνοησες.

5. Σου απαντησα οτι δε παρακολουθω τα τελευταια νεα της αγορας. Πόσο πιο απλα να το πω? Ουτε και ειμαι κανας ντηλερ να σου προτεινω τι να αγορασεις. Δηλαδη τι θα μπορουσες "να πεις γιαυτο ενω καλλιστα δεν ειπες"? Να με κατηγορησεις που δεν εκανα το ντηλερ?

6. Δεν αγνοηα τη δημοσιευση σου, τη διαβασα. Ηθελες να κανω καποιο σχολιο? Μα σε αυτα που ειπες ειχα ηδη απαντησει.

7. Δεν ειναι ετσι. Κι εγω ατομο του χωρου θεωρουμαι, απο πολυ μικρος στο χωρο και δεν πουλαω κατι ουτε εκπροσωπω συμφεροντα, λεω μονο τι συμφερει τον user. Iσχυρογνωμοσυνη και παραπληροφορηση οχι σε μενα λοιπον.

GoldenApe added 5 Minutes and 7 Seconds later...

Τα ηχεία δε θα βρίσκονται τέρμα μέσα στο ντουλάπι.Ξέχασα να το πω αυτό.Με το που ανοίγεις την πόρτα, τα βρίσκεις ακριβώς μπροστά σου.Ειναι στην άκρη του ραφιού και κοιτάνε προς τα έξω και όχι διαγώνια προς την πόρτα.

Επίσης σε θέα ρυθμίσεων software.Έχω realterk 7:1.Να βάλω drivers της

realtek ή να κρατήσω αυτούς που έχω απόι nvidia?Και αν τους κρατήσω, τι βάζω εδώ στο surround settings?

Κι εγω θα σου πω οτι τα ηχεια δε πρεπει να βρισκονται μεσα σε ντουλάπι.

Μου εκανε εντυπωση που θα χρησιμοποιησεις την onboard καρτα. Εβαλες ποτέ pci καρτα ηχου να δεις τη (τεραστια) διαφορά??

Ρε παιδιά τι στο καλό τσακώνεστε δε μπορώ να καταλάβω...

Στη μουσική ο ήχος στη συντριπτική πλειοψηφία των albums είναι στερεοφωνικός. Ο λόγος είναι πολύ απλός: Ο τραγουδιστής και η μπάντα στέκονται σε ένα σημείο και τραγουδάνε. Δεν πηγαινοέρχονται πάνω-κάτω, δεξιά αριστερά είναι στη θέση τους, και δεν έχει και νόημα ο πολυκάναλος ήχος σε μια ηχογράφηση. Έχω ακούσει κάποιες DTS μουσικές ηχογραφήσεις ας πούμε και δε μπορώ να πω ότι συγκλονίστηκα, δε μου έλειψε κάτι από το στερεοφωνικό ήχο.

Η ανάγκη για πολυκαναλικό ήχο γεννήθηκε από την ανάγκη ηχητικής πιστότητας κυρίως σε εξωτερικούς χώρους. Γι' αυτό και όλες οι ταινίες πλέον είναι σε 5.1 minimum. Ένα αεροπλάνο που ακούς από πίσω σου ας πούμε ο θεατής το αντιλαμβάνεται ακριβώς όπως το αντιλήφθηκε και ο ηθοποιός.

Τα πράγματα βέβαια προχώρησαν αρκετά και πολύ συχνά ο πολυκαναλικός ήχος είναι για να εξυπηρετεί τα ηχητικά εφέ αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Γι' αυτό όταν ένα μηχάνημα προορίζεται για μουσική κυρίως, καλύτερα το budget του καθενός να πηγαίνει σε ένα ΚΑΛΟ, ΜΟΥΣΙΚΟ σετ ηχείων 2.1 παρά να σπαταλείται περισσότερα ηχεία (5.1) μικρότερης όμως ισχύος και ποιότητας).

Και για να καταλάβουμε και τι εννοούμε ποιοτικό, καλύτερα ένα σετ 2.1 με 200€ και υψηλά dB και καλό signal/noise ratio παρά τα ίδια λεφτά σε 5.1 και οι υπόλοιποι παράγοντες να είναι μέτριοι.

Αν πάλι ένα σύστημα προορίζεται για ταινίες κυρίως, ένα μέσο χρήστη τον νοιάζει περισσότερο η πολυκαναλική παραγωγή παρά η πιστότητα.

Γιατί αν θες και πολυκάναλο σύστημα και πιστότητα (δηλαδή να είναι καλό και μουσική και για ταινίες, τότε... ας πούμε ότι το πάθος είναι "ανεκτίμητο".

