Jump to content

πρόβλημα και στους δύο υπολογιστές;

tetee

Recommended Posts

Έχω ξανά γράψει το πρόβλημα που έχω... έχω ένα laptop κι ένα desktop. Και οι δύο με WinXp. Ο φορητός με celeron κι ο επιτραπέζιος με IntelPentium III ή ΙV. Και οι δύο μου σβήνουν ξαφνικά, χωρίς να τρέχει κάποιο βαρύ πρόγραμμα. Το Skype μόνο, ένας browser κι ένα word στην καλύτερη περίπτωση.... Γιατί να κλείνουν ξαφνικά; Τι μπορεί να φταίει; Και πώς, επιτέλους, μπορώ να το διορθώσω.... Πηγαίνοντας σε τεχνικό, δεν έχει δοθεί λύση, παρά μονο αρκετά χρήματα....

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Πηγαίνοντας σε τεχνικό, δεν έχει δοθεί λύση, παρά μονο αρκετά χρήματα....

Μου, χε, χε, τρίψιμο χεριών.

Σε τέτοιες περιπτώσεις αναζητάς το πρόβλημα στο τρίπτυχο τροφοδοτικό-μνήμες-μητρική.

Υπάρχουν και άλλες πιθανότητες, υποδεέστερες όμως.

Για αρχή θα σου πρότεινα να τρέξεις ένα memtest.

Μου, χε, χε, τρίψιμο χεριών.

Σε τέτοιες περιπτώσεις αναζητάς το πρόβλημα στο τρίπτυχο τροφοδοτικό-μνήμες-μητρική.

Υπάρχουν και άλλες πιθανότητες, υποδεέστερες όμως.

Μην ξεχνάς και τις θερμοκρασίες! ;)

Έχω ξανά γράψει το πρόβλημα που έχω... έχω ένα laptop κι ένα desktop. Και οι δύο με WinXp. Ο φορητός με celeron κι ο επιτραπέζιος με IntelPentium III ή ΙV. Και οι δύο μου σβήνουν ξαφνικά, χωρίς να τρέχει κάποιο βαρύ πρόγραμμα. Το Skype μόνο, ένας browser κι ένα word στην καλύτερη περίπτωση.... Γιατί να κλείνουν ξαφνικά; Τι μπορεί να φταίει; Και πώς, επιτέλους, μπορώ να το διορθώσω.... Πηγαίνοντας σε τεχνικό, δεν έχει δοθεί λύση, παρά μονο αρκετά χρήματα....

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Tέτοια προβλήματα σχετίζονται πιο πολύ με την τροφοδοσία και τις θερμοκρασίες. Το πρώτο που ελέγχω σε αυτές τις περιπτώσεις είναι τροφοδοτικό-ψύξη και overclocking.

Υπερχρονισμός όμως δε νομίζω να υφίσταται σε αυτή την περίπτωση οπότε το αποκλείω.

Το "περίεργο" είναι οτι και τα 2 κλείνουν απότομα. Πόσο σίγουρος είσαι για το ρεύμα στο σπίτι σου?

Το laptop τουλάχιστον θα έπρεπε να μένει ανοιχτό λόγω μπαταρίας. Τσέκαρε θερμοκρασίες. Αν για κάποιο λόγο αυξάνεται υπερβολικά η θερμοκρασία του επεξερταστή το σύστημα κλείνει μόνο του για την προστασία του. Λόγος για αυτό μπορεί να είναι χαλασμένος ανεμιστήρας της ψήκτρας της CPU. Φυσικά πιθανό είναι το τροφοδοτικό να παραδίδει το πνεύμα του. Δυστυχώς η αλλαγή του δεν είναι το ίδιο εύκολη με ένα desktop.

Η μπαταρία επίσης ίσως να τα έφυσε. Δοκίμασε σταθερότητα με και χωρίς την μπαταρία. Σε ένα παλιό laptop είχα παρόμοιο πρόβλημα λόγω κακής επαφής της μπαταρίας.

Όσον αφορά το desktop, τσέκαρε οπωσδήποτε θερμοκρασίες, έλεγξε το τροφοδοτικό με ένα πολύμετρο και πάρε ένα UPS, καλό κάνει.

φίλε μου, κοίταξε να βρεις και να εγκαταστήσεις σωστά όλα τα drivers των δύο συστημάτων! αυτή είναι η γνώμη μου! συνήθως αυτό μου τυχαίνει όταν δεν έχω κάνει εγκατάσταση στο via raid..

