Jump to content

Ηχεία;;;

KonKarien

Recommended Posts

Τελικά παράγγειλα τα Logitech 540 (5:1).

Εντυπώσεις μόλις τα στήσω.

Σημαντικότερο λόγο έπαιξε στην επιλογή μου το χωριστό χειριστήριο.Το θεωρώ πολύ βασικό στο να έχω αυτή την ευκολία.Κρίμα γιατί τα ηχεία της Creative μου άρεσαν πιο πολύ αισθητικά.

Το μόνο αρνητικό που βρίσκω στα Logitech είναι ότι στο SUB το ηχείο το έχουν στον πάτο και μάλιστα χωρίς κάλυμμα, κάτι που είναι τρελή χαζομάρα.Πέρα από τον κίνδυνο σκισίματος, τη βρώμα που θα τρώει το έχουν σκεφτεί?

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply
Τελικά παράγγειλα τα Logitech 540 (5:1).

Εντυπώσεις μόλις τα στήσω.

Σημαντικότερο λόγο έπαιξε στην επιλογή μου το χωριστό χειριστήριο.Το θεωρώ πολύ βασικό στο να έχω αυτή την ευκολία.Κρίμα γιατί τα ηχεία της Creative μου άρεσαν πιο πολύ αισθητικά.

Το μόνο αρνητικό που βρίσκω στα Logitech είναι ότι στο SUB το ηχείο το έχουν στον πάτο και μάλιστα χωρίς κάλυμμα, κάτι που είναι τρελή χαζομάρα.Πέρα από τον κίνδυνο σκισίματος, τη βρώμα που θα τρώει το έχουν σκεφτεί?

Αντε,καλοδούλευτα.Περιμένουμε εντυπώσεις.

Noμιζω οτι δεν αξιζουν τα ηχεια αν δεν ειναι 5.1

Ευχαριστώ δεν θα ξαναπάρω.Είχα παλαιότερα 4.1 Creative και είχα πήξει στο καλώδιο.Μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια είχαν χαλάσει οι δύο δορυφόροι και στο τέλος και το χειριστήριο της φωνής.Όταν το άνοιγες ήταν η φωνή στο τέρμα.

Τι καρτα ηχου εχεις?

Την ενσωματωμένη της μητρικής HD Realtek 7.1

Πολυ καλυτερη ποιοτητα ηχου σε σχεση με ενα συστημα 5.1 στην ιδια τιμη. Περαν αυτου για μουσικη το στερεοφωνικο σημα ειναι και το καλυτερο.

Θα αστειευεσαι μαλλον ή δεν θα εχεις δοκιμασει για να κανεις τη συγκριση.

Η ακουστικη διαφορα ηχειων 5.1 ή 7.1 σε σχεση με τα απλα στερεφωνικα 2.1 ειναι τεραστια. Ειδικα αν τα τοποθετησεις σωστα(γυρω γυρω δηλαδη συμφωνα με τις οδηγιες) εχεις ενα αρτιο ακουστικο αποτελεσμα, μια θαυμασια ακουστικη εμπειρια, τοσο σε games ή ταινιες οσο και σε μουσικη.

Αλλο ο κοινος συνηθισμενος στερεοφωνικος ηχος, αλλο ο surround.

Εγω εχω παρει απ το 2005 συστημα Crerative 7.1 συνολικης ισχυος περ.95W τα οποια και ενδεικνυονταν για αρμονικη συυπαρξη με την Audigy 2 ZS.

(Μου ειχαν κοστισει 104€ και 70€ αντιστοιχα).

Kαι απ οτι βλεπω και στα χαραχτηριστικα, και tweeter εχουν και THX και λοιπα καλουδια.

Ευχαριστώ δεν θα ξαναπάρω.Είχα παλαιότερα 4.1 Creative και είχα πήξει στο καλώδιο.Μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια είχαν χαλάσει οι δύο δορυφόροι και στο τέλος και το χειριστήριο της φωνής

Tα καλωδια ειναι ενα προβλημα αλλα αν δε μπορεις να τα τακτοποιησεις τοτε καλυτερα παρε ασυρματα ηχεια για να μην εχεις καλωδια.

Δε ξερω γιατι σου χαλασαν αλλα εμενα εδω και 2μισυ χρονια δεν εχουν χαλασει παρολο που ακουω μουσικη καθε μερα.

Την ενσωματωμένη της μητρικής HD Realtek 7.1

H διαφορα μεταξυ μιας καρτας ηχου τυπου Audigy και μιας onboard ειναι τεραστια, τουλαχιστον απ οτι εχω δοκιμασει στη δικη μου(επισης Realtec 7.1). Γιαυτο το ακριβο σετ ηχειων μηπως θα επρεπε να παρεις και μια καλή καρτα ηχου ωστε να το αξιοποιησεις στο maximum?

Αυτό απο πλευρά Φυσικής ακουστικής και ηχητικής συμπεριφοράς δεν είναι καθόλου αρνητικό. ΤΟ ότι θέλει προσοχή την θέλε να μην το σχίσειςι.

Τι απόσταση έχει απο το πάτωμα?

" με την βρώμα θα αποκτήσεις και βρώμικο ήχο!!":033:

Η ακουστικη διαφορα ηχειων 5.1 ή 7.1 σε σχεση με τα απλα στερεφωνικα 2.1 ειναι τεραστια. Ειδικα αν τα τοποθετησεις σωστα(γυρω γυρω δηλαδη συμφωνα με τις οδηγιες) εχεις ενα αρτιο ακουστικο αποτελεσμα, μια θαυμασια ακουστικη εμπειρια, τοσο σε games ή ταινιες οσο και σε μουσικη.

Καταρχήν ο ήχος αν και κρίνεται αντικειμενικώς πολλές φορές είναι και υποκειμένικη υπόθεση..

Τα 5.1 και 7.1 ό μόνος λόγος που θα τα αγοράσεις έιναι για να ακούσεις ήχο που είναι φτιαγμένος ειδικά για αυτά. όπως Ταινίες και αρκετά (όχι όλα) Παιχνίδια.

