arcor Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2008 Γεια σας.Πριν από καιρό αγόρασα έναν HD extern Toshiba 400GB.Τον χρησιμοποιώ για backup.Εχει μέσα κάποιο λογισμικό Password Security που δίνεις κωδικό για να έχεις προσβαση στον δίσκο.Κάποια στιγμή δεν ξέρω τι λάθος έκανα και παρόλο που δίνω τον σωστό κωδικό και τον δεχεται, δεν μου ανοίγει το partition για να έχω πρόσβαση.Εκανα με partition manager format και ξαναδημιούργησα καινούριο partition.Αλλά δεν έγινε τίποτα διότι μάλλον αυτό το λογισμικό το έχει "χώσει" κάπου στο σκληρό η Toshiba και δεν μπορώ να το σβήσω με τίποτα.Υπάρχει κάποιος τρόπος να το εξαφανίσω και να γίνει ο σκληρός φυσιολογικός χωρίς security κλπ?Στο manual του σκληρού δεν δίνει καμιά βοήθεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maddoctor Μάρτιος 23, 2008 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2008 Υποθέτω εάν σβύσεις τελείως το partition με κάποιο partition manager, θα φύγουν και θα τα χάσεις όλα, αλλά θα έχεις ένα τελείως καθαρό δίσκο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arcor Μάρτιος 23, 2008 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2008 To έσβυσα τελείως το partition αλλά το λογισμικό της Τoshiba δεν φεύγει.Φοβάμαι μήπως τόχει σε rom στον σκληρό.Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς... Link to comment Share on other sites More sharing options...
maddoctor Μάρτιος 23, 2008 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2008 Δεν έχει κουμπί για reset? Link to comment Share on other sites More sharing options...
arcor Μάρτιος 23, 2008 Author #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2008 Κουμπί για reset οχι.Δεν ξέρω αν ανοίξω το κουτί μήπως έχει μέσα κάποιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maddoctor Μάρτιος 24, 2008 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2008 Εδώ γιατί δεν τον βλέπω!?http://www.toshiba.gr/index.php?id=226&Itemid=171Εάν μου δώσεις τίποτα χαρακτηριστικά να τον βρω ή έστω ποιος είναι στην σελίδα του κατασκευαστή..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Μάρτιος 24, 2008 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2008 Πι8ανότατα το κλείδωμα δεν είναι software αλλά hardware οπότε μάλλον πρέπει να ζητήσεις οδηγίες από την Toshiba... Link to comment Share on other sites More sharing options...
arcor Μάρτιος 24, 2008 Author #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2008 Εδώ γιατί δεν τον βλέπω!?http://www.toshiba.gr/index.php?id=226&Itemid=171Εάν μου δώσεις τίποτα χαρακτηριστικά να τον βρω ή έστω ποιος είναι στην σελίδα του κατασκευαστή.....Είναι αυτός εδώ http://www.toshiba.gr/index.php?id=156&Itemid=172 αλλά στα 400 GB.Πριν λίγο καιρό τον είχαν στο site.arcor added 1 Minutes and 3 Seconds later...Πι8ανότατα το κλείδωμα δεν είναι software αλλά hardware οπότε μάλλον πρέπει να ζητήσεις οδηγίες από την Toshiba...Μάλλον κάτι τέτοιο είναι αλλά άντε να βρεις άκρη με την Toshiba... Link to comment Share on other sites More sharing options...
