stred Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2008 Ρε παίδες απλά να πώ και γώ τον πόνο μου..πούλησα την παλιά μου 19"αρα TFT και είπα να πάρω μια 20"αρα wide μιας και ήθελα να τις δοκιμάσω..πριν 2 ώρες πετάγομαι σ'ενα κωτσοβολο και βρίσκω μια fujitsu-siemens με μέτρια χαρακτηριστικά αλλά καλή τιμη (150€).. ε αποφασίζω να την αγοράσω..μάλιστα λέω να πάρω αυτή που είχαν ανοιχτή για να την δώ για καμμενο-κολήμενο pixel.. πράγματι την κοιτάω απο παντού.. βάζω όλα τα χρώματα σαν φόντο και γενικά ήταν κομπλέ.. τα παλικάρια εκεί μου την συσκευάζουν μια χαρα και την φέρνω σπίτι.. και μόλις την ανοίγω ΝΑΑΑΑΑΑ 1 κολλημένο-καμμένο(??) κόκκινο πιξελ μες τη μέση:098: :098: .. μιλάμε πήγα να την σπάσω απο τα νεύρα μου:011: Συμπέρασμα: το καμμένο πίξελ φυγείν αδύνατο:022: Υ.Γ. περα απο αρκετά έντονο backlight bleeding κατα τ'αλλα γενικά είμαι ευχαριστημένος.. (μόνο πρόβλημα δε μπορώ να βάλω στο pro 2008 ανάλυση 1680x1050:( )Υ.Γ.2 αν έχει κάποιος να μου προτείνει κάτι ευπρόσδεκτο.. προς το παρον έχω βάλει ενα πρόγραμμα "εναλλαγης χρωμάτων" και της κάνω και μασαζ, αφρόλουτρο και σπα! :046: μπας και ξεκολλήσει!
artking Μάρτιος 18, 2008 #3 Μάρτιος 18, 2008 Σε καμένα pixel δεν μπορείς να κάνεις κάτι από όσο ξέρω. Και από προσωπική εμπειρία, υπάρχει περίπτωση ένα pixel να έχει "κάψει" μόνιμα μόνο ένα εκ των RGB και άλλο ένα να "παίζει". Δλδ την περισσότερη ώρα να μην το παρατηρείς αν παίζεις κάποιο παιχνίδι με τις γρήγορες εναλλαγές χρωμάτων(εξαρτάται και που βρίσκεται βέβαια), και εκεί που είναι όλα καλά να πρασσινίσει από το κακό του... Γενικά κάνεις το σταυρό σου να έχεις πέσει σε καλό πάνελ(και προφανώς μπορεί να εμφανιστεί καμένο pixel μετά από κάποιο καιρό ενώ δεν έχει τπτ).
tsif Μάρτιος 18, 2008 #4 Μάρτιος 18, 2008 Και εμένα μου πέρασε από το μυαλό να περάσω σε wide μεριά αλλά το zero pixel δεν μου αφήνει περιθώρια ...shit happens
artking Μάρτιος 18, 2008 #5 Μάρτιος 18, 2008 Πάντως πήρα πρόσφατα μια 22'' LG wide(αυτή που κάνει περίπου 220 ευρώ) και ήμουνα ο 3ος της παρέας που πήρε και δεν είχε/έχει καμένο pixel(ένας πήρε ίδια με μένα και ο άλλος λίγο αριβότερο μοντέλο).Edit: Tsif πάντως δεν νομίζω πως παίζει ρόλο το αν είναι wide. Απλά αν είναι μεγαλύτερη από 19'' δεν έχει 0 pixel εγγύηση αν δεν κάνω λάθος.
tsif Μάρτιος 18, 2008 #6 Μάρτιος 18, 2008 Σωστά ... απλά έλεγα να πάω σε wide .... και γι αυτό το είπα .
stred Μάρτιος 18, 2008 Author #7 Μάρτιος 18, 2008 θειά δίκη παίδες πάντως, ενω το ήξερα αυτό με τις 19αρες και την εγγύηση, είχε δίπλα δίπλα μια 19αρα και μια 20αρα στην ίδια τιμή, αλλά εγω ως πλεονέκτης πήρα την 20αρα.. απλά θεώρησα πως αφού δεν μου το έβγαλε απο την αρχή το pixel πως είμαι σχετικά ασφαλης.Υ.Γ. λέω να πάω αύριο απο τον κωτσόβολο και να ζητήσω αλλαγή με καλύτερη.. για να δούμε αν θα πετύχω κάτι.