ΓΙα μουσική ό ήχος είναι STEREO που σημαίνει ότι όταν ακους cd δεν ακούς suround ή ΤΗΧ και άλλα, ακούς στέρεο εσύ απλά με τα 7.1 έχεις ενίσχυση της έντασης λόγω των παραπανω πηγών.

Οπότε Δεν υφίσταται Σύγκριση 2.1- 5.1-7.1

Κανόνικά ή ακρόαση STEREO σε περιβάλον Suround σε θεωρήτικό επίπεδο και πρακτικό αλλοιώνει την αισθηση STERΕΟ που είναι και το ζητούμενο ορθό αποτέλεσμα

Αλλο ο κοινος συνηθισμενος στερεοφωνικος ηχος, αλλο ο surround
:021: :021: :062: :πuke:

Δεν αστειευομαι καθολου. Μπακαλιστικα τελειως οταν 3 ηχεια κανουν 150ε και 6 ηχεια κοστιζουν το ιδιο ειναι προφανες οτι τα πρωτα θα εχουν καλυτερη ποιοτητα.

Οσο καλα και αν τοποθετησεις τα 5.1 ηχεια ποτε δεν θα καταφερεις να πιασεις την αποδοση των στερεοφωνικων οσον αφορα την ακροαση μουσικης. Δεν ειναι τυχαιο οτι και τα 5.1 ηχεια παιζουν το στερεοφωνικο σημα σε 2 ηχεια και μονο με upmix θα σταλει ηχος και στα υπολοιπα.

Αυτό απο πλευρά Φυσικής ακουστικής και ηχητικής συμπεριφοράς δεν είναι καθόλου αρνητικό. ΤΟ ότι θέλει προσοχή την θέλε να μην το σχίσειςι.

Τι απόσταση έχει απο το πάτωμα?

Βασικά το sub θα μπει μέσα σε επιπλάκι που έχω και τον εκτυπωτή (ανοικτό μπρος και πίσω) που έχει ξύλινο πάτωμα, οπότε δε θα είναι σε επαφή με το πάτωμα του δωματίου.Αλλά και πάλι, από κάτω θα μαζεύει στάνταρ βρώμα, καθώς είναι σημείο που σπάνια καθαρίζεται.

Επίσης δεν καταλαβαίνω τη λογική να είναι από κατω το ηχείο και δεν ξέρω τι είναι καλύτερο, όσον αφορά το πάτωμα.Να είναι από τσιμέντο/μάρμαρο ή από ξύλο όπως θα το έχω εγώ τώρα??

Παιδια είναι προφανως μιλατε υποθετικα μόνο, δηλαδη χωρις να εχετε εμπειρια από 5.1 ή 7.1 και surround ηχο. Ετσι εξηγουνται καποια ανακριβη που λετε.

Καταρχήν ο ήχος αν και κρίνεται αντικειμενικώς πολλές φορές είναι και υποκειμένικη υπόθεση..

Τα 5.1 και 7.1 ό μόνος λόγος που θα τα αγοράσεις έιναι για να ακούσεις ήχο που είναι φτιαγμένος ειδικά για αυτά. όπως Ταινίες και αρκετά (όχι όλα) Παιχνίδια.

ΓΙα μουσική ό ήχος είναι STEREO που σημαίνει ότι όταν ακους cd δεν ακούς suround ή ΤΗΧ και άλλα, ακούς στέρεο εσύ απλά με τα 7.1 έχεις ενίσχυση της έντασης λόγω των παραπανω πηγών.

Οπότε Δεν υφίσταται Σύγκριση 2.1- 5.1-7.1

Κανόνικά ή ακρόαση STEREO σε περιβάλον Suround σε θεωρήτικό επίπεδο και πρακτικό αλλοιώνει την αισθηση STERΕΟ που είναι και το ζητούμενο ορθό αποτέλεσμα

Σαφως και τα 5.1 αποδιδουν καλυτερα σε μουσικα θεματα που δημιουργηθηκαν για τα 5.1 και δεν θα ακουσεις ΤΗΚ οπου δεν υπαρχει ηχος με ΤΗΚ. Αυτό όμως δε σημαινει ότι σε ένα απλο stereo κομματι το μόνο που θα κερδισεις στα 5.1 θα είναι η… αυξηση της εντασης. Μα δε μιλαμε για αυξηση της εντασης, τα δικα μου 7.1 ειναι μολις 92W. Mιλαμε παντα για ΠΟΙΟΤΗΤΑ, οχι για ενταση, τι να τη κανεις την ενταση, να σηκωνεις τη γειτονια στο ποδαρι??

Με τα 5.1/7.1 λοιπον δεν κερδιζεις καποια αυξηση της εντασης, η ενταση αυξανει μόνο απ το κουμπι του volume. Kερδιζεις σε ποιοτητα γιατι ακους τον ηχο από περισσοτερα ηχεια, τα οποια εχεις καταλληλα τοποθετημενα γυρω σου. Η αισθηση stereo δεν αλλοιωνεται αλλα βελτιωνεται. Σου προτεινω να παρεις ένα τετοιο συστημα για να το τσεκαρεις και ιδιοις ομμασι (φυσικα δε θα βαλεις σκυλαδικα ή junkie ξενη μουσικη αλλα Κλασσικη, μόνο με τη Κλασσικη μουσικη μπορεις να εκτιμησεις σωστα τα ηχεια).

Δεν αστειευομαι καθολου. Μπακαλιστικα τελειως οταν 3 ηχεια κανουν 150ε και 6 ηχεια κοστιζουν το ιδιο ειναι προφανες οτι τα πρωτα θα εχουν καλυτερη ποιοτητα.

Οσο καλα και αν τοποθετησεις τα 5.1 ηχεια ποτε δεν θα καταφερεις να πιασεις την αποδοση των στερεοφωνικων οσον αφορα την ακροαση μουσικης. Δεν ειναι τυχαιο οτι και τα 5.1 ηχεια παιζουν το στερεοφωνικο σημα σε 2 ηχεια και μονο με upmix θα σταλει ηχος και στα υπολοιπα.

