melissa_virus Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2008 Λοιπόν η παρακάτω photo πιστεύω τα λέει όλα. Χτες ο δίσκος έκανε και πολύ θόρυβο αλλά τον χτύπησα πολύ ελαφρά και σταμάτησε να μουγκρίζει. Σήμερα άλλαξα και καλώδιο τροφοδοσίας και δεδομένων αλλά όπως ήταν αναμενόμενο δεν έγινε τπτ. Γενικά σημάδια του ότι πάει να τα τινάξει δεν είχε δείξει. Με μόνη εξαίρεση μια περίεργη συμπεριφορά τις προηγούμενες μέρες. Μια εμφανιζόταν μια εξαφανιζόταν σαν δίσκος αλλά θεώρησα ότι φταίει κάτι άλλο… Αλλά με την ταχύτητα δεν είχε κανένα πρόβλημα. Τον άδειασα από τα κρίσιμα δεδομένα και τώρα σιγά σιγά, έως πάρα πολύ σιγά… παίρνω και κάτι ταινίες μπλα μπλα. Ακούω καμιά πρόταση. Σώζετε ο δίσκος? Καμιά ιδέα μήπως και πάει ποιο γρήγορα? Γιατί μέχρι να μεταφέρω τα 90gb…θα έχει ψοφήσει.
tacticalcube138 Μάρτιος 17, 2008 #2 Μάρτιος 17, 2008 Είναι αυτό που λέμε πάρτο (me)lissa και κάντο κορνίζα.
Alfamoto Μάρτιος 17, 2008 #3 Μάρτιος 17, 2008 hammer himαφού πήρες και δεδομένα don't even mention it...
nikchris Μάρτιος 18, 2008 #5 Μάρτιος 18, 2008 Να τον πεταξεις απο την ταρατσα και να ακουσεις τον γδουπο.
manolis1442169134 Μάρτιος 18, 2008 #6 Μάρτιος 18, 2008 Ναι και φώναξε μας σε 39 μερες να του κάνουμε τα 40 του! ROFLΠαιδια αν δεν εχετε κατι να πείτε καλύτερα μην κάνουμε διαγωνισμο ατάκας.
takis 7 Μάρτιος 18, 2008 #7 Μάρτιος 18, 2008 εχει δικιο ο manolis, αλλα ελιωσα λεμε οπως τα scroll-αρα..χααχαχαχχα:098:
backgroundman Μάρτιος 18, 2008 #8 Μάρτιος 18, 2008 Μπορείς να τρέξεις το spinrite 6.0 στο level-5 για να σου απομονώσει τους bad sectors. Αν έχει κάποιο άλλο πρόβλημα (κεφαλή ή πλακέτα) τότε είναι πολύ δύσκολο να το σώσεις και δε σε συμφέρει (εφόσων έχεις πάρει τα δεδομένα σου).Αν έχεις μόνο bad sectors τρέχοντας το spinrite θα μπορείς να τον ξαναδουλέψεις χάνοντας λίγα ή πολλά ΜΒ ανάλογα με το πόσους bad sectors έχεις.
panoc Μάρτιος 18, 2008 #9 Μάρτιος 18, 2008 ιδια συμπεριφορα ειχε ενας 80αρης W.D πριν κανα 6μηνο.ολα μια χαρα αλλα μεγιστο transfer γυρω στα 3-4ΜΒ/s.επειδη ηταν λιτουργικου αγορασα εναςν αλλο τον ghostαρα και εβαλα τον καινουργιο, τον παλιο τον αφησα να φω ποσο θα αντεξει. Μετα απο λίγες μερες τον εθαψα με δοξα και τιμες.Εανε χεις τη δυνατοτητα να τον τοποθετησεις σε αλλο υπολογιστη θα βγαλεις χρησιμα συμπερασματα.Στη περιπτωση δε που εχει ακριβως την ιδια συμπεριφορα τον στελενςι rma και ησυχαζεις.
didicola Μάρτιος 18, 2008 #10 Μάρτιος 18, 2008 Μετα απο λίγες μερες τον εθαψα με δοξα και τιμες.R.I.P.:022:
melissa_virus Μάρτιος 18, 2008 Author #12 Μάρτιος 18, 2008 backgroundman δοκίμασα βασικά με το HD tune 2.53 να τρέξω ένα τσεκ που έχει για bad sectors αλλά δεν ξεκινάει καν. Θα δοκιμάσω και το πρόγραμμα που μου λες όταν και αν προλάβω να πάρω όλα τα data. Βασικά για κεφαλή το βλέπω να είναι. Γιατί μέχρι πρόσφατα που τον είχα τσεκάρει δεν είχε κανένα bad sector. Αλλά όλα είναι πιθανά.Επίσης το κακό είναι ότι ακόμα έχω να πάρω από μέσα κάπου 70gb. Να δούμε θα προλάβω. Δεν έχω και χρόνο με την δουλειά…panoc με αυτά που μου λες μάλλον δεν θα προλάβω να κάνω back up. Πριν λίγο μου πέταξε και μια μπλε οθονούλα. Κυριλέ. Greek το HDD regenerator με τους ρυθμούς που πάω σε 5,6 μέρες με βλέπω να το τρέχω. Να δούμε τι θα δούμε μέχρι τότε.
Alfamoto Μάρτιος 18, 2008 #13 Μάρτιος 18, 2008 απλά μην το ρισκάρεις, σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει τη στιγμή που είσαι εκεί που είσαι όπως είσαι να πάρεις backup ότι μπορείς γιατί στο επόμενο (re)boot μπορεί να μην λειτουργήσει...την είχα πατήσει κάποτε και ακόμα το φυσάω και δεν κρυώνει...
melissa_virus Μάρτιος 21, 2008 Author #14 Μάρτιος 21, 2008 Ο δίσκος ζει ακόμα. Περίεργο. Αλλά τα ιδία χάλια παρουσιάζει. Χτες έσωσα και τα τελευταία δεδομένα του. Εύχομαι όλοι οι δίσκοι να χαλάνε έτσι. Να προλαβαίνουμε να κάνουμε back up. Βεβαία αν ήταν κανένας 500αρης δεν ξερώ κατά ποσό θα προλάβαινα. Τώρα το σκ που θα έχω χρόνο θα του κάνω αυτά που μου είπατε. Μπας και στρώσει. Αν και δεν το νομίζω. Θα ψάξω και στην εταιρία μήπως και δίνει κανένα συγκεκριμένο tool για low level format. Αν δεν βρω από την sumsung κάποιο tool, ξέρετε κανένα άλλο πρόγραμμα γενικό που να κάνει Low level format?edit: βρήκα prog απο την εταιρία. το κακό είναι ότι είναι σε δισκέτα...
StraKou Μάρτιος 21, 2008 #15 Μάρτιος 21, 2008 Τώρα το σκ που θα έχω χρόνο θα του κάνω αυτά που μου είπατε. Μπας και στρώσει. Αν και δεν το νομίζω. Θαμην σπαταλάς τον χρόνο σου δεν νομίζω να δουλέψει. αφού πήρες και τα δεδομένα σου (πάλι καλά). :022: καλά σαράντα:022:
melissa_virus Απρίλιος 4, 2008 Author #16 Απρίλιος 4, 2008 Ξέχασα να γράψω το τέλος της ιστορίας.Τελικά συναίβει το αναμενόμενο. Τον είχα βάλει στο HDD regenerator και εκεί μετά από κάποιες ώρες δεν άντεξε. Απεβίωσε.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.