stred Μάρτιος 19, 2008 Author #9 Μάρτιος 19, 2008 Λοιπόν μόλις επέστρεψα απο τον κωτσόβολο.. την πήγα εκει ωραία πακεταρισμένη.. ακολουθεί διάλογος:(εγω): καλημέρα, πήρα χθες την οθόνη και δε μου αρέσει και θέλω να την αλλάξω με κάτι καλύτερο.(πωλητής): κανένα πρόβλημα, διαλέχτε τι σας αρέσει και ελάτε απο μένα να κάνουμε την αλλαγή.να μην τα πολύλογω την άλλαξα με μια viewsonic σαφώς καλύτερης εικόνας και χαρακτηριστικών στα 209€.. να πω πως ο πωλητής ήταν ευγενέστατος αφου πήγε και έφερε την νεα οθόνη απο την αποθήκη, την ξεπακέταρε την ελένξαμε μαζι για καμένα πίξελ και μετα μου την έδωσε.. και μάλιστα όλα αυτά πολύ πρόθυμα και πολύ ευγενικά χωρίς να βαρυγκομήσει καθόλου..+1 για μένα στον Κωτσόβολο και ευχαριστώ πολύ τον dr_bill(ξέρει αυτός).Υ.Γ. ενας απο τους λόγους να μην ψωνίζεις online πάντως είναι αυτός, ότι και να γίνει τον εξυπηρετικό και πρόθυμο πωλητή δεν μπορείς να τον αντικαταστήσεις..Υ.Γ. είμαι ευχαριστημένος και απο την ποικιλία.. στα 150-200 είχε κάπου 5 μοντέλα να διαλέξω(19-20").
dr bill Μάρτιος 19, 2008 #10 Μάρτιος 19, 2008 καλοριζικη φιλε μου!!!! χαιρομαι που ολα πηγαν κατ΄ευχην!!!!
stealth1442169213 Μάρτιος 19, 2008 #11 Μάρτιος 19, 2008 Καλοδουλευτη και χωρις προβληματα.Μακαρι να ηταν σε ολα τα καταστηματα τοσο απλα τα πραγματα.stealth
tacticalcube138 Μάρτιος 19, 2008 #12 Μάρτιος 19, 2008 Μακαρι να ηταν σε ολα τα καταστηματα τοσο απλα τα πραγματα.Μήπως έπεσε βύσμα;
KonKarien Μάρτιος 19, 2008 #13 Μάρτιος 19, 2008 Καλορίζικη Νίκο.:001: Και μακριά από μας, φτου φτου φτου, τα καμμένα pixel...
Artist_ Μάρτιος 19, 2008 #14 Μάρτιος 19, 2008 καλορίζικη. απο το ίδιο μαγαζί πριν 2 μέρες πήγα και πήρα την hp w2207h.Εγώ απο την 19αρα πήγα στην 22αρα:040:
stred Μάρτιος 19, 2008 Author #15 Μάρτιος 19, 2008 ευχαριστώ πολύ παιδιά! Μήπως έπεσε βύσμα; μπα κανένα βύσμα! το σκέφτηκα βέβαια αλλά τα κονέ ήταν αλλού! καλορίζικη. απο το ίδιο μαγαζί πριν 2 μέρες πήγα και πήρα την hp w2207h.Εγώ απο την 19αρα πήγα στην 22αρα:040: ήθελα και γω 22"αρα και στα ίδια λεφτά πουλάνε και παιδιά απο εδώ οθόνες αλλά δυστηχώς μέτρησα και ξαναμέτρησα το γραφείου μου και δεν βόλευε!.. είναι το γραφειάκι μου λίγο περίεργο, συνδυασμός γραφείου απο το Πλαίσιο και δικιάς μου ιδιοκατασκευής με τον παραδοσιακό τρόπο(πριόνι και καρφιά!):046:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.