Oμοιως τα παραπανω ισχυουν και για σενα.

Ο μπακαλιστικος, κατά τη δικη σου εκφραση υπολογισμος δε παυει να είναι μπακαλιστικος, αρα και ανακριβης. Οι τιμες διαμορφωνονται συνηθως από ασχετους με τη ποιοτητα παραγοντες.

Προσωπικα δε θα εδινα ποτέ τοσα λεφτα για να αγορασω συνηθισμενα στερεοφωνικα ηχεια που υπαρχουν παντου, ακομα και στα αυτοκινητα ή στα φορητα κασετοφωνα.

Μα δε μιλαμε για αυξηση της εντασης, τα δικα μου 7.1 ειναι μολις 92W. Mιλαμε παντα για ΠΟΙΟΤΗΤΑ, οχι για ενταση, τι να τη κανεις την ενταση, να σηκωνεις τη γειτονια στο ποδαρι??

Με τα 5.1/7.1 λοιπον δεν κερδιζεις καποια αυξηση της εντασης, η ενταση αυξανει μόνο απ το κουμπι του volume.

Καταρχήν απο την Φυσική ακουστική ισχύει πχ: αν σε ηχείο 10W που βγάζει X Db(desibel - ενταση) προσθέσω άλλο ένα ίδιο ηχείο τότε θα έχω Χ dB + 3 dB.

μετά άν προσθέσω άλλο ένα ζευγάρι ηχείων 10W θα έχω (Χ+3 dB) + 3dB

Οπότε άν έιχαμε 2 ηχεία Stereo και αντίστοιχα άλλα 7 ίδια ήχεία ή μόνη διαφορα θα ήταν +3 db διαφορά υπέρ των 7.1. Καμία άλλη διαφορά.

Μα δε μιλαμε για αυξηση της εντασης, τα δικα μου 7.1 ειναι μολις 92W. Mιλαμε παντα για ΠΟΙΟΤΗΤΑ, οχι για ενταση, τι να τη κανεις την ενταση, να σηκωνεις τη γειτονια στο ποδαρι?? Kερδιζεις σε ποιοτητα γιατι ακους τον ηχο από περισσοτερα ηχεια, τα οποια εχεις καταλληλα τοποθετημενα γυρω σου.

Ή ΠΟΙΟΤΗΤΑ έχει να κάνει με την υλοποίηση του κάθε ήχείου της κάθε εταιρίας. Και όχι με το άν είναι 2.1 ή 7.1.

Δηλαδή άν πάρω 2 ηχεία και ακούω μπρίκια, και με τα αντιστοιχα σε 7.1 μπρίκια θα ακούω πάλλι.

Η αισθηση stereo δεν αλλοιωνεται αλλα βελτιωνεται

Πώς βελτιώνεται? όταν ένα κομμάτι είναι γραμμένο σε 2 κανάλια και το ακούς απο 2 ηχέια 1αριστερά και 1δεξιά σου και ή αίσθηση που έχεις είναι ότι ή πηγή του ήχου έιναι ανάμεσα στα 2 ηχεία αυτό είναι το Κλασσικό Stereo. όταν εσύ το στέλνεις σε 5 κανάλια πια είναι ή αίσθηση του προσδιορισμού της πηγής? απο παντού?

Iσως ο χαρακτηρισμός αλλοίωση απο πλευράς μου να μήν είναι και ή πιο σωστή , άλλα σίγουρα δεν τιθεται θέμα βελτίωσης.

Σου προτεινω να παρεις ένα τετοιο συστημα για να το τσεκαρεις και ιδιοις ομμασι (φυσικα δε θα βαλεις σκυλαδικα ή junkie ξενη μουσικη αλλα Κλασσικη, μόνο με τη Κλασσικη μουσικη μπορεις να εκτιμησεις σωστα τα ηχεια)

Είχα στο παρελθόν 5.1 της Creative και γνωρίζω τι παίζει και δέν αερολογώ.

Τώρα έιμαι 2 απο αυτά

JBL control 5 (Πάνω σε ενισχυτή)

image034.gif

Καταρχήν απο την Φυσική ακουστική ισχύει πχ: αν σε ηχείο 10W που βγάζει X Db(desibel - ενταση) προσθέσω άλλο ένα ίδιο ηχείο τότε θα έχω Χ dB + 3 dB.

μετά άν προσθέσω άλλο ένα ζευγάρι ηχείων 10W θα έχω (Χ+3 dB) + 3dB

H Φυσικη δεν εχει να κανει κατι, δε μιλαμε για απλη προσθεση ηχειων αλλα για συστημα ηχειων. Αν σε ενα συστημα 2.1 πας εσυ και του προσθεσεις αλλα 3 ή 5 ηχεια σαφως δεν θα γινει κατι καλο.

Ή ΠΟΙΟΤΗΤΑ έχει να κάνει με την υλοποίηση του κάθε ήχείου της κάθε εταιρίας. Και όχι με το άν είναι 2.1 ή 7.1.

Μα εγω δεν ειπα το αντιθετο.

Ειπες οτι "... όταν ακους cd δεν ακούς suround ή ΤΗΧ και άλλα, ακούς στέρεο εσύ απλά με τα 7.1 έχεις ενίσχυση της έντασης λόγω των παραπανω πηγών" κι εγω σου ειπα οτι αφενος 7.1 δεν σημαινει ενισχυση της εντασης, αφετερου οτι αυτο που βασικα μας ενδιαφερει ειναι η ποιοτητα και οχι η ενταση η οποια ρυθμιζεται μονο απ το κουμπι του volume.

Πώς βελτιώνεται? όταν ένα κομμάτι είναι γραμμένο σε 2 κανάλια και το ακούς απο 2 ηχέια 1αριστερά και 1δεξιά σου και ή αίσθηση που έχεις είναι ότι ή πηγή του ήχου έιναι ανάμεσα στα 2 ηχεία αυτό είναι το Κλασσικό Stereo. όταν εσύ το στέλνεις σε 5 κανάλια πια είναι ή αίσθηση του προσδιορισμού της πηγής? απο παντού?