φίλε μου, κοίταξε να βρεις και να εγκαταστήσεις σωστά όλα τα drivers των δύο συστημάτων! αυτή είναι η γνώμη μου! συνήθως αυτό μου τυχαίνει όταν δεν έχω κάνει εγκατάσταση στο via raid..
Ποιο από όλα; Έχω μπερδευτεί...

Το memtest δούλεψε, αλλά δεν πρόλαβα να δω τα αποτελέσματά του -έκλεισε πάλι ή έτσι λειτουργεί το πρόγραμμα...;

Και το via raid τι είναι;

Και η κατάσταση συνεχίζεται....:022:

Τελικά, έτρεξα αυτό από floppy. Χθες, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει, αλλά σήμερα, ξεκινώντας το, μόλις επέστρεψα από τη δουλειά, όταν ο desktop ήταν "ξεκούραστος", τρέχει ακόμη εδώ και τέσσερις ώρες περίπου.... !! Έτσι λειτουργεί; Εμφανιζει μια μαύρη οθόνη και στα αριστερά τρέχει τόσες ώρες μια στήλη από όμοια επαναλαμβανόμενα νούμερα....

Επιπλέον η θερμοκρασία του deskotp ήταν στους 89-92 χθες βράδυ (δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό, αλλά μάλλον είναι άσχημο) και το ιστορικό της CPU έδειχνε μεγάλες αυξομειώσεις, μόλις άνοιγα-έκλεινα κάτι...

Ελπίζω να έχω επιβεβαίωση, όταν ανοίξω ξανά το laptop, διότι αρχίζει πάλι να κάνει αυτόν τον οξύ ήχο που προειδοποιεί ότι θα κλείσει σύντομα (αυτός μάλλον έχει κι άλλο πρόβλημα)

Όποια ιδέα μου δώσετε θα είναι ευπρόσδεκτη!!

η θερμοκρασία του deskotp ήταν στους 89-92

Έχεις πρόβλημα με την θερμοκρασία. Έλεγξε την ψύκτρα για σκόνες, αν έχει πρέπει να την βγάλεις και να την φυσήξεις. Πιθανόν να χρειάζεται αλλαγή η πάστα, πόσο καιρό τον έχεις τον υπολογιστή;

Επιπλέον η θερμοκρασία του deskotp ήταν στους 89-92 χθες βράδυ (δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό, αλλά μάλλον είναι άσχημο) και το ιστορικό της CPU έδειχνε μεγάλες αυξομειώσεις, μόλις άνοιγα-έκλεινα κάτι...

Πολύ άχημο, μα πάρα πολύ άσχημο. Επειγόντως γενικό καθαρισμό, αποσυναρμολόγηση και επανασυναρμολόγηση.

Το memtest αν βρει πρόβλημα θα στο αναφέρει με ευδιάκριτο τρόπο, οπότε είσαι οκ από ότι διαβάζω.

Πολύ άχημο, μα πάρα πολύ άσχημο. Επειγόντως γενικό καθαρισμό, αποσυναρμολόγηση και επανασυναρμολόγηση.

Το memtest αν βρει πρόβλημα θα στο αναφέρει με ευδιάκριτο τρόπο, οπότε είσαι οκ από ότι διαβάζω.

Έχω τους υπολογιστές από το 2005 και τους δύο, ο laptop υποτίθεται ότι έχει καθαριστεί, ο desktop ποτέ.

Το memtest δεν έχει τελειώσει ακόμη... τρεχει σχεδόν τέσσερις ώρες τώρα

Άμα κάνει ένα "κύκλο" το memtest φτάνει. Δεν θα τελειώσει μόνο του, πρέπει να το σταματήσεις εσύ.

Και πώς θα ξέρω ότι έχει ολοκληρωθεί ένας "κύκλος"; Εδώ και μία ώρα χτυπάει η δισκέτα (κάνει "ντουκ ντουκ" ρυθμικά). Και πώς, επιπλέον, θα το σταματήσω;

Και πώς θα ξέρω ότι έχει ολοκληρωθεί ένας "κύκλος"; Εδώ και μία ώρα χτυπάει η δισκέτα (κάνει "ντουκ ντουκ" ρυθμικά). Και πώς, επιπλέον, θα το σταματήσω;

Δοκίμασε με μια άλλη δισκέτα. Αυτα που σου βγαζει στα αριστερά είναι errors στο loading του ίδιου του memtest.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.