εγώ πάλι είμαι με τα 2.1 ηχεία, είχα και 5 και 7 και ενώ σε παιχνίδια πχ ήταν καλά δε μου άρεσαν καθόλου σε μουσική.. ασε που πολύ καλώδιο ρε παιδιμ..:)

επίσης προς GoldenApe:

1.θεωρώ πολύ σημαντικό στην ακρόαση μουσικής την πιστή αναπαραγωγή γι'αυτό και προσπαθώ πάντα να βγάζω οτιδήποτε φίλτρα ή κάτι άλλο απο μεριάς μου.. δε καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς οτι διορθώνεις τον ήχο..

2.νομίζω πως αφού η μουσική φτάσει σε σενα έχει γίνει η τελική της επεξεργασία και αν δεν έχεις πρόσβαση στις αρχικές πηγές ήχου δε μπορείς επί της ουσίας να διορθώσεις κάποια πράγματα..

3.επιπλέον είναι στο χέρι του δημιουργού το πως θέλει να ακουστεί ενα κομμάτι του και πως οχι.

α.. και προσπάθησε να γίνεις πιο διαλλακτικός, οτι έχεις ασχοληθεί πολυ με την μουσική δε σημαίνει οτι εχείς περισσότερο δίκιο ή οτι δεν υπάρχουν άλλοι που έχουν ασχοληθεί εξίσου.

τέλος όλες οι απόψεις σεβαστές.. άλλωστε στο θέμα ακρόαση μουσικής περι ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Πραγματικα θλιβομαι.Αρχικα γιατι η προθεση μου εδω ειναι και ''παντα'' ηταν να βοηθήσω προσφέροντας γνωσεις που εχω αποκτήσει λογο της μεγαλης τριβης μου στο χωρο.

Αντ αυτου εισπρατω την κατηγορια οτι κανω ''πελατοψαρεμα''

Τονιζω οτι ΠΟΤΕ απο την στιγμη που γραφτηκα εδω δεν εχω κανει πωληση σε καποιον εδω μεσα και ΠΟΤΕ δεν εχω κανει τετοια προσεγγιση. Τα Post μου ειναι ειναι προσβάσιμα σε ολους και οποος δει κατι τετοιο εγω πολυ ευχαριστως να αποσυρθω απο το forum.

Σε αντιθετη περιπτωση εγω βρισκομαι εδω για να ενημερώνομαι για θεματα ηλ υπολογιστών οπου υπάρχουν ατομα που ξερουν πολλα και με βοηθούν κατα καιρους.

Χρησιμοποιησα την ειδικοτητα μου μονο και μονο για να ανεβασω την πιστοτητα των λεγομενων μου και για τονισω οτι αυτο που λεω και υποστηριζω δεν ειναι λογια του αερα.

Τελος επειδη θα διαβασει πολυς κοσμος αυτο το post το μονο που οφειλω να κανω ειναι να ξεκαθαρισω την θεση μου και να εξηγησω τι εγραφα παραπανω και παρεξηγηθηκα.

Εγω το μονο που εκανα ηταν να δωσω την περιγραφη της ορολογιας Hi-FI. Πως ειναι το ISO η οταν πας να δεις μια λεξη στο λεξικο. HI-FI = 2 ηχεια. Δεν το λεω εγω ετσι ειναι.

Ποτε δεν ειπα σε κανεναν να μην παρει 5,1 ηχεια. Πιο πανω εαν με προσεξες ειπα οτι παιρνουμε εξαιρετικα αποτελεσματα ηχου και απο καποια καλοστημενα Home cinema. Ολοι οι καλοι ενισχυτες AV μπαινουν και σε στερεο mode και δίνουν σημα μονο στα 2 μπροστινα.Υπαρχει ομως και η λειτουργια 6 channel stereo η Virual Dolby για οποιον το θελει και του αρεσει.

Και εγω εχω Home Cinema για να βλεπω ταινιες και οταν θελω να ακουσω μουσικη τοτε ''αρκουμαι'' στα 2 ταπεινα ηχεια μου απο τα 5.

Δεν καθομαι να αναλυσω τι ειναι ποιο καλο η πιο ωραιο. Εξηγω μονο ορολογιες.

Στο μονο που ειχα μια ενσταση ειναι οτι η δαπανη 149 ευρω του παραπανω χρηστη για 2,1 ηχεια, εαν επαιρνε 5,1 με τα ιδια χρηματα θα ηταν καλυτερο.

Οχι φιλε μου. Δεν γινεται ενα συστημα ηχειων Home cinema των 1000 ευρω πχ crystal audio Smart+THX10 να συκριθει με ενα σετ 2 ηχειων 1000 ευρω σε ηχο πχ klipsch RF 82. Τυχαια παραδειγματα σου κανω. Εαν δεν με πιστευεις και θεωρεις οτι η αποψη μου δεν ειναι βασιμη ελα εσυ και οποιος θελει απο το μαγαζι να τα ακουσει και να τα συκρινει μεταξυ τους. Τωρα ομως εαν το συστημα Home Cinema αποτελούνταν απο Klipsch RF 82 μπροστα και τις αλλες αντιστοιχες σειρες της εταιριας στα υπολοιπα ηχεια τοτε θα ειχες ισαξιο αποτέλεσμα αλλα πολλαπλάσιας αξιας.