Aν και τα γραμμενα κομματια σε 2 καναλια ειναι ελαχιστα πλεον, και παλι η ακουστικη αισθηση βελτιωνεται γιατι αλλο να ακους απο 2 ηχεια και αλλο απο 5 ή 7 τοποθετημενα γυρω σου, ειναι η μερα με τη νυχτα. Εγω που εχω 7.1 oποτε ξερυθμιζονται και δουλευουν μονο 2 αμεσως το καταλαβαινω γιατι η διαφορα ειναι παραπανω απο εμφανης.

Δηλαδη εσυ θες να μας πεις οτι αν σου δινανε ενα συστημα ηχειων surround για το στεροεφωνικο ή τη τηλεοραση σου(οικιακος κινηματογραφος) εσυ θα πεις "οχι ευχαριστω, προτιμω τα κλασικα 2 στερεοφωνικα"?...

Aν και τα γραμμενα κομματια σε 2 καναλια ειναι ελαχιστα πλεον, και παλι η ακουστικη αισθηση βελτιωνεται γιατι αλλο να ακους απο 2 ηχεια και αλλο απο 5 ή 7 τοποθετημενα γυρω σου, ειναι η μερα με τη νυχτα. Εγω που εχω 7.1 oποτε ξερυθμιζονται και δουλευουν μονο 2 αμεσως το καταλαβαινω γιατι η διαφορα ειναι παραπανω απο εμφανης.

Όταν λέω 2 κανάλια εννοώ ότι όλα τα όργανα σε γενικές γραμμές γράφονται se 2 κανάλια 1left και 1Right (STEREO). Ενοείται ότι ένα κομμάτι μπορέι να έχει όσα κανάλια θέλει.

Δεν μπορεις να καταλάβεις ότι το να ακούς το ίδιο πράγμα απο περισσότερες πηγές δέν ανεβάζει την ποιότητα ? Για την αισθητική δέν θα έλεγα ότι βελτιώνεται αλλα ότι είναι διαφορετική.

Δηλαδη εσυ θες να μας πεις οτι αν σου δινανε ενα συστημα ηχειων surround για το στεροεφωνικο ή τη τηλεοραση σου(οικιακος κινηματογραφος) εσυ θα πεις "οχι ευχαριστω, προτιμω τα κλασικα 2 στερεοφωνικα"?

Εϊπαμε ότι για μίνι THeater και τα σχετικά τα 7.1 είναι αυτά που θα κάνουν τν δουλειά.

Αλλά μήν ξεχνάς για τι μιλάγαμε!

Πολυ καλυτερη ποιοτητα ηχου σε σχεση με ενα συστημα 5.1 στην ιδια τιμη. Περαν αυτου για μουσικη το στερεοφωνικο σημα ειναι και το καλυτερο.

Δηλαδή 2 ηχεία που έχουν τα ίδια λεφτά με κάποια 7.1 στις πιο πολλές περιπτώσεις θα είναι ανώτερα ποιωτικά στην αποδοσή τους απο τα άλλα.

Mιλαμε παντα για ΠΟΙΟΤΗΤΑ, οχι για ενταση, τι να τη κανεις την ενταση, να σηκωνεις τη γειτονια στο ποδαρι??

Οπότε ή μεγαλύτερη ένσταση μου και των άλλων πιστέυω , έιναι στο ότι θεωρεις τον αριθμό -Συστημα των ήχειων ώς ποιοτικό παράγοντα. Κατι το οποίο δέν ισχύει.

Δηλαδή εσύ με τα 7.1 δέν υπάρχει περίπτωση να ακούσεις ποιοτικότερα απο τα 2 JBL που είναι και κατηγορίας Studio Monitor. Καθώς και απο πολλά 2.1 συστήματα για PC.

Η διαφορά είναι ότι εγώ θα ακούω τα πάντα σε στέρεο ενώ εσύ θα έχεις την δυνατότητα για 5.1 7.1 και THX.

golden τα παιδια εχουνε δικιο ως προς την αποδοση και την ποιοτητα του εκαστοτε σετ ηχειων.Προφανως εσυ θες να πεις για την αισθηση-ψευδαισθηση που σου δινει ενα σωστα τοποθετημενο σετακι ηχειων 5.1-7.1(σε σχεση με ενα σετ 2.1) που και παλι αν πας να τα συγκρινεις με τα αντιστοιχα 5.1 των 300φευγα ευρω θα καταλαβεις τη διαφορα και ισως αναθεωρησεις.Οσο για τις καρτες ηχου και τα προιοντα της creative και τις onboard καρτες ηχου περιττο να πω πως αν σκοπευεις να ακους τραγουδακια,για παιχνιδακια και ταινιες μια χαρα κανουνε τη δουλεια τους και τσαμπα τα λεφτα για καρτα ηχου οπως της creative μιας και αν θες να ασχοληθεις ερασιτεχνικα ή επαγγελματικα με τον ηχο υπαρχουνε πολυ καλυτερες,ακομα και στα κυβικα τους.

Δεν μπορεις να καταλάβεις ότι το να ακούς το ίδιο πράγμα απο περισσότερες πηγές δέν ανεβάζει την ποιότητα ? Για την αισθητική δέν θα έλεγα ότι βελτιώνεται αλλα ότι είναι διαφορετική.

Nαι, διαφορετικη προς το καλυτερο, αλλο απλο συνηθισμενο stereo, αλλο surround.