maddoctor Μάρτιος 24, 2008 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2008 Λυπάμαι πολύ, αλλά ο Greek έχει δίκιο. Ουσιαστικά απ' ότι είδα το γράφει και στο εγχειρίδιο. Ρίξε μια ματιά σε αυτό που βρήκα εδώ ->http://dschneller.blogspot.com/2007/04/something-to-know-about-toshiba.htmlmaddoctor added 5 Minutes and 3 Seconds later...Εάν διαβάσεις πιο κάτω στην σελίδα που σου δίνω, λένε ένα τρόπο που μάλλον φτιάχνει. Πήγαινε εδω -> http://www.techsupportlive.com/index.php?_m=downloads&_a=viewdownload&downloaditemid=29&nav=0,8 κατέβασε το πρόγραμμα και διάβασε προσεχτικά τι λένε άλλοι χρήστες με παρόμοιο πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arcor Μάρτιος 24, 2008 Author #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2008 Αυτό το προγραμματάκι μάλλον πρέπει να μπει στον εξωτερκό δίσκο πράγμα αδύνατο διότι δεν έχω πρόσβαση.Αν το το τρέξω από το c: πολύ φοβάμαι ότι θα πειραχτεί και ο σκληρός που δουλεύω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Linos801442169065 Μάρτιος 24, 2008 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2008 Είναι αυτός εδώ http://www.toshiba.gr/index.php?id=156&Itemid=172 αλλά στα 400 GB.Πριν λίγο καιρό τον είχαν στο site.arcor added 1 Minutes and 3 Seconds later...Μάλλον κάτι τέτοιο είναι αλλά άντε να βρεις άκρη με την Toshiba...Αν ο δισκος σου ειναι σε εγγυηση και δεν βγαλεις ακρη οπως λες, επικοινωνησε μαζι μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arcor Μάρτιος 24, 2008 Author #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2008 ΧΑ ΧΑ ΧΑ Πήρα τηλέφωνο την Toshiba(2105193950).Μια ευγενικότατη κυρία μου είπε ότι πρώτη φορά ακούει ότι έχουν password security εξωτερικοί σκληροί της Toshiba και ότι μάλλον δεν κατάλαβα καλά και έβαλα εγώ κάποιο software κατά λάθος και χάλασα τον δίσκο.Οπότε μου λέει:"Στείλτεν τον εκεί από όπου τον αγοράσατε,αυτοί θα τον στείλουν σε εμάς και εμείς θα δούμε αν γίνεται αντικατάσταση εφόσον βέβαια είναι βλάβη".Επέμεινα και της είπα ότι μια χαρά είναι ο δίσκος από hardware πλευράς.Μου είπε τελικά ότι υπεύθυνη είναι η Toshiba Γερμανίας .Τελικά εγώ φταίω.Τόσοι σκληροίστην αγορά,Toshiba πήγα και πήρα.Θα τον πετάξω και θα ησυχάσω.Σε εγγύηση είναι αλλά ούτε ξέρω πού έχω την απόδειξη αγοράς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Μάρτιος 24, 2008 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2008 Βαλε το virtual pc της Microsoft , στήσε εικονικά Xp, και κανε απο εκεί πειράματα....Greek added 1 Minutes and 49 Seconds later...Βασικά αυτό με το hardware lock είναι σχετικά καινούργια τεχνολογία και γιαυτό δεν το ξέρουν πολλοί... Link to comment Share on other sites More sharing options...
arcor Μάρτιος 24, 2008 Author #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2008 Μούδωσες ιδέα και το δοκίμασα σε κανονικά XP(τάχω σε 3 partition).Λοιπόν χρησιμοποιώντας το προγραμματάκι που μου υπέδειξε ο maddoctor σε συνδιασμό με ένα cd rom που δίνει η Toshiba στη συσκευασία άνοιξε ο σκληρός!!!Στα Vista θα το δοκιμάσω σε λίγο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Μάρτιος 24, 2008 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2008 Ωραία , τουλάχιστον ξέρεις ότι άμα το χάσεις δεν θα κινδυνευουν τα αρχεία σου.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
maddoctor Μάρτιος 24, 2008 #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2008 Αυτό είναι καλό. Στη σελίδα που σου έδωσα, έγραφε ότι κάποιος, έβγαλε τον σκληρό από το κουτί, το μόνταρε σε κανονικό κουτί, του "άλλαξε τα φώτα" και όταν το γύρισε πίσω στο αρχικό κουτί δεν είχε αυτές τις προστασίες. Εάν είσαι τολμηρός και θέλεις να δοκιμάσεις...αλλά εάν δεν είσαι έμπειρος και δεν φοβάσαι ότι μπορεί να σου χαλάσει, μην το δοκιμάσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arcor Μάρτιος 24, 2008 Author #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2008 Λοιπόν στα Vista δεν ανοίγει ο σκληρός.Ποιος ξέρει ίσως μπερδεύονται τα "security" που έχουν και το OS και ο HD.Εστω και μόνο στα ΧΡ για backup χρειάζεται.Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια!Μaddoctor θα το κάνω και αυτό που λες.Αδειος είναι το πολύ πολύ να μη δουλευει καθόλου.Τελικά μετά από πολύ "σκάλισμα" δουλεύει και στα Vista τώρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.