Δεν με ενοχλει που με αμφισβητείς γιατι δεν με γνωριζεις προσωπικά ουτε εμενα ουτε την εταιρια μου. Με ενοχλει που αυτο που ειπαν και παραπανω παραθετεις την αποψη ως σωστη και επιμενεις με βαση την εμπειρια σου. Αν και δεν μου αρεσει αυτο που θα πω αλλα στα χρονια που βρισκομαι στο χωρο εχω ακουσει συστηματα απο 1000 ευρω μεχρι και 150 000 ευρω. (wilson alexantria, focal utopia ktl) οποτε τυχαινει να ξερω τι θα πει ποιοτικος ηχος ο οποιος σου προκαλει συναισθηματα οπως να σου κολλαει το στομαχι στην πλατη και να νιωθεις ανατριχιλα απο την πιστοτητα και εξαιρετικη εικονα στερεο που σε καμια περιπτωση δεν περιοριζει τον ηχο αριστερα και δεξια μονο αλλα στο κεντρο.

Δεν κανω αυτην την δουλεια επιδη μου ''εκατσε'' αλλα επειδη μου αρεσει και αγαπαω αυτο το αντικειμενο.

Πραγματικα δεν θα ηθελα να πω τιποτα αλλο ουτε και να συνεχισω καθως δεν εχει νοημα.

Φιλικα παντα Μαριος

graphist83 added 1 Minutes and 59 Seconds later...

Φιλε Viper για τους Driver δεν ξερω ποιοι ειναι πιο καλοι. Στα ρυθμιστικα σου βαλκε τα rear τερμα πανω σε ενταση και τα υπολοιπα στην προτελευταια. Αν και με λιγο πειραματισμο θα βρεις που ακουθγεται καλυτερα.

Το οτι θα ειναι αρκετα εξω δεν θα το επηρεασει πολυ. Δοκιμασε το εξω και μεσα και δες τις απωλεις. Μπορει λογω του μεγεθους του να ειναι και μηδαμηνες.

Πραγματικα θλιβομαι.Αρχικα γιατι η προθεση μου εδω ειναι και ''παντα'' ηταν να βοηθήσω προσφέροντας γνωσεις που εχω αποκτήσει λογο της μεγαλης τριβης μου στο χωρο.

Αντ αυτου εισπρατω την κατηγορια οτι κανω ''πελατοψαρεμα''

Τονιζω οτι ΠΟΤΕ απο την στιγμη που γραφτηκα εδω δεν εχω κανει πωληση σε καποιον εδω μεσα και ΠΟΤΕ δεν εχω κανει τετοια προσεγγιση. Τα Post μου ειναι ειναι προσβάσιμα σε ολους και οποος δει κατι τετοιο εγω πολυ ευχαριστως να αποσυρθω απο το forum.

Σε αντιθετη περιπτωση εγω βρισκομαι εδω για να ενημερώνομαι για θεματα ηλ υπολογιστών οπου υπάρχουν ατομα που ξερουν πολλα και με βοηθούν κατα καιρους.

Χρησιμοποιησα την ειδικοτητα μου μονο και μονο για να ανεβασω την πιστοτητα των λεγομενων μου και για τονισω οτι αυτο που λεω και υποστηριζω δεν ειναι λογια του αερα.

Τελος επειδη θα διαβασει πολυς κοσμος αυτο το post το μονο που οφειλω να κανω ειναι να ξεκαθαρισω την θεση μου και να εξηγησω τι εγραφα παραπανω και παρεξηγηθηκα.

Εγω το μονο που εκανα ηταν να δωσω την περιγραφη της ορολογιας Hi-FI. Πως ειναι το ISO η οταν πας να δεις μια λεξη στο λεξικο. HI-FI = 2 ηχεια. Δεν το λεω εγω ετσι ειναι.

Λοιπόν αφήστε τις χαζομάρες.

Μας έχεις βοηθήσει πολλές φορές με τη γνώμη σου και εδώ και σε άλλα θέματα (προσωπικά θυμάμαι και το θέμα με τη σύνδεση dvd-hdmi) που ξανά είχες βοηθήσει και σε ευχαριστώ κιόλας.

Όλα τα άλλα περί πελατών που διάβασα, δεν πιστεύω να τα εννοούσε κανείς.

Εδώ είμαστε για να βοηθάμε ο ένας τον άλλο και τίποτα παραπάνω.