Οπότε ή μεγαλύτερη ένσταση μου και των άλλων πιστέυω έιναι στο ότι θεωρεις τον αριθμό -Συστημα των ήχειων ώς ποιοτικό παράγοντα. Κατι το οποίο δέν ισχύει.
H ποιοτητα βασικα ειναι θεμα κατασκευης του ηχειου και της καρτας ηχου, οσο αφορα αναπαραγωγη μεσω pc. Δε θεωρω τον αριθμο των ηχειων ποιοτικο παραγοντα αλλα τι εννοια δινεις στη λεξη ποιοτητα? Οταν πχ. ακους ενα συγκεκριμενο οργανο απο τη πλατη σου ή στο πλαι σου, αυτο δεν ειναι ποιοτικο χαρακτηριστικο?
Η διαφορά είναι ότι εγώ θα ακούω τα πάντα σε στέρεο ενώ εσύ θα έχεις την δυνατότητα για 5.1 7.1 και THX.

Kαι νομιζεις οτι εγω δεν ακουω stereo? Και stereo ακουω και μεσω πολλαπλων ηχειων...

Και γιατι να στερηθεις το ΤΗΚ και τα λοιπα? Μονο σκυλαδικα σκοπευεις να κους?:001:

GoldenApe περιμενω μπορεις να μου προτεινεις ενα συστημα 5.1/7.1 μεχρι 150ε το οποιο να αποδιδει ποιοτικα ιδιο ηχο ή και ανωτερο με αυτα?
Δεν ειμαι ενημερος με τα τελευταιο νεα της αγορας, αλλα σου προτεινω να παρεις ενα καλο 5.1 ή και 7.1 εφοσον εχεις χωρο, κι αν δε θελεις να μπλεκεις με καλωδια να παρεις ασυρματο. Φυσικα θα πρεπει να υποστηριχτει και με μια αναλογη καρτα ηχου.

EDIT Moλις ειδα και αλλο ενα post που χρειαζεται σχολιασμο

golden τα παιδια εχουνε δικιο ως προς την αποδοση και την ποιοτητα του εκαστοτε σετ ηχειων.Προφανως εσυ θες να πεις για την αισθηση-ψευδαισθηση που σου δινει ενα σωστα τοποθετημενο σετακι ηχειων 5.1-7.1(σε σχεση με ενα σετ 2.1) που και παλι αν πας να τα συγκρινεις με τα αντιστοιχα 5.1 των 300φευγα ευρω θα καταλαβεις τη διαφορα και ισως αναθεωρησεις.Οσο για τις καρτες ηχου και τα προιοντα της creative και τις onboard καρτες ηχου περιττο να πω πως αν σκοπευεις να ακους τραγουδακια,για παιχνιδακια και ταινιες μια χαρα κανουνε τη δουλεια τους και τσαμπα τα λεφτα για καρτα ηχου οπως της creative μιας και αν θες να ασχοληθεις ερασιτεχνικα ή επαγγελματικα με τον ηχο υπαρχουνε πολυ καλυτερες,ακομα και στα κυβικα τους.

Δε προκειται για ψευδαισθηση. Αν μιλας για 300€ τοτε φυσικα δεν υπαρχει εντελως καμμια σχεση.Ταινιες βλεπω μονο απ την LCD 32αρα τηλέοραση μου. Η καρτα ηχου δεν ειναι τσαμπα λεφτα αλλα εχει τεραστια διαφορα απ την onboard. Δεν ασχολουμαι ιδιαιτερα με "τραγουδακια ή παιχνιδακια" αλλα με κλασσικη μουσικη που ακουω απο μικρος, τωρα ειμαι 36.

Tελος σημειωσε οτι δε μιλαω θεωρητικα ή υποθετικα αλλα εμπειρικα. Ο ηχος εχει μεγαλη σημασια για μενα.

Εδω θα ηθελα να πω την αποψη μου στα παραπανω λεγομενα των παιδιων καθως καποια πραγματα απο αυτα που γράφτηκαν δεν ισχυουν.

Ο ηχος Stereo ο οποιος προερχεται απο τα μουσικα cd, το ραδιοφωνο, τα MP3 μας κτλ ειναι γραμμενος σε 2 καναλια left - right. Οι προδιαγραφες μιας τετοιας ηχογραφησης συμφωνα με την καθιερωμενη ακουστικη διαταξη του Hi-Fi προϋποθέτουν αναπαραγωγή απο 2 ηχεια εμπρος απο τον ακροατη αριστερα και δεξια του με αποστασεις μεταξυ τετοιες ωστε να δημιουργείται ενα ισοσκελες τριγωνο. (Υπαρχουν φυσικα και πολλες αλλες προϋποθέσεις αλλα δεν μας αφορουν τωρα). Το ζητουμενο ειναι να εχουμε ενα αληθοφανες αποτελεσμα της αυθεντικης ηχογραφησης ωστε να πετυχουμε την μουσικη σκηνη μπροστα μας σε σωστο υψος και αποσταση σαν ηταν το συγκροτημα, ο τραγουδιστης η η μπαντα μπροστα μας. Οσο πιο αληθοφανες ειναι το συστημα και επιτυγχανει μουσικη υπερπιστοτητα τείνει να χαρακτηριστεί απο HI-FI σε Hi-END.

Τα SASD και τα DVD AUDIO και σαφως οι ταινιες ειναι σχεδιασμενες για multichannel ηχο και εφοσον το θεμα το επιτρέπει αυτο. Πχ electro,trance,house κτλ μουσικά ειδη επιτρεπουν multichannel ηχο. Στις Rock, Pop, Jazz κτλ ακομα και σε sasd, dvd audio η μουσικη σκηνη διατηρειται αυστηρα εμπρος και απλα συμπληρώνονται καποια εφε απο οργανα η τον κόσμο απο πισω (σε live).

Απο εκει και περα οποιος θελει ακουει την μουσικη οπως θελει με οτι αυτος και μονο θελει. Περι ορεξεως .....Απλα στο κομματι της θεωρειας και των σωστων ακροασεων με βαση τα καθιερωμενα στο χωρο του Hi-Fi Το σωστο ειναι οπως αναφερω πιο πανω. Το να παρουμε ενα στερεο σημα και το μοιρασουμε σε πολλα ηχεια ειδικα σε συστηματα 5,1 6,1 7,1 κτλ με την μεθοδο downnix, virtual dolby κτλ ειναι αλλοιωση της αρχικης ηχογραφησης και δεν παραθετει σε αληθοφανες αποτελεσμα. Εντυπωσιακο μπορει να ειναι. Αληθινο και Hi-Fi δεν ειναι.

Απο εκει και περα υπαρχουν και συστηματα Home Cinema σε συνδιασμο με καλους ενισχυτες που ειναι ικανα να παιζουν πολυ καλα και μουσικη (σε στερεο mode παντα). Χωρις να μιλαμε για απαγορευτικο κοστος. Στο Hi-END μονο κατι τετοιο δεν γινεται λογω της φυσεως των μηχανηματων.

Ελπιζω να βοηθησα.

graphist83 added 10 Minutes and 51 Seconds later...

Βασικά το sub θα μπει μέσα σε επιπλάκι που έχω και τον εκτυπωτή (ανοικτό μπρος και πίσω) που έχει ξύλινο πάτωμα, οπότε δε θα είναι σε επαφή με το πάτωμα του δωματίου.Αλλά και πάλι, από κάτω θα μαζεύει στάνταρ βρώμα, καθώς είναι σημείο που σπάνια καθαρίζεται.

Επίσης δεν καταλαβαίνω τη λογική να είναι από κατω το ηχείο και δεν ξέρω τι είναι καλύτερο, όσον αφορά το πάτωμα.Να είναι από τσιμέντο/μάρμαρο ή από ξύλο όπως θα το έχω εγώ τώρα??

Τα sub αναλογα με την σχεδιαση της καμπινας η καθε εταιρια τοποθετει τις μοναδες ετσι ωστε να παρει τα μεγιστα. Απο κατω τοποθετει τα μεγαφωνα και η YAMAHA στα sub της. Ουσιστικα η θεωρεια λεει οτι το χαμηλο ειναι πιο στακατο και εχει μικροτερη ουρα ενω κερδιζουμε και καποια db λογω της ανακλασης με το εδαφος.

Απο βρωμα να μην σε ανησυχει καθως δεν παθαινει τιποτα.

Το ξυλο δεν ειναι καλη λυση καθως θα εχεις κραδασμους και πιθανους συντονισμους με αποτελεσμα κακη ποιοτητα και ενοχλητικούς θορυβους. Τα sub θελουν στιβαρες σκληρες επιφανιες ενω καποιες ακριβες υλοποιησεις συνιστουν και αντκραδασμικα ποδαρακια.

Οταν πχ. ακους ενα συγκεκριμενο οργανο απο τη πλατη σου ή στο πλαι σου, αυτο δεν ειναι ποιοτικο χαρακτηριστικο?

Οταν ακούς Cd-mp3 εσύ ακους ξεχωριστά τα όργανα σε κάθε ηχείο???

Και όχι το οτι τα ηχεία είναι 7 και ακούς απο όλες τις μεριές δέν είναι ποιοτικό στοιχείο!

Το σημαντικό Ποιοτικό στοιχείο είναι το εύρος συχνωτήτων η καθαρότητα και η λαμπρότητα που μπορέι να αποδόσει το ηχείο. Αυτό που λέμε κρυστάλλινος ήχος και διάυγεια.

Μετά ή ποιότητα βρίσκεται στην υλοποίηση του HArdware του ήχείου - και στην κατασκευή του μεγαφώνου καθώς και στην αρχιτεκτόνική της καμπίνας του..

Kαι νομιζεις οτι εγω δεν ακουω stereo? Και stereo ακουω και μεσω πολλαπλων ηχειων...

Και γιατι να στερηθεις το ΤΗΚ και τα λοιπα? Μονο σκυλαδικα σκοπευεις να κους?

Αυτό το ανέφερα ώς περιορισμό δικό μου απο την στιγμή που έχω 2 ηχεία.

Εγώ προσωπικά όταν είναι να δώ μιά ταινία που έχει κάτι παραπάνω να προσφέρει σε οπτικοακουστικό επίπεδο πηγαίνω Cinema. Οπότε τα 5.1 και ΤΗΧ δεν τα έχω ανάγκη.(χωρίς να υποβιβάζω την αξία τους.

Τέλος για να το λήγουμε το θεματάκι, εγώ δέν προσπαθώ σε καμία περίπτωση να σου πώ ότι τα 5.1-7.1 ηχέια είναι μή ποιοτικά ή μιά άχρηστη αγορά.

Απλά ξαναλέω και κλείνω με αυτό. Ότι όταν θα δώσω ένα Χ ποσό για να πάρω 2 ηχεία, αυτά τα ηχεία θα είναι καλλυτερα στο 80% των περιπτώσεων σε ΠΟΙΟΤΗΤΑ σε σχέση με το να πάρω 7.1 ηχεία στα ίδια λεφτά. Και με λίγο τους νόμους της αγοράς να το δείς είναι λογικό.

Εσύ πιό ακριβώς μοντέλο 7.1 έχεις???

Φιλε graphist83,

πρεπει να σου πω οτι εγω δεν μιλαω για ραδιοφωνο ή mp3, αυτα εχουν χαμηλη ακουστικη αξια ουτως ή αλλως.

Το να παρουμε ενα στερεο σημα και το μοιρασουμε σε πολλα ηχεια ειδικα σε συστηματα 5,1 6,1 7,1 κτλ με την μεθοδο downix, virtual dolby κτλ ειναι αλοιωση της αρχικης ηχογραφησης και δεν παραθετει σε αληθοφανες αποτελεσμα. Εντυπωσιακο μπορει να ειναι. Αληθινο και Hi-Fi δεν ειναι.
Eιναι δυσκολο να το καταλαβει καποιος αυτο ειδικα εφοσον δεν εχει μουσικο αυτι ή δεν μπορει να κρινει ποιο ειναι το αληθινο ή ψευδες hi-fi...αρα δεν εχει ιδιαιτερη σημασια γιαυτον. Μη ξεxναμε οτι μιλαμε για μουσικη που αναπαραγεται μεσω PC. Eξαλλου οι περισσοτεροι δεν ακουν καν κλασσικη μουσικη αλλα απλες μουσικουλες, ελληναδικα, σκυλαδικα, ξενα κλπ.