Και πιστέυω το θέμα 2:1 ή 5:1 έχει καλυφτεί από όλες τις πλευρές.

Ας συνεχίσει η κουβέντα μόνο περί μοντέλων κλπ..

Eγω να διευκρινησω οτι δεν εχω σχεση με αυτα που ειπωθηκαν απ τον graphist περι πελατοψαρεματος κλπ. αλλωστε δεν υπαρχει κατι προσωπικο.

Λοιπον νομιζω οπως οτι ειχα να πω το ειπα, απο κει και περα αποσυρομαι απ το thread γιατι δε μπορω αλλο να επαναλαμβανομαι και να διευκρινιζω τις στρεβώσεις που κανουν (οχι επιτηδες βεβαια) καποιοι.

ΥΓ. Το thread εχει ξεστρατισει, για ηχεια pc μιλαμε οχι για ηχεια γενικως, σωστα?

Αν καποιος θελει να ακουει μουσικη και μόνο, καλυτερα να μη χρησιμοποιει το pc αλλα το επιτραπεζιο στερεοφωνικο του.

Φυσικα και θα την υποστηριζω εφοσον ειναι η σωστη. Δινω μεγαλη σημασια στον ηχο οποτε εχω ασχοληθει με το θεμα και ξερω τι λεω, δε μιλαω θεωρητικα ουτε θελω να αβανταρω κατι.

Δεν κανω μόνο εγω quotes οπως ειπες, ουτε και δικαιολογουμαι, ενημερωση κανω. Δεν εχει σημασια η ηλικια καποιου, ειτε εισαι 15 ειτε 35 ή 55 το θεμα ειναι ιδιο.

Λες οτι απ τη πλευρα σου δεν εχω δικιο... Μπορεις να μου πεις σε παρακαλω σε ποιο ακριβως σημειο δεν εχω δικιο? Γιατι θιχτηκαν τοσα πολλα θεματα...

H παραπληροφορηση ειναι οτι τα 2.1 ηχεια ειναι καλυτερα απ τα 5.1/7.1

Ειπα πολλες φορες, θα το επαναλάβω και τωρα: Ο οποιοσδηποτε μπορει να κανει τη ΣΥΓΚΡΙΣΗ και θα καταλαβει τη τεραστια διαφορα. Καλή η θεωρια αλλα ακομα καλύτερη η ουσια.

Δεν ειπα οτι ειναι καλυτερα επειδη απλα ειναι 5 ή 7... καλα, απ οσα εχω γραψει ως τωρα αυτο καταλαβες ή μηπως κανεις σκοπιμη παρερμηνεια?

Έχει για το ποσο ανοικτός είσαι σε μερικά θέματα να δεχτείς και άλλες απόψεις δεν είσαι κλειστός και μονοδιάστατος...ένας 15χρόνος θα δεχτεί πιο πολλά θα ακούσει κλπ ένας 60ρης πχ ότι και να του πεις έχει σχηματίσει άποψη χαρακτήρα k.l.p

Συμφωνώ με τον GoldenApe που λέει ότι "Δεν εχει σημασια η ηλικια καποιου, ειτε εισαι 15 ειτε 35 ή 55", εξάλλου ο σεβασμός κερδίζεται, δεν αποδίδεται (πέστε το αυτό στο μέσο νεοέλληνα 50άρη ή 60άρη και θα σας κατασπαράξει).

Επίσης συμφωνώ με αυτό που λέει ο Evo "ένας 15χρόνος θα δεχτεί πιο πολλά θα ακούσει κλπ ένας 60ρης πχ ότι και να του πεις έχει σχηματίσει άποψη χαρακτήρα". Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους. Ένας από αυτούς είναι ότι ο 60άρης έχει συνηθίσει και έχει βολευτεί με την κοσμοθεωρία του και δεν ανέχεται οποιοδήποτε ρήγμα ή αμφισβήτηση, το παίρνει προσωπικά και σκούζει, κατά βάθος όμως τον πονάει να του μειώνουν κάτι το οποίο έχει διαμορφώσει με κόπο και χρόνο.

Γι' αυτό και θεωρώ ως πιο επικίνδυνους (και ας είναι σιγανά ποτάμια) τους 60άρηδες παρά τον 20άρη που στο κάτω-κάτω μόνο να κερδίσει έχει όταν υιοθετεί απόψεις καλύτερες από τις δικές του (προσαρμογή στην πραγματικότητα, ευελιξία, βελτίωση, πρόοδος). Και εδώ ερχόμαστε σε αυτό που είπε αρχικά ο GoldenApe ότι δεν έχει (και δεν πρέπει να έχει σε τέτοια θέματα) σημασία η ηλικία. Έτσι κλείνει ο κύκλος.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.