Αλοιωση μπορει υπαρχει της αρχικης οπως ειπες ηχογραφησης αλλα προς το καλυτερο. Αλλωστε πως ξερουμε οτι η αρχικη ηχογραφηση ηταν αρτια??...

Eιναι δυσκολο να το καταλαβειο καποιος αυτο ειδικα εφοσον δεν εχει μουσικο αυτι ή δεν μπορει να κρινει ποιο ειναι το αληθινο ή ψευδες hi-fi... οχι πως εχει ιδιαιτερη σημασια δηλαδη. Μη ξεxναμε οτι μιλαμε για μουσικη που αναπαραγεται μεσω PC. Eξαλλου οι περισσοτεροι δεν ακουν καν κλασσικη μουσικη αλλα απλες μουσικουλες, ελληναδικα σκυλαδικα, ξενα κλπ.

Αλοιωση μπορεςι υπαρχει της αρχικης οπως ειπες ηχογραφησης αλλα προς το καλυτερο. Αλλωστε πως ξερουμε οτι η αρχικη ηχογραφηση ηταν αρτια??...

GoldenApe is online now Report Post Reply With Quote

Νομίζω ότι ό graphist83 εξήγησε με τον καλλύτερο δυνατό τρόπο αυτό που προσπαθώ να σου πώ για τον ορισμό του Stereo και την σωστή απόδοσή του.

Η ηχογράφηση είναι αυτή που είναι το θέμα είναι εσύ πως την αναπαράγεις?

πρεπει να σου πω οτι εγω δεν μιλαω για ραδιοφωνο ή mp3, αυτα εχουν χαμηλη ακουστικη αξια ουτως ή αλλως.

Δηλαδή τι ακούς Βινύλλιο? S-Audio?

Φιλε graphist83,

Eιναι δυσκολο να το καταλαβει καποιος αυτο ειδικα εφοσον δεν εχει μουσικο αυτι ή δεν μπορει να κρινει ποιο ειναι το αληθινο ή ψευδες hi-fi...αρα δεν εχει ιδιαιτερη σημασια γιαυτον. Μη ξεxναμε οτι μιλαμε για μουσικη που αναπαραγεται μεσω PC. Eξαλλου οι περισσοτεροι δεν ακουν καν κλασσικη μουσικη αλλα απλες μουσικουλες, ελληναδικα, σκυλαδικα, ξενα κλπ.

Αλοιωση μπορει υπαρχει της αρχικης οπως ειπες ηχογραφησης αλλα προς το καλυτερο. Αλλωστε πως ξερουμε οτι η αρχικη ηχογραφηση ηταν αρτια??...

Βασικα κοιτα φιλε μου δεν τιθεται μουσικου αυτιου σε αυτο το κομματι αλλα της σωστης ακροασης.

ΠΧ Βαζεις ενα cd με μια συναυλια η εστω ενος σκυλαδικου.Το ζητουμενο ειναι να δημιουργηθει η μουσικη σκηνη μπροστα σου ωστε να μοιαζει να υπαρχει το συγκροτημα η ο τραγουδιστης εμπρος σου, οπως και στην πραγματικοτητα δηλαδη.

Το σωστο καθιερωμενο Hi-Fi ειναι αυτο που περιεγραψα. Δεν υπαρχει αλλο και δεν ειναι αμφισβητισιμο. Ψαξε το να δεις. Οτιδηποτε αλλο δεν ειναι HI-FI ειναι απλα ηχοσυστημα η οτιδηποτα αλλο.

Ως προς το θεμα της ηχογραφησης δεν μπορουμε να αμφισβητισουμε την αρτιοτητα της καθως δεν βγαινει cd επωνυμης εταιριας με μη αρτια δομη. Ολα τα στουντιο εχουν αυτο τον τροπο ηχοληψιας (stereo right and left)του ηχου στα αυστηρα προτυπα τους οσον αφορα CD.

Εν κατακλειδι ομως αμα σου αρεσει να ακους ετσι την μουσικη σου καλα κανεις και κανενας δεν θα σε κρινει ουτε πρεπει να σε κρινει καθως αυτα ειναι τα γουστα σου. Εγω θετω το σωστο. Ως επαγγελματιας το ιδιο κανω και με τους πελατες μου καθως πρεπει να ξερουν το σωστο απο εκει και περα ο καθενας κανει οτι τον ευχαριστει και αυτο δεν ειναι κατακριτεο.

Καποιες εξηγησεις-απαντησεις παλι, οπου χρειαζεται:

Οταν ακούς Cd-mp3 εσύ ακους ξεχωριστά τα όργανα σε κάθε ηχείο???

Oριστε??... Μαλλον δε καταλαβες τι ειπα.

Και όχι το οτι τα ηχεία είναι 7 και ακούς απο όλες τις μεριές δέν είναι ποιοτικό στοιχείο!

Φυσικα και ειναι ποιοτικο στοιχειο. Αλλη ακουστικη ποιοτητα εχεις οταν ακους μονοφωνικα σε σχεση με στερεοφωνικα και ομοιως αλλη ποιοτητα εχεις οταν ακους στερεoφωνικα σε σε σχεση με 5.1 ή 7.1

Το σημαντικό Ποιοτικό στοιχείο είναι το εύρος συχνωτήτων η καθαρότητα και η λαμπρότητα που μπορέι να αποδόσει το ηχείο. Αυτό που λέμε κρυστάλλινος ήχος και διάυγεια.

Μετά ή ποιότητα βρίσκεται στην υλοποίηση του HArdware του ήχείου - και στην κατασκευή του μεγαφώνου καθώς και στην αρχιτεκτόνική της καμπίνας του..

Eιπαμε, αυτα ειναι αυτονοητα. Σημειωσε ομως οτι οσο αφορα τα PC για τα οποια και μιλαμε, μεγαλο ρολο παιζει και η καρτα ηχου.

Εγώ προσωπικά όταν είναι να δώ μιά ταινία που έχει κάτι παραπάνω να προσφέρει σε οπτικοακουστικό επίπεδο πηγαίνω Cinema. Οπότε τα 5.1 και ΤΗΧ δεν τα έχω ανάγκη.(χωρίς να υποβιβάζω την αξία τους.

Τέλος για να το λήγουμε το θεματάκι, εγώ δέν προσπαθώ σε καμία περίπτωση να σου πώ ότι τα 5.1-7.1 ηχέια είναι μή ποιοτικά ή μιά άχρηστη αγορά.

Απλά ξαναλέω και κλείνω με αυτό. Ότι όταν θα δώσω ένα Χ ποσό για να πάρω 2 ηχεία, αυτά τα ηχεία θα είναι καλλυτερα στο 80% των περιπτώσεων σε ΠΟΙΟΤΗΤΑ σε σχέση με το να πάρω 7.1 ηχεία στα ίδια λεφτά. Και με λίγο τους νόμους της αγοράς να το δείς είναι λογικό.

Εσύ πιό ακριβώς μοντέλο 7.1 έχεις???

Kαι γιατι θα πρεπει καθε φορα να πηγαινεις... cinema για να ακουσεις πολυκαναλικο ηχο ενω μπορεις να τον ακους οποιαδηποτε στιγμη σπιτι σου, οπως εγω? Αν δεν εχεις ιδιαιτερες ακουστικες απαιτησεις τοτε ναι, δε χρειαζεσαι πολλα ηχεια, ενα απλο σετακι 2 ηχειων και η onboard καρτα σε καλυπτει... Ουτε εγω λεω οτι τα 2.1 ειναι αχρηστα, απλα οτι δεν τα συζηταω

οταν μπορεις με τα ιδια ή λιγο περισσοτερα να παρεις ενα συστημα 5.1/7.1 γιατι η διαφορα ειναι τεραστια. Το μοντελο ειναι της Creative δε θυμαμαι τωρα ακριβως, εχει σημασια? Αν ειναι να κοιταξω.

Νομίζω ότι ό graphist83 εξήγησε με τον καλλύτερο δυνατό τρόπο αυτό που προσπαθώ να σου πώ για τον ορισμό του Stereo και την σωστή απόδοσή του.

Nαι, μα κι εγω νομιζω οτι ανταπαντησα επισης με τον καλυτερο δυνατο τροπο αυτα που προσπαθω να πω.

Η ηχογράφηση είναι αυτή που είναι το θέμα είναι εσύ πως την αναπαράγεις?

Aκριβως, η ηχογραφηση ειναι αυτη που ειναι, κατοπιν ο ηχος θα υποστει καποια ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ μεχρι να φτασει σε σενα μεσω cd ή ιντερνετ. Και απο κει και περα βεβαιως εχει σημασια και πως εσυ θα την αναπαραγεις. Επισης σημειωσε οτι το ζητουμενο δεν ειναι να κανεις πιστη αναπαρασταση της ηχογραφησης, πες πχ. οτι ησουν εκει την ωρα που γινοταν, εισαι σιγουρος οτι θα ειχες το καλλιστο απιτελεσμα? Η επεξεργασια ειναι που μπορει να βελτιωσει το αποτελεσμα.

Βλεπεις ποσοι πολλοι παραγοντες υπαρχουν? :001:

Δηλαδή τι ακούς Βινύλλιο? S-Audio?
Ποιο βινυλλιο παιδι μου, παει πεθανε αυτο, ασε και τις γρατσουνιες... Για pc δε μιλαμε? Ακουω συνηθως αυτα που κατεβαζω απ το ιντερνετ(υπαρχουν πολλων ειδων ποιοτικα φορμα) και οσα μετεφερα απ τα παλια cd μου.
Βασικα κοιτα φιλε μου δεν τιθεται μουσικου αυτιου σε αυτο το κομματι αλλα της σωστης ακροασης.
Δε ξερω τι εννοεις "σωστη" γιατι απολυτα σωστο δεν υπαρχει, θα ελεγα ομως οτι εχει μεγαλη σημασια το μουσικο αυτι καποιου και η μουσικη παιδεια του γιατι τον βοηθανε να κρινει και να εκτιμησει καλυτερα, ενας πχ. που ακουει αποκλειστικα σκυλαδικα ποση

αντιληψη μπορει να εχει στο αντικειμενο μας?

ΠΧ Βαζεις ενα cd με μια συναυλια η εστω ενος σκυλαδικου.Το ζητουμενο ειναι να δημιουργηθει η μουσικη σκηνη μπροστα σου ωστε να μοιαζει να υπαρχει το συγκροτημα η ο τραγουδιστης εμπρος σου, οπως και στην πραγματικοτητα δηλαδη.

Aπαντησα λιγο πιο πανω ακριβως σε αυτο. Αν πας να αναπαραστησεις επακριβως τη συναυλια καηκες... φωνες, φασαριες, κακη ηχοληψια κλπ κλπ.

Εν κατακλειδι ομως αμα σου αρεσει να ακους ετσι την μουσικη σου καλα κανεις και κανενας δεν θα σε κρινει ουτε πρεπει να σε κρινει καθως αυτα ειναι τα γουστα σου. Εγω θετω το σωστο. Ως επαγγελματιας το ιδιο κανω και με τους πελατες μου καθως πρεπει να ξερουν το σωστο απο εκει και περα ο καθενας κανει οτι τον ευχαριστει και αυτο δεν ειναι κατακριτεο.
Θετεις το δικο σου σωστο, θες να πεις. Και σαφως καθενας εχει το γουστο του και δεν ειναι κατακριτεος αλλα κι εγω οφειλα να τονισω τη μεγαλη διαφορα που εχει ενα κοινο στερεοφωνικο συστημα 2.1 σε σχεση με τα 5.1/7.1 που φυσανε:001:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.